-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
Vvarpi #115513 üzenetére
Ha tudják tartani ezt az árat, akkor instant get.
Azért elég jól összeszedték. Fém váz, béhúsz, infra táv, hall szenzor a flip toknak, vesszőparipám a gyro+compass, F2.0 kamera optikai stabbal (Optical anti-quake system
), dual band wifi, 6752 soc. Ha nem lenne a hátán az e-ink, már akkor is meggondolandó ennyiért.
Mondjuk a 2 sim vagy 1 sim+sd buzizás itt is bejátszott, de én csak 1 simet használok. -
-PLevi-
senior tag
válasz
Vvarpi #84736 üzenetére
Sziasztok!
A Redmi Note a kiszemeltem, de azért megkérdezem, van hasonló paraméterekkel (lásd lejjebb) ebben az árkategóriában jobb ajánlat?
- 5-5,5" HD (720p; se több, se kevesebb) IPS kijelző
- MT6592
- 2 GB RAM
- jó szoftveres támogatás és hazai felhasználók (ebben eddig verhetetlennek tűnik a Xiaomi) -
Krinyo
senior tag
-
-
aytukabozs
addikt
válasz
Vvarpi #75409 üzenetére
Mi is van az aláírásodban? Hát ez se' Star...
de komolyra fordítva, nem jól értelmezted a mai forrongás tárgyát.
Hogy ki milyen telót vesz magánügy.
Hogy milyen noname készülékeket tesztel, szintén.
Még abban is egyetértünk hogy nagy szolgálatot tesznek ezzel a topicnak.De itt konkrétan az történt hogy egy 'kínaitelefonszűz' fórumozó tanácsot kért mit vegyen, és erre valaki aki tapasztalattal nem rendelkezik épp csak rendet egy STAR modellt, benyögte hogy azt (mert jók a speckói) !
Aztán ebből indult a polémia, amibe becsatlakozott egy másik STAR fan, csak ő legalább olyan akinek már volt a kezében ez is, meg több más típus is a gyártótól. -
-
válasz
Vvarpi #72490 üzenetére
Tcl idol eseten az adb-s megoldas jo lehet.
Mtkdroidtools hasznalata javasolt.
Persze a telefonon legyen bekapcsolva az usb hibakereses.
Ha van adb akkor lehet masolni a telefonra.
Ha root-olt is, akkor meg komplett rendszermentest is lehet csinalni (kotelezo).
Ha nem rootolt akkor scatter fajlt kell csinalni es flashtoollal menteni.Amit az mtkdroidtools csinal cwm az nem jo az egybefonokhoz, mert csavar van a particiok csatolasi pontjainal.
-
svgyula
addikt
válasz
Vvarpi #72354 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy bele vau-vau. Milyen windows-t használsz? A "home" meg az OEM verzió nem tartalmazza az illesztő drivereket sőt csak a nagyon márkás cuccokkal hajlandó "párosodni". Szerezz be egy professional verziót és látni fogja. Lehet hogy nem rendel hozzá külön meghajtót és csak az "intézőből" látod de az adb akkor már működik és lehet telepíteni. A táblagépemmel én is így jártam a 3. win7 látta egyből telepítgetés nélkül! Tehát az nem jelent semmit ha rádugod és nem ismeri fel! Persze ennek azért több oka is lehet az op. rendszeren kívül úgy mint:
az USB csati pont most adta be a kulcsot
az adatkábel meghibásodott
az USB port hibás
A telefont a flaseléshez nem elég csak rádugni a gépre és indítani (cubot gt99) Több variáció is van de ez mind telefon típus függő Pl akku ki hang+ vagy hang- nyom-tart!-kábel rádug-akku berak, vagy akku kivesz power gomb benyom tart! akku berak. Ja és ezeknek a keveredése valamelyik két gomb egyszerre tart.
Nálam az a videó sem működött anno' amit valami őrült spanyol rakott fel, mert nála pl nem kellett semmilyen gombot nyomva tartani és úgy is telepedett a ROM. Azóta egyszer már a fiamnak újra raktam az egészet! Neki sem tetszett a boot animáció és felrakott egy másikat mert az jobb na onnantól nem is indult a telóEz azoknak is jó példa lehet akiket zavar az az 5mp-es animáció és nincs mentésük a rendszerről.
-
-
Laza...
addikt
válasz
Vvarpi #72337 üzenetére
Az Alcatel oldaláról töltsd le az online updatert, az az egész telót újraflasheli mindenestől (ha minden igaz, ezt kell leszedned) (és nem lesz tőle Alcatel, TCL lesz ugyanúgy)
Arra figyelj, hogy az Alcatel típusnak megfelelő ("iker") készüléket válaszd ki. (müxik, tapasztalat)
Letölt egy kb. 600MB csomagot, utána az egészet újraflasheli, mindenestől.
Vagy raksz rá CWM-et, és akkor olyan romot raksz fel amilyet akarsz
-
-
stmiklosi
tag
válasz
Vvarpi #62397 üzenetére
Próbáld a MobilUncleTools programmal tesztelni, ott lehet állítani is talán az érzékenységet, de azt nem tudom hogyan, miként.
Mindensetre tesztelni lehet.
MUT>EngineerMode MTK>itt felül jobbra lépve HardwareTesting> alja környékénTouchScreen> tapi..
A többit rádbízom, nem tudok többet mondani.
Én nagyjából ezen a fertályon a mikrofonom hangerejét emeltem meg, nagyon halk volt.
Üdv: StMiklos -
raulicio
senior tag
válasz
Vvarpi #59627 üzenetére
Mondjuk ha szétcseszed fizikailag vagy szoftveresen nehogy már garisan kelljen bárkinek is javítani...
Nyilván a kisebb cégek helytelen módon megpróbálnak kitérni a garanciális javítás alól, de azért a jelenlegi küldd vissza kínába aztán majd lesz valami 1-2 hónap után rendszernél bármi jobb.
Minden esetre ha neten árulnak akkor a magyar jogszabályok rájuk is vonatkoznak, tehát 8 napon belüli elállás vagy DOA készüléknél azonnali csere. És azért nem mindegy, hogy pesten cserélik, vagy saját költségen kell kínába postázgatni... -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Vvarpi #58597 üzenetére
láttam már pár G3S/T-t, de egyiknél sem tapasztaltam az általad leírt elszíneződési hibát
Jó, akkor legyen ajánlott telefon, nekem 8, de akkor sem egy nagyon népszerű darab sehol, nem tudom miért... pedig nekem is tetszik amúgy...Az meg, hogy elcseszték a GPS-t, és küldenek antennát hát mit mondjak... ha nekem lenne ilyen gondom, biztos azt az opciót választanám, h dugják fel maguknak, és küldjenek egy új telefont, amiben működik rendesen... nehogy már én barkácsoljak vele, mert ők elszarták
Akksi téma: valóban jó lenne már valami fejlődés, nem pedig az, hogy ráírunk egy számot, aminek a felét se tudja
(soroljam?! Doogee DG100, Feiteng H9500 stbstb... ezeknél kapacitás /2 = tényleges
)
@Atomgeszi: van az USA-ban is áfa
-
Zeki
nagyúr
válasz
Vvarpi #53345 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy a máshol vásárolt Lenovókat majd itthon szervízelnék.
Ellenben akinek bejön a Lenovo, és nem akar Samsungot vagy Sonyt, annak ha kivár, jó alternatíva lehet.
Főleg az alapból 2 kártyás rendszer miatt.
Nyilván jóval drágább lesz, mint kínából rendelve.
De nézzük, elromlik, visszaküldöd, csak erre elmehet 1 hónap is, ott pöcsörésznek, idegesen baszogatod őket mi van már, nagy nehezen küldenek egy másikat/megjavítják, és reménykedhetsz, hogy a posta nem fog vele újabb 1 vagy 2 hónapot tökölni mire megkapod, illetve a vám elhiszi, hogy erre már egyszer fizettél, és ez egy cserekészülék.Nem mindenkinek az ár az első, és meg is értem őket. Ha így lenne, senki sem venne itthon telefont.
-
beneboy
tag
válasz
Vvarpi #33425 üzenetére
A Két kártya között tudok hívást átirányítani, az nem gond, illetve nem is akarok egyszerre beszélni rajtuk. A gondom a kártyáim sokaságával van. Van egy sajátom, amin saját kis vállalkozásomat menedzselem, ezért jó ha elérhető vagyok, illetve nagyon sok emberrel beszélek vele napi szinten sokat ingyenesen. Eddig ezt használtam egy Gnexusban, csakhogy ehez 100MB net van csak. Emelett van nálam egy másik cég ügyeletes telefonja, amit állandó jeleggel és azonnal fel kell vennem, ha épp ügyeletes vagyok (szinte mindig). Ezt eddig egy nokia C1-02-ben használtam, aminek jó nagy a készenléti ideje, csakhogy ehhez van egy 1 gigás net előfizetés, amit így "elvesztegetek". Ezt a kettőt szeretném összehozni egy készülékben.
Így csak egy telefonom lenne, ami jó.
A másik ötletem, hogy saját kártya + t-mobilos webstick menne a kétkártyásba (valószínű jiayu g4). Az előzőekben leírtak szerint, igy a netes kártya, és a telefonálós egyszerre működhetne (telefonálás alatt nincs net ami nem baj). Így marad egy külön telefonom, amivel nincs kevesebb kütyü nálam, de legalább lessz netem. -
válasz
Vvarpi #30879 üzenetére
Még jó, hogy mással is lehet nyalogattatni az okostelefont...
-
-
fPApi
őstag
válasz
Vvarpi #18914 üzenetére
"majd legközelebb ezt is hozzáírom és *-al jelölve készítek hozzá apró betűs lábjegyzetet"
Van akinél tényleg kell egy hosszú magyarázat, hogy mire is gondol (pl. mit jelent, hogy "G2 méretű", ha nem azt, hogy kb. egyforma).
"Ráadásul az egyforma kifejezést sehol nem használtam."
Igazad van, tényleg csak azt mondtad, hogy "G2 méretű".
-
fPApi
őstag
válasz
Vvarpi #18893 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért:
Azt mondod a W3+ "G2 méretű", szerintem azért elég nagy méretbeli különbség van (lényegesen kisebb a g2):
- W3+: 127,8x67x12,3
- G2: 124x63x10,6"Egyedül a notification ledet hiányolom belőle, de arra meg le lehet tölteni alkalmazást."
Ennek örülők, mert én hosszú ideig kerestem valami használhatót, de nem találtam. Légyszi' add meg, hogy melyikre gondolsz! -
Sanyesz.
őstag
válasz
Vvarpi #18876 üzenetére
Ez az FL változat nem lesz jó, mert ebben img fájlok vannak. A másik, CWM-es ROM gond nélkül magyarítható (lenne), ha fel tudnád tenni. Max. annyit tudok tenni, hogy ezt lefordítom, az appokat kiszedem és megküldöm Neked.
Szükség lenne a build.prop némi módosítására is, hogy a G2 tudja, magyar nyelvű lett. -
-
sasa311
veterán
válasz
Vvarpi #17443 üzenetére
Egyrészt igen, másrészt nem.
Az android rendszereknek van egy standard setupja. Pl. minden android kütyübe kötelező lenne a GPS, stb...
Viszont kínai barátaink szabadon értelmezik ezeket a dolgokat, így náluk semmi sem standard.Másrészt az android nem olyan, mint a Windows, hogy letölthetsz rá 200 nyelvet aztán váltogatod. Az APK-ba elég mélyen bele vannak építve a nyelvi file-ok, nem pedig külön kezeli a nyelvi file-okat (ez nekem se logikus, de aki linuxon szocializálódott annak biztos az).
Ergo a válasz nem. Sajnos.
-
orkester
őstag
válasz
Vvarpi #16817 üzenetére
Félmegoldást sikerült kipróbálkoznom. Ugye miután lenyomod a hibaüzenetet van egy mozdulatnyi idő. így szépen eljutottam az Settings>Apps ott az All és a Phone appnál nyomni kell egy Clear data-t, újrakeresi a hálózatot és megy mindkét sim.
Sajnos ezt a telefon kikapcsolása után újra kell csinálni, de pl. én szinte soha nem kapcsolom ki, így ez legyen a legkisebb gondom.Ha valaki nem keresne vissza ez a Jiayu G3 hivatalos Jelly Bean (4.1.2 Beta1) frimware felrakása után régebbi simeknél jelentkező "com.android.phone stopped" folyamatos felugró hibaüzenetére megoldás. Nálam pl. nem micro Djuice (csak adat) sim okozta ezt.
-
orkester
őstag
válasz
Vvarpi #16753 üzenetére
Végignéztem az egyik ismertebb orosz fórumot és senki nem panaszkodott ilyen hibára. Nekik inkább azzal van bajuk, hogy gyorsabban merül.
Arra is gondoltam, hogy esetleg nem megoldás egy másik romból átrakni a hibás fájlt? Kerestem, de nem találtam melyik vonatkozhat a telefon funkcióra. -
pmikloska
aktív tag
válasz
Vvarpi #12763 üzenetére
Most ott járunk az külön fórum kérdésben, hogy 50-50%, van akit zavar, van akit nem, hogy ide van post-olva egy rakás tracking info.
Arra a döntésre jutottam, hogy mégis beleteszem az első hsz.be a linket. Igenis tartsuk magunkat a szakmaibb hozzászólásokhoz, vagy legalábbis szokjunk már le a postás-fórumozásról.A rom cserélősdi, root témában még mindig nincs érdemi válaszotok. Kérem a hozzáértőket, hogy NÉZZÉK MEG ezt az első hozzászólást, és az általános, ránk vonatkozó infókat kigyűjtve, és önálló gondolatokat hozzátéve segítsenek abban, hogy egy átfogó segítő leírást hozzunk létre az első hozzászólásban (root, ROM csere, magyarítás, IMEI visszaállítás, Play beüzemelése, GPS beüzemelése stb.). Összeszedett íráskat várok (speciálisan ehhez a fórumhoz), kooperatív hozzáállással.
-
Rawulf
őstag
válasz
Vvarpi #11817 üzenetére
Már a tabletekhez sem nagyon adnak adaptert. Végülis minek is adnának, mikor szinte mindenhez már csak micro és mini usb csatlakozású kábel kell és akkor szabvány USB töltő jó lesz. Ha pedig az embernek már van usb csatlakozású 230V adaptere, akkor mindent tölthet róla.
-
Nokia12
tag
válasz
Vvarpi #11758 üzenetére
Ne igen megkérdezi, mivel így van beállítva, de a kérdésnél, nem írja ki melyiket ajánlja. Jobb lenne ,ajánlaná. Még jobb lenen, ha nem is ajánlana, hanem miután beállítom , hogy melyik számot (névjegyet) melyik simről hívja, így a névjegyzékben lévő számoknál azt szeretném, ha nem kérdezne, hanem a beállított SIM et használná automatikusan.
Persze úgy simán be lehet állítani, hogy mondjuk csak az egyik simet használja minden hanghívásnál. De mindkét simet használnám kimenő hívásokhoz, egyikkel ingyen beszélek vodásokkal, tehát vodást csak azzal hívjon. A másik kedvező egyéb hívásokra, tehát egyéb számokat arról. Nem is értem mi értelme van a fentebb említett menüpontnak, ha utána ugyanúgy kérdezget minden hívásnál, hogy melyik SIM ről induljon.Valaki ezt írta ZP100 ra:
"Ja igen és tetszik, hogy ennél már be lehet rakni fixre egy számot, hogy melyik sim-en hívjon. Csak ha egy számot másról akarok hívni, mint az alapértelmezett, na az macerás kicsit"
Kérdés, hogy lehet ezt így belőni. Jó lenne így, ahogy nála működik.
-
fPApi
őstag
válasz
Vvarpi #10532 üzenetére
Szerintem inkább meg kell fordítani a dolgot: ha nem észleled a root hiányát, akkor nem is lesz rá szükséged. Ha meg olyan alkalmazás kell, amihez kell a root, megcsinálod.
Sokan, jól elvannak root nélkül is, míg mások első lépése a root-olás (meg a cwm, csak, hogy még megkavarjalak). -
válasz
Vvarpi #10519 üzenetére
Ez csak néhány telefonon igaz, az újabb 6577-es platformnál általában a 4BG-os belső tárhelyet felosztják több részre, data, cache, system, és van egy 2GB-os hely, amit SD kártyaként értelmez a telefon. Így kijön a 4GB.
Ha bekapcsolod, akkor külső SD kártya nélkül is teljes funkcionalitását élvezheted a telefonnak.
Csak hát ha teszel bele egy külső SD-t, attól még a belső megmarad, és a 16GB-os kártyádat a legtöbb alkalmazás nem veszi figyelembe, mert úgy vannak beállítva, hogy a mentéseket és minden felhasználói adatot a /sdcard/program/ könyvtárba ment/vesz. Ugyanis ekkor a te SD kártyád a /mnt/sdcard2 (vagy sdext2, vagy valami hasonló néven csatolt pont) lesz.
Ha a sajátodat akarod használni (pl. nem mindegy a 16GB vagy 2GB), akkor célszerű felcserélni őket.
Ezáltal a /sdcard helyre a külső (saját) kártya kerül csatolásra, a z eddigi belsőt veszi majd külsőnek. Használata fájdalommentes.(De van lehetőég összevonni a belső partíciókat, az viszont más tészta.)
-
ZaXXoN
tag
válasz
Vvarpi #10519 üzenetére
A belső memória jóval kevesebb, mint egy 32GB-os sd. És mivel az app-okat a belső memóriába tudod telepíteni, hamar oda kerülhetsz, hogy hiába kong az ürességtől az sd kártyád, nincs hely felrakni valamit. (Az appok ugyan olykor megkérhetők, hogy bizonyos részüket tegyék ki az sd kártyára, de ez elég kevés segítség szokott lenni).
-
fecg21
aktív tag
válasz
Vvarpi #10519 üzenetére
A root ahhoz kell hogy az android rendszeren rendszergazdai jogokkal rendelkezhess. Alap esetben csak korlátozott( vendég) felhasználóként kezelheted az os-t-épp úgy mint például a windows-okon. Ott is van rendszergazdai és vendég fiók(ok).
Bizonyos alkalmazásokhoz root jogosultság kell, plusz a gyári appok törléséhez meg még jó néhány egyéb művelethez is szükséges a root jogosultság.A második kérdésedre nem tudom a választ.
-
orkester
őstag
Ez a G2+ legalább annyira biztos, mint a G3. Nekem már 2 helyről sem sikerült elpostázniuk, pedig mindketten azt mondták, hogy raktáron van és a "héten küldik".
Láttátok, hogy a Hoo újra beindult? Már válaszolnak a kérdésekre (ezt a G3nál találtam):
"Hi,
I would like to ask that you will have this phone and when?
Have a nice day!Dear Sir,it is already in stock now,you can place the order on us! Regards
Date Added: 10/28/2012 by Gergo Negyesi"Hihetetlen, hogy nem tiltja le őket senki. Viszont legalább már vásárolni nem lehet: "Sorry, we are not accepting payments from your region at this time." Biztos csalódtak a gonosz magyarokban, hogy visszaszereztük a pénzünket.
-
-
imicici
csendes tag
Ez a teló nagyon állat
A négy maggal csak annyi a bajom h etetni kell, de elvileg csak akkor használja ha szüksége van rá ... az ára meg vicc
A kijelző mérete is hibátlan, 5" már kicsit nagy nekem, 4,7 az tényleg hibátlan(nekem)
Ha kijön, megy a rendelés ha tényleg 50ezer körül lesz, el se hiszem, a leírása alapján brutál gép , az élvonalban van, nálunk ilyen teló pff 150+ körül van , asszemEz a newman márka megbízható ? nagyon bízom benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hegesztés topic
- Milyen házat vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest