Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Autósként esetleg arra, hogy téged zavarjon és így odafigyelj.
A bicikli lámpák se véletlenül villognak, a legjobb figyelemfelkeltő módszer a villogó fény a látómezőben. A szem a mozgásra érzékeny, vagy a hirtelen fényváltozásokra ha tetszik.
Biciklisként 1W-os villogót használtam, országúton este mindenki átment a másik sávba, senki se ment el mellettem 20 centire.
Motoron meg hasonlóan fontos a figyelemfelkeltés (de a modernebb autók is villogtatják a féklámpáikat pl. vészfékezéskor), én mikor a GearBrake-el mentem (fékre 3 másodpercig villogtat 3 hz-en) megfigyelhető volt, hogy a mögöttem jövők kicsit lemaradtak, talán zavarodottságukban (a szar accelero szenzor úthibákon is aktivált) de akkor is pozitív jelenség. Meg itt a motorfék jóval erősebb, mint autón én pl féket nem is nagyon használok forgalomban (ráfutásos balesetek többsége e miatt történik). A párszori villogtatás meg felébreszti a mögöttem jövőt a bambulásból.
Ezek az érvek mellette, létező megoldásokról beszélünk így az elv adott (csak a múlt századi közlekedési szokások és szabályok nem rendelkeznek a használatukról). Kérdésedre megpróbáltam kielégítő választ adni, viszont nem szándékozok erről vitát nyitni így kímélj meg az erre vonatkozó véleményedtől kérlek (és a topik témája se megfelelő hozzá)!gyapo11
Nézem ezt a monostabil multivibrátor dolgot és egy jó szájbarágós leírást se találok hozzá még angolul se, ahol úgy tárgyalnák, hogy egy gyerek is megértse.
Viszont nekem az jön le, hogy ez csak egy RC időzítő.
[link]
Nem tér ki arra, mi van akkor ha nem csak egy impulzust kap, hanem bekapcsolva hagyják a bemenetet.
Az elején az RC időzítőnél írja, hogy ott meg ha rövidre zárjuk a kondit, ami a földre van kötve, akkor az addig úgy marad, amíg nem változik a kapcsoló állása. Monostabilnál akkor is alapállapotba kerül a rendszer, ha a bemenet zárva marad (folyik az áram)?(#6339) tvamos
Műszakin nem szedik szét. Annyit néznek, hogy működik-e. Logika nélkül meg pont úgy fog működni, ahogy az várható.
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA
- Sorozatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest