- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPeti1984
senior tag
Szerintetek az alábbi memória kompatibilis lehet a mostani alaplapommal illetve memóriákkal?
GIGABYTE GA-970A-UD3P rev 2.0 alaplap
2db 4gb-os KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX van jelenleg a gépembenHa jól tudom akkor még van 2db szabad memória slot és arra gondoltam, hogy a mostani 2x4gb mellé vennék egy másik 8gb-osat aztán később ha nagyon kellene a különböző feladatokhoz akkor még lenne egy üres slot és akkor lehetne még egy 8gb-osat is beletenni.
Ez működőképes lenne szerintetek?
Ezt a memóriát néztem ki egy hírdetésben újnak hírdeti 11 ezer ft-ért:SK Hynix HMT41GU6AFR8A-PB N0 AA
8gb 2Rx8 PC3L -12800U - 11 - 12 -B1 -
tkesy
őstag
válasz SPeti1984 #5301 üzenetére
Lehetőleg egyszerre kellene a 2*8 GB-t belerakni, mivel 2*4 + 1*8 felállás egyrészt nem biztos, hogy elindul, másrészt ha még megy is, akkor csak single channel lesz, ami azt jelenti, hogy a mostani memóriasávszél (sebességre gondolok) fele lenne elérhető. Egy ekkora csökkenés meg eléggé megérződik a teljesítményen mindennapi használat mellet is.
Szóval vagy még 2*4 vagy ha van rá keret akkor 2*8 GB de egy időben.
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Submarine
senior tag
Sziasztok! BUÉK!
Van egy B85-HD3(rev. 2.1) lapom. Nincs vele semmi baj, csak nem értek pár dolgot:
Ha egyszer beállítom a boot sorrendet, letiltom az ODD-t (a CD/DVD Rom BBS Priorities-ben), újraindításkor még nem, de az azt követő tiszta indításkor már megint keresi benne a lemezt, és újra benne is van a boot szekcióban, tehát önállóan felülírja a beállításaimat (SSD-n van a rendszer).
BIOS Features / Boot Option Priorities
Profilba is el van mentve minden, de semmi jelentősége. Hogy lehet ezt fixálni?A másik, hogy korábban volt pár áramszünet, és olyankor az áram visszajöttekor azonnal bekapcsolt a gép.
Féltem ha azonnal áramszünet lenne, már nem biztos hogy megúszná baj nélkül, ezért szétnéztem a biosban:
A Fast Boot be volt kapcsolva, és azon belül Normal Boot:Next Boot After AC Power Loss
>>Normal Boot Enables normal bootup upon the return of the AC power. (Default)
>>Fast Boot Keeps the Fast Boot settings upon the return of the AC power.
This item is configurable only when Fast Boot is set to Enabled or Ultra Fast.Ha jól értelmeztem ez okozta a jelenséget, tehát gyorsan letiltottam a Fast Boot-ot azóta áramszünet sem volt (szeles-viharos időben fordul elő) szerencsére, úgyhogy nem tudom csinálná-e még.
Ez okozta a jelenséget?F2 jelzésű bios van rajta, de mivel procival, ramokkal nincs gondja, nem piszkáltam. A legutolsó F4 jelzésű ami egyel újabb van rá, de csak proci mikrokód frissítést irt.
[Manual-M$ Drive](előnézetet nem biztos hogy be tudja tölteni)
[ Szerkesztve ]
-
laci12234
tag
Sziasztok van anyámnak egy gigabyte ga-g41 combo rev-2.0 alaplapja amibe edig 2x1 gb ddr2 ram van de mivel 4 slotbol 2 ddr3-as foglalatu igy vettem bele 2x2 gb ddr3 ramot persze kivettem a ddr2st
Az a kérdés miért nem indul el ddr3 al a gép se kép se semmi külön kül is bele raktam öket mindenhogy de semmi csak a ddr2-sel indul ez miért van ?? -
mima1017
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék hogy a Gigabyte GA-B250M-DS3H alaplap támogatja e a Kingston: HP24D4U7S8MBP-4
ez 4GB 1Rx8 PC4 - 2400T- UA2 - 11 típusú memória. A support listában nem találtam, az lehetséges hogy attól függetlenül kezenil fogja?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz mima1017 #5308 üzenetére
Kingston memóriák legendásan jól kompatibilisek , ez a modul egy kicsit ismeretlen így elsőre.
Supportnak azért megérhet egy üzenetet biztos ami biztos. Nekik tudni kell.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
mchami
csendes tag
sziasztok,
van egy gigabyte-1151-ga-z270m-d3h alaplapom. A problémám az hogy a front panel elnevezések mások mint a zalman front panel elnevezései. A POWER SW (dupla) és PW+- (egy-egy szimpla) kábeleket melyik pinre tegyem az alaplapon?
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
újra kellett tennem a win10-et vmi hiba miatt és feltelepítettem a giga app centert meg pár programot is az alaplaphoz, pl az easy tune-t hogy tudjam a ventiket kicsit csendesíteni. Az app center elindul, de a benne lévő programokra hiába kattintok, nem indul? Mi lehet a gond? Win tiltja esetleg?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
válasz Killer01 #5313 üzenetére
Külön töltöttem le és telepítettem ezeket a segédprogikat, akkor nem működtek. Letöröltem mindet, majd az app centeren újra fel és voilá... Úgy már működtek.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy ilyen alaplap. feltelepítettem rá a Win 7-et. Egy idő után frissítések újraindítások, után egyszerűen nem akar bebootolni. A Windows kezdő képernyő után folyamatosan kezdi előröl az egészet.
Proci 8320, memória pedig ez.
Kingston 120GB-os SSD.
Próbáltam újra telepíteni, de akkor sem bootolt be, nem engedte.
A LAN kivezetésnél is az alaplapon, a felső led narancssárga, annak nem zöldnek kellene lennie?
Eddig ASRock lapom volt, ott nem volt gond a fent nevezett problémák egyikével sem.
Mi lehet a gond.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz gyulazsolti #5315 üzenetére
A LAN bemenete az alaplapon, igen annak zölden is kellene világitania.
A Lan kábel ha rosszúl érintkezik, akkor a felsöledje - narancssárgára is vált.
Az alaplapnak a drivereit is jól telepítetted, gondolom hogy igen a válaszod.
A bios beállítás defauton is van?
A Windows kezdő képernyő után folyamatosan rebootol és kezdi előröl az egészet.
A Kingston 120GB-os SSD-d bíztosan hibátlan?
Az ssd-re próbáltad újra telepíteni, de akkor sem bootolt be, formázd le is teljesen és telepítsed a Win 7-et.
Most ennyit tudok is neked is mondani.
További sok sikert is kívánok.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz IstvánLászló #5316 üzenetére
A driverek a hozzáadott lemezről, frissítés az APP centerből.
A Lanról most kaptam linket, az igencsak jó.
Igen, folyamatosan rebootolt és kezdi előröl az egészet, a 2x4GB-t fent mutatott Rammal.
AZ SSD biztos jó, csak alaplapot cseréltem, más minden maradt. Helyesebben az ASRockban 2X2, és 2X4GB memória volt.
Telepítéshez sem bootolot be sokáig, se lemezről, se pendriveről.
Most A 2x2GB-tal raktam újra, már annyit kibírt mint a másik (2X4GB) miután elkezdett nem működni.
Ezzel viszont sima böngészés van csak és kiabál, hogy elfogyott a memória zárjak be valamit.
A biost, hol kell defaultra állítani? Megnézem, annyira nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
lao
tag
válasz gyulazsolti #5317 üzenetére
hello!
lan : Connection/Speed LED: State Description Orange 1 Gbps data rate Green 100 Mbps data rate Off 10 Mbps data rate
bios default : Save & Exit - Load Optimized Defaults Press <Enter> on this item and select Yes to load the optimal BIOS default settings. The BIOS defaults settings help the system to operate in optimum state. Always load the Optimized defaults after updating the BIOS or after clearing the CMOS values.csgo jarokeret 37.221.209.104:27164 ----örök windows biteskedjék az androidos iPhonodon----
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok!
GA-X58A-UD3R lapom van már jó ideje!
A északi hídnál 55-57 fok között mozog sima nem meg terhelt állapotban! Ez normális érték vagy sok? Gyári intel hűtő van rajta, van olyan cpu hűtő ami a északi hidat is meghűti egy kicsit?
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #5317 üzenetére
Sziasztok!
Azt hol lehet beállítani, hogyha kikapcsolom a számítógépet, akkor ne világítson az egér.
-
tkesy
őstag
válasz gyulazsolti #5320 üzenetére
Bios / Power Management / Power On By Mouse vagy ErP - Disabled
-
gyulazsolti
senior tag
Ez az, hogy disabled-en van, mind a kettő. [kép] az Erp is.
A másik, mint ahogy fentebb írtam ( #5315) most 2X2GB-tal megy, hozzátettem a 2X4GB-tot, és ugyanúgy lefagy, azt produkálja, mint 2X4Gb-tal.
ASRock lappal simán működött az össz 12GB együtt.
Nem tetszik neki a 2X4GB-t.
2X2Gb-tal, betölt működik is csak elég érdekesen.
Betölt a Win7: -Üdvözöljük, karikázik az egérmutató kb10-15mp, majd fekete képernyő 25-30mp, és utána áll fel a rendszer.
Ez miért van?
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
válasz gyulazsolti #5322 üzenetére
Persze, mert az a "bekapcsolás egérrel". Az állandó 5V az USB-n egy feature akar lenni, hogy tudd tölteni a telódat. De hogy minek..?
A ramok némelyikét nem támogatja ezek szerint.
Pl. korábbi linux live-al tesztelheted akár egyesével.
Manual-t nézd át, hogy kell őket belepakolni, mert nem mindegy.És végül az ssd-vel valami nem kerek sztem.
Belenyúltál rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz Submarine #5323 üzenetére
Ha belegondolok, egyik típusú Samsung memória sem szerepel a manuálban, ami nekem van.
Egyébként csak a lapot cseréltem mást nem.
Sentinellel is megnéztem, nem ír hibát az SSD-re.
Ez a folyamatos 5V tényleg, érdekes. Másik lapon legalább ki tudtam kapcsolni, itt meg hiába van tiltva, csak van.
[ Szerkesztve ]
-
fibix
csendes újonc
helo
van egy GA-MA78GM-S2H alaplapom csak win 7-et tudok rá telepiteni...
miért van ez?
-
fibix
csendes újonc
üdv
van egy GA-MA78GM-S2H alaplapom
nem tudok rá csak win 7-et telepiteni
a win 8-10 telepitő csak win logot dob
mi lehet a probléma?
-
Lawos
csendes tag
Hogy lehet a Fast Boot-ból kilépni? Köszi srácok
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szerintetek érdemes megpróbálni az új biosokat?
F23c - 2018/01/11 - Update CPU Microcode
Olvastam, hogy pont az új biosok miatt történnek fagyások, restartok.
Ki érti eztAz OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
tkesy
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5341 üzenetére
Ez alapján én még várnék pár hetet...
-
Joker88
őstag
üdv
lenne egy Gigabyte 880GA-UD3H (rev2.2) alaplap.
[link]Vannak illesztőprogramok Windows10-hez,vagy maradjon a W7 ? a gyártó honlapján Windows7-es illesztők vannak csak..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Joker88 #5344 üzenetére
A gyártó honlapján Windows7 a support és szerintem is maradjon a 7-es és ha gondolod, próbáld is ki egy Linux live disztroval, szerintem csalódás nem is ér ha nvidia a vga-d.
Remélem tudtam is segíteni.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
tkesy
őstag
válasz Joker88 #5344 üzenetére
Ha nem integrált vga-val szeretnéd használni, akkor szerintem mehet rá a W10 semmi olyan nincs rajta, amit nem támogat az OS.
Integrált vga-hoz viszont csak egy "legacy" driver van az AMD részéről, ami működik W10 alatt gond nélkül, de ugye nem kap frissítéseket.>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Gabace
újonc
Sziasztok!
Gigabyte GA-F2A85X-UP4 alaplapom van egy Radeon HD 7770-es VGA-val.
Szeretném Gigabyte Radeon RX 560 Gaming OC 2GB GDDR5-ra cserélni.
Szerintetek vinné az alaplapom a kártyát?
Előre is köszi a segítséget. -
Submarine
senior tag
Hali!
"All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard."
Hülyeséget nem akarok mondani inkább kérdezd meg itt:
[Azonnali alaplapos kérdések órája]
Ugye az a lényegi kérdés hogy PCI Express 2.0 -ás lapban műkszik-e az RX560. Nem hiszem, hogy gond lenne, de tuti ami biztos. -
juhaszp20
újonc
Sziasztok!
A következő problémában kérek segítséget:Szeptemberben újonnan vásárolt asztali gépnél folyamatos fagyást tapasztalok. Napi 1-2 alkalommal, esetenként 5-6x is előfordul. A fagyás nem az egész rendszert érinti, csak egy-egy alkalmazást.
Pl.: böngészőt használom, startmenüre kattintanék, de nem nyílik meg és ugyanígy a tálca fix ikonjai közül sem semmi. De a böngészőt tudom ugyanúgy használni tovább. De van, hogy a böngésző befagy, de a startmenüből meg tudok nyitni valami mást. Feladatkezelőben leállítok mindent, de végül szinte minden használhatatlan lesz. És csak a resetgomb marad.Alaplap: Gigabyt GA-Z270-HD3P
Processzor: i5-7600K
Memória: Corsair 2x8GB (CMK16GX4M2B3000C15)
SSD: NVMe Samsung SSD 960 PCIe M.2 250GB
HDD: WDC WD30EFRX-68EUZN0 3TB
Video: IntegráltNincs húzva semmi. Memória: XMP Profile 1.
Tegnap frissítettem bios-t, a windows-t (Win 10 64bit) újratelepítettem a legújabb frissítésekkel együtt, és feltettem a legújabb drivereket.
A végeredmény ugyan az.Próbáltam az XMP-t tíltani a memóriánál, a hiba maradt.
Memtest86 - ot futtattam Pass 1 -ig: semmi hiba.
Aida kompatibilitási tesztjét fél óráig futtattam: semmi (Proci hőmérséklet a végén: 60-68°C)Tud valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.