Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
válasz PappZ75 #93869 üzenetére
Szia,
Kicsit off így oda rakom, de részemről a legjobb döntés volt 2 éve hogy befizettem MS365-re. Családi csomag, 6 főre, tavaly 25 körül vettem meg, így fejenként havonta csak ~350 forint, elég baráti, 1tb OneDrive tárhely és a teljes office. Ebben a fórumban szoktak lenni akciók, külföldi webshopok is ahonnan az erdeti 36k helyett jelentősen olcsóbb az éves előfizu. Ha érdekel esetleg nézz be, én otthagytam a google ökoszisztémát amennyire csak tudtam, szvsz az MS manapság sokkal barátibb kb mindenben.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Nikaré #92844 üzenetére
Ibis Paint? Van ingyenes verziója, ismerősök azt használják rajzolni.
Irkafirkára meg OneNoteAz elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Ha már úgy is szó van/volt az S6 Tab Lite-ról meg a monitorokról, akkor én is megkérdezném, hogy hogyan lehet rákapcsolni HDMI kimenetet?
Próbáltam már olyan adapterrel amin HDMI kimenet IS van (meg USB), de azon csak a perifériák működtek, képet nem adott. Viszont redditen és több helyen is írják, hogy lehetséges... meg ott a Samsung Dex, fura lenne ha nem tudna külső monitort kezelni.
Ötletek? Lehet dedikáltan olyan kábel kéne ami csak HDMI->USB-C?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Palapo #92699 üzenetére
+1 az S6 Tab Lite-nak, november óta 3 készüléket is vettem (egyet magamnak, egyet ismerősnek és egyet a lányának), ők rajzolni használják és nagyon bejön nekik, én jegyzetelni meg hasonlók és szintén, nem tudok róla panaszkodni.
Írtam is egy rövid élménybeszámolót nem olyan rég itt a topicban.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz boborján2 #92455 üzenetére
Én próbáltam feldugni a 120W-os töltőfejemmel és nem akart látványosan gyorsabban tölteni pedig annak van egy csomó féle kimeneti teljesítménye... Elvileg tud 15W töltést de egy 7000mah akksihoz nézve az úgy is lassú. Még ha a 15W úgy jön ki hogy 5V 3A akkor is 2,3 óra feltölteni. Ha meg mondjuk 12v ~1,5A akkor 5 óra töltés..
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Egy kis élménybeszámoló S6 Lite tabról.
Mr topikgazda (Dr.NX) ajánlotta még BF alkalmából, (amit ezúton, utólag is mégegyszer köszönök neki) be is rendeltem. Egy olyan tabletet kerestem, ami egyetemre, és a mindennapokra használható, kiváltja a füzeteket és akár a laptopot is bizonyos helyzetekben.
Nos azt kell mondjam, hogy nagyon bejön, tökéletes mindenre is amire kell. Remek eszköz, az áráért, megbízhatónak, minőséginek tűnik, akkuidőben teljesen jó ( kb egy nap intenzív használatot kibír, tölthetne kicsit gyorsabban de annyi baj legyen), a toll érzékeny, nekem nem volt semmi bajom a palm rejection-el sem. Kicsit érdekes volt átszokni papírról, de mióta megszoktam simán megy minden. Külön tetszenek a tollhoz csinált funkciók (pl smart select és hasonlók), valamint a sok extra amit csak a tollal lehet használni.
Én leginkább OneNote-ban használom, egyetemi tanulmányaimhoz, és szerintem így bő 1 hónap használat után nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt évek egyik (ha nem a) legjobb beruházása volt ez a szerkezet. Ha ezt tudtam volna, hogy ennyire jók a tabletek mikor kezdtem a sulit rengeteg fejfájástól megkímélt volna
Extra vélemények pedig egyik ismerős családtól, akikhez egyszer elvittem matekozni, annyira megtetszett a szülőknek, hogy ők és mindkét gyerek is kapott egyet. Amennyire tudom ők is teljesen meg vannak vele elégedve, annyi negatívumot kaptam visszajelzésnek, hogy rajzoláshoz használva elvileg viszonylag gyorsan kopik a toll hegye, viszont ez se olyan nagy gond, hisz kb bármelyik Samsung store-ban tudnak adni (ha nem is azonnal, de rendelni) póthegyet, ami kb 700 forintra jön ki darabja. (2000ft három darab).
Összegezve, nagyon erős 8/10, amire levonnék az értékelésből az a töltési sebesség (bár nem túl objektív, mert lehet el vagyok kényeztetve a 120W-os telefontöltéssel...), esetleg teljesítményben lehetne kicsit combosabb, így néha vannak azért akadások, szaggatások, de zavarónak nem mondható, valamint a külső visszajelzésből a tollhegy kopás problémája.
Ezen kívül jövőállóság szempontjából amit már nem számítanék a pontszámba, a 4GB ram amivel jött, kicsit félő, hogy nem lesz olyan sokáig elég. De ha még 1-2 évig kibírja normálisan már egész jónak mondható szerintem. S ha az ember nem vár egy csúcskészüléket vagy csodát tőle, akkor nem nagyon lesz vele semmi gondja.
A beszámoló egyáltalán nem specifikus, lehet ugrál is kicsit, de nem nagyon szoktam ilyeneket írni, nézzétek el nekem
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz boborján2 #92331 üzenetére
Nekem Topikgazda úr ajánlotta kb 3 hete, nagyon nagyon meg vagyok vele elégedve. Sőt, azóta 2 másik ismerősömnek is lett, valamint egy harmadik van úton annyira bejött mindenkinek
Játszani még nem próbáltam de minden másra tökéletes eddig.
Annyi, hogy mindenképp az újabbik modellt kell nézni, (2022-es)
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz cidalain #92299 üzenetére
Köszi!
Megkerestem az Experience Store-t 2500/3 hegy, egész korrekt ajánlatnak tűnik és így akkor eredeti.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Samsung Galaxy Tab S6 lite-os S-penhez hegyet lehet külön kapni vagy csak tollal együtt? Valamint milyen tollakkal működik? Csak eredeti 20ks Samsung tollal vagy van esetleg olyan utángyártott amivel szintén jó?
Előre is köszönöm!
-
racskobalazs
senior tag
válasz cidalain #92160 üzenetére
Okés, ez jó ötlet.
Átviszem nekik a sajátot aztán próbálgassa ki magának.Én nem tudom mit kérnek, csak megkérdeztek hogy járjak már utána, mint IT-s ismerős.
-
racskobalazs
senior tag
Azért, mert nem nagyon voltam/vagyok benne biztos, hogy ez komoly grafikai cuccokra is jó-.e Mert nekem jegyzetelni tökéletes, és nagyon király tab de művész suliba is jó lehet? Digitális rajz meg minden féle jegyért értékelt dologra.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok, ismét
Ismerősömék kértek meg, hogy járjak utána rajzolós tabletnek milyen ajánlatok lennének.Gyereknek kell középiskolába (művészeti suli) olyan tablet amin tud rajzolni és jegyzetelni.
Igények:
Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Mindkettő szóbajöhet
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Külföld is opció
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
Rajzolás, böngészés, filmezés, jegyzetelés, socialmedia.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj)
100k körül (ha a toll is benne van az mégjobb)Van ilyen áron lehetőség egyáltalán?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
racskobalazs
senior tag
Szia,
Köszönöm a Tab S6 Lite-os ajánlást, nagyon bejövős első ~1,5 nap alapján. Digitalizálom vele a féléves jegyzeteimet, OneNote lett a nyertes jegyzet app, mert az minden platformon működik, könnyű rendszerezni a dokumentumokat és még kézírás->gépelt alakítás is van benne (+ matematikai dolgokkal is működik ami remek extra).
Semmi gond nincs vele, tökéletesen működik mindenre, sokkal gyorsabb is mint vártam volna, 1-1 akadása van UI renderben de amúgy az elhanyagolható.Annyi kérdésem lenne még, hogy a tollhoz póthegyet lehet-e, ha igen, honnan és milyen áron lehet szerezni? Nem tudom milyen gyorsan kopik meg ilyenek, csak jobb felkészülni rá előre
Még egyszer köszönöm az ajánlást, nagyon remek kis eszköz és pontosan arra tökéletes amire használni fogom!
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Meg is jött a Tab S6 Lite és egyszerűen zseniális.
Nem számítottam rá, hogy ennyire normális lesz. A toll kényelmes (egyelőre), a jegyzetelés pedig simán megy, nagyon hamar megszokható.
Első benyomások alapján nagyon megérte erre beruházni.
Még a jegyzetelős appot ki kell választani, erős verseny van a samsung saját appja és az OneNote között.
Ti mit ajánlanátok/használtok jegyzetelni?
Fontos lenne, hogy több eszközön is elérjem, valamint exportálható legyen, jó bónusz funkció ha tud írást text-be alakítani és ezzel kereshetővé tenni.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz rothfb #92139 üzenetére
Kivéve ha szórakozol pl magisk-al és ilyenekkel... De az onnantól saját felelősség
-
racskobalazs
senior tag
Az is bőven jó igazából, használtan vannak annyiért az iPadek, ez meg full új, olcsóbban.
-
racskobalazs
senior tag
Köszönöm!
Látom keresett, a linkelt már el is fogyott Kékből van még ugyanennyiért ha jól látom.
Lehet be is rendelem, kipróbálom! Egész jó ár 165 helyett egy százasért, gyorsan néztem róla véleményeket meg teszteket a fentebb említett iPad 9-hez és elég meggyőző volt.[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Egyetemi jegyzetelésre, füzet/laptop helyett keresnék tabletet.
Nagyjából csak OneNote-ot meg ilyesmit használnék rajta, chat, néha böngészés, semmi teljesítmény igényes.
Már egy ideje gondolkodok rajta, de eddig nem vettem rá magam. Most viszont egyre többeknél látom, és tetszik, hogy könnyű, egyszerű, bevágod egy kis táskába és viheted, nem kell 4-5 füzetet meg 2-3 kilós laptopot magaddal cipelni.Összefoglalóbeli kérdések:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
~10, nem kell ultrakicsi de azért laptop méretű se.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Bármelyik szóbajöhet
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Külföld is opció.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
Jegyzetelés + basic irodai taskok + chat + böngészés.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
130k környéke
Egyéb:
TOLL HOZZÁ!
LTE, sim hely nem létszükséglet, majd max osztok wifit mobilról ha nagyon kell, de általában ahol vagyok mindig van wifi.Eddigi versenyzők, akiket nézegettem itt aprón használtan, a Lenovo Tab P11 valamint iPad 9. Árban kb benne vannak.
Mit tudnátok ajánlani jelen igények mellé?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Tabletet keresnék ismerősömnek, nagyrészt kézírásra használná, (esetleg ha megoldható rajzolni is) olcsóbb kategóriában.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb? 10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció? Itthon inkább, esetleg eu-n belüli rendelés.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, böngészés, stb.) Írásdigitalizálás
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj). ~50k
Felmerült még, hogy erre a célra inkább digitalizáló tábla kellene, de ahhoz mindenképpen ragaszkodik, hogy magán az eszközön is látni lehessen amit ír.
Előre is köszönöm!Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egyetemre járós jegyzetelős tabletet keresnék.
Árban olyan max 60-70 körül lenne jó, nyilvánvalóan toll legyen hozzá. Nagyon sok elvárásom nincs vele kapcsolatban, tudja amire kell. Játszani stb nem fogok rajta, valszeg filmet nézni se, tényleg csak jegyzetelésre keresek.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest