Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Billentyűzet gondom van
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Robot fűnyírók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Samsung Galaxy S25 12/256GB Navy Blue (Gari: 2029.04.10)
- POWERCOLOR RX 9070 XT 16GB GDDR6 RED DEVIL - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 OC Eladó!
- BIZTOSÍTÁSSAL iPad Pro 13 M4 Ezüst + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest