-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
puritan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb. egy éve találkoztam az Arduinoval, azóta foglalkozom vele szórakozásból, vagyis eléggé kezdőnek tartom magam. Uno, és Nano alapon több dolgot is kipróbáltam, többnyire sikerrel megoldottam, amit szerettem volna. Most viszont elakadtam. Vettem egy Wemos D1 minit, aminek ugye az a lényeges tulajdonsága, hogy Wifi modul is van benne, és könnyedén kapcsolódik a netre. A konkrét feladat az lenne, hogy távolról szeretnék vezérelni egy termosztátot. Két irányba indultam el, de egyik sem volt sikeres.Az egyik irány, az ESP2286-osok tipikus példaprogramja, a led kapcsolgatás Web felületről. Ezt a linkelten kívül több változatban is megtaláltam, de mindegyiknek az volt a hibája, hogy csak az otthoni hálózaton belülről működik kívülről nem. De ha működne is, nem tudom hogyan lehet megoldani a dinamikus IP cím problémáját.
A másik irány a Blynk alkalmazás volt. Ennél mobilra telepített alkalmazás csatlakozik a Blynk szerveréhez, és az előre elkészített kis "eszközöket" pl, kijelző, nyomógomb, léptetőgomb, stb. lehet egymás mellé rakosgatni az alkalmazásban, és a megadott kódokat kell a saját kódunkba beilleszteni, amivel végül is vezérelhető lenne az eszközünk. Ennek az a hibája, hogy csak az egyik irányba mennek az adatok, tehát a Wemoshoz csatlakoztatott hőmérő értékét szépen látni a mobiltelefonon, de a mobilon megadott számszerű értéket az istennek nem lehet a Wemoshoz eljuttatni.
Az lenne a kérésem, hogy milyen egyszerű módszert javasoltok, aminek a segítségével webről működtethetem a Wemost?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- EA Sports WRC '23
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU, 1 év
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest