Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kompakt vízhűtés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
puritan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb. egy éve találkoztam az Arduinoval, azóta foglalkozom vele szórakozásból, vagyis eléggé kezdőnek tartom magam. Uno, és Nano alapon több dolgot is kipróbáltam, többnyire sikerrel megoldottam, amit szerettem volna. Most viszont elakadtam. Vettem egy Wemos D1 minit, aminek ugye az a lényeges tulajdonsága, hogy Wifi modul is van benne, és könnyedén kapcsolódik a netre. A konkrét feladat az lenne, hogy távolról szeretnék vezérelni egy termosztátot. Két irányba indultam el, de egyik sem volt sikeres.Az egyik irány, az ESP2286-osok tipikus példaprogramja, a led kapcsolgatás Web felületről. Ezt a linkelten kívül több változatban is megtaláltam, de mindegyiknek az volt a hibája, hogy csak az otthoni hálózaton belülről működik kívülről nem. De ha működne is, nem tudom hogyan lehet megoldani a dinamikus IP cím problémáját.
A másik irány a Blynk alkalmazás volt. Ennél mobilra telepített alkalmazás csatlakozik a Blynk szerveréhez, és az előre elkészített kis "eszközöket" pl, kijelző, nyomógomb, léptetőgomb, stb. lehet egymás mellé rakosgatni az alkalmazásban, és a megadott kódokat kell a saját kódunkba beilleszteni, amivel végül is vezérelhető lenne az eszközünk. Ennek az a hibája, hogy csak az egyik irányba mennek az adatok, tehát a Wemoshoz csatlakoztatott hőmérő értékét szépen látni a mobiltelefonon, de a mobilon megadott számszerű értéket az istennek nem lehet a Wemoshoz eljuttatni.
Az lenne a kérésem, hogy milyen egyszerű módszert javasoltok, aminek a segítségével webről működtethetem a Wemost?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest