- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Kíváncsiságomat kielégítendő, ha már mindenki tudja, hogyan működik a delay() (csak én nem), gondoltam, megnézem.
Ezt találtam az Arduino\hardware\arduino\avr\firmwares\wifishield\wifiHD\src\SOFTWARE_FRAMEWORK\SERVICES\DELAY\delay.c fájlban:void delay_ms(unsigned long delay)
{
#if (defined FREERTOS_USED)
vTaskDelay( (portTickType)TASK_DELAY_MS(delay) );
#elif (defined NUTOS_USED)
NutSleep(delay);
#else
cpu_delay_ms(delay, s_fcpu_hz);
#endif
}
Hm! freeRTOS az AVR chipeken arduino rendszerben?
Igen.
https://create.arduino.cc/projecthub/feilipu/using-freertos-multi-tasking-in-arduino-ebc3cc
Valóban így van. A könyvtár kezelőben/Library manager, Hozzáadott/Contributed, időzítés/Timing alatt valóban ott van a FreeRTOS Real Time Operating System implemented for AVR (Uno, Nano, Leonardo, Mega)
Kipróbálni nem tudtam, mert az AVR chipes lapjaim már nyugdíjba vonultak a vidéki házamba, de ha tényleg tudja, ez azért nagyon sok új lehetőséget jelent! Például a multitasking!
Valaki próbálta már a FreeRTOS-t AVR-en? Mi a tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest