Hirdetés
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Nem csak drága ATX 3.1-es tápok léteznek
- Milyen processzort vegyek?
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen program, ami...?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hat hét után lehúzza a rolót a Highguard: március 12-én leállnak a szerverek
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Nem csak drága ATX 3.1-es tápok léteznek
- További aktív témák...
- Eladó Xbox Series X 1 Tb SSD + Elite Kontroller + Xbox Wireless Headset
- Eladó Konfig I5 8500 16GB DDR4 480GB SSD RX6600 8GB!
- X1 Yoga Gen7 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i7-1265U 32GB 512GB NVMe aktív toll ujjlolv gar
- Apple iPhone 13 Pro 128GB 100% Akku,Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Nvidia RTX 3060 Ti 8GB Founders Edition Garanciával!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest