Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdraco
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában.
Szóval, kinéztem:
1. Egy Arduino Uno v3 fejlesztőlapot.
2. Egy HD44780 vezérlésű 2X16-os LCD-t.
3. Két átfolyásmérő szenzort.
4. Két nyomógombot.
Folyadékfogyasztást szeretnék mérni, két szenzor által mért értékeknek különbsége lenne. Ezt az információt kijelezni az LCD-n. Egyik gombbal elindítanám a mérést, vagyis közben mérné az átfolyást és az időt is, a másik gombbal pedig lestoppolnám, leállítanám.
Arduino lapon van 14 digitális I/O. Ebből 7-et lefoglalna az LCD, 1-1-t a két szenzor és 1-1-t a két gomb. Többi osztódna +5V feszültségen és GND-on. Jól gondolom-e?Két gomb menne arra I/O-ra ahol megszakítás is van.
Soha nem forrasztottam, nem tudom szükség lenne-e egy más áramkörre vagy egy breadboard-ra? Vagy mehetne minden direkten?Tehát megszeretném kérdezni, működne-e projekt? Mert ha igen, akkor megrendelném, van még mit tanulnom.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest