- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ice9
tag
válasz
Whynot? #3092 üzenetére
Nekem inkább desktop programoknál fordul elő néha, hogy kilóg a képernyőből az ablak és nem lehet rámenni a gombra. Általában a Windows képernyő-beállításaiban a "szöveg, az alkalmazások és más elemek méretének módosítása" értéket kell visszavenni 100%-ra és akkor már jó
-
petymek
senior tag
válasz
gegerider #3098 üzenetére
Bár megfogadtam, hogy nem is elítem meg sem a márkát, mivel legutóbb rossz tapasztalatom volt a céggel, most csak termék infó miatt teszek kivételt.
Ez a termék -ha a képek valósak- nagy valószínűség szerint Klyde márkanévre hallgat. Sztem CSN2 MCU.
Van a gyártónak honlapja, működik náluk élő chat. Lehet tőlük közvetlenül is vásárolni, DHL-el szoktak szállítani, azok garantáltan vámoljákViszont van, hogy áfával, vámmal együtt is olcsóbb, mint valamelyik viszonteladónál.
-
Rocko007
aktív tag
Maximalisan jogos a kritika! A kinalatbol ennek tetszek legjobban a kialakitasa, ezert elcsabultam. PayPal-on fizetettem, igy a visszaterites nem tunik megoldhatatlannak, ha vita tamad. Kaptam fotokat, ez egy 10.1"-os geprol jott, a kijelzot leszamitva a tobbi parameter stimmel.
Kivancsian varom, hogy mibe sikerult tenyerelni, ha nagyon nem adna ki a lepes, akkor egy futar dijat benyelek, mint egy kalandvagyo. -
válasz
gegerider #3095 üzenetére
Pedig előnyösebb külföldről mint itthonról
Itthoni rátesz még az árra, illetve support oldalról nem biztos, hogy lehet számítani a boltra... Ezért kell minden esetben az eladótól fotót kérni arról amit kapni fogsz, mert ha gebasz van, akkor tudsz érvelni, hogy te nem azt kaptad amit ígértek és ha nem is teljes összegben, de részben kaphatsz visszatérítést anélkül hogy vissza kellene küldened az egységet. Ritka példány nagyon egyébként, ez tény és való. Ja és Aliexpress-en a 2/32 meg 4/64 az változik amikor kiválasztod a szállítás módját, meg a többi infót, mert van amikor az is befolyásolja, hogy honnan szállítják éppen.
-
gegerider
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm, hogy utánanéztél. Sajnos azokon kívül amiket linkeltem nem találtam mást, max ebayen, alin, de ugyan ezek.
Ami kételkedésre ad okot, az az, hogy egyik helyen android 9, másikon 10. Egyiken 2/32gb másikon 4/64gb... Elég megbízhatatlannak tűnnek , és konkrétan ugyan annyiba kerülnek külföldi oldalakon, mint az itthonin. -
-
válasz
Rocko007 #3091 üzenetére
Hát ahhoz képest amit ajánlottunk mindketten neked a Petymek-el a linkek alapján, ez nem éppen ugyanaz... Ez egy régebbi PX5-ös és ráadásul a kijelző sem IPS, de reméljük a legjobbakat. Fotókat kértél a rendszer paraméterekről? Írni lehet bármit... Sokan írják, h android 10 aztán amikor megérkezik, akkor szembesülsz vele, hogy valójában 9 vagy 8-as is akár... Az tünik furának, hogy nagyon nagy marketing értéket ad az alap dolgoknak, vagyis kihangsúlyoz olyan dolgokat amik magától érthetőek.... Rákerestem én is és amiket itt felsorol 2 év után, hát nem túl biztató, de reméljük, hogy tanultak a hibáikból és orvosolták ezeket
Mindenképp várjuk majd a fotókat és beszámolót róla
-
Whynot?
aktív tag
Ti olyankor mit csináltok, ha egy "elfogadod a cookie-kat?" párbeszédpanel ok gombja kilóg a képernyőből és nem görgethető a kép, nem lehet leokézni? (nem tudok tovább lépni a Tidal facebookos belépésnél... )
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Rocko007 #3047 üzenetére
Koszi mindenkinek a segitseget, XDA-s forumokat is hozzaolvasva erre a modellre esett a valasztasom: Joying JY-TQ125N4G [link]
Mas Toyota modellekhez is jo, a teljesseg igenye nelkul:
Toyota Corolla, Corolla Verso, Avensis, Camry, Yaris, Hilux, RAV4a teljes kompatibilitas: (200*100mm - gyari 2 DIN keret)
A korabban vazolt igenyeket nem teljesen fedi le:
- csak kabeles Android Auto tamogatas van -> kulso eszkozzel elvileg megoldhato a vezetek nelkuli Android Auto
- 1 telefon kapcsolodasat teszi lehetoveRemelhetoleg egyutt tudok elni ezekkel, atveteltol szamitva 7 napon belul posta koltseget leszamitva elerheto a 100% visszaterites, igy nem latok benne tul nagy veszelyt, 2 ev garanciat vallalnak a keszulekre.
EU raktarbol rendeltem, elvileg a heten kezhez is kaphatom. Az ugyfelszolgalattal sokat leveleztem, reszponzivak es segitokeszek.
Ha lesz erdemi tapasztalatom, megirom.
-
torok6
aktív tag
Sziasztok! Árulnak egy 720p tolató kamerát a kocsimhoz ezek a fejegységek meddig támogatják a felbontását? Px30 a fejegységem
-
petymek
senior tag
válasz
janakbacsi #3083 üzenetére
A találgatás helyett, először nézd meg, hogy alap esetben működik-e.
Vedd ki az autóbol, és csak tápfeszültséget kapcsolj a szükséges pontokra /B+, ACC, GND/. -
válasz
#85619712 #3085 üzenetére
Elvileg videónál tesz egy sárga háromszög ikont középre, legalábbis nálam így csinálja, mert a kamera amit rendeltem elkallódott, így nem tudtam bekötni.
Egyébként jó lenne tudni róla pár infót, hogy ki fia borja... CANBUS-os az autó? Ha igen, akkor próbáld meg a CAN modul nélkül, mert lehet, hogy az nem kompatibilis az autóddal és azért csinálja ezt. Ami még lehet az, hogy fw szinten makkant meg és azért csinálja ezt. -
törölt tag
válasz
janakbacsi #3083 üzenetére
Nincs hátramenetben a sebváltó? Olyan mintha valamelyik videóbemenet képe lenne a kijelzőn.
-
Toti10
csendes tag
Sziasztok! Régebben már linkeltem be egy fejegységet.
https://www.aliexpress.com/item/33062758961.html?spm=a2g0o.cart.0.0.40d53c00NMigQW&mp=1
Írtam az eladónak ,végre küldtek képet az MCU típusáról.
[kép]
A hozzáértők válaszát várom. Sajnos ilyen árban nem találok EU raktárból történő szállítást.
Köszönöm. -
petymek
senior tag
válasz
svgyula #3055 üzenetére
Őszinteségen túl, néhány életszerű helyzet is eredményezi, hogy az autóban kell tartózkodni. Ilyen esetet írtak fentebb, az autó pl. Taxi, vagy egy gyermekes szülő pl. különóra miatt ücsrög az autóban, stb.
Mint a számos példa szintén mutatja másoknak van arra igénye, hogy akár fenti esetekben egy kellemes felület köszönjön vissza, vagy akár könnyen elérhető legyen olyan alapvető funkció mint a rendszer újraindítása.Egyébiránt a gyári rendszerek nem csupán szoftveresen, hardveresen is jobb felépítésűek, ezáltal üzembiztosak.
-
motinka
tag
válasz
rapt0r6246 #3005 üzenetére
sziasztok, működik a fejegységem mint új korában
Ehhez azért éjszakákba nyúlóan, pár kínai és orosz oldalt is át kellett néznem.
Szóval arra jutottam, hogy veszteni valóm nincs, teszek rá egy új, másik firmware-t, azaz egy új androidot.
Ez a videó mindent elmond hogyan kell csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=_-ZrKXFA44k
Az hogy a készüléken milyen az eredeti, azt is ki lehet a programmal olvastatni és ezen a kínai oldalon ( http://file.xygala.com/ ) a xyautó nével 123456 jelszóval kell megkeresni és letölteni. Senkit ne rémítsen el hogy kínai könyvtárak vannak, a fájlok már angolul vannak. Ha nem jó a készülékedhez, akkor sincs semmi baj, nem fogja elfogadni.
Szóval sikerrel jártam így ismét teljesen jól működik a fejegység.
Remélem segítettem többeknek, nem kell félni a történettől, a videót kövesd és sikerülni fog. -
slezakimi
senior tag
Köszönöm a válaszod.
Még nem érkezett meg, de ha ideér küldök fotót.
Sajna PX6-ba nem találtam ennyiért ilyet, itt a mérete is számított, mármint a mélysége.
Lehet én voltam vak, de nyálaztam vagy 2 napot.
Alin kevés valóban, de van igazi shopja is [link] .
A Bosion is üzemel rendesen, csak lassúcska kicsit, hiányzik a dsp.
Üzembiztos az is vagy 2 éve, még a fólia is rajta van.
Remélem ezzel azért jelentőset javul a felhasználói élmény.
Eleve papíron ezen kellene mennie a Navradio+-nak is, mert az izgatja a fantáziám. -
válasz
slezakimi #3076 üzenetére
A Bosion-hoz képest mindenképp előre lépés. A DSP az jó dolog, majd tapasztalni fogod, hogy dob a hangzáson, de CPU terén lehetett volna egy PX6, mert az gyorsabb egy fokkal, viszont a PX5 sem tragédia. A magok száma ne tévesszen meg, mert hiába a 8 mag, nem gyorsabb a 6-nál. Itt egy Geekbench mérés, nézd a különbséget.
PX6 On Geekbench:
Single-Core Score
1246
Multi-Core Score
2021
PX5 8 core A53 1.5ghz On Geekbench :
Single-Core Score
612
Multi-Core Score
1672Így első ránézésre jónak tűnik (bár elég kevés a bolt követője és a visszajelzések is), de ha bedobnál egy fotót az about machine, vagy system info-ról, az is jó lenne, mert beszédesebb.
-
slezakimi
senior tag
Erre esetleg valaki?
Köszönöm -
-
válasz
zoltan.t #3072 üzenetére
Hali,
Kormányról való vezérléssel nem szokott gond lenni, ha CANBUS rendszeres az autó. Nincs olyan ami bevált, tehát nincs olyan, hogy ez tuti... Ahány eladó, annyiféle minőség meg hozzáállás. Ismerősödnek igaza volt, mert gyári hang minőséget egyik sem tud, de ha olyan verziót keresel amiben van DSP, akkor az már élvezhetőbb egy fokkal, de ha valóban komoly hangrendszert szeretnél, akkor az nem ez a topik, ahogy Petymek is írta.
A blaze által linkeltek felejtősek... Egyikben sincs DSP és ez a PODOFO rettenet amivel Motinka is szenved és próbálunk segíteni neki. Erről nem sok jót olvastam, xda-n is szidták.
Ajánlott a PX6, mert sebességben jobb mint a PX5 chipset, illetve nem kizáró ok az sem, ha nagy betűvel nincs oda írva, hogy EU stock, mert enyém pl. Kínából érkezett és garantálták, hogy nem lesz semmi vám, mert nem úgy adják fel. A lényeg, hogy sokat kell kommunikálni az eladóval és rákérdezni mindenre, illetve kérni fotót tőle a system info menüpontról, mert arról kiderül azonnal, hogy jó-e vagy sem. Neked is ajánlom, hogy olvass vissza a fórumban egy - két hónapot, mert sok kérdés volt érintve és sok tanács, javaslat is le lett írva. Pl. Pl. Pl. -
zoltan.t
csendes tag
Jó napot!
Tavaly vettem egy 2009-es vw sharan 2.0pdtdi autót. A fapados gyári fejegységet szeretném modernebb androidra cserélni. Ami érdekel az hogy a kormányról vezérelhető legyen(ahogy eddig is). Gps legyen. Jó rádió, esetleg kihangosító. Tudnátok ajánlani ami bevált?
Köszönöm előre is. Ismeősöm mondta, hogy a gyári fejegységeket nem szabad bántani, mert csak rosszabb lesz a hangminőség.(?) -
gegerider
csendes tag
válasz
petymek #3069 üzenetére
Azt a [link] mindenit neki.
Milyen érdekes, hogy szinte akármelyik terméket nézem amazonon, vagy aliexpress-szen, mind 2Gb Rammal dolgozik. Ezt a szart meg felárazzák, és így már hihető is lenne a 4g Ram, de valószínű pont ugyan azt tudja ezek szerint.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem! -
petymek
senior tag
válasz
gegerider #3067 üzenetére
Ezt olvastad:
"a fejegység plug (n) play módon beszerelhető a műszerfalba, de autónként változhat a felszereltség, ami különböző beállítást von maga után, illetve a tolatókamera beszerelése, beállítása, szakembert igényel! Ezért autóvillamossági szerelő szakember bevonását javasoljuk, így sok felesleges bosszúságtól kíméli meg magát, és a garancia is csak így érvényes! A garancia érvényesítése auto-villamossági szerelő által kiállított munkalap bemutatásával, postán vagy emailon történő eljuttatásával lehetséges. (aláírás, bélyegző)" -
gegerider
csendes tag
válasz
petymek #3063 üzenetére
Olvasgatok olvasgatok!
Léteznek ezekből egyáltalán olyanok, amikre rámondhatjuk, hogy minőségi cucc? Mert az általad állítottak szerint az itthon (bár ezek szerint csak bőven túlárazott) kapható drágábbik kütyü is csak lehúzás, gagyi.
Az az igazság, hogy ilyen kifejezetten 5T Touranhoz készített HU-ot kizárólag az előző linkelt oldalon, illetve itt találtam csak. Külföldi oldalakon, egyéb webshopokon egyáltalán nem is találtam. Aliról bár sok mindent szereztem/szerzek be, de ilyet nem szeretnék.
Annak örülnék a leginkább, ha tényleg kiveszem a helyéről a régit, széthúzom, az újat összedugom, beteszem a helyére, és csókolom. -
petymek
senior tag
-
petymek
senior tag
válasz
gegerider #3062 üzenetére
Amennyiben a kamu EQ-ra gondolsz, ha megnézed a képeket, az egyiken van egy EQ screen, amiről már az alapján biztosan tudni, hogy az nem valós EQ. Olvasd vissza az elmúlt egy hetet, itt. Sztem az op rendszer screenjei sem 10-es droidból vannak.
A bekötés általában nem nagy was is das. Készreszerelt kábelekkel szokták adni jobb helyeken, csak össze kell dugdosni.
Amazon, Aliexpress tele van ilyen egységekkel. Ott keress. EU raktárból azt fizeted amit árnak feltüntettek, EU-n kívül ~40 dolcsi felett áfa, 150dollár felett pedig vám is terheli.
Én az MTC. PX. /Microntec+Rockchip/ egységeket javaslom. /Az általad linkelt oldalon is olyaból vannak a screenek/. -
bayarena
aktív tag
Sziasztok, segitsegeteket kernem.
Teljesen kezdokent elterveztem, hogy csinalok egy nagyon jo hangrendszert egy nissan xtrail-be. Ket lepcsoben szeretnem fejleszteni, elso korben a fejegyseget cserelnem le, es kicsit kesobb a hangszorokat meg beszereznek persze erositot is.
Szoval most egy olyan fejegyseget keresek, ami kesobb alkalmas lesz komolyabb rendszerhez is.
A Sony XAV-AX5500-at neztem ki, de gondoltam itt is megkerdezem, nekem androidos is jo lenne, ha jobb minosegu.
Van esetleg ezzel kapcsolatban tanacsotok, van jobb fejegyseg a hangzast tekintve?
Az ilyen egyeb tulajdonsagok mint hogy mekkora felbonrasu a kijelzo meg ilyenek nem erdekeknek, szoval a hangmimoseg lenne a szempont.
Azert neztem ezt, mert ennek 5v-os a pre amp-ja.
Elore is koszi, ha van vmi jotanacsototok. -
gegerider
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni tőletek [link] erről a fejegységről. Egy 2017-es Touranba menne, mivel a gyári cucc elég "butácska", illetve taxiként üzemel az autó, aztán szó mi szó sok kényelmet adna a sztorihoz egy ilyen, feltéve, hogy olyan jó mint amilyennek írják.
Nem lenne hátrány, ha reggel beindulna az autó, mert már olyat is hallottam, hogy sok közülük a can-bus problémával leszivja az akkut..Bekötés nagy macera? Csinált már valaki ilyen autót esetleg? Ezeknél egyben van a képernyő, és a központi rész?
Köszi a segítséget előre is!
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen fejegységet.
[Erisin]
Esetleg véleményt kaphatnék róla?
Most is egy univerzális 2 dines cucc szolgál. Bosion ha minden igaz. 2/16.
Ilyen [Bosion]
Remekül müködik, de csesztette a csörömet a Dsp, meg a kicsit gyorsabb működés.
Esetleg vélemény, remélem nem nyultam nagyon mellé.
Köszönöm -
válasz
svgyula #3055 üzenetére
Gyula, nem értek egyet veled ezúttal
Persze... Az én autómban biztonságos stabil megoldás volt a CD-s mezei nyomógombos egység, hát az aztán tuti stabil volt, mert sok funkciója nem volt sajnos... Amire nekem kellett volna, na azt a funkciót egyáltalán nem tudta, éspedig a BT kihangosítást. 3 hetente romot cserélni eléggé beteges... Létezik ilyen egyén? Pontosan ez a lényege, hogy vezetés közben ne babráljam a telefont, mert a hívást kihangosítja és ezáltal senki életét nem veszélyeztetem... Álló autónál az ember fia vagy lánya nem mindig megy be a meleg otthonába, mert ha éppen vár valakire, akkor hova mehet máshova? Várakozás közben álló autónál végig tudja nézni akár a leveleit, vagy bármi mást az egységen és nem kell a telefon kis kijelzőjén babrálni... Rádió adatai valóban nem életbevágók, de pl. egy TPMS rendszer amit a fejegységen keresztül monitorozol, na az életet menthet, ha nem érzed az autót és hirtelen kezd csökkeni a nyomás egy nagyobb csavar vagy szeg miatt amit felszedsz... Anyagi kártól menthet a tolatókamera is pl. Akkor életet menthet a BT kihangosítás... Szóval vannak itt előnyök rendesen, nem kell olyan szürkén látni ezt a témát, mert itt semmi Epéniszről nincs szó, mert esetemben pl. páromon kívűl még 2 v 3 kolléga látta és ennyi... Ott és akkor dumáltunk pár szót róla, aztán annyi, szóba sem került többé. Utolsó mondatot nem tudom mire vélni... Miért is pénz és kütyübirtoklás kérdése ez? Egy pillanatig sem jutott eszembe és tudok mit kezdeni a pénzemmel, sőt meg is óvom az egységgel, mert ha egy drága autó lökösének neki tolatok a vonóhorgommal, akkor ennél jóval több pénzem bánná, hiába a biztosítás, mert ugrik a bónusz. Ha ennyire ellene vagy, akkor nem is értem, hogy miért látogatod a topikot?
Egyébként olyan feelingem van, mintha kissé irigykednél és ezért érvelsz mindennel ami eszedbe jut... peace -
svgyula
addikt
válasz
Rocko007 #3051 üzenetére
Szia! A "gyári" megoldásoknak az elsődleges feladata a biztonságos stabil működés. Nem véletlenül nem használ szinte egyik autógyártó sem új droidot(ha egyáltalán droid) inkább az ipari célokra fejlesztett verziót használja ami stabil működést kínál és kizárja a vérpistike sufnituningot. Ott nincs 3 hetente ilyen olyan ROM csere
Azok azt tudják amit leírtak az ismertetőben se többet se kevesebbet. Mondjuk én nem is értem ezt a mindenáron másik rendszert kell felrakni irányvonalat akkor amikor ezt menet közben piszkálni matatni egy életveszélyes mutatvány és nem csak a saját de mások biztonságát életét veszélyeztető művelet. Álló autónál meg nincs értelme mert akkor a normális ember bemegy a kényelmes otthonába és ott netezik zenét hallgat stb megfelelő körülmények között/minőségben. Kicsit elgondolkodom azoknak a gondolkodásmódján akik azon esnek kétségbe, hogy nem írja ki a rádió az autó adatait meg egyéb információkat. Na most legyen mindenki őszinte magához van erre bárkinek szüksége az Epénisz hatáson kívül? De persze aki nem tud mit kezdeni a pénzével annak ezekre szüksége van mert a kütyübirtoklási vágy olyan a férfiaknál mint a nőknél az ékszer vagy a cipő mánia
-
Rocko007
aktív tag
csabex2007, petymek: Koszonom a segitseget!
A forumot vegigolvastam az elmult hetekben, par kulfoldi cikket-videot megneztem a temaban, de bizonytalan vagyok, hogy lesz-e buktatoja a projektnek. A gyari megoldasoknak vagyok a hive, de ugy erzem, hogy multimedia teren meg a legujabb Toyota modellek sincsenek a toppon. Nem volt meg androidos fejegysegem, ismerettsegi korben lattam olcsotol a dragaig par tipust, valakinak nagyon szuper, de az ellenkezojere is akadt pelda. :S
Idokozben talaltam PX6-os modellt az elso helyett: [link] Elvileg E-s lap van benne, csomo kerdest feltettem az eladonak, megvarom a valaszat a rendeles elott.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest