Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Érkeztem még egy fantasztikus kérdéssel

Jelenlegi projektemben dobnom kell a jól bevált, és régóta használt WS2812B-t.
Pofonegyszerű volt a bekötése/használata, de a megszakításkezelés botrányos. Iszonyat nagy erőforrás kell neki. Így váltottam 12V-os 5050 chipsetes RGB LED-szalagra.A vezérlés megírásával talán nem lesz gond. A bekötésével már annál inkább. Találtam a neten egy képet hogyan is akarnám bekötni:
(Talán annyi különbséggel, hogy én közvetlenül +12V tápról hajtanám nem Ardu VIN-ről)
Mivel elektronikában (IS) hülye vagyok segítsetek már légyszi. Én naív azt hittem rákötöm az Ardu 3 lábát direktben a R-G-B portokra a szalagon, de gondolom ez nem jó ötlet, nem véletlenül van ott az a 3 mosfet a rajzon
Ezek mi célt szolgálnak?2*10 db LED-et (17 cm szalag) akarok meghajtani, ennek gondolom szinte semmi az áramfelvétele, talán még 1A sincs/kimenet, azt meg az arduino elbírja, vagy nem? Kell ez a mosfet? (tegyük hozzá nem tudom mire való, csak azt hogy nyűg, mert a két szalaghoz 6db-ot kell vennem és forrasszgatnom + helyigényes)
Milyen típusút vegyek? Van egy helyi bolt ahol árulnak ilyet, de ha nem kapok infót és odamegyek tuti keresztkérdéseket fognak feltenni...

+ egy extra kérdés: a szalagon nincs GND... Jól gondolom hogy az R-G-B szálak mind egytől egyig GND-ként funkcionálnak? Vagy hogy van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- ÚJ! 2db.KIT! DDR4 Kingston HyperX Savage 2400MHz 2x16GB Kit - HX424C12SB2K2/16
- Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezek mi célt szolgálnak?
ekkold