Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
goom
senior tag
Sziasztok, Samsung S20FE telefonomra megérkezett a 13-as Android. Sajnos eltűnt a felső értesítési sáv ikonjai közül a Bixby. Pedig nagyon szerettem, használtam. De néha - ha kellett - ki is tudtam ott kapcsolni (ideiglenesen deaktiválni). Van helyette "Módok", de az mégis csak más.
Ha a Beállításoknál rákeresek, találok Bixby-t ("Üzemmódok és rutinok). Meg is vannak a régi rutinjaim. De elérni is bonyolult, az említett gyors kikapcsolás végképp.
Ha tudtok megoldást, kérlek, írjátok le! -
goom
senior tag
válasz Aksomatic #158842 üzenetére
Sziasztok, valamikor régen sikerült szinkronizálnom a FB profilok képeit a Google Névjegyzékemmel. Most új készülékem van, és megint felmerült bennem a gondolat. Úgy látom, a Sync.Me nem túl erős minősítésű, de másik (jónak tűnő) alkalmazást nem találok. Van-e javaslat, ötlet, ajánlás részetekről?
-
goom
senior tag
PlayStore-ban megvásárolt alkalmazásomat csak egyetlen készülékre telepíthetem?
Ha többre is, akkor mi a menete? Azon a készüléken (pl. feleségemé) is be kell jelentkeznem a saját Google-fiókommal (gondolom)? -
goom
senior tag
válasz pube111 #137110 üzenetére
Szia, köszönöm! Eltávolítottam az AquaMail-t, a GMail-ben minden létező lehetőséget kilőttem. Aztán Aqua újra fel.
Most a GMail nem nyílik meg, az Aqua ellenben hozza mindkét beállított fiók (*,gmail.com és *.outlook.com) minden levelét. Értesítést is kapok mindkét esetben - de csak zárképernyőst és értesítési sávon. Hang nincs, továbbra sem. Próbáltam többféle hangot is adni... semmi.
Messenger, SMS, stb. hanggal is értesít. Ez nem. -
goom
senior tag
Sziasztok! Olvasom ezt a fórumot, és éppen az NFC-vel van gondom...
Igaz, nekem Mi 9T van, de azt gyanítom, hogy itt most mindegy.
Két napja vettem, eddig minden OK. Lassan végzek az "átköltözéssel" - de sajnos az NFC-s fizetés nemműx. Az előző, öreg készülékemen gond nélkül ment (Huawei P9 lite), itt sajnos nem. Bankot nem váltottam (Erste), telepítettem az appot és a bankkártyámat is "digitalizáltam", ahogy ők nevezik. Az app szerint minden OK, de két helyen sem sikerült vele fizetni. Az NFC-t bekapcsolom, a telefont feloldom (5eFt alatti vásárlásokról van szó). És nem működik.
Van tippetek? -
goom
senior tag
válasz pube111 #137094 üzenetére
Köszönöm! Részben sikerült, részben nem.
Most a GMail nem nyílik meg, és az AquaMail be is hozza a leveleket. Csakhogy hanggal nem hajlandó erről értesíteni... Hiába állítom be alkalmazáson belül is, meg a Beállítások/Alkalmazáskezelőben is. Fent az értesítősávban igen, kezdőképernyőn is - de hangot semmi szín alatt... (nem, nincs lenémítva a készülék). -
goom
senior tag
Sziasztok, segítséget kérek. Telefont cseréltem, és most nem jól működik az AquaMail. Már évekkel ezelőtt megvettem, és az előző készülékemen szépen tette is a dolgát. Most viszont ha Gmail-címemre levelet kapok, akkor a GMail alkalmazás jeleníti meg, hiába állítottam be alapértelmezettnek az Aqua-t.
Egyébként abban is megjelenik, ha megnézem - de az értesítést a GMail adja, és az is ugrik fel.
Az AquaMail-ben az outlook.com-os címemet is felvettem. Az kifogástalan (de az is igaz, hogy nincs fenn más hozzá).Tudjátok-e a megoldást?
-
goom
senior tag
A PlayStore oldalán az "Alkalmazásaim" menüpontban minden eddig telepített appot látok. A sok éve nem használtakat is... Van-e lehetőség ezeket kitörölni erről a listáról?
-
goom
senior tag
Új telefonom van (Huawei P9lite), most "lakom be". Az egyik program (Locus Map Pro) működik ugyan, de minden indításakor ezt kapom: "A LocusMap teljesítményét jelenleg az Android rendszer akkumulátor optimalizációja korlátozza. Ez a GPS letiltását és más hibákat okozhat az alkalmazás háttérben történő futtatásakor. A megakadályozáshoz tiltsd le az akkumulátor optimalizálást."
Megpróbáltam: Speciális beállítások / Akkumulátor kezelő / Optimalizálás. Itt az Optimalizálható problémák menüben látom is a listán a Locus-t - ám hiába kapcsolom be vagy ki, mindenképpen megmarad az üzenet.
Kérlek, tudjátok-e a megoldást? -
goom
senior tag
Segítséget kérek!
Tegnap óta a telefonom (HTC One M7) minden egyes üzenet, értesítés esetén (pl. email, SMS, Facebook, Messenger, Swarm, stb.) egy új, eddig ismeretlen hangon jelez (és rezeg is). Ezt a hangot nem is találom a felsorolásban, ahol az értesítési hangokat választhatom ki. Egy rövid gong-szerű hang, ami kb. 10-15 másodpercenként újra és újra megszólal; amíg csak el nem olvasom az adott üzenetet, stb.Nagyon zavar, és - hitem szerint - már minden lehetőséget végigböngésztem, de nem sikerült kikapcsolni. Kérlek, ha tudtok, segítsetek tippekkel, megoldással!
-
goom
senior tag
Használja-e valaki itt a Bibliaolvasó Kalauz alkalmazást? Január elseje óta nem működik - azt javasolja, töltsem le újra a PlayStore-ról. Sajnos, az sem segít... Tudja-e valaki a megoldást?
-
-
goom
senior tag
válasz #79335424 #87790 üzenetére
Köszönöm; belátom, igazad van, Somatom. Nos, a helyzet az, hogy előfizetésem nincs, csak a 15 GB-os ingyenes alap-csomag, plusz egy (hamarosan lejáró) HTC-s promóciós 25 GB. Megnéztem ezen az oldalon, és azt látom, hogy - az összesen 40 GB-nyi - tárhelyemből 27 GB-ot foglal a GoogleDrive. Igen ám, de ott a napokban alaposan kitakarítottam, és egyetlen fotón kívül semmi más nincs jelenleg. Mégis ezt látom, azóta is. A GMail és a GoogleFotók összesen is csak 0,8 GB...
Hol, hogyan tudom teljesen, véglegesen kiüríteni a GoogleDrive tartalmát? -
goom
senior tag
Sziasztok, bocs, eléggé OFF, de biztosan van itt valaki, aki tud segíteni GoogleDrive-kérdésben.
Ha igen, kérlek, írj rám pü-ben! Köszönöm! -
goom
senior tag
Nekem vasárnap és hétfőn teljesen megbolondult a gyári Facebook app. Kb. 10-15 másodpercenként kiírta a telefonom, hogy a működése leállt, és semmi más nem segített, csak a teljes eltávolítás. Utána már maga is felajánlotta az újbóli telepítést a PlayStore-ból - azóta nincs vele gondom.
-
goom
senior tag
válasz tomy86 #82204 üzenetére
Szia, köszönöm. Kipróbálom az említett androidos rögzítővel is - mert a már meglévő KMZ-fájljaimmal egyelőre nem sikerült (semmi nem történik, ha oda kattintok). Ezek általában Wikiloc-al vagy Endomondo-val rögzített, GPX-ből konvertált KML/KMZ fájlok.
...Bal egeres kattintásra gondolsz? Mert néztem jobb egér/helyi menüben is, de ott sem találtam megoldást. -
goom
senior tag
-
goom
senior tag
válasz St3ven #78074 üzenetére
Én is köszönöm az ajánlást: határozottan tetszik.
Az ingyenes változatot tettem fel, de így is sikerült a közvetlen hívás. Lehet, hogy ez időkorlátos, és meg fog szűnni?
Egy dolog zavar csak kicsit; a jobb alsó sarokban lévő telefon-ikon. Ez eltüntethető-e valamelyik változatában - nem tudjátok? -
goom
senior tag
A hétvégén újratelepítettem a telefonom (Factory Reset, HTC One M7). Azóta nem fogadott hívás, SMS, email, stb. esetén hangos értesítő jelzést kapok. És amíg nem reagálok rá, folyamatosan ismétli ezt, kb. tíz másodpercenként. Nagyon zavar, és keresem a megoldást, de eddig nem sikerült megtalálnom - sem az adott alkalmazásokban, sem az androidos beállításoknál. Külön értesítő app meg nincs a telefonomon.
Tudtok segíteni? -
goom
senior tag
Én a Caynax Alarm Clock ébresztőt használom, amin nullától lehet indítani az ébresztési hangerőt (és azt is, hogy hány százalékig menjen fel maximum). Pont ez volt az egyik érv amellett, hogy megvettem...
Ez esetleg alternatíva lehet számodra? -
goom
senior tag
Valahol megtalálhatom a PowerToggles korábbi verzióit, nem tudjátok?
Úgy emlékszem, a 4.2.1 még kapcsolta a GPS-t.Kipróbáltam most pár alkalmazást a PlayStore-ról, de a GPS-t egyik sem tudja kapcsolni.
-
goom
senior tag
Tegnap frissítettem a készülékem (HTC One) 5.0.2-re. Azóta nincs meg egy widget-em, és nem is találom sehol. Úgy emlékszem, androidos widget volt, és öt kis kapcsoló volt egy sorban. Ezzel tudtam ki-be kapcsolni a WiFi-t, GPS-t, szinkront, fényerőt és a Bluetooth-t.
Megvan, csak én keresem rossz helyen? Vagy a frissítéssel tűnt el, és ez természetes?
Nekem hiányzik nagyon... Korábban a PowerToggles-t használtam, de azzal egy idő óta a GPS-t nem lehet közvetlenül kapcsolni; emiatt váltam meg tőle (naponta szükségem van erre). Tudtok esetleg ajánlani erre a célra alkalmazást? -
goom
senior tag
Telepítettem én is a Maps.me programot, az ajánlásotokra. Köszönöm a tippet: kimondottan tetszik. Szép, részletes, gyors - de van pár kérdésem:
- tudok vele navigálni, de csak a jelenlegi pozíciómtól. Megadhatok-e neki másik kezdőpontot?
- hogyan lehet ráilleszteni KML/KMZ fájlt?
- nem tudtam ráilleszteni a Turistautak.hu térképet. Nincs ilyen lehetőség? -
goom
senior tag
válasz gulyasa #71312 üzenetére
Nos, pl. a Locus Map Pro nem ingyenes. Pénzbe kerül. Jelenleg 1.955 magyar forint az ára. Akcióban kevesebb volt. Sorolhatnám, hogy mit (és mit nem) kapsz ennyiért manapság.
A legegyszerűbb példa (hogy témába vágjon): két darab normál térkép ára.
Az a papír, tudod... a széthajtogatós. Szakad, gyűrődik, kopik, megázik, de pár év múlva még akkor is újat kell venned, ha vigyáztál rá - mert változó világunkban ez is változik. Nincs zoom, sötétben lámpa kell hozzá, nem tehetsz rá réteget (pl. KMZ), nem mutatja, hogy éppen hol vagy, nem tudod rögzíteni és menteni vele, merre jártál, meg ilyen apró különbségek.
A példában említett két darab térkép pontosan két tájegységet fed le - a Locus minimum négy országot ad ingyen. Színes, szintvonalas, tartalmaz POI-kat, útvonalat tervezhetsz vele... Egy évben kb. 20-30 alkalommal frissíti egy csapat. Folyamatosan dolgoznak rajta, és neked mindössze egyszer kell kifizetned az árát.
Ami két papírtérkép ára.
Bocs, tényleg hosszú lett, elnézést. Lehet, hogy kicsit OFF is?...
És nem, nem dolgozom sem a Locus, sem más fejlesztőcsapat tagjaként. És nem vagyok jómódú, gazdag - bár a világ túlnyomó többségéhez képest de, igen. Mint itt mindannyian. -
goom
senior tag
válasz Just_Reboot #69971 üzenetére
Kérlek, adj linket is, ha tudsz (xda).
-
goom
senior tag
Csatlakozva faki_ fórumtárshoz, én is a Locus Map Pro-t ajánlom. Gyakran túrázom, és igen nagy segítség; nagyon szeretem.
Ha van fellelhető útvonal a Wikiloc, GPSies vagy EveryTrail oldalán, akkor onnan letöltöm, és a kapott KMZ-fájlt - rétegként - "ráillesztem" a Locus-ra. Ha kéred, akár navigál is a program... de mindenképpen ellenőrizheted vele, hogy "vonalon vagy-e".
Ha nincs fellelhető útvonal-fájl, de tudod, merre szeretnél menni (pl. van papír-itiner vagy leírás, stb.), akkor az említett Wikiloc vagy GPSies segítségével magad is megrajzolhatod, akár publikussá teheted, stb. Ez utóbbi két programnak van androidos verziója is (ingyenesek). Így az utaidat rögzítheted (és meg is oszthatod). Kimeneti fájlnak én itt is KMZ-t szoktam használni. Kompatibilis a Locus-al, és a GoogleEarth PC-s / androidos programmal is (mindkettő ingyenes). -
goom
senior tag
Apex Launcher Pro-t használok, és látom (írtátok is), hogy frissült. Az enyém nem (2.3.0) - és nem sikerül manuálisan sem. Pontosabban: nem találok ilyen opciót. A PlayStore-ból meg hiába próbálom, úgy sem megy.
Van megoldási javaslatotok? -
goom
senior tag
Akciós a WeatherPro: 312 Ft-ért vettem meg.
Szerintem az eddigi legpontosabb, amint próbáltam. -
goom
senior tag
válasz 7Sony7 #66375 üzenetére
Nálam a telepítése utáni napokban feltűnően gyorsabban merült az akksi.
Őszintén szólva nem néztem utána semmivel, csak fogtam és leszedtem. Azóta megint a szokott időtartamot bírja...
Én azt feltételezem, hogy a Condi volt a ludas. Sajnálom amúgy, mert kényelmessé tett (volna) pár dolgot. -
goom
senior tag
válasz Viktor0610 #65673 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
-
goom
senior tag
Van GMail-címem, és ott tárolom a névjegyeimet. Most átnézvén, úgy döntöttem, hogy sokat (kb. felét) törölni fogom onnan, mert soha, vagy csak igen ritkán hívom már őket.
Van-e lehetőség, hogy törlés előtt lementsem őket (visszatölthető formában)? Csak a "hátha egyszer mégis kellene..." - esetére.
Ha igen, program kell-e hozzá, vagy PC-vel összekötni, vagy felhő?... Mit javasoltok? -
goom
senior tag
válasz dokee78 #62771 üzenetére
Caynax Alarm Clock - nekem nagyon bevált; meg is vettem.
-
goom
senior tag
Negyed áron a BIG Launcher.
-
-
goom
senior tag
Kérlek bennetek, ajánljatok alkalmazást, ami jó hangosan, határozottan figyelmeztet az akkumulátor merülésére.
A gyári megoldás azért nem felel meg, mert a választható hangok mindegyike igen halk - és a készülékemen (HTC) csak azok választhatók. Nekem pedig túra közben (terep-körülmények között) igen fontos lenne, hogy tudjam, mikor kell töltőt (PowerBank-ot) használnom.
Ingyenesnek persze jobban örülnék, de ha jó és megbízható, pár százast sem sajnálnék rá. -
goom
senior tag
Locus Map Pro kérdésem van: próbáltátok már a saját webshop-ját, a Locus Store-t?
Kíváncsiságból beléptem, mire közölte velem, hogy "welcome-gift"-ként választhatok 3 db offline térképet ingyen. Még email is jött erről...
Ez csakugyan így van? Éltetek már vele? Semmi átverés?... -
goom
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Bozek, nem. Ezt hol tehetem meg? Jól gondolom, hogy a Settings \ Language & keyboards \ Text-to-speech output \ Vocalizer TTS \ Settings for Vocalizer TTS \ Voice data folder menüpontban?
Ott jelenleg a /storage/emulated/0/Nuance könyvtárat látom. Ez jó így? Ha nem, mit kell tennem? Csak beépített memóriám van - kártya nincs; nem is lehet.bigrock: köszönöm - várom a visszajelzésedet.
-
goom
senior tag
válasz bigrock #59181 üzenetére
Bozek: kipróbáltam: nem működik, sajnos. Language & keybord \ Text-to-speech output \ ott látom a Vocalizer TTS-t. Alatta azonban a Default language status English (UK) is not supported - és inaktív.
Somatom: könnyen lehet, hogy én bénázok - de így igaz. Ha a fent említett helyen az SVOX Classic pontot jelölöm ki, alul a Default language status Hungarian (Mariska) is fully supported lesz - csak éppen a számomra fontos programokban (Locus Pro, Endomondo és GoogleMaps) nem választható.
bigrock: az itt említett alkalmazások közül működik neked bármelyik is?
[ Szerkesztve ]
-
goom
senior tag
Mit értesz egész pontosan "nyomkövetés" alatt?
Én teljesítménytúrákon használom a Locus-t: ráteszem a KMZ-fájlt, és a terepen mindig tudom ellenőrizni, hogy "nyomon" vagyok-e éppen, vagy le/eltévedtem. Erre gondoltál?
Vagy - esetleg - tud olyant is, hogy (kvázi) figyelmeztet, hogyha letérek róla? Az igen pazar lenne...! -
goom
senior tag
válasz megint én #54149 üzenetére
Tájékozódáshoz vagy útvonal-rögzítéshez keresel programot? Esetleg a teljesítményed adatainak mutatásához? Az elsőre a Locus Map Pro-t ajánlom (magyar turistatérképpel, szintvonalakkal és domborzat-árnyékolással), a második célra a Wikiloc-ot (telefonos és PC-kliens), a harmadikra én az Endomondo-t használom. A Wikiloc ingyenes, a másik kettőnek van fizetős és ingyenes verziója is.
Olyan megoldást/alkalmazást sajnos nem tudok ajánlani, ami "3 in 1" lenne. Ezeket azonban jó szívvel tudom ajánlani; rendszeresen használom őket teljesítménytúrákon. -
goom
senior tag
Ha már SwiftKey: két kérdésem is van vele kapcsolatban:
- hol találhatók ezek az új témák? (én is megvettem korábban)
- beállítható-e a program (nem a billentyűzet) nyelve magyarra? -
goom
senior tag
válasz atillaahun #52584 üzenetére
Igazad van; egyetértek. Én azonban - sajnos - futás közben ritkán veszem észre a "csak rezgő" telefont.
-
goom
senior tag
Köszönöm a válaszod, de a probléma nálam nem / nem nálam jelentkezik. Én csak hozzászóltam Siriusb megjegyzéséhez és atillaahun kérdéséhez.
-
goom
senior tag
válasz atillaahun #52578 üzenetére
Hát, szerintem nem mindig. Például futás közben, ha a headset-en hallgatom a zenét, nem rossz dolog, ha meghallom benne a bejövő hívást is.
-
goom
senior tag
Ne viccelj... köszönöm, hogy foglalkoztál vele!
A PC-n nekem is működik - de most az lenne a fontos, hogy a telefonon működjék. Kint a "terepen": az UltraBalaton versenyre megyünk, és klassz lenne, ha meg tudnám nyitni GoogleMaps-el, mert akkor igen könnyű lenne a navigáció az egyes szakaszok elejére és/vagy végére.
A LocusMap nyitja klasszul, csak ott meg a navigációs rész az, amivel nem boldogulok (pedig megvettem a Pro-t; biztosan csak én vagyok lúzer). És a csapat többi tagjának az sem lenne megoldás - nekik ez nincs fent. -
goom
senior tag
Köszönöm a próbálkozásodat és a válaszod!
Sajnos, én már ott elakadok, hogy "jobb oldalon alul fogaskerék" - az ugyanis nekem egyszerűen: nincs. Semmilyen fogaskerék, sehol. Nem találok ilyent.
Elindítom a GoogleMaps-et a telefonon (bejelentkezve), átváltok (a bal felső sarokban található menüben) GoogleEarth-re. És nincs fogaskerék... -
goom
senior tag
Van egy KMZ/KML-fájlom, amit Locus-al meg tudok nyitni a telefonomon, án a GoogleEarth nem nyitja: odanavigál arra a környékre ugyan, de az útvonal rajza nem jelenik meg. Vajon miért?
Másik kérdésem: a GoogleMaps is képes nyitni/mutatni KMZ/KML fájlokat? Ha igen, hogyan nyitható meg vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest