-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz bollokcs80 #125068 üzenetére
A bétatesztet meg Smith ügynök végzi :-D
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz bollokcs80 #125064 üzenetére
Azt mondod, ez mind lecsupaszított macOS?
-
Syl
nagyúr
válasz Sidorovich #125029 üzenetére
Lehet valami köze annak, hogy az MS 2019. augusztusában tetté ingyenessé az exFAT specifikációt.
-
Syl
nagyúr
válasz Sidorovich #124730 üzenetére
A probléma ott lép fel, ha valaki nem profi fejlesztő (nincs developer accountja), csak összetákol magának valamit, esetleg közzéteszi (pl. FOSS). Na az ilyesmit vagy nem futtatjuk 15.1-től, vagy mehet a gatekeeper sz*rakodás.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz GhettoChild #124193 üzenetére
Én ezt használom: BlitzWolf
-
Syl
nagyúr
válasz Aszpirin #124108 üzenetére
Most, két hónap használat után is ezt mondom, nekem megérte. Nagyon elégedett vagyok az alap M1 Air-rel.
Egyáltalán nem zavar, a most megjelent 16 gigás M4. AI nem érdekel (mikor is lesz az magyarul? 2089-ben talán?), minden más privát cuccomra bőven elég a 8 giga.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Sidorovich #124046 üzenetére
Nekem a 105 ppi már túl kicsi. Az én szememnek a 92 ppi a megfelelő.
-
Syl
nagyúr
válasz r3dsnake #124041 üzenetére
Ha csak fészbúkot pörget az ember, akkor jóvanazúgy. De ha érdemi munkát végez, photoshoppal, netán illustratorral, akkor a 1080p skálázás kitalálóját legszívesebben vasvillával kergetné ki a világból.
-
Syl
nagyúr
válasz bollokcs80 #124003 üzenetére
15.1-től már csak regisztrált felhasználók által írt programok futtathatók a Mac-en. (a gatekeeper kikapcsolását most hagyjuk) Előbb-utóbb a macOS-t is bezárják majd, mint az iOS-t.
-
Syl
nagyúr
Nyáron szopatott ez a "majd a rendszer felszabadítja a helyet" jelenség. 80-90 gigányi szabad helyem volt az előző gépen (a tényleges fájlfoglalás mellett olyan 150 gb szabad kellett volna hogy legyen), és egy másfél gigás, sok-layeres photoshop állománytól fejre állt a gép. Fájl megnyitáskor felzabálta az összes szabad helyet és leakadt a PS. A rendszer ennek ellenére nem szabadított fel semmit.
-
Syl
nagyúr
válasz KunEmber #123853 üzenetére
Pontosan értettem.
Az iOS-en szinte minden app az alapértelmezettnek beállított jelszókezelőt használja (te esetedben ez az MS Authenticator), de macOS-en ez nem így van. Bár az Apple megadja a lehetőséget itt is a Jelszavak app használatára, a böngésző készítők (még) nem élnek ezzel a lehetőséggel. Legalábbis én nem találom ezen beállítást a Firefoxban, Edgeben, Brave-ben, Chrome-ban, Orionban.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #123541 üzenetére
A clamshell üzemmód csak táppal együtt megy.
-
Syl
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #123488 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #123487 üzenetére
Szoftveres "fék": [link]
-
Syl
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #123484 üzenetére
A kijelzőknél jobb klikk a kis képeknél és "Lista megjelenítése". Ha ez nem elég, akkor BettedDisplay app.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Csandi #123471 üzenetére
Azt hittem ez a Hz dolog csak a gémereket érdekli. Komolyan nem vágom mi benne a poén. (Mellesleg az MM 95 Hz-es)
Nagy mancsom van, az MX is elveszik benne, nemhogy az MM [kép]
Ahogy SharpSA is írta, az MM egyik legnagyobb baja, hogy kattintáskor elmozdul a felület. Munkára egyáltalán nem tudtam használni, szórakozásra meg ott a trackpad.
MX-n három év után sem látszik semmi használati nyom, pedig a hüvelyujj részt intenzíven használom. Lehet szerencsém volt.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz qpakcovboy #123426 üzenetére
A Chrome miben jobb az MS Remote Desktop-nál?
-
Syl
nagyúr
válasz Raymond #123338 üzenetére
Megvan a megoldás.
Ha hdmi-hdmi a kapcsolat a monitor és a mac között, akkor a korábban linkelt szegényes hidpi lista az elérhető.
Ám ha usbc-displayport kábellel kötöm a gépet a monitorra, akkor megkerülnek az elveszett felbontások: [kép]Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz Raymond #123325 üzenetére
Ha a csúszkát egy pixellel jobbra húzom, már a 100%-ra ugrik, az meg LoDPI
Nincs használható HiDPI felbontás 2546x1066 felett. És nem is enged felvenni.
De úgy érzem, eléggé szétoffoltam a topikot. Elengedem a témát.
-
Syl
nagyúr
válasz Raymond #123323 üzenetére
BetterDisplay-en belül én nem találok "rakat felbontást", csak ezt a csúszkát:
És ezen ez a legmagasabb HiDPI. Utána már csak egy lépés van, a 3440x1440 LoDPI.
(Ugyanígy a rendszer kijelző beállításainál sincs ettől magasabb HiDPI)A linkelt reddit oldalt köszi, már rátaláltam. Az sem segít. Nem enged semmi HiDPI-t felvenni. Mindegyikre azt mondja "available as LoDPI".
-
Syl
nagyúr
válasz Raymond #123311 üzenetére
Köszönöm szépen a leírást
Sajnos ez továbbra sem úgy működik, ahogy azt elvárnám.
Eleve a 3440x1440-t nem engedi felvenni, azt mondja "available as LoDPI". [kép] Ha pedig bekapcsolom a HiDPI-t, akkor visszaveszi 2546x1066-ra, ami szépnek szép, de azzal elveszítem a felhasználói felület 45%-át.Vagyis 1440p monitoron 1440p felhasználói felületet HiDPI-ben a BetterDisplay-jel sem lehet használni.
-
Syl
nagyúr
válasz Raymond #123279 üzenetére
BetterDislayben engedélyezem a kijelzőre a rugalmas skálázást, jelszó, elsötétül majd vissza. És semmi. Minden ugyanolyan.
Így nem értem a "a BetterDisplay nelkul az Mac idiotan skalazza a kepet minden mas monitorra. Ehhez kell a BetterDisplay hogy ne kegyenek "szorosek" a betuk" kijelentést, mert szerintem ez a program abszolúte semmit nem csinál egy 1440p kijelzőn.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz M1995 #123229 üzenetére
Nekem volt MM, de pár hónap után megváltam tőle. Egyedi meg szép annyi szent, de túl kicsi az én mancsomhoz és fél-egy óra használat után begörcsölt a kezem. MX Master mellet van természetesen Trackpad-em is. (Munkára MX, minden másra Trackpad).
-
Syl
nagyúr
válasz M1995 #123217 üzenetére
Az én személyes tapasztalatom, hogy a MM használhatóságából nem lehet levonni semmit, mert az eleve a végtelen mínusz egy... Pár hónap szenvedés után eladtam és azóta is boldog tulajdonosa/használója vagyok egy MX Master 3-nak.
-
Syl
nagyúr
Én mindig első nap tolom fel az új OS-t Általában vannak apróbb döccenők, de még soha nem futottam bele semmi kritikusba, ami leterítette volna a munkámat.
Most az új M1 Airt azonnal, belakás előtt frissítettem Sequoia-ra.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Nekem itt van egy alap M1 Air és egy M2 Max Studio. Az Air-t netezésre, fórumozásra, YT videózásra - privát vackokra használom, és ezen tevékenységeket végezve én nem látok különbséget a két gép között.
-
Syl
nagyúr
Valaki tudna javasolni Macbookhoz usb-c power delivery videó kábelt, ami lehetőleg nem arany/platina/vese árban van?
-
Syl
nagyúr
válasz vadászcsiga #99042 üzenetére
Még
-
Syl
nagyúr
válasz SharpSA #98990 üzenetére
Azt dobja fel, ami be van állítva. Nálam iPad-en nem a teljes kedvencek mappa van, hanem külön mappát raktam neki össze.
De nem is az a lényeg.
Hanem hogy miért spórolták le a "kész" gombot az oldalsávról? Pláne, ha az iPhone-on meg ott van, pedig oda felesleges... Tipikus Apple programozói logika?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz Friczy #98951 üzenetére
Vagy free MS accounttal: office.com
-
Syl
nagyúr
válasz TigerCat #98949 üzenetére
Rosszul tartod
Totál káosz kedvéért még kapcsold be a kedvencek sávot!#98948 madgie
Lehet nálam az a gond, hogy van egy régi ssd (kb 6 éves samsung sata) és egy type-c ház - nem pedig gyári, egybe külső drive?
-
Syl
nagyúr
válasz madgie #98946 üzenetére
Nálam a Minire van dugva egy külső ssd (type-c) amire megy a TM mentés. A gép az ssd-vel a monitor mögött van, nincs mozgatva, nincs hozzányúlva soha. Mégis, havonta legalább egyszer úgy bootol be a gép, hogy nem látja a külső meghajtót. Ilyenkor le kell húznom a gépről, majd visszadugni.
-
Syl
nagyúr
Tudja valaki, hogyan lehet sharepoint (céges office365) oldalhoz csatlakozni? Archívumnak/backupnak szeretném használni az 1TB tárhelyet, természetesen OneDrive sync nélkül. Olyan FTP vagy Webdav módon.
Forklifttel próbálkoztam, de nem jött össze.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz vadászcsiga #97601 üzenetére
iPhone 3G, 4S, 5, 6, X, közben SonyEricsson, Sony, Samsung, Honor androidos és Nokia windows telefonjaim voltak vegyesen. Nem vagyok hasra esve az iOS előtt.
-
Syl
nagyúr
válasz TheMarci #97527 üzenetére
Ha valaki anonim szeretne maradni a kugli elől, az YT-re használjon másik accountot, másik böngészőt, talán még másik gépet is.
De igazad van, legtöbben csak a reklámokat akarják tiltani. Itt a PH-n sem tiltjuk a reklámokat (vagy legalábbis szerintem nem illik), talán a YT-n sem kellene. Én előfizettem, sokan lenéznek ezért.
Persze ha valaki itt felveti, hogy drágák az alapvető szoftverek a Mac-re, akkor rögtön megkapja a "ha van pénz majomra..." mantrát. Más cég esetében már rendben van a banánlopás.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #97482 üzenetére
Hűha! Ezért ki fognak végezni
-
Syl
nagyúr
Ne aggódj, az Apple sem tudja eldönteni mit csináljon a piros x.
Van amikor csak a programablakot zárja be, de maga a program tovább fut (pl. Safari, Naptár, Térkép stb.), és van amikor teljesen bezárta az appot (pl. Fotók, Kontaktok, Lemezkezelő stb.)
Ezért célszerű rászokni a cmd+q kombinációra. (Én még itteni ötlet alapján a BetterTouchTool-ban rámapp-eltem a piros x-re jobb egérgombbal/trackpad kétujjas klikkel a cmd+q)[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz GreenGoblin #97410 üzenetére
8 gigás Inteles Macen vígan elszaladgál Vmware-ben egy 2 gigás Win10.
-
Syl
nagyúr
válasz GreenGoblin #97391 üzenetére
Shortcuts eddig is volt Mac-en, csak nem volt ilyen csiricsáré a felülete és kicsit gondolkodni kellett hozzá - Automator-nak hívják.
-
Syl
nagyúr
válasz pengécske #97384 üzenetére
"Commander One from the Mac App Store has several limitations comparing to the PRO version from our website. Due to Apple sandbox restrictions, MAS version of the software cannot:
...
Restart as root
..."Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz lugosi #97310 üzenetére
Nem olvastam a rendeletet, csak linkeltem a cikket. És persze reméltem, hogy erre téved egy-két hozzáértő és megszakérti. Elvégre újabban itt az IT Cafén is olyan "hozzáértő" szakcikkek jelennek meg, hogy az ember lehidal.
Az AppStore-ban azért kerül majdnem minden pénzbe, mert tudtommal (majd hozzáértők kijavítanak) oda csak Developer Accounttal rendelkezők tölthetnek fel, az meg évi $100.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz vadászcsiga #97278 üzenetére
A gépet a gyári dobozában kell tartani - tuti védelem és még a töltőfej+kábel is belefér
-
Syl
nagyúr
válasz Masterboy84 #97211 üzenetére
Fotókból csak simán húzd ki az asztalra a képet.
-
Syl
nagyúr
válasz fogtunder #97210 üzenetére
Igazad lehet. Én Mini-vel használom a trackpadet (felváltva a MM2-vel), ráadásul klasszikus (széles) pécés billentyűzettel, tehát a kezem nincs keresztben magam előtt. MBP-n én sem nagyon szerettem a beépített trackpadet, az egeret preferáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- Apple MacBook Air M2 Chip, 8/256Gb, 18 Ciklus 100% os Akumulátor
- MacBook Pro 2016 13" Touch Bar/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3956
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Apple A1433 Thunderbolt to Gigabit Ethernet Adapter
- MacBook Air M2, 8GB RAM, 512GB SSD, 98% akku, magyar bill, astro grey bőr tok
- MacBook Air 2013 A1464 11 1,3Ghz I5, 4Gb ram, 128Gb SSD
- 2015 MacBook Air 13 / i7 / 8GB / 128GB SSD / 88% Aksi / Korrekt Áron Eladó ! ! !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest