- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz CharlieDrop #91049 üzenetére
Nincs semmi baj a w1 chippel. A flex elodjet, a beatsx-et se ajanlottak sportra, aztan ket eve megy hiba nelkul, pedig en aztan patakokban izzadok ha ket szaporabbat lepek. Airpodsot nem birnek hasznalni, nagyon megszoktam mar, hogy ha fulelni kell csak osszepattintom magnessel a nyakamnal, megorulnek ha ilyenkor tokot kellene kaparaszni.
-
törölt tag
válasz trobi28 #90909 üzenetére
Hat, ceges macbookokon sokat szoptam, pl dockerrel. Most egy ideje videken vagyok, csak wines gephez ferek hozza, es egyre fogynak a macos elonyei. Wsl2-vel mar siman jo a win fejlesztesekre, es itt docker is megy rendesen, edge-et lassan belaktam, ezen megy rendesen icloud szinkronizalas, ami hianyzik az imessages meg ibooks, utobbira meg nem talaltam jo cross platform alternativat. Es hat amit nagyon vartam, hogy csomo ios-es app is fusson m1-en, az elegge magyar narancsosra sikeredett. A hardver jo lett, de anno az os volt a valtas fo mozgatorugoja, arrol meg egyre tobb rosszar hallani, mikozben a win csak jobb lett. Na meg az nyomorult dual display
-
törölt tag
Hat teljesen elveszitek a kedvem a macbookoktol
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #90773 üzenetére
Elozo gepet nem adod el, es ott is a tartalek.
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #90758 üzenetére
De amugy tenyleg, win/linux desktop szigoruan egyedileg osszerak(at)va, ha abban valami elromlik, bemesz az elso boltba es veszel bele ujat. 3 eve akarok macbookot venni, de mindig van valami fa****guk, amiert megse
-
törölt tag
Nem ferek most hozza machez, es hirtelen nem emlekszem, hogy airplay csak mirrort tud, vagy mukodik normalis kulso monitorkent?
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #90417 üzenetére
Marpedig nekem a pro sulya hatrany, ha ez neked ekkora lelki torest okoz, akkor kezeltesd magad. Brw az sok mindent megmagyaraz, hog6 bringas vagy
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Huh gyerekek, icloud drive megőrült, először feltűnt, hogy nem szinkronizál fel, de betudtam valami netes hibának, újraindítás után viszont megduplázott minden könyvtárat (1)-et mögé rakva, és most ha törlöm valamelyiket, akkor az összes könyvtárát befossa a gyökérbe. Grrrr.
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #90276 üzenetére
Tedd magad takarekra. Senki sem sir. Pusztan nem akarok azert fizetni, hogy nehezebb legyen. Kondi helyett meg neha nem artana az ertelmezo olvasast is gyakorolni, lehet hamarabb meglatszana.
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #90267 üzenetére
Hja ha kocsival mesz wcre is akkor biztos mindegy. Ha sajat gep, ceges gep, tablet, 47-es kosarcipo ott az ember taskajaban, akkor sok kis 10 deka hamar sok lesz.
-
törölt tag
Most, hogy januárra csúszott a 16 gigás Air várható szállítása, arra már a három év garancia vonatkozna, vagy a rendeléssel is várjam meg januárt? Legalább lenne szilveszteri program
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #90227 üzenetére
Touchbar, suly.
-
törölt tag
válasz lugosi #90201 üzenetére
Hát ehhez még nagyon kell hunyorogni
"Martin Nobel készített is egy YouTube videót, amit követve Windows-t tehetsz az M1-es Mac-edre, ha van egy szabad délutánod"
"Az persze már teljesen más kérdés, hogy mennyire van értelme ARM-re készített Windows-t futtatni az új M1-es Mac-eken, hiszen a Windows nagy előnye a kismillió elérhető szoftver, amik többsége sose lett ARM-re fordítva, és az ARM Windows jelenleg csak a 32 bites alkalmazásokat tudja átalakítani."Ideér ez is. Majd. De ha most kell gyorsan mac úgy, hogy épp nincs (pl munkahely váltás és ugrik a céges), akkor szerintem koránt sem akkora hülyeség most használt intelest venni, és váltást M2-M3 érára tolni.
-
törölt tag
válasz gertitorpe #90189 üzenetére
Huh, ez kiraly, kb minden fut ami erdekel es nem lehet konzollal kivaltani Mar csak az a nagy kerdes, hogy meddig lesz rosetta2? Elozo verzio hogy "tunt el"? Uj os kiadasbol kivettek? Van erre vajon valami hosszutavu elkotelezodes Apple reszerol? X86 megse powerpc, es rengeteg app van, ahol nem varhato el - jatekok pl - hogy erkezzenk nativ verzio.
-
törölt tag
M1 throttling alacsony toltottsegnel: [link] tldr, 5%-ig semmi, utana vesz vissza egy kicsir, cinebench 7700 vs 5500. Szoval teljesitmenyben tenyleg mindegy, hogy tolton van-e.
-
törölt tag
válasz Alex91 #90159 üzenetére
Ha az ujat nem tudod rakotni a meglevo monitoraidra, es kell esetleg windows, akkor nem nagyon lehet valasztani. Persze nem elsosorban az 5-7 eves gepekre gondoltam, hanem inkabb azok cserejere. Ha a 400k-s m1 melle kene 150-et elverni uj monitorra is, akkor egy 2-4 eves intel lehet esszerubb valasztas egyelore. De majd a piac megmondja, hogy mi merre mennyi, azt is erdekes lehet figyelni, hogy meddig ragad be a magyar boltok inteles keszlete.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kozben Kuo legujabb pletykaja szerint mini ledes, uj designos Air csak 2022-ben lesz, jovore csak a Pro-k jonnek. Az meg touchbar miatt ugysem kell, ugyhogy egyre jobban erik januarban egy uj Air "mobil irogepnek" 8 gigaval. 16-al akartam, csak elkovettem azt a hibat, hogy megneztem mennyi ramot kapok wines asztaliba ennyi penzert Na meg rendes munkara amugy se lenne eleg egy monitorral.
-
törölt tag
válasz D347HBR1NG3R #89980 üzenetére
Még ha meg is rendelhetnéd, megfognák a határon hetekre, és ráraknák a ~10% vámot amire még az áfát (vagy fordítva), és a végén halom idegeskedésért fizetnél ugyan annyit.
-
törölt tag
válasz jegesib #89622 üzenetére
Nem tudom ezt a tesztet kinek csinálta, többi youtubernek? Remélem frissen bootolt géppel, nehogy legalább pár chrome tab/itunes/office stb, részben kiswappelve, kihozzon valami különbséget Meg ahogy beleolvastam kommentekbe, xcode tesztet sikerült anélkül csinálnia, hogy el is indította volna a lebuildelt projectet
-
törölt tag
Uhh, az valami borzalom volt, anno cégnél rám erőltették a négy magos gépet, t470p, pedig x270-et akartam. Az egyetlen menekülési út kolléga lecserélt 2015 early(?) gépe volt, amiben persze elég volt a két mag ( ). Első Apple cuccom lett, nem sokra rá jött az iPhone SE is
-
törölt tag
válasz SharpSA #89448 üzenetére
[link]
Állóban kifér a pdf egész oldala olyan méretben, hogy egyenes háttal ülve látom az alsó index alsó indexét is, hosszabb levezetésnél/ábráknál meg különösen jó, ha egy oldalt egyben látok. A te monitorod fekve még mindig csak ~ 13" magas, míg a negyedannyiba(?) kerülő 21.5-es Dellem állítva 18.7". -
törölt tag
válasz jegesib #89380 üzenetére
Ket monitor. Cegeknel eleg elterjedt manager vonalon, na meg eddig a belepo pro-val szaladgalt sok fejleszto, akik szinten ket monitort hasznalnak. Itt elegge labon lottek magukat, mert a 16 giga+ abban a szegmensben eddig se volt, de a ket monitor az igen. En is ezert vacilalok, pedig mar nagyon bizsergett a hitelkartyam egy januari eleji rendelesre.
A masik ami nekem kicst csalodas, hogy az ios appok futtatasa egyreszt egy kalap kaki eddig az atmeretezhetetlen mutyur ablakkal, masreszt eleve alig van. Pedig lelekben mar terveztem vele, hogy milyen jo lesz, ha egy csomo dolgot ezutan nem a tabok kozt kell keresni, hanem lesz kulon appja, meg vegre macosen is lesz infuse. De hat google, facebook es tsai nem akarjak feladni azokat az ertekes tracking cookiekat...
-
törölt tag
Jatek tesztek: [link]
-
törölt tag
Van olyan videó, ahol megpróbáltak két kijelzőt rákötni, akár clamshell módban? Most az jobban izgat bármilyen flancos videóvágó teljesítményénél. Illetve meg lehet nézni valahogy, hogy melyik ios-es alkalmazásokat tettek macre elérhetővé? Facebook meg Google tudom, hogy egyből tiltotta magát, féltik a sz**os cross-site trackingjüket.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #86564352 #88808 üzenetére
"Persze. Már a nyári bejelentéskor pletykálták a Mini, Air (és mint kiderült a legolcsóbb Pro) sorral kezdik a váltást. Egyiket sem profi userek veszik profi munkára."
Ezektol a kijelentesektol mindig tickkel a szemem. A "profi munka profiktol" az nem csak a 100 kovetos youtube csatornara 4k video effektezes. Ha megnyitod a bankod appjat, az jo esellyel mac minin lett lebuildelve. Amikor OTP-tol kapsz igazolast, egy alap 13-as macbook pro-n fejlesztett rendszer kuldi. Amikor elolvasod a cikket a legujabb exobolygokrol, jo esellyel a kutatok egy hasonlo 13-as pron elemeztek az adatokat. Es a sort meg boven lehet folytatni, csak par olyat irtam, amit vagy magam is csinaltam, vagy testkozelbol lattam.
-
törölt tag
Én most megint elgondolkoztam ipad + bill kombón, hogy akkor majd meló teamviewerrel. De az meg drága, és nem az igazi. Ha viszont úgy nézem az új airt, hogy ipad pro billentyűzettel egybeépítve 520 helyett 430-ért, akkor a 8 gigás verzió nem is olyan rossz, csak épp nem úgy kell rá tekintenem, mint a jó öreg thinkpadekre... amúgy se elég egy ipad pl videót jegyzetelni, amíg nem tudják a vertikális split screent.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
3.5-szerhez volt ez a megjegyzes. A 2-es szorzos a belepo inteles prohoz kepest.
En a neural enginere leszek kivancsi, mit tud egy tensorflow alatt. Kutatok ugy veszik a gpu-kat, mint a cukrot, ha merheto lesz abban egy erosebb vga-hoz, az is ra fog cuppani, aki eddig odzkodott a macektol.
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #88207 üzenetére
Passz, ceg intezte, en csak mondtam mit rendeljenek.
-
törölt tag
válasz FIREBLADE78 #88205 üzenetére
Egyszer volt ceges rendeles valamikor november kozepen-vegen, es januar kozepere erkezett meg. Karacsony keresztbever rendesen.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz WhiteWalker #87470 üzenetére
Erre találták ki a virtuális gépeket, meg a dockert.
-
törölt tag
válasz WhiteWalker #87466 üzenetére
Ennek mégis mi értelme lenne? Biztos kell ez neked?
-
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #86204 üzenetére
Ha nem lehet 360-ban körbeforgatni a kijelzőt, akkor kb semmi értelme nem lenne egy érintőkijelzőnek, de az meg lényegében egy Ipad Proval egybeépített magic keyboard. Ez mire lenne jó, hova lenne pozícionálva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- Horgász topik
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Apple MacBook Air M2 Chip, 8/256Gb, 18 Ciklus 100% os Akumulátor
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Apple A1433 Thunderbolt to Gigabit Ethernet Adapter
- MacBook Air M2, 8GB RAM, 512GB SSD, 98% akku, magyar bill, astro grey bőr tok
- MacBook Air 2013 A1464 11 1,3Ghz I5, 4Gb ram, 128Gb SSD
- 2015 MacBook Air 13 / i7 / 8GB / 128GB SSD / 88% Aksi / Korrekt Áron Eladó ! ! !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest