- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HTPC (házimozi PC) topik
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Érkeztem még egy fantasztikus kérdéssel
Jelenlegi projektemben dobnom kell a jól bevált, és régóta használt WS2812B-t.
Pofonegyszerű volt a bekötése/használata, de a megszakításkezelés botrányos. Iszonyat nagy erőforrás kell neki. Így váltottam 12V-os 5050 chipsetes RGB LED-szalagra.A vezérlés megírásával talán nem lesz gond. A bekötésével már annál inkább. Találtam a neten egy képet hogyan is akarnám bekötni:
(Talán annyi különbséggel, hogy én közvetlenül +12V tápról hajtanám nem Ardu VIN-ről)
Mivel elektronikában (IS) hülye vagyok segítsetek már légyszi. Én naív azt hittem rákötöm az Ardu 3 lábát direktben a R-G-B portokra a szalagon, de gondolom ez nem jó ötlet, nem véletlenül van ott az a 3 mosfet a rajzon
Ezek mi célt szolgálnak?
2*10 db LED-et (17 cm szalag) akarok meghajtani, ennek gondolom szinte semmi az áramfelvétele, talán még 1A sincs/kimenet, azt meg az arduino elbírja, vagy nem? Kell ez a mosfet? (tegyük hozzá nem tudom mire való, csak azt hogy nyűg, mert a két szalaghoz 6db-ot kell vennem és forrasszgatnom + helyigényes)
Milyen típusút vegyek? Van egy helyi bolt ahol árulnak ilyet, de ha nem kapok infót és odamegyek tuti keresztkérdéseket fognak feltenni...
+ egy extra kérdés: a szalagon nincs GND... Jól gondolom hogy az R-G-B szálak mind egytől egyig GND-ként funkcionálnak? Vagy hogy van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged