-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
robaGB10 #79149 üzenetére
na igen, az lett volna a következő tipp.
általánosságban a kábelekről, nem feltétlenül neked, hanem mindenkinek:
ritkafos minőségű kábelek vannak mindenfele. ha szupermarketbe kábelt lát az ember meg ne vegye, mert alig jó valamire, még 1A-es töltést sem tudja a legtöbb. számtek boltban a 7-800 Ft-os kábelek kb 1A-es töltést tudnak, adatkommunikációt már nem biztos.
sajnos nincs igény a jó minőségű kábelre, itthon 1500-2000 Ft körül lehetne eladni, és kevesen tartanak ilyet, mert mindenki csak azt nézi, hogy egy madzagért a 700 Ft is sok. aztán senki nem tudja hogy pont az okozza a szívást.
kínából azért már 3 dollárért lehet jó kábelt venni: Ugreen, Blitzwolf, vagy sokan dícsérik az Orico-t is. Néha lehet látni ezeket 1 dolcsi körül is, az viszont jó eséllyel hamisítvány, vagy silány széria. szóval kábelen nem jó spórolni. -
robaGB10
tag
Van egy Mediapad T5 tabletem.
Mit kell beállítani ahhoz, hogy a pc és a tablet között fájlokat tudjak másolni? Ha kábelen keresztül csatlakoztatom az eszközöket nem történik semmi, nem kérdez rá h töltés, fájlátvitel stb. -
Thom!
veterán
Üdv.
Olyan tabletot keresek ami normálisan tud ceruzát kezelni és nem hajmeresztő az ára?
~10coll
-felmérésekhez kellene -
Somatom
veterán
-
kezman
őstag
Üdv, közeljövőbe tablet vásárlás előtt állok, le kell váltanom a régi Huawei T1 8.0 Pro-t, jó kis gép de lejárt az ideje, nézegettem Huawei T és M sorozatokat, mi a különbség köztük, esetleg Lenovo is számításba jöhet, belföldi vásárlást preferálom, nem szeretnék romolgatni a kintről vásárolt esetén, 60-80 K közt érdekelne kicsit még rá tudok tenni, építő jellegű tanácsaitokat előre is köszönöm.
Régi is marad gondoltam gyalulás után csak kisebb játékokra még jó lesz . -
Jimy83
aktív tag
Udv, ujra en vagyok, latom lejebb ment a galaxy s3 ara 120 ezresre.
Mit gondoltok erdemes vegre valtanom a yoga tab 3 plus-rol(3gb), vagy varjak meg?
Semmj gond a tabbal am, csak karcsu mar az uj jatekokhoz.
Esetleg vmi alternativa a 120-130 ezres arsavba? -
-
hajospeti
tag
Üdv!!!
Van egy régebbi PIPO M9 Pro tabletem... a wifi egyik pillanatról a másikra megadta magát... egyszerűen nem tudom bekapcsolni sem...sőt maga az ikon is inaktív. Van valami ötletetek, hogy valahogy wifit csalogassak rá ? Próbáltam OTG kábelen keresztül USB-s wifiantennát hozzácsatlakoztatni de semmi... -
blash
tag
válasz
kezman #79128 üzenetére
"láma kérdésért, ha nincs feltüntetve hogy globál rom vagy cn rom, de a nyelveknél multi language van akkor az globál rom?"
Elvileg annak kellene lennie, mert ugye csak kinai rom van erre a tabletre, s a bootloader nyitassal lehet csak mas nyelvet ravarazsolni. De en is csak az olvasottak alapjan okoskodok. Es csak azert rendeltem a global romosnak nevezetett, hogy ne kelljen egy honapot varni a bootloader nyitasra, mert inkabb xiaomi.eu romot tennek majd ra.
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Milyen tabletet érdemes venni kb 70-80k között, ami a T-nél elérhető?
60k kedvezményt kellene kihasználni, és ebben gondolkodunk. Csak wifivel nyúzzuk majd.Köszi
-
cidalain
veterán
nem tudom figyelted e, hogy itt az időben visszafele minden akciót felsorolnak.
az utolsó igazán nagy dömping február 4. volt. gondolom akadt egy készlet global valahol, és mind a gearbest, mind a banggood gyorsan kiszórta akcióval. Azelőtt január 9-én volt rá kupon.szóval aki ma akar venni, annak él amit írtam. a 10 nappal ezelőtti kupon már nem él. hogy mikor lesz a következő? senki sem tudja... lesz egyáltalán? passz.
nem azt írtam, hogy nincs, hanem azt hogy nem nagyon van. ha van, akkor drága. igaz, előfordulhat egy hónapban 1-2 olyan nap amikor van rá jó kupon. de ez kb egyenértékű a nem nagyon vannal.
-
Somatom
veterán
válasz
racskobalazs #79129 üzenetére
Az érdekes lesz. Nem a toll a kunszt, hanem az érzékeléséhez szükséges plusz réteg a kijelzőben.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egyetemre járós jegyzetelős tabletet keresnék.
Árban olyan max 60-70 körül lenne jó, nyilvánvalóan toll legyen hozzá. Nagyon sok elvárásom nincs vele kapcsolatban, tudja amire kell. Játszani stb nem fogok rajta, valszeg filmet nézni se, tényleg csak jegyzetelésre keresek.
Előre is köszönöm.
-
blash
tag
válasz
cidalain #79007 üzenetére
"Global verzio nem nagyon van, ahol meg megis, ott aranyaron a CN-hez kepest."
A banggoodon még van. Kupont meg találni hozzá például itt: https://couponsfromchina.com/?s=xiaomi+mi+pad+4+global
-
Somatom
veterán
válasz
kbyte1024 #79124 üzenetére
Tök mindegy, mert úgy sem formáz exFAT -ra. A Lenovo nem tette bele az exFAT, NTFS drivert a kernelbe. A telóm is Lenovo gyártmány, az sem kezeli natívan. OTG -n keresztül Paragon -nal le lehet kezeltetni vele az exFAT -ot és az NTFS -t, de úgy tudom, hogy az a behelyezett mikroSD -hez nem jó.
-
Karesszo
csendes tag
válasz
God Vazzeg #77645 üzenetére
Hello.. Nekem is van egy ilyen tabletem, ugyan ezzel a problémával.. Te találtál nár hozza Frimet...?
-
nerozol
tag
válasz
Somatom #79116 üzenetére
Igazad van nehéz kifutni a 32 GB ROM-ból. Jelenleg a telefonom tele van alkalmazásokkal és még nem futottam ki a 32 GB-ból. Gyakorlatilag egyetlen játék van rajta a Hearthston ami frissítésekkel együtt 2GB-ot foglal az androidon és a jövőben elég szép frissítési csomagokat fognak tervezni (legutóbbi is volt 300 MB). Ezen kívül van még egy 700 Mb-os alkalmazás. Ezekkel együtt a belső ROM-ja a telefonomnak eléri 22 GB-ot, megjegyzem vannak felesleges programok rajta, amit törölnöm kellene. A közelmúltban azonban több alkalmazásom is frissült youtube stb, nem vagyok biztos benne, hogy a maradék tárhely elég lesz arra, hogy az alkalmazások nagyobb frissítési csomagjai ráférnek a belső ROM-ra az elkövetkező két évre tekintve. Régebben volt egy 8GB ROM-al szerelt huawei telefonom, ott igen gyorsan kifutottam a tárhelyből az alkalmazások frissítései miatt. Egyetértek azzal, hogy nem kell mindent telepíteni androidra és akkor elég lesz a tárhely, viszont jelenleg gyakorlatilag kettő combosabb alkalmazás frissítése miatt lehet probléma a belső tárhely mérete a közeljövőben.
(#79115) kbyte1024:
Köszi a tippet szétnézek Lenovo ügyben is. -
cidalain
veterán
válasz
robaGB10 #79117 üzenetére
nehéz megmondani, mi lesz a jó. felhasználástól is függ.
otthon én egy zipzáras bebújtatós tokot használok. amikor kell kiveszem használom tok nélkül, ha nem kell beteszem kész. persze így használat közben nem védi semmi, de bízom magamban annyira hogy ha használom, akkor nem esik ki a kezemből (bár már volt hogy bealudtam tabletezés közben...)
cégnél flip tokot használok, ami csak elölről védi a kijelzőt, használat közben hátrahajtom. előnye még hogy ez hajtogatható úgy is hogy állvány legyen, és akkor ferdén megáll előttem a tablet. bár ezt az állványba hajtogatást kétszer használtam az elmúlt 4 évben mondjuk.
ha a tab csak kézben van, akkor felesleges állványos, zavarni fog, útban lesz. ekkor vagy bebújtatós tok, vagy valami vékony szilikon cover. ha sokat lesz használva filmezésre, ilyenek letámasztva, akkor állványos tok. ha mindkét használat sok lesz, akkor inkább valami külön állványt rendszeresítenék, ami nem a tok része.
-
robaGB10
tag
Most vettünk először tabletet( Mediapad T5 10) és tanácstalan vagyok hogy milyen tokot kéne rá venni.
Mit tudnátok ajánlani?
Gyári vagy vmi univerzális? Sima, hajtogatható, elforgatható stb? Ti milyet használtok? -
Somatom
veterán
válasz
nerozol #79114 üzenetére
Azt majd más megírja. DE! Nem véletlenül tiltják a gyártók. Én sem tartom egészséges dolognak, komoly hátrányai vannak. Gyakorlatilag belehegeszted a kártyát az eszközbe. A mikroSD médiatárolásra való. Egy tabbal nem szoktak nagy bitrátájú, 4K videókat rögzíteni. Mi mással töltesz meg 32GB belső tárhelyet, ha a médiát a külső kártyára teszed?
-
nerozol
tag
válasz
Somatom #79113 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat, kezdek megvilágosodni. Nekem xiaomi telefonom van redmi note4-es, nekem nem engedi, gondolom romolgatással fel lehet oldani, garanciavesztés kockázata mellett. Huawei MediaPad T5-ös modellt tervezek vásárolni a közeljövőben, esetleg van ezzel tapasztalat? Lehet kitelepíteni az alkalmazásokat vagy ahhoz más márkát kell nézzek?
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Az android tableteknél mindig ott van a leírásban, hogy a 16/32 GB ROM tárhely bővíthető SD kártyával. Ez konkrétan azt is jelenti, hogy az alkalmazásokat is lehet az SD kártyára telepíteni, vagy csak a ROM tárhelyre? Mert akkor ha van egy 1-2 GB-os combosabb alkalmazás akkor a kis ROM tárhely nem sokat ér. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
TongPo72 #79109 üzenetére
Ami az összefoglalóban le van írva, Lenovók, Huaweiek.
De best buy-nak egyiket sem mondanám, belépőszintű (négymagos 1.4 Ghz proci, 2 GB RAM, sima HD) cuccok ugyanannyiért, amennyiért Gearbestről megkapod a Tab 3 8 Plust.
https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_1542868.html?wid=1018102
Most mondjuk elég drága a priority line szállítás, de még mindig jobb, mintha áfát kellene fizetni. -
cidalain
veterán
válasz
TongPo72 #79107 üzenetére
Eleg regi cucc, mar 2 eves (mar a tab4 is 1 eves). Asszem droid 6 a max rajta.
Lenovo P8 neven kinabol is elerheto 130-140 dollar korul ugyanez, ugy kozelebb van az 50-hezMas nagyon nincs 50-ert itthonrol, fullhd felbontast feljebb arazzak.
Masik a Huawei Mediapad M3 8 Lite. Bar ez se uj gep. Mediapad T5 8 sajna nincs, a 10-es verzio neked meg nagy. -
TongPo72
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi paraméterekkel szeretnék tabletet vásárolni:
-8" kijelző (1920x1200 favorizált)
-Általános böngészésre, youtube-ozásra, filmnézésre
-Nem szempont a jó kamera illetve a front kamera
-Jó lenne 50k HUF alatt megúszni, jó ár/érték arány miatt kicsivel lehet fejlebb menniSegítsetek kérlek, hogy mi a "best buy"! Ehhez mit szóltok pl? Ez 10-zel több, de a 4G áldozható lenne pl.
Köszönöm és üdv,
T -
Somatom
veterán
Az MHL már nem divat. Tudomásom szerint az általad írtak közül csak a Lenovoban van USB-C, de az nem támogatja a képkimenetet. Teclast T10 egy lehetséges opció, de nem teljesen tölti ki a 16:9 -es képernyőt. Alternatíva a vezeték nélküli képernyőtükrözés Chromecast, vagy Miracast eszközzel. OkosTV -re talán megy külön hardver nélkül is a Miracast.
-
vape1
csendes tag
Tudnátok ajánlani 8", vagy még inkább 10"-os 2GB memóriás tabletet HDMI kimenettel max 60-65 környékén?
Ha jól látom, amiket ajánlotok mostanában azokat nem igazán lehet kitenni TV-re:
60 környékéig ezeket láttam többször:
HUAWEI MediaPad T5 10.1
Lenovo tab4 8 plus
40 körül meg ezeket:
Huawei Mediapad T3 8
Lenovo tab4 8Esetleg USB-C átalakítóról valahogy kirakhatóak ezek TV-re?
-
Somatom
veterán
válasz
Aksomatic #79102 üzenetére
Évek óta Androidot használok. Eleinte ARM boxokon, aztán vettem egy Vorke V1 -et. Gyárilag Wines, de van egy mikroSD és egy 2,5 -ös SATA bővítőhelye. Az előbbiről indítható egy Puppylinux, az utóbbiban pedig egy SSD -ről az Android (Remix). Így mindhárom rendszer indítható, de ha csak bekapcsolják, akkor alapértelmezetten az Android indul. Ezt kapta meg most az öreglány, csak másik SSD -vel. Így, ha veszek majd másik PC -t, akkor csak bedugom a saját Remixes SSD -met, és tádááám.
-
Somatom
veterán
Csakhogy ez alap Android feature, plusz egy "külsős" alkalmazás. Ebből is látszik, hogy mekkorát "fejlesztett" a Samsung. Az "olyan mint" pedig nézőponty kérdése. Szokták rám mondani, hogy úgy nézek ki, mint Rákóczi, vagy Vikidál. Sztem ők néztek ki úgy, mint én. Ha a kronológiai sorrendet vesszük alapul, akkor a Samsung forradalmi újítása előtt egy évvel már RemixOS -t használtam. Így, amikor kijött a DeX, akkor azt mondtam, hogy jééé, ez kinézetre olyan, mint a Remix, funkcióiban pedig annak talán egy nem nyilvános, alfa verziós kiadása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Panasonic Toughpad FZ-G1 -I5-4310U - Ütésálló tablet- Ceruzával- AKÁR 11 órás akku
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest