Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
teljesen naiv kérdés - most készülök majd lapot venni -, a TAICHI miben különbözik/jobb mondjuk az EXTREME 4-től? a tapasztalat érdekelne, nem a spec.
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni BIOS Update ügyében.
Adott egy Asrock J4105-ITX lap, amin jelenleg az eredeti P1.00 verzió számú BIOS van és azt szeretném P1.30-ra (ami jelenleg az egyedüli frissítés) frissíteni.
A termék honlapján részletesen leírják a folyamatot, viszont én ott elakadok, hogy a TXE1 tüskéket rövidre kell zárni és akkor a BIOS-ban a TXE verzió résznél "NA"-t kell hogy kiírjon és akkor lehet frissíteni.
De, nekem sehogy sem sikerül ezt az "NA"-t elérnem, hogy arra váltson, pedig jól zárom rövidre a TXE1 tüskét, mert ugyanilyen módszerrel a CMOS-t sikeressen resetteltem (rövidre zártam)Valakinek van e ötlete, tapasztalata, hogyan lehetne ezt a BIOS frissítést megoldani?
ui.: az Asrock Support Team mindig ugyanazt ismételgette, mint ami a honlapi útmutató is leír.
Köszi előre is mindenkinek!
-
törölt tag
Sziasztok!
Még nem írtam ide pedig nagy Seggszikla fan vagyok. TAICHI az isten! -
Milka 78
nagyúr
Természetesen mehet a 4 modul és igen dualban fog menni (lehet a vccio/vccsa ês a memória feszen emelned kell majd) Nekem pl az A1-B1-es slottba folyamatosan fagyott és nem ment xmp-ben sem a gép. A2-B2-ben simán megy 3600-on xmp-be, megszűnt az összes frixi. Z170-ben A1-B1-ben 2666xmp-ben ment,de 3000-en elhasalt a régi Corsair memóriám. A2-B2-ben 3200-on simán ment. A Coffee Lake-ben többször volt róla szó keressetek rá.
-
kory24
őstag
válasz
Milka 78 #5794 üzenetére
Értem, ez nekem új.
Semmi anomáliát nem észleltem eddig az a1-b1 felállásból, de akkor majd biztonság kedvéért átteszem őket a2-b2-be.
Később ugye mehet még 2 ram az a1-b1 be?
Gondolom igen, de ezek után inkább rá kérdek
És akkor 4x4gb is ugyanúgy dual-ba fog menni, mint most a 2x4?
-
Milka 78
nagyúr
Ja az Asrock szimplán hülye, még a manualban is benne van, hogy az alapértelmezett slott az A2-B2.
Talán az Asrock 870-es,amd-s lapjában volt utoljára az A1-B1 felállása.
Tessék pár példa és ők mind Asrock felhasználók.Most nézem hogy Coffee Laken vagy...a kávés topicban elolvashatod mit szívtam a K6-ossal az A1-B1-es slottal.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kusztax #5790 üzenetére
Arra,hogy memory qvl-es szettet használj hisz azzal garantált a hibátlan működés és az Asrock kifejezetten utálja az A1 B1,es memória felálást. Nekem is elpusztult így egy 16gb-s Ripjavs V a lapomba (se nem qlv se nem A2/B2). A2 B2 az alapértelmezett memória kiosztás DC-esetén és nem árt egyforma modulokat használni.
-
kusztax
tag
válasz
Sub-ZeRo #5789 üzenetére
Azt írták néhány helyen, hogy elég a földeléshez, ha a táphoz hozzáérek bedugott, de táp kapcsolóval áramtalanított állapotban. Megtörtént.
Ilyet sem láttam még, hogy egy RAM így hazavágja az egész gépet. (Vagy az alaplap volt eleve hibás, hiszen az első indításánál is nagyon nehezen indult, többféle speaker beep-et adott ki, az 5. indításnál indult el a BIOS és aztán a Windows.)
Szerk: Annyit még megtettem, hogy a meglévő egyetlen RAM-ot, ami működik átraktam a 3-as slotba. Ekkor nem indult el a BIOS sem, csak pörögtek a ventilátorok. De a RAM nem forrósodott, csak üzemi hőmérsékletű volt.
Kapok egy csere Z170 Pro4-et, úgyhogy lehet, hogy hagyom a történetet, szétszerelem és visszaviszem.
Csak jó lenne tudni, hogy mire figyeljek legközelebb összeszereléskor, hogy ez ne forduljon elő. Mert eddig úgy tűnik, senki sem tudott megoldást mondani, pedig mindent úgy csináltam, ahogy írják.
-
válasz
kusztax #5788 üzenetére
A helyedben darabokra szedném a gépet és egy hdd-n kívül semmi mást nem kötnék a gépre.
A bios elemet kivenném, persze az után csak, ha a tápkábelt kihúztad a tápból.
Összeraknám, egy rammal ami jó megnézném és így próbálgatnám. Az usb-t is megnézném. Ha akkor is újraindul meg nem jó, akkor valószínűleg adott egy viszáramot, vagy valamit a lapnak, ami hazavágta. Az vagy gari, vagy új akkor. De ez persze még nem 100%.Szerk: Mielőtt a ramot beraktad, földelted magad valamivel? Mondjuk egy radiátort megfogtál például.
-
kusztax
tag
válasz
Sub-ZeRo #5787 üzenetére
Akkor a konfig:
Elosztó: Lakótelepi lakás, "gyári" konnektor, EMOS kb. 1 éves elosztó, földelés van rajta. Eddig erről működött minden, hiba nélkül.
Táp (már volt használva csak egy előző gépemben): FSP HEXA Series HE-500
Alaplap (új): Asrock Z170 Extreme3
CPU (használt): Intel Pentium G4400
CPU hűtő (új): Arctic Alpine 11 GT Rev.2
RAM (új): J&A JA4G24N 4GB/2400 DDR4 RAM
GPU (új, de előző gépembe volt): Colorful iGame GTX 750 Ti
SSD (új): Kingston 120 Gb
HDD (előző gépeimbe voltak): WD 500 Gb és WD 300 Gb
Optikai meghajtó (használt): Plextor DVD-ROM
Nem OC-ztam.Amit beleraktam RAM-ot és kisült: Team Group TED44G2400C16BK 4GB/2400 DDR4 RAM
-
kusztax
tag
Hali,
Vettem egy vadonat új Asrock Z170 Extreme3-at. Beszereltem, minden pöpecül ment.
Vettem bele egy embertől egy Team Group RAM-ot, ez történt vele: https://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_53138-53138.html
Tehát volt benne eleve egy J&A RAM az 1-es slotban, aztán a Team Groupot beletettem a 3-as slotba. Első indításnál nem történt semmi, csak áram alatt volt. A második indításnál a 3 hosszú sípolás. Majd mikor kivettem akkor vettem észre, hogy tönkrement a RAM. Forró volt, zárlat.
Azután, hogy kivettem, voltak még gondok:
1. A számítógép csak fekve indult el a BIOS-ig és Windows-ig.
2. Ha felállítottam, akkor adott áramot, ventik felpörögtek, de a BIOS nem jött be, és automatikusan lelőtte az áramot, ventik leálltak. Majd újra adott áramot, ventik felpörögtek, nem indult el a BIOS, lelőtte az áramot, ventik leálltak. És ezt csinálta tovább folyamatosan.
3. Ezután megmozgattam a VGA-t, a maradék RAM-ot, kihúztam és bedugtam az USB-ket. Felállítottam a gépet.
4/a Ha kihúztam a legfelső USB-t, akkor bekapcsolt, bejött a BIOS, aztán a Windows.
4/b Ha bedugtam az USB-t, akkor bekapcsolt, de újra automatikusan lelőtte az áramot, mielőtt bejött volna a BIOS.
5. Elindítottam a felső USB foglalat használata nélkül. Miközben ment a Windows, bedugtam, működött.
6. Újraindítottam, megint lelőtte az áramot.
7. Újracsináltam az 5. pontot, újraindítottam azóta működik és bekapcsol szó nélkül.Mi történhetett? Lehet valami baja az alaplapnak? Tönkretehetett valamit a zárlatos RAM? Mit kéne ellenőrizzek? Hogyan kellene ellenőriznem?
-
Werkly
őstag
Taichi Z370 lapnál ha FAN tuning lefut a BIOS-ban az a legkissebb fordulatokon járatja utánna a ventiket?
-
cibus
senior tag
válasz
F e Z o #5777 üzenetére
Egyelőre nem akarok. 8600K amúgy. Most még elég, első K-s konfig. Ismerkedés van még
Most egy órája állítottam be az xmp-t.
2x8 Hyperx predator 3200/cl16 van. 3000/15-17-17-36ra állítottam. Játékra használom a gépet.
Valami olyan beállítás nincs esetleg, hogy jobban használja ki a magokat?
Ventilátor profil szerintem jó a gyári, hangtalanul tartja gyári órajelen játékban max 53 fokon. Thermalright macho rev.B + thermal grizzly hydronaut paszta. Üresjáratban 30 fok körül.
Viszont afterburnerrel monitorozom a magokat és csak simán windowsban semmit nem csinálva ugrál le fel az órajel. Nagyon minimum és 4200, le fel le fel. Ez normális? -
cibus
senior tag
Sziasztok. Szombat óta meg van az új gép.
Lap: ASRock fatal1ty z370 gaming k6.
Biosban állítsak bármi mást az xmp-n kívül? Van valami lényeges? -
Werkly
őstag
Akinek Z370 Taichi lapja van az, hogy használja a PWM funkciót a FAN ventiknél? Standard, custom? Ha Fan Tuning lefut a BIOS-ban akkor utánna min. fordulaton járatja a ventiket? Egyáltalán kell valamit állítani vagy hőmérsékletfüggő automata a PWM-nél az RPM? Köszi!
-
Werkly
őstag
Megcsináltam Load Default-al most úgy néz ki, hogy jó! NFS Payback alatt fagyott egyszer utáána 2X Win alatt problémát észleltünk ezért a gép újraindul.... 1803 van jogtiszta. Most jó az új BIOS úgy néz ki! Kösz!
-
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
Sub-ZeRo #5768 üzenetére
Az attól függ, hogy hány és milyen bitet érint. Persze legtöbszőr valószínűleg igen.
Most feltettem ASRock Z370 Extreme4 alá a 3.1-est pendrive-ról BIOS flashel. Utána alaphelyzetre állítottam, majd letiltottam az alaplapi hangkártyát és bekapcsoltam a boot-nál a Beep-et, de nem sípol. Ez a beállítás nem a sípolást jelenti?
Werkly
Milyen gyakoriak voltak a fagyások? Nálam Windows 10 v.1803 van. Nálad?
-
Kékes525
félisten
Habár itt alapesetben arra áll, de azért javasolni szokták. Attól, hogy eddig ennek a hiánya nem okozott problémát, az még nem jelenti, hogy ezután sem fog. Másrészt történhetett probléma frissítés közben is. Ezért ilyenkor nem árt az ismétlés és nem az operációs rendszer alól.
-
Werkly
őstag
Z370 Taichi-hoz van új BIOS de nálam random fagyásokat okozott ezért maradt az 1.80 lehet másnak problémamentes lesz? Gondoltam szólok!
-
ASRock lapnál az USB 3.1 Gen2 porton miért csak 80-100MB/s (max.) sebességgel megy át a tartalom (.mkv Filmek) egy USB 3.0-s (Dokkoló) HDD -re ?
Korábbi lapomnál (Asus ROG B350-F Gaming) 160-180+ MB/s sebességgel jött át a tartalom...
lapi driverek telepítve, Sata-n a belső HDD-k között (2 db P300 3TB Toshiba) 160-180+ MB/s -el megy az adat.Konfig az adatlapomon megtalálható.
MD
L -
Werkly
őstag
Z370 Taichi lapnál van különbség, hogy a PWM-es ventik melyik CHA FAN csatira vannak kötve? Pl. elsők is mehetnek mondjuk CHA 3 aljzatba? Kösz!
-
Kékes525
félisten
ASRock Z370 Extreme4 alaplapom van. Az USB 3.1-el szerettem volna meghajtani a Samsung T5 SSD-t, de sajnos valami problémája van a driverének. USB 3.0-án tökéletesen megy, a HDS és a HD Tune Pro sem talált hibát benne. USB 3.0-án minden OK.
A Következő driverekkel próbáltam: v1.16.38.1, v1.16.41.3, v1.16.50.1 Ezek mindegyike WHQL-es.A legújabbat az v1.16.51.1 WHQL for Win10 nem teszi fel, mert bármi van rajta arra azt írja, hogy a legjobb.
A 3.1-es látja és 94 GB-ig tudja is használni, utána kiakad.
Nálatok megy az USB 3.1? Ha igen melyik driverrel?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Lehet fura a kérdés...
Eddig egy régi konfigom volt (Gigabyte A75 chipset), most pedig egy AsRock B360 Pro4
Ezen újabb a hangvezérlőchip, a szoftver mégis fapadosabbnak tűnik.
Elözőn volt Dolby Home Theater, amiben köülönféle profilokból tudtam választani. (Film, játék, zene, beszéd)
Ez hiányzik, van erre megoldás, hogy most is legyen?
-
törölt tag
Üdv !
Ha véletlenül rossz tropicba írnék akkor előre is bocsánat !
Memória ügyben szeretném ki kérni a véleményeteket és a segítségetek is kérni egyben !
Egy ASRock P43Twins1600 alaplapról lenne szó ! szeretnék bele rakni 2 x 4 GB memóriát ! néztem a lap memória támogatási listáját , de már az ott feltüntettet memóriákat , nem találtam még használtan se !De viszont más márkától viszont lenne , és találtam is egy oldalt a hol jó pénzért még lehetne kapni : [link]
És az oldal szerint az ottani ramok kompatibilisek a lappal , és van 4 GB 1333 MHz ram is ,és találtam egy másik oldalt , a hol egy másik márkától lenne úgy mondva ugyan az !
[link]
és mint két oldalon meg egyeznek a számok : PC3-10600 ! te hát amelyik ramok ilyen sorozatszámmal vannak feltüntetve akkor jók az alaplapba is ?Mert ami régen volt ram az alaplapban az egy Buffalo volt , 2 x 2 GB 1333 MHz , és ők sem voltak feltüntetve a támogatási listán , és még is mentek egy rossz szó nélkül ! ( és ramokon is megtalálható ezek a betű + szám jelölések PC3-10600 )
-
dugo_
veterán
A Noctua szerint nem lóg rá:
https://noctua.at/en/nh-d15/comp -
-
Dave200
csendes újonc
Sziasztok! A következő problémában kérném a tanácsotokat.
Van egy ASRock 970 Pro3 R2.0 típusú alaplapom és azt szeretném kérdezni hogy azt hogyan tudom beállítani hogy az egér kikapcsolás után ne világítson. -
Werkly
őstag
Valaki használ Z370Taichi deszkához Noctua NH-D15 hűtőt? Az érdekelne, hogy PCIE 2 slot használható vagy belóg a cooler széle? Kösz!
-
sajog159
aktív tag
Asrock H110M-HDV R3.0 lapom van és most Del/F2-el nem tudom bemenni a BIOS-ba
Anyit tettem. hogy Advanced oldalon a "USB Configuration" oldalon az USB Configuration-ban megváltoztattam a Legacy USB Support-ot Disabled-ra (Enable volt)
-
Régigépes
újonc
Sziasztok....Nemrég szereztem egy asrock ab350 pro4 lapot...(rysen1200) A hangon kívül minden okésnak mondható...HDMI-n hallgatva random recseg ....Álltalában csak kisebb pattogás ,mintha egy zárlatos valami szikrázna ,és recsen a tv.(analog korszakban ) Ez jelenkezik Analalog csatlakozókon is .....Realtek ALC892 Audio Codec van benne....Új driver régi driver video kártya driver cserék meg voltak ..friss az op..Win10...Alaplap hiba lenne? Másnak volt ilyen?
-
-
-
válasz
Donki Hóte #5739 üzenetére
Nincs Sata6, csak Sata3 van csak ami 600MB/s
Lemaradt a képről a HDS verzió.
Tudtommal w10 1803 esetén a HDS lassan detektálja a trimet (bug), nézz rá vissza később. -
válasz
Nem aktív a trim.
Ezt olvasd át, ott van benne hogy kell engedélyezni. Megcsinálod, újraindítod és megnézed a programmal megint.
-
Kékes525
félisten
válasz
Akkor viszont nincs bekapcsolva vagy nem müködik a TRIM. Ja látom, írja is. Itt keresd meg: [link] vagy itt B150M Pro4S
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Donki Hóte #5737 üzenetére
Ha NVMe csatolású az SSD-éd, akkor a HDS (5.20) a problematikus. Cseréld le az v5.20.3-re és minden rendben lesz. Az áprilisi Windows 10-el vannak gondjai az 5.20-nak. A lapon lejjebb találod.
-
Asrock B150M Pro4S alaplapot használok. Egy Micron SSD-re installáltam a Win10-et, működik is rendben.
Viszont most telepítettem a HDSentinel-t és az SSD-re azt írja, hogy a teljesítmény csak 80 %-os, telepítsem a legfrissebb drivert a gyorsabb működéshez.
Melyik drivert érdemes telepíteni az alaplaphoz?
-
Kékes525
félisten
ASRock Z370 Extreme4 alaplapnál az egyik eszközt ismeretlennek írja ki az eszközkezelő. A tulajdonságok részletek fülre rámenve ASMediat látok.[kép]. Megpróbáltam a legújabb drivert "pure ASMedia USB 3.0+3.1 Drivers v1.16.51.1 WHQL for Win10 incl. DPInst.rar" feltenni, de manuálisan sem ment. Viszont az USB 3 rendesen müködik az előlapon. Lehet hogy ez az Intel 3.0 és nem az Asmedia 3.1. Hogy javíthatom ki a hibát. Ja és egy Asmedia 3.1 driver rendesen itt viszont fenn van: [kép] De mintha ebből kettő kellene, hogy fenn legyen.
-
cooi11
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #5730 üzenetére
Digi van, egy laptoppal kipróbáltam és nem szakad meg a kapcsolat.
A laptopon sebesség egy pillanatra felugrott 500Mb/s~ utána vissza állt 80~.
Nem tudom hogy cseréljem le a drivert! Még a pentium IV . idejébe nem volt probléma!
Sokszor indikáltam újra a modemet a, router lassú 10Mb/s de stabil WiFi-n. Csak torrentnél van, és a 1000 netet ki sem tudom használni böngészésnél,
semmi másra nem használom a PC-t (google+torrent) -
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A PC-m lan kábelon megszakítja a netet. -
-
sajog159
aktív tag
válasz
gyulazsolti #5726 üzenetére
Igén, így van (megnézhettem volna én is...), más kérdés, hogy 1Gbps-re nem tudtam rávenni az alaplapi LAN kártyát.
Csak egy régi Intell LAN kártya oldotta meg a dolgot. -
-
sajog159
aktív tag
válasz
gyulazsolti #5723 üzenetére
Hát, romlik a memóriám: anno régi gépbe vettem egy Intel 1Gbps kártyát és ezt bizony elfelejtettem átrakni az újba.
Ahogy ez megtörtént, a letöltés 580, feltöltés 210 Mbps. No, ez már normális, többi már csak hab a tortán.Köszönöm és elnézést a felesleges zavarásért.
-
sajog159
aktív tag
válasz
gyulazsolti #5721 üzenetére
Ezek szerint alaplapra 1Gbps érkezik.
Akkor a PC többi része a "hibás"? Ld. 5714 -
sajog159
aktív tag
válasz
gyulazsolti #5719 üzenetére
Jól értelmezem a linkedet? Sárga LED=1Gbps?
Ez ellenmond #5717-nek??? -
gyulazsolti
senior tag
A színek itt vannak. [link]
-
-
-
válasz
racskobalazs #5712 üzenetére
Akkor a kérdések újra:
Miért akarod használni a "Ultra Fast Boot"-ot..?
Ha lehúzol minden más lemezt (a bootlemezen kívül) akkor indul a gép Fast Boot NÉLKÜL..?
A képről lemaradt a legördülő menü. Nem véletlenül kértem ugyanilyet. De mostmár ne csinálj újjat, ezen is elég info szerepel.
+1 bónusz kérdés: bootsorrendben ugye a Windows Boot Manager szerelel az 1. helyen?
Ha a lemezek a (uefi)biosban sem látszanak az rossz jel..
-
racskobalazs
senior tag
Közben még annyira rájöttem, hogy amint kikapcsolom a CSM-et akor semelyik drive-ot nem látja.
De amint visszakapcsolom a CSM-et rögtön minden teljesen jól működik.
Arra is gondoltam, hogy az SSD valamiért nem szereti az UEFI-t de firmware update nincs rá, próbáltam úgy telepíteni a windows-t, hogy teljes mértékben uefi és csm disabled, de amint a telepítő végigment, nem bootolt be a rendszer mindaddig amíg a csm vissza nem lett kapcsolva.Kért képet csatoltam.
-
válasz
racskobalazs #5707 üzenetére
Ha lehúzol minden más lemezt (a bootlemezen kívül) akkor indul a gép Fast Boot NÉLKÜL..?
Mutass egy pontosan ilyen képet a lemezkezelőről. [kép]
Nekem még a sima fast se tetszik mivel elvesztem vele a pendrive rendszer-javító toolokról való bootolás és a (uefi)biosba való belépés lehetőségét is.
-
válasz
Ultra fast boot csak windows 8-con van. Nekem 10 alatt sem tölt be az ultra.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
Na ez tök jó alaplap
Nézd már meg nekem légyzsives a ventilátor kezelést
-
válasz
Miért akarod használni a "Ultra Fast Boot"-ot..?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asrock X370 Pro4 alaplapom, vadi új setup, Ryzen 2400G 8GB DDR4 3200MHz, Samsung 850 EVO 120G SSD.
Egy olyan problémám lenne, hogy nem működik Ultra Fast Boot. Pedig elvileg minden adott hozzá, a Windows UEFI módban van telepítve, boot order megfelelő, az integrált Vega11 támogatja az UEFI/GOP-ot (GPU-Z szerint), mégis amint kikapcsolom a CSM-et, onnantól nem bootol be, újraindul és visszadob a BIOS-ba. Bárkinek van bármi ötlete?
Lehetséges, hogy VGA porton keresztül nem szereti? De próbáltam HDMI porttal is, akkor se indult el. Lehet ezeknek egyáltalán köze hozzá? Egyéb eszköz még 2 vinyó van a gépben.
Előre is köszönöm.
-
IamSociopath
aktív tag
Sziasztok, kellene pár gyors infó!
Vagy 15 éve Asus és GB lapokat használok, de kezd betelni a pohár. Nagyon tetszik az ASrock deszkáknál a különböző minőségű alkatrészek kiemelése és az árazás is, ezért nyitok az irányba.
A bátyám irodába kéri a gépet ahol esetenként elég komoly videokártya használat is lesz, ezért amikor sima irodai funkciókra van használva a gép szinte teljes k*ssban kellene lennie. Amikor pedig alá gyújtanak akkor normálisan hűtenie.
Alapesetben Asus deszkával csinálok ilyen félpasszív konfigot, mivel gyári rpm alá lehet vele szabályozni a ventilátorokat.Ami nem kell pedig ki lehet vele kapcsoltatni stb. Kerülném a speedfant és a hasonlo megoldásokat folyamatos problémák miatt.
Nekem pl 180 rpm en mennek a ventik alapból (gyári érték kb 450-1500) az asus fan xpertjével, tökéletesen hangtalan.A kérdésem amire nem találok választ az, hogy az asrock fan kezelőjében, gyári érték alá lehet e vinni a ventilátorokat rpm irányítás közben? Ki lehet kapcsolni ami nem kell? Lehet szenzort választani ami alapján vezérli az egyes ventilátorokat? Nincs tapasztalatom a márka desktop lapjaival kapcsolatban ezért kérdezlek titeket.
A deszka:
X470 Master SLI
[link]Köszi, üdv: IS
-
Franko49
tag
válasz
F e Z o #5703 üzenetére
Problem solved! Ezer hála.
A modulok jó helyen voltak. Ott volt a bibi, hogy mindenhol azt olvastam először órajelet emelünk, utána feszt, ami ugye alap helyzetben auton van. Tehát amikor emeltem az órajelet valamennyit kellett volna hozzá tenni gondolom, amit nem tett meg, ezért a legkisebb emelésre sem reagált. Felraktam 1,38V-ra,lépésenként emeltem a MHz-t. 4100 már nem ment neki proci emelése mellett sem. 4000-ig bírja 1,3 volton proci alap órajele mellett. Rövidke 10 perces teszten stabilnak bizonyult Prime95 alatt. Majd ráeresztek egy komolyabb tesztet is.
Érdekesség a Z370 Taichi lap kapcsán, hogy biosban a CPU hőmérséklet 46-51 *C, míg win alatt több progival is vizsgálva 28-33 *C.
-
-
Franko49
tag
Üdv!
Valaki tud segíteni nekem Z370 Taichi lap kapcsán?
Valamiért nem tudom beállítani az XMP-t. Alaplapon a gomb On-ra van állítva. Biosban is próbálkoztam számtalanszor. F4-4133C19D-8GTZ TridentZ 2x4GB. Elvileg 4133-on kellene működnie XMP-be, de ha bekapcsolom, ha ki van kapcsolva, ha manuálisan próbálok órajelet , feszültséget állítani, mindig visszadobja 2133-ra. A modulokat is próbáltam sokféleképp pakolni, de mindig ugyan az.
Bios P1.8, tehát a legújabb.
(8600K, 970EVO, Seasonic Platinum)
-
Kékes525
félisten
válasz
whatnot #5700 üzenetére
Én tegnap ki is próbáltam. Asmediaára voltak a merevlemezeim beállítva és az Intelre tettem át, amikor meglepődve tapasztaltam, hogy a BIOS nem látja őket. Kénytelen voltam másik Intel helyeket választanom és akkor olvastam a leírásában, hogy miért nem ismerte fel a BIOS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest