Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• puritan

csendes tag

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
    Kb. egy éve találkoztam az Arduinoval, azóta foglalkozom vele szórakozásból, vagyis eléggé kezdőnek tartom magam. Uno, és Nano alapon több dolgot is kipróbáltam, többnyire sikerrel megoldottam, amit szerettem volna. Most viszont elakadtam. Vettem egy Wemos D1 minit, aminek ugye az a lényeges tulajdonsága, hogy Wifi modul is van benne, és könnyedén kapcsolódik a netre. A konkrét feladat az lenne, hogy távolról szeretnék vezérelni egy termosztátot. Két irányba indultam el, de egyik sem volt sikeres.

Az egyik irány, az ESP2286-osok tipikus példaprogramja, a led kapcsolgatás Web felületről. Ezt a linkelten kívül több változatban is megtaláltam, de mindegyiknek az volt a hibája, hogy csak az otthoni hálózaton belülről működik kívülről nem. De ha működne is, nem tudom hogyan lehet megoldani a dinamikus IP cím problémáját.

A másik irány a Blynk alkalmazás volt. Ennél mobilra telepített alkalmazás csatlakozik a Blynk szerveréhez, és az előre elkészített kis "eszközöket" pl, kijelző, nyomógomb, léptetőgomb, stb. lehet egymás mellé rakosgatni az alkalmazásban, és a megadott kódokat kell a saját kódunkba beilleszteni, amivel végül is vezérelhető lenne az eszközünk. Ennek az a hibája, hogy csak az egyik irányba mennek az adatok, tehát a Wemoshoz csatlakoztatott hőmérő értékét szépen látni a mobiltelefonon, de a mobilon megadott számszerű értéket az istennek nem lehet a Wemoshoz eljuttatni.

Az lenne a kérésem, hogy milyen egyszerű módszert javasoltok, aminek a segítségével webről működtethetem a Wemost?

Új hozzászólás Aktív témák