- Asztrofotózás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszi a javaslatot, amúgy az általam linkelt tablettek vállalhatóak? ...vagy inkább az általad linkeltek közül válasszak?
#66790: varmi2: nem akarok én erősebb gépet az általam linkeltektől, .....nem lesz játék, csak net, film, irodai munka ..(erre gondolom megfelelőek ezek is?)
-
-
darnics
aktív tag
válasz
tjb007
üzenetére
És akkor az első kérdésemre nincs ötleted?hirtelen előjön egy csomó mesefigurás kép biztonsági Mentés néven egy lista meg egy kérdéssel hogy válasszák mappát a mentéshez de persze oda hiába nyomkodok semmi.a sok képet küldhet pipálni de utána semmi Úgyhogy érthetetlen de viszont a Galéria mappa ba ott van a napi 200 kép amit aztán mindennap kézzel kell kitörölnöm.nem is értem honnan jön hiszen semmi nincs a tableten szinte,mikor megkaptam sima gyárin volt minden.kikapcsold a biztonsági Mentés funkciót de semmi ez valami más lehet!
-
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
tjb007
üzenetére
Vásárlás előtti tájékozódásnál járok, javaslatokat szeretnék.
Szóval:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8 - 9", jóféle képfelbontással
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Mindegy.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? egyszerűbb játékok, net, zene
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 55-60000 ft (de nem gond, ha van olcsóbb)
Ami még lényeges szempont: Android, 2GB RAM.
Elég wifi only, nem fontos a sim kártya.
Köszönöm a segítséget! -
karikusz
tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszi!
Útközben észrevettem, hogy valamiért nincs imei-je a gépnek, és eszembe jutott, hogy anno az iNew V3-nál volt ilyen firmware frissítésnél, hogy kitörlődött. Ott egyszerűen meg lehetett adni neki, de ennek a készüléknek nem volt egyszerű. Olyan 100-150 weboldalt végignyálaztam mire megtaláltam a megoldást és a programot, hogy hogyan tudjam beleerőszakolni az imei-jét. Szóval sikerült. Most már nem dobja el a hálózatot. Vagyis kb. 2 órája nem és többször újra indítottam már

(#66516) nlaca3
Nézd meg, hogy van-e imei-je a gépnek
*#06# a tárcsázóba -
C. s.
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a linket, meg fogom nézni!
intelMMX:
Egyszerűnek hangzik. Ez ingyenes program? Tudnál adni egy linket hozzá, mert én nem találtam meg. Csak egy rakás alaplapot vagy chipkészletet vagy mit.
A ROM az oprendszert jelenti vagy az egész belső tárat az elejétől a végéig?
Amit elmentett azt szépen vissza is tudta rakni? -
C. s.
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Köszi szépen, mostmár értem!
Először a 2. rész, másodszor az 1. rész, aztán mehet a szervizbe.Viszont egy dologban megint összekavarodtam. Eddig úgy tudtam, hogy a Nandroid mentéssel a komplett rendszer (programokkal együtt) el lesz mentve, viszont itt nem ezt írja. (a linkelt oldalon legelsőként látható hsz. az idézett szöveggel.) A belső SD-n mit tárol? Úgy tudtam, ott vannak a programok, beállítások meg a saját cuccaim, pl. fényképek, dokumentumok.
-
C. s.
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy már megint megtaláltalak.
A 2. hsz. (part 1) végén ezt írja: "Your Memopad is succesfully formatted, now lets flash the preloader", majd egy-2 képpel lejjebb ezt: "Your Memopad is succesfully formatted". Ezek szerint ez a lépés mindent töröl róla, de én mentést szeretnék készíteni, nem leradírozni. Melyik lépéssel kell kezdenem, hogy a jelenlegi rendszerről tudjak egy komplett (bármikor visszaállítható) mentést csinálni? A végefelé lévő zöldbetűs résztől?
A Nandroid Backup mivel tud többet, mint a sima CWM-es rendszermentés?
-
C. s.
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
A 3. ponttal kapcsolatban:
Ha most csinálom ezt végig, akkor a jelenleg már belakott rendszeremet fogom tudni menten vagy csak az ezt követő változásokat? (Azóta még nem volt "időm" megcsinálni, amiről beszéltünk, most meg égetővé vált. Tudom, tudom
) Nagyon nehezen igazodom ki (igazából sehogy) ebben a dologban és folyton csak halogattam. -
LimaBravo69
tag
válasz
tjb007
üzenetére
Háááá...

Sikerült hülyét csinálnom magamból

(#66053) csendes Nagyon kösz a választ neked is.
Mentségemre szóljon, eddig LG tabletet használtam, a telefonjaim mag Samsungok.
Sosem jöttem volna rá, hogy van két értesítési sáv, jobb és baloldalt külön.
A bal oldalit megtaláltam magamtól is...
Működik, nem kell kicserélnem, szóval mégegyszer nagyon kösz mindkettőtöknek.

-
törölt tag
válasz
tjb007
üzenetére
Nos nekem az lett a dologból, hogy a Nexus 7 2012-es verziót 2013-as váltja, mert erre tuti van 6.x-es Android, van benne 2 GB RAM, 5 GHz-es WiFi, és nem 80K.
Van hozzá dokkoló is, azt külön rendeltem, és az új is:
Rendeltem hozzá, még egy Equip 119308 HDMI - MicroHDMI kábel 1.4, apa/apa, 2m
kábelt is, hogy ki tudjam küldeni a képet a Philips 237E3QPHSU monitorra ami szabadon lesz még ma. a számára.
-
Redneck
nagyúr
-
cidalain
veterán
válasz
tjb007
üzenetére
Ertem-ertem. De akkor mi?
Runtime error van, semmi sem felel meg. 80-ert az apple ugyanolyan mint a 40-ert a samu. 2x annyi penzt ad egy ugyanolyan regi konstrukcioert. A samunal azert az asus jobb.
Bar amit irt az alapjan valamelyik csucsgep lenne a legjobb. De az 90 felett kezdodik.
Vagy rosszul latom? -
Clemi
veterán
válasz
tjb007
üzenetére
Köszi, akkor passzolom ezt a gépet.
Tudtok 50e alatt ajánlani 4:3-as képarányú android 5.0 -s táblagépet? Játszani egyáltalán nem akarok rajta. Fotók (fényképezőről Wi-Fi vagy BT kapcsolaton bemásolás esetleg gép távirányítás), könyvek, filmek, internet böngészés és kész.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm. A lenovo szimpatikus. Esetleg ez jobb vagy rosszabb a lenovotol illetve megéri e a felárat? Nexus 7 2012 32gb ref
-
psycroptic
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Már májusban kérdeztem itt, ezt is a javaslatok közé kaptam.(Csak akiknek kellett volna közbeszólt valami és csak most tudnának vásárolni ilyen készüléket.) Készségfejlesztő/szinten tartó alkalmazások lennének rajta futtatva sérült gyermek részére + böngészde/kommunikáció(viber, skype) + ált. felhasználás.

-
Orestes90
újonc
válasz
tjb007
üzenetére
köszi a választ!
a 10" os tabletek közül melyiket ajánlanád azonos feltételek melett : "max 35-40e Ft körül
olvasgatásra, netezésre ( plusz pont, ha van benne egy min. 2MP-es kamera és GPS) egyszerűbb játékok fussanak rajta." ?
Asus MeMO Pad 10 ME103K 16GB Refurbished tablet jó választás lenne? -
Deenee82
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a választ, én is erre jutottam. Eleinte arra gondoltam, hogy talán színben lesz különbség, de mindkettő fehér(és ahogy néztem, B3-A20 nem is létezik más színben), így ez is kiesett, mint lehetséges ok. Bár furcsa, hogy teljesen azonos készüléket gyártanak különböző kóddal.
-
ccs2929
senior tag
válasz
tjb007
üzenetére
Szia(sztok)!
Végigolvastam ezt a pár hsz-t, mert egy kollégám is ugyanígy járt a play áruházzal, viszont ő nem akar reklamálni/visszaküldeni, mert kínai rendelés volt. Ezek szerint nem sok esély van az életre keltésre?
Nagyjából már végigpróbáltam a gépén az összes fenti lehetőséget. 
Üdv.
-
C. s.
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Köszi szépen, nagyon sokat segítettél!
3. Próbáltam okosodni a témában. Úgy látom, rom alatt az operációs rendszert értik. Ha így van, az Others-ben lévő Stock+Asus+Rom-and-bootloader is kell vagy elég az Unlock_Bootloader+install_Recovery? Olyan nagynak tűnik az a fájl (718 MB). És az Asus_stock_camera szintén szükséges? Nem piszkálja el a kamerát? Azt miért kell buherálni a mentéshez?
4. Ezt is vissza lehet csinálni nyomtalanul, mint a rootolást? -
stargatelost
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Hát nem ilyen nagy igényű FPS, vagy Asphalt szerűekre gondolok. Angry Birds összes fajta játéka, Plants vs Zombies, King of Thieves, ilyesmik. Ezek futnak a régin, de a nem is egészen 1 giga ramot sokszor megeszik. Amúgy hogy-hogy nem ajánlott? Szar a GPU?
Láttam én is, hogy ma jött ki róla a teszt pár órája, meg is lepődtem

-
Andrsaint
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a választ, és úgy tudom, hogy az androidnak többszörös a letölthető appok száma, mint a windowsnak, szóval kevesebb program lenne, viszont ha igaz amit mondanak és a win 10 re állandóan jön frissítés, akkor nem eshet az ember abba a csapdába, hogy 1-2 év után már nem jön újabb android az adott termékre...nem egyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular 5G, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- DOBOZ+TÖLTŐ Samsung Galaxy Tab A7 Light 32GB/3GB
- Ipad 6 32Gb (hibás)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Először a 2. rész, másodszor az 1. rész, aztán mehet a szervizbe.
) Nagyon nehezen igazodom ki (igazából sehogy) ebben a dologban és folyton csak halogattam.

Nagyjából már végigpróbáltam a gépén az összes fenti lehetőséget.

Dr.NX