Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tonermagus

aktív tag

Érkeztem még egy fantasztikus kérdéssel :D

Jelenlegi projektemben dobnom kell a jól bevált, és régóta használt WS2812B-t.
    Pofonegyszerű volt a bekötése/használata, de a megszakításkezelés botrányos. Iszonyat nagy erőforrás kell neki. Így váltottam 12V-os 5050 chipsetes RGB LED-szalagra.

A vezérlés megírásával talán nem lesz gond. A bekötésével már annál inkább. Találtam a neten egy képet hogyan is akarnám bekötni:

(Talán annyi különbséggel, hogy én közvetlenül +12V tápról hajtanám nem Ardu VIN-ről)

Mivel elektronikában (IS) hülye vagyok segítsetek már légyszi. Én naív azt hittem rákötöm az Ardu 3 lábát direktben a R-G-B portokra a szalagon, de gondolom ez nem jó ötlet, nem véletlenül van ott az a 3 mosfet a rajzon :) Ezek mi célt szolgálnak?

2*10 db LED-et (17 cm szalag) akarok meghajtani, ennek gondolom szinte semmi az áramfelvétele, talán még 1A sincs/kimenet, azt meg az arduino elbírja, vagy nem? Kell ez a mosfet? (tegyük hozzá nem tudom mire való, csak azt hogy nyűg, mert a két szalaghoz 6db-ot kell vennem és forrasszgatnom + helyigényes)

Milyen típusút vegyek? Van egy helyi bolt ahol árulnak ilyet, de ha nem kapok infót és odamegyek tuti keresztkérdéseket fognak feltenni... :D

+ egy extra kérdés: a szalagon nincs GND... Jól gondolom hogy az R-G-B szálak mind egytől egyig GND-ként funkcionálnak? Vagy hogy van ez? :D

Új hozzászólás Aktív témák