Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Bontatlan Sandisk Ultra 3D SSD 2TB
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3060 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs