- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Amazon Kindle
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lacielvtárs #74081 üzenetére
(#74078) Narxis
Na, végül asszony unszolására iPad lett.Ne is mondj semmit.
(#74081) ELACielvtárs
Néha bekúszok egyes topikokba. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
cidalain #74066 üzenetére
A Lenovo Tab 4 10 Plusnál maradtam, ez a legkorszerűbb, 8x2.0 GHz-cel, 3 GB RAM-mal és FHD felbontással, Adreno 506-tal valahol a középmezőny elején van, írják is egy tesztben:
With an 8 and 10-inch model, these two slates don't look to set the world alight with breakneck speeds or an insane sales proposition. But these could fill the void in the low to midrange of tablets that's currently dominated by Amazon and its Fire tablets.Köszönöm szépen a segítséget, a fórum nélkül képtelenség lenne eligazodni a tabletek számozásában.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
cidalain #74058 üzenetére
Ok, Huawei M3 8.4, de az 8-as.
De még erről is vegyes értékelések vannak, hogy mennyire erős grafikailag...
Egyes benchmarkokban kifejezetten alul szerepel listákon.Nekem ez szimpatikus lenne egyébként, de feleslegesnek tartom a nagyfelbontású kijelzőt, és ugye az jelentősen a grafikus teljesítmény rovására megy...
nincs ilyen hasonló erősségű tablet, de mondjuk "csak" FHD kijelzővel?Vajon melyik erősebb grafikusan,
a Huawei MediaPad M3 Lite 10.1" vagy a Huawei M3 8.4"?
Vagy a Lenovo Tab4 10 Plus... Az utóbbi talán optimális, FHD kijelzővel van, csak a grafikus erőket nem tudom összehasonlítani, annyi benchmark meg annyi chip van... bezzeg a PC-n ez egyszerűbb... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #74052 üzenetére
Mondjuk a "Huawei MediaPad M3 8.0" is jónak tűnik (teljesítményben mindenképpen), csak ugye az kisebb, mint a 10"-os Lite.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
cidalain #74051 üzenetére
Igen, látom, köszönöm.
A Lenovóból még nem is nagyon lehet kapni, a Huaweiről meg ezt írják:"Gaming on the Huawei MediaPad M3 Lite 10 is possible, but not necessarily enjoyable. The rather demanding “Asphalt 8” is far from smooth on maximum details, the zombie-shooter “Dead Trigger 2” is running at a smooth and playable 30 frames per second.
Unfortunately, the GPU, first introduced in 2015 lacks support for AMD’s Vulkan API, but all other relevant APIs are supported. The tablet should thus be well suited for the near future, at least in terms of graphics APIs."Szóval ez végülis pozitív, ha az utolsó mondatot nézzük.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
milyen tabletet ajánlanátok a következő paraméterekkel?
- 10" körüli
- kijelző nem lényeges
- vigye a közepes játékokat azért, szóval ne a leggyengébb legyen grafikusan
- Wifi only elégLehet használt/refurbished, akármi.
Néztem, amiket korábban ajánlottatok:
Huawei Mediapad M3 10 Lite
Samsung SM-T580
Lenovo tab4 Plus 10"Ezek nem gyengék játékhoz, multimédiához?
Köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem riasztottál el tőle, mivel azért reális elvárásaim voltak (nyilván nem csúcssebesség ezért a pénzért).
Nem frissítettem, marad a KitKat, ami az utolsó hivatalos, nem értek a ROM-oláshoz, nem is akarom bolygatni, amíg így megfelelő. Ha meg majd belassulna, akkor is inkább factory reset.
Miért, te tapasztaltál érdemi változást Lollipopra frissítve?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RedHarlow #65488 üzenetére
Tapasztalat Asus MeMO Pad 10 ME103K 16GB Refurbished klszülékről:
tegnap vásároltam, nincs összetapogatva a kijelzője, rendesen be van csomagolva, lezárva, csak nem színes-szagos dobozban, hanem feliratos kartonban.Szerintem átlagos otthoni használatra ennyi pénzért (37k) korrekt készülék, és még 1 év gari is van rá.
Mivel családtagnak vettem, én is gondolkodtam az 50-60k tableteken (ugyanilyen felbontással), de arra jutottam, nem érik meg a felárat az esetlegesen kicsit gyorsabb működés érdekében sem.A következő lépés már a FullHD lenne, de az meg még drágább.
Úgyhogy aki még gondolkozik 1280x800-as, 10,1"-os tableten, multimédiára, annak ezt érdemes megfontolnia.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ez az Alcatel OneTouch Pixi 3 (10) milyen lehet?
Adatai alapján átlagos, de 2 év garis, 5.0-s Androiddal, nekem szimpatikusnak tűnik.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kicsit korábban volt kérdés pont ezzel kapcsolatosan, íme.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
TaylorPro #65586 üzenetére
Ah, köszi, tudom, volt olyanom, de most szülőnek kellene 7-esről 10-esre váltás, szóval neki látványos lenne a méret, azért nem jó a 7-es.
Egyébként a legdurvább felhasználás a YouTube lenne.
Szóval 10-es kellene, de az Edigital-féle ASUS refurbished után már 60.000 Ft a következő csoport (ASUS Zenpad, Lenovo Ideapad stb.).Van még ez az Alcatel Onetouch Pixi 3, az nagyon gáz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Érdemes ma még használt Samsung Nexus 10-et venni?
Az a baj, hogy ugye már nincs rajtuk gari... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
tjb007 #64344 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, így már nem lesz keresési szempont, ha egy gép "csak" 4.4-es androidos, ha tudom, hogy van hivatalos frissítés.
Csak azért kérdeztem rá, mert van olyan gyakorlat is, hogy nem frissítik a már eladott készüléket, hanem kiadnak egy újabbat, ahol kb. csak az oprendszer frissebb...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csendes #64234 üzenetére
Köszönöm!
Néztem közben az Acer Iconia One 10 tabokat is, ebből mindenki külföldi review a Full HD-s változatot hozza, de itthon egyáltalán nem lehet kapni.
Ez a típusszáma:
Acer ICONIA A3-A30-18P1Nincs olyan 10" körüli tablet, ami Full HD-t tud?
Ez esetben az árat is feljebb tudom tenni. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
mit tudtok ajánlani a következő paraméterekhez?Hány hüvelykes legyen a kijelző?
9-10-es (jelenleg 7-est hajt a családtag, de szeretne nagyobbat)■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Inkább legyen új.■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Inkább itthon.■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Semmi játék, leginkább YouTube, Facebook, fotónézegetés, szóval nem kell olyan erős legyen, de legyen szép a kijelző.■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
Max. 50.000 Ft.Köszi!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
HollywoodBoy #51572 üzenetére
Mindig csak a nők meg a méret... sry.
WayteQ-eket nézz esetleg aprón, xTAB-100qcr simán lehet már jó áron.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
koncsik #51508 üzenetére
Igen, valahogy gondolom én is, hogy nem lesz "kisebb", csak olyasmi effektusra gondolok, mint amikor a Windows Asztal megváltozik, amikor nő a felbontás.
Mert ugye ezek a képregények (főleg mondjuk egy Kindle appban) elég kötöttek, tehát vagy kényelmesen látod 1 az 1-ben, ahogy megjelenik, vagy nincs más beállítási lehetőséged.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Lenne egy olyan elgondolásom, hogy szeretnék képregényeket olvasni, ehhez viszont a Kindle kicsi és fekete-fehér, a telefonom pedig szintén kicsi és hiába színes, gyakorlatilag nem olvasható, ezért egy nagyobb tabletre gondoltam, ami megfelelő lenne erre a célra.
- hány hüvelykes legyen a kijelző?
Ezért 10-esre gondoltam.- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Használt is lehet.- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Lehet külföldi rendelés is.- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Maximum internet, de fontosabb a szép kijelző, mint a teljesítmény, játékot egyáltalán nem tervezek rá.- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
Legyen maximum 30-40 ezer forint, első körben. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Melyik a legjobb 7-8-as tablet játékra?
Nagyobb azért esik ki, mert az szerintem már nem olyan kényelmes kézben tartva.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
WayteQ xTAB-79qci esetleg? 35-ért már megkapod.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #44133 üzenetére
WayteQ xTAB-100qcr esetleg?
Vagy valami Samsung, mert akkor ahhoz tudok venni gyári kiegészítőket (billentyűzet stb.), amik biztosan működnek?
Vagy Nexus10? Vagy inkább az új Nexus7?
Vagy inkább a Note 2-höz vegyek kiegészítőket? Áááá.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Megint ide lyukadtam ki a pécéeladás, konzolos gondolkodás után.
Hordozható dolog kell, ahol egyben van a képernyő/billentyűzet, külföldre is lehet vinni stb., lehessen rajta játszani.
Hány hüvelykes legyen a kijelző ?
Legyen 10, egy előzős gen. Nexus 7 van már a családban.Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni ?
Újat szeretnék.Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció ?
Itthonról szeretném.Mire szeretnéd majd leginkább használni ? (játék, internet, filmnézés stb.)
Játék, internet, legyen jó kijelzője, érzékeljen normálisan, és lehessen hozzá korrekt billentyűzetet csatlakoztatni.Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum ?
70-80 ezer Ft? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
rebelinside #41761 üzenetére
Ömm... miért nem veszel egy Nexus 10-et? Én kint vettem tavasszal Nexus 7-et 200$-ért, ilyen áron verhetetlen kb. azóta is itthon.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #41646 üzenetére
Még valami kínai csoda is jöhet, PIPO M9, ilyesmi, de mondjuk ez azért már elég drága.
Te jó ég, akár már 80 dollárért lehet kapni.
Vajon milyen lehet? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérlek, segítsetek nekem, megkívántam egy 10-es tabletet, de nem aranyáron, fontos a Google Play támogatás, de nem kell nekem Nexus 10, mondjuk tower defense játékokra meg netezésre használnám.
Az irányár legyen mondjuk 50 ezer Ft.
WayteQ xTAB-100qcr például? A családban van már egy 7-es WayteQ, én részemről elégedett vagyok vele. Mondjuk itt a videómegjelenítő talán gyengécske kicsit a felbontáshoz, ahogy olvasom a tesztet. Egyéb hasonló?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
30-ért kapsz WayteQ xTab 70dci-t, illetve nem IPS kijelzővel sima 70dc-t már 25-ért.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Razermazer #39181 üzenetére
Refurbished Google Nexus 7?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csibe1 #39064 üzenetére
Igen, azt nem tettem hozzá, hogy a WayteQ 30, nem 20 körül van, viszont én is pont ilyen célra kerestem jó ár-érték arányú tabletet szülőnek, és nem bántam meg, elégedett vele.
További előnye, hogy van Pesten szerviz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #37387 üzenetére
Ez alapján úgy tűnik, jól érzékeled.
Nem, mintha a mindennapi használatban ez észrevehető lenne, én pl. tudtam, hogy nincs HDMI kimenet a WayteQ-en, de édesanyám nem fog tévére kötve filmezni.
(#37389) Malibutomi
Illetve arra van 4.2.2-es Jelly Bean, a másikról nem tudok. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #37371 üzenetére
Oda csúszok, ahová épp a szükség hozza.
Én egyébként szülőnek vettem, első kütyünek, és eddig jók a visszajelzések, amennyit én pötyögtem rajta (beállítás), nem tapasztaltam akadást sem.
Ja, és van hivatalos 4.2.2-es Jelly Bean hozzá, az enyémen is már 4.1.1. volt gyárilag.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #37367 üzenetére
Nekem erről [WayteQ_xTAB-70dci] van személyes tapasztalatom, otthoni használatra szerintem jó választás, mert a rövidebb üzemidőt (3-4 óra) kárpótolja a szép IPS kijelző (paraméterei, mint a Nexus 7-nek), olvasásra is sokkal jobb, kontrasztosabb, otthon meg úgyis van mindig hálózat, ha épp merülne.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Tegla80 #37192 üzenetére
Én csak magamat tudom ismételni, de napról napra újabb tapasztalatokkal gazdagodok.
Ajánlom a WayteQ xTAB-70dci-t, az IPS panel felbontásra egyezik a Nexus 7-ével, a 4.1.1-es gyári Androiddal rugalmasan fut, 3-4 órát bírja az akksija, árban pedig 35 körül megkapod.
A nem IPS változata pedig már 26 körül elérhető.
Én ilyet vettem szülőnek (igaz, első készüléke), 50+-os korban, és még én is meg vagyok vele elégedve.
Van a családban Nexus 7 is, de ilyen célra szerintem ennyi pénzért a WayteQ tökéletes meglepetés.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gabor901127 #37138 üzenetére
Persze, konkrétan itt és erre gondoltam.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gabor901127 #37136 üzenetére
Érhetőek az indokok.
Én ajánlom a WayteQ xTAB-70dci-t, de a nem IPS paneles sima dc változat a te kereted, az már 25-ért megkapható.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
CHIPman #37125 üzenetére
Én most szereztem be szülőnek egy WayteQ xTAB-700dci csodát, egyelőre jók a tapasztalatok. 4.1.1-es Androiddal nem akad. 3-3.5 óra folyamatos nyomkodás után lemerül, de kanapés használatnál ennek nincs nagy jelentősége.
Kár, hogy a legtöbb appban (pl. hírek) rettentő kicsit a betűk, sokszor a legnagyobb méreten is.
Ez általános tablet betegség? Gondolom, azért van, mert a legtöbb app mobilra optimalizált inkább.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
this is life #37034 üzenetére
Köszönöm.
Megnézegetem őket.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék egy tabletet itthoni használatra, nem ragaszkodom a Nexus 7-hez (azt ismerem és tudom, hogy ajánlott). Az lenne a kérdésem, a téma összefoglalóban levő ajánlások, mint best buy példák aktuálisak-e még? Sok a 2010-es dátum.
Gyakorlatilag ez a kérdésem.
Azért 50 ezer Ft-ban álljon meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- További aktív témák...
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest