Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
X470 Taichi lapom van ma üzemeltem be vele a rendszerem.
CPUZ alapján P1.60 - AMD AGESA PinnaclePI-AM4 1.0.0.4 számú bios van rajta.
Gondolom ez a legalapabb bios rajta így érdemes az oldalukról a legújabb bios-ra frissíteni?
Ebbe tudnátok segiteni? [link] oldalukon 3.20 és 3.10 közül melyiket lenne érdemes ? Illetve ha jól értelmezem elöbb a 2.00-ra kéne frissitenem a biost ?
Ez a AMD all in one driver ha nekem nVidiam van kéne hogy izgasson vagy kihagyhatom?
Köszönöm! -
Simi37
őstag
Sziasztok!
Van egy Asrock H110M STX alaplap nálam ami nem jó. Működik de nagyon hamar bsod-ot okoz. A lap a baj ez biztos egy másik ilyenben tesztelve a dolgokat amik ebben voltak működtek rendesen. 2,5 éves a lap de a gari csak 2 év volt, ilyenkor hova érdemes fordulni? Van valami ASrock szerviz vagy képviselet az országban ahova be lehet menni?
-
Kékes525
félisten
válasz
veber0937 #6396 üzenetére
Sokszor kell lefuttatni, gyakran csak a sokadik lefutás után van találat. A kifagyás nem akkor következik be, amikor melegszik a gép, azaz terheléskor? Stresszeld (ne csak magadat
): BurnInTest Standard
-
veber0937
tag
Hi
Adott egy FM2A88M extreme4+ R2.0 lap egy a107800 proci
2x4 Gb Adata AX3U2133W4G10-DR CL 10-11-11-30
2X4 Gb Adata AX3U2133W4G10-DR CL10-12-12-30 ramnem mennek a ramok 2133 Mhz-en auto beállítások mellet, ha manual-on beállítom akkor random kifagy a gép. ezekkel ment először de ott is csak 2X4 Gb Adata AX3U2133W4G10-DR CL10-12-12-30 1600Mhz-nek érzékelte. ötlet
-
jeni
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #6392 üzenetére
ez már jó kiindulási alap mert tudsz mire hivatkozni és tudod ilyenkor melyik irányba kell lépned.
-
jeni
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #6390 üzenetére
az audió és a LAN az Realtek chipes
az,hogy milyen chip van a USB-hez párosítva azt csak az alapodról tudod leolvasni,melyikhez milyen vezérlő van?
az AIDA valamely programjával elvileg meg lehetne tudni ha kiolvasható lenne valahogy. ebben nem vagyok biztos.
-
jeni
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #6386 üzenetére
-
válasz
Használj vezetékes cuccot!
Az nem zavar be máshova és őt se zavarja más..
(és még elemet sem kell folyton cserélgetni) -
lasse001
senior tag
válasz
Jó kérdés de nálam is ez van.
-
Sweet Lou 6
addikt
Szerintetek az miért lehet, hogy ha az alaplapi usb kivezetésbe dugom a vezeték nélküli egeret, akkor időnként akad és laggol (cpu/gpu/io terhelés pedig nincs), míg ha az előlapi kivezetésbe a házon, akkor jól működik. Ezen a képen jelöltem, hogy mikor akad:
Billentyűzet ugyanoda kötve jól működik. Az alaplap egy Asrock B450M Pro 4, az egér pedig egy Xiaomi Mi Wireless Mouse. (Win10, driverek rendben).
-
Kékes525
félisten
Windows 10 alvó állapotához milyen DEEP SLEEP beállítás kell? Most S5-ön van. Egyáltalán van ennek jelentősége az alvó állapothoz?
-
törölt tag
Sziasztok! Asrock (AMI BIOS) alaplap hibajelzéssel kapcsolatban tudna valaki segíteni? Asrock B75 Pro3, ddr3, socket 1155-ös alaplapom van (nem épp mai), ami fekete képernyőt ad, és 3 hosszú sípoló hangjelzést ad ki magából. Ilyen "beep kódot" azonban nem találtam sehol, van ötletetek, hogy mire utalhat? (még alaposabban kitakarítottam mindent sűrített levegővel, egy kondi sincs felpúposodva, kiszedtem a ramokat, próbáltam 1-1 memóriával, le húztam és újracsatlakoztattam a kábeleket, próbáltam vga nélkül, igp-vel, csak ssd-vel, vagy hdd-vel, mindent lehúzva, de semmi változás. Cseréltem a tápegység kábelét is. Egy alkalommal indult el, amikor a 24pines kábelt is újracsatlakoztattam és csak az ssd volt bedugva, de újra kezdte restart után a sípolást.) Köszönöm! 😊😓
Ui. : vagy ezt inkább az azonnali kérdésekben tegyem fel, mert inkább BIOS lenne? -
Sziasztok!
Csak leírnám a mai tapasztalatot a témában, hátha valakinek segít.
Probléma: Asrock A75M-HVS nem bootol. diagnosztikai post kártyával 54-es kódot dob.
Kiderült, hogy memória kontakt probléma. Mindkét slotban csak akkor látja a ramot, hogyha bedugás után egy picit visszanyitom a fülekkel, hogy kb 1mm-t feljöjjön a modul.
Érdekes, hogy szemmel nem lehet látni görbe lábat a slotokban. Gyanítom, hogy valaki oldalirányba nagyon megfeszegette benne a modulokat és a komplett érintkezősor kicsit megnyomódott és emiatt nem érintkezik teljesen betolt állapotban.
-
Kékes525
félisten
Szerintetek érdemes az Intel Microcode-ok miatt frissíteni a BIOS-t 3.30-ról 4.00-ra? ASRock > Z370 Extreme4 - BIOS Ezeket írták figyelmeztetésül, ezért is kérdezem:
"*User will not able to flash to previous BIOS once upgrading to this BIOS version.
**We don't recommend users to update the BIOS if their system is already running normally."A 3.30-nál is írták, azzal semmi bajom, rendesen dolgozik. Nem a fordítást kérdezem, azt értem.
Az Intel Microcode-ok növelik a biztonságot és gyorsítják egy picit a rendszert?
-
SN!PER
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo #6371 üzenetére
Köszönöm a vállaszt!
Viszont a többi proci kompatibilitását nézem, akkor a honlapon az van ott: Bios All...
Vagyis értelmezésem szerint P1.20 tól felfelé minden bios-al kompatibilis. Akkor miért van az A8 5600K-hoz írva, hogy P1.20... miért nincs ott, hogy all?https://www.asrock.com/support/cpu.hu.asp?s=FM2&u=412
Most már telljes a zavar...
-
Az Asrock honlapján a kompatibilitási listában azt látom , hogy a procit csak a P1.20-as Bios kezeli.
Nem jól látod. Ez azt jelenti, hogy az adott procihoz, minimum az 1.20-as bios kell.
Ha az egyik procihoz a 2.60-as van rendelve, de neked az 1.20-as van, akkor nem fog menni a proci.
Frissíteni kell a biost 2.60-ra , hogy menjen a proci.
Az 1.20-as bios meg az alap bios. A 2.60-as hibajavításokat tartalmaz és extra funkciókat.
Az everest a legújabb verzió? -
SN!PER
csendes tag
Sziasztok!
Problémával fordulok felétek, mert sehol nem találtam megoldást.
Adott egy Asrock FM2A75 Pro4-M alaplap, és egy AMD A8 5600K proci.
Az Asrock honlapján a kompatibilitási listában azt látom , hogy a procit csak a P1.20-as Bios kezeli.
Ami gond a számomra, hogy sehol nem lehet letölteni a Biost. Csak a p2.60-at...
Jelenleg a P2.60 van fent a lapon, de sajnos nem tudok órajeleket állítani. Everest-ben cpu benchmarkot indítok azt a vállaszt kapom: "a cpu nincs támogatva az ön hardweréhez"
Valaki tudna nekem ebben segíteni? -
Paxker315
addikt
tegnap kipróbáltam a windowsos bios frissítést, szépen 1.20-astól a legfrissebb 3.10-ig B450M Pro4 lapon. Nagyon kényelmesen, minden ment szépen (bios alapbeállítás reset után csak a windowsból elindítva magától frissít. hülyebiztos). Más kérdés, hogy a memória-gondomat nem oldotta meg, de jól esik a 3.10 számot látni a sarokban&Aidában
-
cocska
tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok.
A kiszemelt lap ASRock B360M lenne.
Vásárlás előtt tudnom kellene a bios verzióját, de nem tudok a boltokból ezzel kapcsolatos információt szerezni.
Szerintetek a boltokat megkerülve honnan lehetne kideríteni, hogy milyen verzióval jött ki ez az alaplap tipus a gyárból? -
gerisz23
őstag
Sziasztok!
Régi konfiggal kapcsolatban kérnék segítséget.
Asrock G41MVS3 lapom van,q6600 processzorral,2x4Gb ddr3 rammal (1333).
Kiszeretném használni a gépet de nem túlhajtani.
Lehetséges kihasználni a ramokat ezzel a processzorral?FSB-t 333*8 ra állítanám,lapon a jumpert átraknám 2-3 ra ram miatt.Ram így mehetne 2*666Mhz frekvenvián.
Működhet így? -
Ferke77
aktív tag
Sziasztok!
A másodlagos gépemben egy AB350M Pro4 alaplap van és lenne egy kérdésem a ház ventilátor dologgal kapcsolatban. A lapon fizikailag két konnektor van (1. 4 pin-es és a 2. 3 pin-es) és van két ventilátor berakva. A ventilátor szabályozás mind addig működik (cpu és chassis 1), amíg nem kötöm be a másodikat is. Ebben az esetben mind a három ventilátor 100%-on megy. Oké, hogy a 3. nem szabályozható és az megy a max fordulatán, de a másik kettőt miért befolyásolja ez és hagyja figyelmen kívül a beállításokat? Nehéz elhinnem, hogy ezt így találták volna ki, mert értelmetlen és nagyon zajos
. Tud erre valaki érdemi választ? Köszi.
-
-
-
Jadro
veterán
Sziasztok! Tegnap beújítottam egy Asrock B450M Pro4 lapot Ryzen5 2600-as procival és 2x8GB G.SKill Aegis 3GHz-es rammal. A BIOS verzió jelenleg 1.6, amivel simán tudok XMP profilt beállítani és a ramot 3000-re feltornászni.
A kérdés csak annyi, hogy látok már újabb bios verziót a support oldalon és érdemes/szabad/kell-e frissíteni? Hoz újdonságot/javítást az 1.6-hoz ékpest ha nem hsaználok APU-t hanem dedikált videokártyát? Ír valami VGA driver függőséget hozzá, ezért merült fel bennem a kérdés.
-
mcs
veterán
válasz
Cingáriusz #6354 üzenetére
A VRM a processzor foglalat és a hátlapi csatlakozók között elhelyezkedő áramkör, ami a proci tápellátásáért felelős, és a lapodon ez is bordázott. Ha valós az a 105 fok, akkor nem kevés. Van rendes légáramlat a házadban?
-
-
Sziasztok!
Vettem egy Asrock AB350M típusú alaplapot. Ebbe egy Ryzen1500x-et raktam.
AIDA szerint, valami VRM az 105 fokos, és a lapon lévő szürke hűtőborda is igen forró tapintásra. Minden más hőfok az rendben van. Más alaplapnál még nekem AIDA nem is jelzett soha VRM hőfokot.Szerintetek ez mennyire normális?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
horvathpeter #6351 üzenetére
Főleg,hogy vannak/voltak random anomáliák. Feljebb volt is róla szó.
-
F e Z o
veterán
válasz
horvathpeter #6351 üzenetére
Működik minden normálisan? Ha igen, akkor felesleges bios-t frissítened.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Z370 Extreme 4 lapra érdemes felrakni a 3.30-s biost? Használja valaki ezzel?
-
feri0123
csendes tag
Sziasztok
Mit érdemes tudni erről lapról
SROCK B365M Pro4?köszi a válaszokat Feri
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
AMD Wraith Spire hűtőt színeit hogy tudom szabályozni az alaplapomon?Asrock B450 Fatality ITX/AC. Leszedtem az Asrock honlapjáról a hozzá tartozó Polychrome RGB szoftvert. Amikor elindítom nem csinál semmit, csak a ramot állítja át pirosra szivárvány helyett (GSkill Trident Z). Az AMD hűtő konstans kék mindentől függetlenül. A könyv szerinti headerbe van bedugva.
Ez a szoftver annyira gagyi a feladatkezelő nem is jelzi, hogy fut, nem lehet kikapcsolni, viszont megnyitni se lehet... Én bénázok?
Üdv. -
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a kábelt? Ha igen, merre lehet kapni?
-
-
válasz
Cingáriusz #6344 üzenetére
Lehetséges, hogy ezért nem képes 1333-on járatni, az egyébként 1333-as ramokat, mert OC-nek minősül az 1333?
Így van. Kell neki plusz feszültség hogy menjen 1333-on. De ha nem adsz neki, nem lesz stabil és visszaáll 1066-ra. A tuning topikban biztos tudnak neked segíteni. De ha elkezded húzni a feszültséget csak saját felelőségre ted, mert gyorsan kinyírhatod a ramokat, lapot is.
-
Asrock G41M-33 Combo alaplapom van, benne egy Core 2 Quad 9550-es CPU. Az alaplapon a legfrissebb bios van. A proci FSB-je 1333Mhz.
Vettem bele 2x4GB Hynix 1333-as DDR3 ramot.
A probléma, hogy AUTO beállításon 1066-osnak hajtja csak meg a ramokat. Manuálisan megpróbáltam 1333-ra tenni, de csak párszor újraindult a lap és visszaállt AUTO beállításra és 1066-ra.
Az MSI weboldala szerint az a memória támogatás 800/1066/1333 OC*. Lehetséges, hogy ezért nem képes 1333-on járatni, az egyébként 1333-as ramokat, mert OC-nek minősül az 1333?
-
Sziasztok!
Vennék 2x4GB Kingston HyperX 2666-os DDR4 ramot, melynek a sorszáma: HX426C15FBK2/8
Az alaplap, amibe lennének, az Asrock B450M Pro4 típus, mely memória support listájában nem szerepel ez a típus. [link]
Szerintetek menni fog benne?
-
bela0304
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy Z68 Extreme4 Gen3 alaplapon újra szeretném telepíteni a Windows-t. A Driverek közül mi az, amit mindenképpen fel kell telepíteni? Fölöslegest nem szeretnék. Próbáltam utána nézni mi mire való, de nem minden tiszta.
Realtek High Definition audio-illesztőprogram, ver.:7560
INF-illesztőprogram, ver.:10.1.1.8
Intel Management Engine illesztőprogram, ver.:11.0.0.1156
ASRock 3TB+ Unlocker utility ver:1.1.1
ASRock Extreme Tuning segédprogram, ver.:0.1.434
Intel Rapid Start utility ver:1.0.7
Intel Smart Connect utility ver:1.0.7
Újraindítás UEFI-be, ver.:1.0.5
ASRock XFast LAN utility ver:10.10Előre is köszi!
-
válasz
sirszevenap #6339 üzenetére
Én egyre 2-őt simán rákötöttem. Bírja. Egy sima elosztóval. Egy alap alaplap az enyém. Am4 tokozás, 320-as chipkészlet.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Z170 Extreme4-em van. Valaki tud arról infót, hogy 1db fan headerre hány darab fant köthetek? (Fan splitterrel pl...). 7 ventim van cpu-val együtt, de csak 5 header.
Köszönöm!
-
blacksir
tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Van egy asrock H81M-VG4 R2.0 alaplapom. Baj hogy nem kapcsol be egyáltalán. Kérdésem hogy van aki járt hasonló képen ilyen lappal? Cseréltem hp-ron.
-
yoloo
csendes tag
válasz
menyoronc #6332 üzenetére
Szia! Lehet teljesen balgaság de most a közelmúltban 2en is így jártunk és egy ismerős tanácsára csináltunk egy alaplap resetet utána pedig letiltottuk a win10 frissítést. Ekkor még front usbről használva. Usb 3 driver vissza és azóta mind2 gépen gond nélkül megy. A legutóbbi win10 frissítés után másnapra ment el mind2 gépen az egér és bill. Minden esetre a dolog megoldódott
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Ma raktam össze a gépet. Egy asrock b450m pro alaplapon nem ismeri fel az USB-s egeret és billentyűt.
Mi lehet a gond?Előre is köszönöm!
Üdv:Gábor
-
Zοltta
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #6328 üzenetére
Megoldottam ! az alaplapom kis könyve alapján!
Az fsb jumperek rossz sorrendben voltak!
Nem pont így voltak,a kettő alsó bal oldalt egy jobb oldalt fent. Átraktam mindhármat bal oldalra mivel a könyv úgy irta ,hogy úgy default ez után indítottam a gépet és már sirály!
Ha más is így járna én vagyok a példa a kis könyvet nézni!
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok lenne egy kis gondom!
Van egy ilyen alaplapom G31M-S R2.0 a benne lévő Intel-Pentium-D-Processor-805 procit akarom kicserélni egy Intel Q9400 típusra és mikor indítom a gépet nem ad képet a monitor amikor a régit vissza rakom akkor pedig van kép :S
2.10 s bios van rajta.. nagyon örülnék ha megtalálnám a hibát köszi :S
-
-
Perzeusz
tag
Mint írtam, új gépet raktam össze. (részletek adatlapomon). Nem akarok semmiféle tuningot, csak, hogy legyen egy korszerű, gyors gépem. (tudom, akkor minek vettem Taichit
... mert tetszett)
Ahhoz, hogy a RAM-ok a gyári megadott órajelükön fussanak, mit kell tennem? Mert Biosban próbáltam átállítani, sőt át is állítottam a 3200 MHz-re, de a diagnosztikai progik (Aida64, v. a UserBenchmark) szerint továbbra is 2133 MHz-en mennek.
Másik problémám: lásd előző hozzászólásom
Jelenleg bekapcsoláskor egy fekete képernyőn jelenik meg egy csomó szöveg. Azt hogyan tudom mellőzni? Akkor inkább az ASRock logót nézegetem.szerk:
Sub-ZeRo : Igen, újra raktam a régi SSD-re. HDD-t is teljesen gyalultam, újra formáztam. Került bele egy 500 gigás Samsung EVO 860 m.2 SSD is amúgy. -
Perzeusz
tag
válasz
zolisx4 #6322 üzenetére
Hali!
Nekem is ez lenne az egyik problémám. Most raktam össze egy új gépet, és lassabban bootol be a Windows, mint a régi (5 éves) gépemmel. A Win egyébként ugyanazon a meghajtón van, mint eddig. (egy 120 GB-os SSD-n). Én Biosban kikapcsoltam a full screen logót, így talán gyorsabb lett valamivel. -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Van nekem ez az alaplapom ASRock Z370 Extreme4 van nekem benne M.2-es SSD 2 db egyik egy gyorsabb WDS250G2X0C-00L350 (232 GB) ö lenne a gyorsabb, SanDisk SD9SN8W256G1002 (238 GB) ő pedig a lassabb,van benne még egy, KINGMAX SSD 240GB (223 GB) sima hdd 1Tb.
Működik minden és a gyári értékeket hozzák az m.2 wd azon van a rendszer
Ezt is kell tudnia,csak egy baj van vele hogy,bekapcsolom a gépet akkor 15 másodpercig a lap neve,van akkor karikázik,gyakorlatilag lassabb mint a kingmax ssd,valamit kell állítani vagy mi a fenéért ilyen lassú, -
rii
nagyúr
sziasztok
az mitol lehet h geekbench szerint ez a gépem
3556 9650
de
5692 18817 -nek kelkene lennie.i7700K.
alaplap: asrock fatality z270
-
dugo_
veterán
válasz
Badogman #6318 üzenetére
Adj rá egy kis plusz feszültséget is. Van a manuális tuninghoz egy kis számolóprogram is:
https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-4-1-overclocking-dram-am4.htmlA Predatorok nem mennek túl jól mostanában, sok gyári hibás is van köztük. Lehet egyszerűbb lenne elállni a RAM-tól és egy GSkill Aegis, Ripjaws, vagy CL16@3200-as Corsair LPX KIT-et nézni.
-
Werkly
őstag
Ha mindent alapon hagyok csak XMP On-t átkapcsolok a deszkán mi fog változni? Kösz! Milka van már fejlemény állásfoglalás Taichi BIOS ügyben? Köszi!
-
Badogman
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Asrock B450 Fatality alaplapot Ryzen5 2600-al és hozzá 2x8 gb Hyperx Predator 3200-as memóriát. Viszont a memóriát csak 2400-asnak látja. A legfrissebb bios van fent. Van erre valami megoldás?
Előre is köszi! -
Gerzsi
tag
Van egy J3160 alaplapom és van rajta egy mini PCI-E ezt használhatom bármire ? Mert manuáljában azt irja hogy "MINI_PCIE1 (mini-PCIe slot) is used for WiFi module."
-
Reinkz
senior tag
Azt hiszem megtaláltam a hibát, nem hiszem el.
A cpu ventilátor vezérlése auto-n van, de ilyenkor nem megy a pwm és konstans 2000 rpm-el teker.
Ezért manuálisan átraktam 4pin-re, és ez a kulcs, óriási.
Ha auto-n hagyom, megy a deep sleep, és nincs dupla indulás cold boot esetén, ha 4pinesen akkor meg nem működik, ez mi?
ki hallott már ilyet!?
közben már olvasok gyári intel stock cooler lesz a ludas ..
-
cinikus
csendes tag
Hali!
Van egy Asrock N68 GE UCC alaplapom. Itthon találtam már a második ilyen.
Lényeg, hogy beletoltam egy x2 250 es procit meg még 10 gb ddr3 1333mhz memóriát.
Mellé bevágtam még egy HD 5670 1gb ddr5 kártyát is.
Akár mit csinálok kifagy mindig amikor kap valami picike terhelést. Na most arra jöttem rá, ha lentebb húzom a voltage-t meg a memóriát (is valamiért 1600mhz-re állitja amikor csak 1333-as memóriák) mindennek beállitom az alapot, hogy ne legyen probléma és akkor rendben pörög. Mitől lehet, hogy a lap folyamat felhúz mindent cmos reset vagy elem kivétel után.Most pl Asyncre állitottam a CPU és a PCIE-t OC résznél Lentebb húztam 10-10mhz-el az órajeleket és tökéletesen pörög. Semmi fagyás semmi probléma. Esetleg valakinek van valami ötlete? Remélem érthető voltam elég bután megyaráztam el.
Köszi a válaszokat előre. -
törölt tag
Sziasztok!
B250M pro4 a lap.
El felejtettem a BIOS jelszót.
Hiába csinálok cmos resetet a jelszó magmarad.
Ötlet? -
asdf74
tag
Sziasztok. Van egy Asrock B85M Pro4 lapom. Az a gondom hogy kivenném a videokártyát hogy ideiglenesen a prociba integrált Intel-t használjam, de se kép se hang. A Bios-ig sem jutok el ha kiveszem a kártyát. Régen simán ment, aztán betettem egy videokarit és így megy 3 éve. Most ha kiveszem a karit vmi nem jó. A Biosba átállítottam hogy az alapértelmezett vga ne PCI-E legyen mert ugye kiveszem a kártyát, de vmi még nem ok.
Konkrétan ha valakinek van ilyen lapja és tud mondani vmi okosságot szívesen meghallgatnám. Lehet hogy még vmit be kell állítani csak nem emlékszem. Előre is köszi!! -
Reinkz
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #6304 üzenetére
Hat szerintem sem normális, hogy ennyit kelljen szenvedni vele, radasul semmi oc-t nem akarok, csak hogy menjen.
Egyébként lehet downgradelni, ki próbáltam 3 biosal, nyilvan nem valtozott semmi.
Hétvégén írok az asrocknak. Aztan max vissza küldöm csak az canossza járás amit kiskernél lenyomnak..
-
Volt olyan lappal dolgom már, ahol az egyik ram nagyobb volt mint a támogatott és ott nem volt ilyen probléma.
Ha nem bírsz vele, vid szervízbe a lapot. Ha ott jó lesz, akkor nálad van gond.. Beállítás vagy valami.
Még nam láttam ilyet, hogy valaki ennyit szenvedjen egy bios beállítással. -
Reinkz
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #6299 üzenetére
Ma volt időm és kipróbáltam másik táppal, a helyzet ugyan az.
Két problémám van és szerintem össze függ.
Szóval az első, ha elmegy az áram (kikapcsolom az elosztót pl) akkor 2X bootol gép.
Először semmi post nincs 2X indul rendesen. Erre angol kifejezés is van mint megtaláltam: cold boot.A második ami igazából zavar, amint engedélyezem a deep sleep-et (mindegy csak S5 vagy S4-S5) és nyomok egy save and exitet a gép kikapcsol mintha ki tépték volna belőle a tápkábelt majd 3 mp múlva indul ezt összesen kétszer eljátssza itt sincs post majd indul.
Ha ezek után kikapcsolom akkor 3X megprobál elindulni míg bebootol, nem hiszem hogy HDD díjazza ezeket a felpörgetéseket.
Én azt gondolom hogy talán valami memória időzítéses gondja lehet, egy i3 6100 van benne ami 2133mhz-ig tud kezelni a ramokat, nekem meg 8Gb Team Group 2400mhz van benne. Minden automatára van állítva így 2133mhz mennek a ramok. Mégis arra tippelek hogy amikor elindul akkor ramok beállításaival szórakozik.
Valaki aki nálam jobban ért a témában tud segíteni, vagy esetleg egy másik topik ahol jobban értenek hozzá?
szerk:
A ramokat teszteltem memtestel, és nem volt hiba. -
Kékes525
félisten
" Stationdrivers amit néztem de ott össze-visszaság!"
Nem tudom mit értesz ez alatt, de ha az alaplapra keresel, ott rendben naprakészen van minden. Lásd az én alaplapomra: Z370 Extreme4, Másrészt innen szoktam még drivert letölteni: Forum - Fernando's Win-RAID Forum, illetve a gyártók honlapjáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest