- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DragonKid22
csendes tag
válasz
happy555 #236 üzenetére
Nem abban volt a hiba.
Mint említettem, a blink nevű mintaprogramot töltöttem be, mikor a fenti kép készült.Annyit módosítottam rajt, hogy 1000ms-ról átírtam a késleltetéseket 10000ms-ra.
void setup() {
// initialize digital pin 13 as an output.
pinMode(13, OUTPUT);
}// the loop function runs over and over again forever
void loop() {
digitalWrite(13, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
delay(10000); // wait for a second
digitalWrite(13, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
delay(10000); // wait for a second
}A lényeg annyi, hogy az arduinora kötött kapcsolásban egy ellenállás értéke rossz volt, emiatt az a láb összeszedte a zavarokat és ezért mutatott mindenféle görbét a szkóp, négyszögjel helyett. A problémára azért nem jöttünk rá, mert mikor csak az oszcilloszkóp volt a gnd-re és a lábra kötve a zavarokat ugyan úgy összeszedte, mint mikor rajt volt a kiegészítő áramkör. Az ellenállást kicseréltük megfelelő értékűre és utána megszűntek a zavarok, olyan négyszögjelet kaptunk, amilyet szerettünk volna. Nem került a kivezetés lebegő állapotba. Most a MOSFET szépen kapcsolja a 24V-os reléket és a mágnesszelepeket.
Ezt a kapcsolást használom 1-2 eltéréssel: [link]
De elsőre a 10k helyett 100R volt bekötve.(Ne kérdezd, miért! Erre a leírásra most találtam rá, mikor szemléltető példát kerestem... Jobb lett volna előbb...)
Röhögni ér!
Azt hiszem, ezt egy életre megjegyzem. Jobb ez így, hogy magunk szenvedtük ki a megfejtést, jobban berögződik.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arena Breakout: Infinite
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy ruhás topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged