- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RVR400 #111983 üzenetére
A bekapcsológomb éleszti a kijelzőt. Mi van akkor, ha szeretném feléleszteni, mert megnéznék valamit, de nem akarom megszakítani a hívást? Továbbá, a bekapcsoló csak "letenni" tudja a hívást, felvenni nem. Azt a home -mal lehetne, de ahhoz meg ki kell nyitni a flip tok fedelét. Így viszont ugyanazzal a gombbal tudom felvenni, letenni, vagy megszakítani a hívást. Akár úgy is, hogy rá se nézek a telóra, csak kitapintom a gombot.
Wolfskin:
Akkor tedd át a hangerőgombra a hívás megszakítást/befejezést! -
Wolfskin
őstag
válasz
RVR400 #111983 üzenetére
A "dolog" aminek a megoldásáról itt szó van, az a telefonálás. Semmi más.
Ez nálam a következő fő lépésekből áll:
• névjegy (hatékony) keresése és hívása
• bejövő hívás fogadása
• hangerőszabályzás / kihangosításra váltás
• (opcionális: képernyő manuális kikapcsolása)
• (opcionális: hívás közben információ keresése)
• hívásbontásEzek a primér funkciók. A névjegyek menedzselés, bevitele, szinkronizálása, mail, sms és egyéb üzenetfunkciók már szekunder funkciók, átmenetet képeznek a számítógép funkciókkal.
"Tényleg nem való neki okostelefon, ennyi."
tökéletresn igaz. Telefonálásra az okos telefon nem előny. Kb így. Az adott %-os érték mutatja, hogy az adott funkciót milyen szintvonal elégíti ki (saját vélemény)
FUNKCIÓ: -----Telefon--------PC/internet
Okos telefon-----50%---------100%
Buta telefon------100%--------5-10%Súlyozás:---------90%---------10% (személyes felhasználói preferencia, kinek mire kell)
-
dhgm
tag
válasz
RVR400 #111838 üzenetére
Hát ha P8000 33.000 pontja több mint a Mi3 40.000 pontja akkor valóban letolja... Egyébként az én telóm 2014 augusztusában volt 72.000 pénz... nem kifutó volt még akkor.
Lehet jobb fogyasztásban az akku a P8000-ben van vagy 4100 mah, mi3 meg 3000-es...
200 dodo tehát szerintem sok érte. 230-ért már mi4-et veszel.
Én sem vagyok elfogult
Egyébként jó az a P8000.
Részemről lezártam, mert már kitagadtak innen, mivel a Mi3 csak egy sim-es.
üdv. -
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #111061 üzenetére
Ez igaz, de Redmi 2 1/8-as a kevés RAM miatt nem a legjobb választás, úgyhogy nagyon érdemes megfontolni a 2GB-at. 50 alatt pedig legjobb vétel a Redmi 2 Pro és szerintem 60 alatt se nagyon van jobb, 60-ért pedig ott a Redmi Note 2, de persze ez csak egy vélemény.
Ja és eustockon legalább garancia is van. -
Dhampir
félisten
válasz
RVR400 #110207 üzenetére
- Jobb mobilon, mint egy fán függeni - mormolta két sercintés közepette, bagórágástól sárgára színeződött fogai közül a westernhős és napszítta, kirojtozódott cowboykalapját a karimájánál hátrabökve hosszú kabátja rejtekéből előkapva táblagépét elment Farmeramat játszani.
-
-
KTU
addikt
válasz
RVR400 #110194 üzenetére
Általában az aktuális ár-érték arányban legolcsóbb 4G-s simkártyát használom.
Ezért kell a dualsim.
Sokat vagyok wifin, de ha kell mobilnet, szeretem ha nem kell vele szenvedni.
Így elvagyok 500MB-al is,
nem fészbukhuszárkodásra vagy más hasonló fontos dologra kell.Ja és hála a sok ilyen felfogásnak hogy minek a 4G....
jobb, gyorsabb netem van. -
zebede
őstag
válasz
RVR400 #110194 üzenetére
Nem csak a sebesség miatt számít a 4G, hanem a szélessávú lefedettség miatt is.
Én pl. amikor busszal megyek dolgozni (vidéken), majd egy óra az út, ilyenkor az előző 3G-s telefonomon kb. az út 30℅-án tudtam normálisan netezni.
Most a 4G-s telefonommal az út 99℅-án van szélessáv, mert sok helyen az Edge mellett vagy csak 3G van, vagy csak 4G 800mHz-en.Ezért fontos vidéken (legalábbi is felénk) az LTE képes B20-at is tudó telefon.
-
válasz
RVR400 #110194 üzenetére
Kb. 243239842342342386345654536456983453453453748654353453469874564 alkalommal lett már kitárgyalva, hogy NEM csak a sebesség a 4G előnye a 3G-vel szemben, hanem a lefedettség.
Egyszerűen a szolgáltatók már "csak" a 4G-t fejlesztik, a 3G-t nem vagy sokkal kisebb mértékben.
És NEM "kompatibilisek felülről" a tornyok, tehát simán lehet olyan, hogy 4G-elérés van valahol, de 3G nincs. -
Upo
addikt
válasz
RVR400 #110186 üzenetére
Ez még van valahol? Nálunk már nincs belőle. Na jó, de az opendott-on kívül még mi van?
-
anonym1s
őstag
válasz
RVR400 #110035 üzenetére
Hali.
A kinaiak at tudjak baszni az antutu-t, hogy jobb hardvert mutasson a tenylegesnel, mint pl. ennel a telefonnal is.
Ha ezt meg tudtak oldani, akkor gondolom azt is meg tudtak oldani, hogy a valosnal joval magasabb pontszamot mutasson az antutu.
Asszonykam mt6589t processzoros telefonjara 16ezer pontot ad az antutu, az en galaxy s2 telefonomra meg 8ezret, de az s2 megis latvanyosan gyorsabb.
Ez az antutu egy semmirevalo program, en annak egyaltalan nem hiszek. -
törölt tag
válasz
RVR400 #108681 üzenetére
Nem. Jelenleg Redmi Note 2 for everyone, mármint feltételezem, hogy ezt mondanám, ha már próbáltam volna - próba híján csak feltételezem.
Szerk.: Az "everyone" persze csak az árérzékeny phabletigénylőket jelenti, aki gazdag phabletigénylő vagy törpetelefont akar, az más típusokat találhat előnyösebbnek, számukra engedélyezem más típusok vásárlását. Csak az árérzékeny phabletigénylőket kötelezem erre. -
törölt tag
válasz
RVR400 #108674 üzenetére
Arra még külön, mert arra lehet értelmesen válaszolni, hogy a friss eMAX-om a kamerában egyenértékű, egyebekben hardveresen mindenben egyértelműen jobb, mint az előtte ugyebár szintén (bő egy éven át) szeretettel, de szintén "ömlengésmentesen" használt Coolpad 7320-am, szoftveresen pedig a CoolLife UI magasan veri a (nem is létező) fapados "UMI UI"-t, amint erről már volt szó. (Azért persze nem mindegy, hogy az UMI gyárilag biztosítja, hogy sok egyéb UI-val egyetemben akár a CoolLife UI-t is "két kattintással" feltehessem hivatalosan az UMI-ra, amihez az UMI nem csak telepítőt (Rootjoy) és a gyárilag rootolt telefont, hanem a portolt oprendszereket is biztosítja. Minden "ömlengés" nélkül ez azért jópofa, és nem jellemző másokra - mondhatni ez kompenzálja, hogy az UMI oprendszere fapados gyári Android.)
Az meg mindezektől független, hogy ugyebár egyikről se jutott eszembe seholse "ömlengeni", nem is tettem, nem is teszem, nem is tenni fogom. Véleményt is legfeljebb annyit írtam, hogy most a Xiaomi Redmi Note2 tűnik számomra a legjobb ár-érték arányúnak a tárgyalt, azaz a kérdező által kérdezett kategóriában. A többi pedig mindössze (valós!) statisztika és szövegidézés, amit mondtam. Tények, nem vélemények. De mint mondom, ez független attól, hogy konkrétan szóbahozott telefonok milyenek egymáshoz képest.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #108674 üzenetére
Azért azt állapítsuk meg a többi hasonszőrű megnyilvánulás felé is, hogy természetesen az általam foganatosított cselekvésnek semmi köze ahhoz, amit néhányan bele próbáltok rágalmazni, amint ezt le is írtam. Egyedül mdav88 szólt hozzá elfogulatlanság szándékával, amióta adtam egy tanácsot a kérdezőnek, aknek a kérdésére két napon keresztül aktívan nem válaszolt senki azok közül sem, akik az én válaszomra aktívan ráugrottak - mondom, egyedül mdav88 az elfogulatlanság szándékával. Többet nem szólok ehhez, mivel semmi közöm ahhoz, amit némelyek ki akartok hozni az ügyből, és ugyebár az általam leírtak se voltak köszönő viszonyban sem azzal, amit próbáltok belerágalmazni.
Mondhatni furcsa, hogy ezt magyarázni kell, dehát magyar internetes fórumozás...
Két napon át senki nem szólt a kérdezőhöz, hogy ne vegyen Iront az M Note2 ellenében. (Megjegyzem, még én is azt mondtam, vegyen inkább Xiaomi Redmi Note2-t - persze az adott megközelítés szerint a Xiaomi is csak egy noname kínai, no meg a Meizu is...)
Na de minek magyarázom a spanyolviaszt.Szerk.: És akkor még közben petrosilov az elfogulatlan szándékúak közé. (Ellenben a support szerintem eléggé felfejlődött, élen a Rootjoy programmal.)
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
RVR400 #108566 üzenetére
Itt a topikja , ha érdekel. Nemsok hsz. van ugyan, de ez még változhat.
-
bul07
nagyúr
válasz
RVR400 #108528 üzenetére
Én tényleg olcsón akarnám megúszni
Hogy miért, mert ez egy teszt lenne nálam, meglenne pár napig vagy hétig és öcsém árában garancia nélkül gond nélkül elpasszolja, ha nem nagy értékű(mert itt pénz az nincs)Csak annyi a lényeg hogy fél évet biztosan bírjon gond nélkül
Én magamnak csak rendes garanciás telefont veszek(mert azt szeretem), és a jó kis S2 telefont nem cserélem le, nekem tökéletesen elég
(#108529) iMaverick
Én már sz@ptam D-Link routerrel(nem a legolcsóbbal), a vége az lett hogy mondtam vegyen egy TP-LINK routert
(nem fogok tán több órát szórakozni a beállításokkal szívességből, bújni a nettet hogy mit hogy kellene belőni)(#108530) elfelejtette
Köszönöm az elemzéseket a három telefonnal kapcsolatba, minél több hozzászólás és egyre könnyebb dönteni -
válasz
RVR400 #108528 üzenetére
+1
De nemcsak a telefonoknál van így! Példa: kollégám meg van róla győződve, hogy a D-Link-nek sz@rok a routerjei... Miért? Megvette a legolcsóbb D-Link (Dir-100) valami 6e Ft-rt. Állandóan fagyizott, meg lassú volt, stb. Kicsit "jobban" körülnézett és vett egy 25e Ft-os Asus-t. Most az a "hitvallása", hogy a D-Link fosch, az Asus meg az Isten. Érdekes.
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #108376 üzenetére
Mikor rendelted? Ezt a pár dolgot simán beküldeném egy refund kérés mellé, a hamisítványokra meg szokta adni a paypal, sőt még azt is erőltetném, hogy ne kelljen visszaküldeni mert aránytalanul drága lenne. GPS-t is egész jól szokták fakezni mobilnet-wifi alapján, sim nélkül, kikapcsolt wifivel próbálj rá, gyanús hogy az is kamu. Kamera interpolált 2Mpixel?
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #108365 üzenetére
Akkor még egy lehetőség van, ez egy gyönyörű hamisítvány, és a trükkös kernel maszkolja az infokat folyamatosan. Voltak már próbálkozások hamisított telókon, hogy használják az eredeti hardver szerint a kamuzott helyett, de nem sikerült. A mélyvíz topikban esetleg felvetheted a dolgot, Cappa vagy Keeper lehet hogy okosabb a témában. Ha hamisítvány akkor lehet, hogy valami 6582 van benne, 512 rammal és 2-4 giga flash-el.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #108360 üzenetére
Rendszer logban biztos, hogy nyoma van az indulásának. Onnan ki tudod olvasni a PID -jét. Elixír2 -vel utánanézhetsz az összetevőinek. Ha megvan és a rendszer hiányolja/újrarakja, akkor lehet olyat is csinálni, hogy megvonod tőle a futtatási jogot. Így, darabra megvan, épp csak elindulni nem tud.
-
KTU
addikt
válasz
RVR400 #107241 üzenetére
Nem tök mindegy hogy 5MP-en vagy 12-n sz@rok a képek,
lásd akár P6000Nem 90-ért, hanem 70-ért vettem.
(#107239) zebede:
EU boltok,
CineDOG1 fórumtárs aláírása.(#107238) diegho:
tegnap írtam az akkuról UMI Hammer
[link]
mikrolag, ő hát izé nem játszok telefonon, csak használom,
de mivel nemsoká költözök másikba, próbálom meg makkantani,
és ez az 1. olyan telefon amit nem tartok kordában Greenify-vel, SD Maid-el, Link2SD-vel, sőt fent van a minden napra 1 ingyen app,
és én minden nap szigorúan feltelepítem ami van, a NASA képnézegetőtől a zseblámpáig, ja és van pár játék is ami így jött, és minimum 1x ki is próbálomszóval 222db alkalmazás van fent, meg most felraktam az antutut, 30643
gyorsan bootól, amire rányomok az indul,Ja és ezt "out ot the box" használom
root joy,És ebbe MTK M6732 SoC van, )tudom van ennél erősebb),
nem az 1Ghz körüli butábbak, amit most sok telefonba látok
pl. amit ma rendeltem(#107246) Áfogat: ZP700, V5, és 5.5" a következő
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #106706 üzenetére
Ja. 2007-ben egy darabig egy Samsung SGH-X460-as telót használtam modem gyanánt, amíg az ADSL meg nem érkezett. Kemény 1G-t tudott. 8 K(!)byte /sec. Ennek ellenére volt, hogy 1 délután alatt (!) elhasználtam a 100 megát, amit 1.500-ért adott a voda.
Namármost ma, amikor még mindig 100-200 mega az alapcsomag (esetleg 500), akkor nem mindegy, hogy 5 perc vagy 1 perc alatt töltöd le a havi keretedet?
(azt már meg sem említem, hogy pár elejtett hozzászólásból kiderült, hogy a 4G-képes helyeken a sebesség gyakran a 3G-nél is kevesebb, vagy ha meg is haladja, akkor nem sokkal - az elméleti maximumtól mindenesetre igen távol van; és mindezért kártyacsere, plusz pénz kifizetése az alapdíjra, új teló, ami ~15-20 pénzzel több, mint egy nem 4G képes - hát nem tudom, szerintem azért ez még nem egy nagy biznic)
-
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #106692 üzenetére
Már hónapok óta megy az e-pénisz mutogatás arról ki milyen ügyesen használja a "HÚÚÚ DE 4G" internetet
Időnként beleolvasok legalább van min röhögni................ Én meg csendesen használom a telefont wifi-vel és ha nincs akkor se esek kétségbe mert volt már ilyen, meg szerintem hamarosan lesz is
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
RVR400 #106580 üzenetére
Én a #106578-ban a oneplus 2-ről beszéltem nem a p70-ről.
Ha meg rossz hsz.-ra nyomtál akkor úgy tudom a teszt óta már javítottak valamit rajta kicsit szoftveressen, de valóban a tulajok sincsenek elájulva tőle viszont úgy emlékszem ennél láttam jobb képeket is. Talán Dulee osztotta meg őket.
-
-
aytukabozs
addikt
válasz
RVR400 #101368 üzenetére
Naja, volt nálam pár napig egy Landvo L550, ami összességében -az árát is nézve- nem egy rossz olcsófon. (Ha jól emlékszem mintha nálad is megfordult volna már ilyen)
Na ebben is egy IMX219 érzékelő volt, de semmivel sem csinált jobb képeket mint anno az UMI S1-em a noname kamerájával. -
janaman01
addikt
válasz
RVR400 #101347 üzenetére
A valóság az hogy már lassan a 4 gigások jönnek...ha már itt tartunk....de nem azért irtam, hogy kevés hanem mert m@r kinomban nem tudtam mit irni rá ....30 körül mit akar? És még bekérdez hogynem kevés az 1giga?.......
Meg haggyuk már ezt a jiayu...témát az f1 ben is 2 volt....
-
aytukabozs
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Távcső topik
- iPad topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+16GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest