Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy korábbi ötletemen dolgozok jelenleg. (GPS alapú nyomkövető rendszer). Végül egy ilyen, Elecrow SIM808 GPRS+GPS modult szereztem be, de most kicsit elakadtam.
Odáig jutott most a dolog, hogy tudok küldeni SMS-t az eszköznek, mely ha a megfelelő szöveget tartalmazza akkor elkezdi küldeni HTTP Post segítségével a GPS koordinátákat egy webszervernek, amely letárolja adatbázisba. Ez jól is működik, nincs gond.
Azonban lehet, hogy nem gondoltam át eléggé a dolgot, illetve nem értem tökéletesen a működést.
A Shield-del a 7-es és 8-as PIN-en keresztül a SoftwareSerial könyvtár segítségével kommunikálok. Írtam egy függvényt, amelynek segítségével küldöm a Shield-re az AT parancsokat.Ma ki akartam próbálni az eszközt power bankról, azonban nem működött (nem küldött semmilyen adatot a szervernek). Ahogy említettem, nem teljesen értem a SoftwareSerial könyvtárat. Jelen elképzelésem nem megvalósítható, nem fog PC nélkül működni a kód a SoftwareSerial könyvtár miatt, vagy máshol keressem a hibát?

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gumi és felni topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Arc Raiders
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell G3 gamer laptop i5-9300H 16GB DDR4 NVIDIA GTX1650 Windows 11 Excellent akkumulátor gamer laptop
- Razer Basilisk V3 Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG Spatha X Wireless Gaming Mouse (Csak kábel) Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Glorious Gaming Model O Egerek Fehér/Fekete (Pici hiányosság) Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold