- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
looser
addikt
válasz
Mercutio_ #139585 üzenetére
Lehet, hogy másképp ítéljük meg a tepsit
Fura egyébként; a régi ISE meg az új is elég népszerű, mégsem akar más - androidos - gyártó ilyen kompakt okostelót gyártani. Elég nagydarab vagyok, de elég kényelmetlen egy nagyobb telóval leülni, vagy egyszerűen csak az érzés, hogy ott van (a zsebemben), nem jó. Gyermeknek Meizu X8-at vettem, de neki szinte folyamatosan a kezében van, egyébként hátizsákba teszi.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Mercutio_ #137268 üzenetére
Van topikja, olvass bele! Mondjuk elég sok a romolós hozzászólás. Én most vettem, pár napos, előtte az elődjét a redmi note 4-et használtam. Nekem minden gyári, első bekapcsoláskor jött egy frissítés, amiről mások azt írják jobban eszi az akkut. Nekem kb 2,5 napot bírt, állítólag az új 10-es miui jobb akkuidőket produkál. Nekem a sebességével nincs bajom, de nem is vagyok power user. Mindennapi használatra ennyi pénzért (55k) több mint jó. A fényerő elegendő napfényben is. Nálam kb 40% +alkalmazkodó fényerő be van kapcsolva. Fagyás nem volt ez idő alatt, illetve a google maps idővonala fagyott le, mert sz@r, de a teló működött tovább.
Találtam egy beállítást ami a képernyő kikapcsolása után törli a gyorsítótárakat, ezt kikapcsoltam. Nem tapasztaltam lassulást, akadozást. -
7Sony7
addikt
válasz
Mercutio_ #137084 üzenetére
Na, én aztán nem lebeszélni akarom, a piacon sztem az egyik legjobb ajánlat a redmi. Viszont 5 teló közül csak ennek van gondja az igoval, és ha már 8gy belemerültünk, a Sygicel is. Az a baj, hogy a munkámhoz kellő több ezer poi évek óta igora van. És sehogysem sikerült megoldanom, hogy náshol lássam. Kivéve a maps.me nevűt, de abba meg nem tudok poi ra keresni. Patthelyzet.
-
-
psg5
veterán
válasz
Mercutio_ #137050 üzenetére
1-es sim van használatban, mint hálózat (nem mobilnet, hanem "sima" hálózatként).
(#137051) beg: Ugye egyértelműnek tűnik. Azonban a 2-es simről fogyott el a "net" jött az üzenet és nem állítottam semmit...(de mondom most, már tudom, hogy a beállításokban hol állítom be, azonban itt kijelzésnél sem nem látszik, sem nem állítható "lehúzással") s egyébként most is a 2-es sim van beállítva "netre" beállításokban. Egyébként mindegyik sim mobiladatos.
-
Ájvé
veterán
válasz
Mercutio_ #137001 üzenetére
Gondolom az S, azon van a legnagyobb haszon és több milliós eladások is vannak. Persze nem látok bele a pénzügyeikbe. Xiaomi viszont biztos hogy a Redmi szérián szakít legtöbbet, Kína, India, Oroszország piacokon, meg most már Európába is de nyilván nem ilyen eladásokkal mint ezekben az országokban.
-
RVR400
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Mercutio_ #136773 üzenetére
Jó, de azért írtam. Here-n van offline térkép, nyilván fog működni net nélkül is ha le van töltve a térkép. Waze-hoz nem nagyon értek, de úgy tudom az online megy.
Somatom:
Google Maps mehet offline is, persze ahhoz előre le kell tölteni az útvonalat. Amit írtál érdekes, szerintem is az lehet, hogy 2G-n telefonáltál és 4G-n ment a net ugyan azon a kártyán. Meg kell nézni legközelebb hogy megmarad az adatkapcsolat hívás közben vagy sem, bár ezek szerint lehetett (ha nem volt letöltve a térkép, viszont mondjuk ha egy ideje futott már akkor lehet letöltötte előre és ha a cím nem volt messze egyből be tudta adni).
Barátod címe fix, vagyis egy utca/házszám. Burger King meg lehet bárhol, azt csak akkor tudja beadni ha van online kapcsolat és le tudja tölteni hogy hol van a közelben ilyen hely. -
-
atee_13
őstag
válasz
Mercutio_ #132991 üzenetére
Azért ez így nem egészen pontos. 2 hete is feltettem mikor észleltem a sárgulást és most mikor (pénteken jártam a boltban és azt mondták beégett a kijelző, és mivel itt a ragasztót mondták gondnak -2 hete- ezért tettem egy képernyőképet is) Bár ha elolvastad mind a 2 őt nem értem hogy nem vetted észre, hogy mi volt a pontos helyzet.
-
-
robi1979
aktív tag
válasz
Mercutio_ #117292 üzenetére
ZTE BLADE S6?
Én is nézegetem jóideje az 5" körüli telókat, de fontos lenne a B20. Bár Budapesten lakom, de járok vidéken is, Békés megyében. Most egy Jiayu s3-at használok 3/16gb fehér. Semmi gondom vele, RC4-el wifi néha sz@rakszik - 4.4 alatt semmi gond nem volt a wifivel, szóval nem hardweres gond - de a 4G és a VOIP, kamera, GPS meg minden más fullos a telón. Anyaghasználat is kifogástalan, nem recseg, nem ropog. Mindkét sim foglalat tudja a 4G-t. Egy gondom van vele: 5,5", ami nekem nagy. Ezért lenne jó 5" körül egy 4G képes B20as telefon ami még elfér zsebben és lehetőleg "A" vonal beli brandből.
-
-
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #114385 üzenetére
Kicsit vékonyabb a V5-nél. Ha oldalról nézed, a fehér hátlap fölött van a fekete képernyő rész, kb. annak a feléig ér fel a P8L, és teljesen sík a háta, nem lóg ki a kamera. A nubia camera még hiányzik, annak tetszett a kezelése, különösen hogy pro módban külön lehetett fókuszpontot és fénymérési pontot megadni, de majd rákerül a verzió amit cm alatt használtam. Ezen meg pl a hangerő gombokra lehet rakni fókusz állítást.
Dokumentumot lehet fényképezni vele, közelebbről tud makrózni mint a V5, kint még nem voltam velük.
Oda a dropbox linkre raktam még képeket a vastagságáról (bocsánat a minőségért, csak A850 volt kéznél), illetve pár makró képet amit a telókkal csináltam.Bootloader nyitás nem hiszem hogy gond lenne. Kódot kell kérni a kínai oldalon és azzal lehet nyitni. Lefordítóztam a tyúklábas szövegeket, semmi garvesztést nem említenek, illetve javasolják még, hogy a bootloader visszazárás előtt wipeoljuk le a 3rd party szoftvert és tegyünk fel egy gyári romot.
Topikjában van leírás mindenhez.
Találtam még egy bosszantó dolgot, lezárt képernyőnél kilövi a gps-t, endomondo-t használok néha, és ha lezárom a képernyőt akkor nem sokkal később bejelenti hogy gps jel elveszett, ha feloldom akkor visszajön. Más programokkal is írják ugyanezt a gondot. Rémlik mintha egyszer valamelyik topikban lett volna valami javaslat rá, talán valamelyik xiaomi-sban, még keresgélek.
Az akku azért kicsit gyorsabban fogy, bár még friss, és nyomatom rendesen, ma is volt már vagy 3 factory resetem. -
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #114360 üzenetére
Elhoztam egy P8Lite-t. A szoftver 1 simes rajta, az első tálca microsim, a második tálca microsd VAGY nanosim. Bootloader unlock után fastbootból lehet rátenni dual simes romot. TWRP, rootolás már megvolt, mindjárt takarítom a T-s bloatware-t meg a bekapcs-kikapcs hangot.
V5-höz képest kicsit hosszabb, szélességre kb. egyforma, képek.
Az EMUI nagyon hajaz a nubia ui-miui-ra. OTG nincs, a vissza gomb sajnos bal oldalt van. Noti led van, színes. A hangja jó, kihangosítva is elég. -
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #114218 üzenetére
Szerintem a telekomos P8 Lite az nem dual simes lesz, sehol nem írják a specifikációkban, a többi készüléknél meg írják ami dual simes. Be fogok menni, hátha vannak csodák és meg tudják mondani. Lehet hogy ez lesz a leejtett V5 helyett, egyszerűen nincs ilyen méretben rendes készülék. Esetleg még a P8, igaz 2mm-el szélesebb, de még talán belefér.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #114290 üzenetére
Nem tudom. Nekem soha nem tanítottak számítástechnikát. Egyszer csak érdekelni kezdett és 46évesen totál fogékony vagyok az új lehetőségek megismerésére.
svgyula:
Máris skatulyázol. Attól, hogy a telón fut, nem kell azon nézned. MHL adapterről, HID profilos bluetooth beviteli eszközökről hallottál már? Rádugod a telót a TV -re (pl. egy szállodában) és csatlakozol az egérrel, billentyűzettel. Az egész cucc elfér a zsebedben. Kb. három évvel ezelőtt, az SGS 2 -met is már használtam ilyen üzemmódban. Ott a 800x480 eléggé korlátozó volt, de amióta megjelentek az 1080p -s telók, azóta nincs ilyen probléma. -
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #113858 üzenetére
Ram méretben az is 2 gigás, a kijelzőfelbontás ugyanaz, méretben kicsit kisebb, de ha nem teszed egymás mellé akkor nem is tűnik fel. Kicsit szebb tényleg a V5 kijelzője, de a redmi2 se olyan rossz. Mondjuk egy redmi note3 hardver redmi2 méretbe oltva nem lenne rossz, egy olyan képzeletbeli redmi3-ba belemennék, b20-tól függetlenül, most is megvagyok nélküle, türelmes ember vagyok. Mondjuk ahogy nézegetem az újdonságokat, egyre több gyártónál látok új 5" telót úgy reklámozni, hogy a legkezelhetőbb méret, talán van remény, hogy erre is rámenjenek a kínai gyártók. Csak nem ártana, ha normális gyártó is adna ki jó 5-ös telót... Simán lett volna sok olyan készülék, ami az 5.5"-n kívül jó lett volna, de amiatt nem lett bevásárlás.
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #113810 üzenetére
Nem is a hosszal van a baj, inkább a szélességgel. A V5 a nem egész 7 centivel még elmegy, bár az még az 5" között is elég kompakt. Nekem talán egy hangyányival a mérethatár felső szélén táncol. A gyerekeknek redmi2-k vannak, méretre az a tökéletes. Igazából ellennék azzal a teljesítménnyel is, de nem különösebb előrelépés a V5 után. Múltkor véletlen kicsúszott a kezemből ~30 centi magasból, azóta egyre többször elmegy a térerő, egyre többet jelzik hogy nem tudnak felhívni, úgyhogy most egy jó ajánlatra rárepülnék. Az a blade S6 még jó lett volna 126-ért, formára nem annyira tetszik de megszoktam volna. Ele-ule-dog-társai nem nagyon játszanak, valami olyasmit keresnék mint te. Az 5.5-esek méretre inkább 76-78mm szélesek, és >150 hosszban, az meg már nagy. Ha valamit találsz akkor szólj nekem is, addig meg gyakrabban ránézek a telóra és ha nincs térerő akkor reboot...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Mercutio_ #113810 üzenetére
Esetleg majd a meizu m5 mini, de nemhiszem, hogy abban lesz b20, sajnos ebben a méretben megfelelőt találni...
(#113811) Vertigo18:
A durva, hogy ma is hibátlanul megy, csak az akksi halt meg, ha fullra töltöm, akkor az első 15 mp es hívást bírja és power off, a 7110-nek meg a sim fedél leszorító fülek törtek le + akku halott, de az is bekapcsol és csak a flip lett rajta cserélve!Ezeket nem 3 évre gyártották.
(#113812) bodrik11:
Ha jól emlékszem ez volt az első "színes kijelzős" telefon 4 vagy 16 színnel??
(#113813) tibcsiworld: Nehogy azt hidd! Használtan vettem mindet és kicsit üzltelgettem a telefonokkal. Így több is megordult a kezemben. Akkor tájt vált a mobil a hobbimmá.
(#113815) tibcsiworld : Mi a gondod?
-
aytukabozs
addikt
válasz
Mercutio_ #112025 üzenetére
jaj, ne zavarj már össze, már a gps téma is sok volt erre jössz egy fotográfiás példával amivel lerombolod azt a keveset is amit eddig erről tudtam
,
mi az hogy "a záridőt nem engedi a szoftver bizonyos értek alá"?
Ahoz hogy elkerüljük az elmosódást nem pont a túl hosszú záridőt kell kizárni?(#112029) Damwise
EZ pl.ez megy root nélkül is (de persze roottal okosabb)
btw most megleptél, azt hittem a flight mode-nak az az értelme hogy ne zuhanjon le a repülőgép amin ülsz.
-
-
válasz
Mercutio_ #111362 üzenetére
Vezessük be, hogy aki nem a hetvenes években született, az nem írhat OFF-topic hozzászólást,
Valamint kérjünk '70-es rangot az eddigiek mellé.
Javaslom továbbá, hogy a nem ezen évtizedben születettek ajándék Dual SIM készülékkel (választható készülékek a Xiaomi, Meizu és valamely szabadon választott B20-as készülékek közül) lepnek meg minket.Erről szavazás kizárólag OFF-topicban a fentiek figyelembevétele mellett.
MOD
Egyébként kikérem magamnak, én nem nyugger vagyok, csak AZ ÉVTIZED szülötte, épp dolgozom, egy kerületi vezetői ülésen vagyok. (Remélem, közületek senki sem ül itt velem a teremben és olvassa mindezt) -
-
GIJoe
addikt
válasz
Mercutio_ #109546 üzenetére
Akkor a DOOGEE X5 Pro elvileg az lesz, csak jöjjön EU raktárba...
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #109160 üzenetére
Lányomnak van redmi2, nekem V5 2/8, egyelőre én se találtam olyant amire lecserélném, vagy nagy vagy drága lenne az utód. A redmi2 visszalépés nem lenne, de igazán előrelépés se. Teljesítményre hasonló, azt az icipici előnyt, amit a 410 ad a 400-hoz képest azt eleszi a miui a nubia ui-hoz képest. Méretre nem vészes, icipicit kompaktabb, kezelésre kényelmes. Képernyőre sem sokkal kisebb, ég egymás mellet is teljesen rendben van a redmi2, felbontásuk ugyanaz. Üzemidőben mondjuk gyengébb, de normál használattal kibírja a napot.
Az a P8 lite sem sokkal erősebb szerintem, és ugyanúgy bicegős a 4G-je mint a xiaomiknak.
A Mi4i 16 gigás esetleg lassan bekerülhet az ársávba, de nincs sd foglalata, Nubia Z9 mini drága.
Meizu M2 (nem note) zárt rendszer miatt nem, és ott sincs B20-as 4G.
Harmadvonalbeli gyártó nálam se játszik, az először jól hangzó ajánlatoknál mindig kiderül utólag pár dolog, ahhoz képest meg nem is olyan olcsók. 5,5"-ban már könnyebb lenne jobbat találni, de az nekem kényelmetlenül nagy, van ekkora telefonom, bő 1 hónapig használtam amíg a V5 meg nem jött, alig vártam hogy lerakhassam, azóta is a dobozában rohad. Nézegetem én is az ajánlatokat, de nem találok méltó utódot. Olyant meg nem veszek ami nem igazán lenne előrelépés, mert nem látom értelmét ilyenre kidobni a pénzt.
De ahogy mostanában szaporodnak a 4GB ramos telók, lehet hogy lesz nemsoká normális áron 3 gigás, én még várok.Amúgy muszály most lecserélni a V5-öt? Tönkrement?
Ha találsz valamit akkor feltétlen írj hogy mit, érdekelne. -
-
BenszeT
tag
válasz
Mercutio_ #107706 üzenetére
Majdnem benyögtem a Doogee F3 pro-t, de gondolom az is túl kínai.
-
válasz
Mercutio_ #105937 üzenetére
Nem tudok tulajról, mivel még csak presale.
Több boltban is rendelhető, egyes helyeken tisztességesen kiírták, hogy előrendelés, más helyeken pedig azt hazudják, hogy készleten van. Egy ilyen helyről rendeltem meg, ahol aztán bevallották, hogy még nincs, de elvileg a héten kapnak, ezért nem vontam vissza a rendelést.
Ha kivárom és megjön, mesélek róla...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- iPhone XR 128GB Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 87%/p4302
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4301
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest