-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdraco
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában.
Szóval, kinéztem:
1. Egy Arduino Uno v3 fejlesztőlapot.
2. Egy HD44780 vezérlésű 2X16-os LCD-t.
3. Két átfolyásmérő szenzort.
4. Két nyomógombot.
Folyadékfogyasztást szeretnék mérni, két szenzor által mért értékeknek különbsége lenne. Ezt az információt kijelezni az LCD-n. Egyik gombbal elindítanám a mérést, vagyis közben mérné az átfolyást és az időt is, a másik gombbal pedig lestoppolnám, leállítanám.
Arduino lapon van 14 digitális I/O. Ebből 7-et lefoglalna az LCD, 1-1-t a két szenzor és 1-1-t a két gomb. Többi osztódna +5V feszültségen és GND-on. Jól gondolom-e?
Két gomb menne arra I/O-ra ahol megszakítás is van.
Soha nem forrasztottam, nem tudom szükség lenne-e egy más áramkörre vagy egy breadboard-ra? Vagy mehetne minden direkten?Tehát megszeretném kérdezni, működne-e projekt? Mert ha igen, akkor megrendelném, van még mit tanulnom.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hobby elektronika
- Formula-1
- Mini-ITX
- Milyen routert?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Két gomb menne arra I/O-ra ahol megszakítás is van.
ekkold