-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok és a választásban kérném a segítségeteket. Játékra, netezésre, olvasásra lenne használva. Amik számítanak: üzemidő, kijelző, minimum 1GB RAM, jó WiFi. Méretben 7 colos, új készülék legyen, a világ bármely részéről jöhet a tablet de mindennel együtt maximum 25000 Ft a keret. Ha van abszolút best-buy 1-2 ezerrel drágábban akkor nem akadály. -
gyurkikrisz
őstag
Sziasztok!
Kínából keresek 8 colos tabletet, 20-30 ezer körül. Van ilyen kategóriában értelmes, vagy nézzek inkább dualbootosat? Filmezésre, olvasgatásra használnám, ezért is nem akarok többet rászánni.
-
seniman
veterán
Erről egy vélemény?Különös tekintettel a refurbished mivoltára és a két magra.Vagy inkább egy Lenovo A7-10?
-
Shrimplandhu
tag
válasz
MikaVejneGI #66490 üzenetére
A felbontás a két modell között jelentősen eltér
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MikaVejneGI #66489 üzenetére
Közben néztem par tesztet , es a Teclast X98 Air III jobbnak tartjak nála.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Erről mi a vélemény? megéri? vagy van alternatíva ebben az ár szegmensben? -
-
pècsimunkás
addikt
Szerintem otthon , ágyban fekve egyèrtelműen jobb a 10 collos , cipelni sem olyan vèszes . Ha többet használnád a buszon, talán ( ! ) jobb a 8-as . Nekem a mostani a 2. 10- es tabletem èn elvagyok velük , mondjuk nekem kiváltja a laptopot v a számìtógèpet , azèrt vettem 10 collost .
-
xmaas
őstag
Hat ezt neked kell tudnod senki se tudhatja melyik kenyelmesebb neked.
Altalaban filmezni stb. en azon az elven vagyok minel nagyobb annal jobb az elmeny legalabbis en jobban elveztem a 10" mint a kisebbet es igazbol nem veszes hurcolaszas szempontjabol .
Rajtad mulik meg azon hogy mennyit kolthetsz ilyen celra
-
bear_
aktív tag
Sziasztok,
Mekkora méretű tablet ideálisabb ágyban fekvős/buszozós használatra? Volt már a kezemben mindkét méretűből, igaz nem huzamosabb ideig (sosem volt még tabletem, úgyhogy ilyen tekintetben nincs összehasonlítási alapom).
Egyébként egy Mi Pad 2 lenne a kiszemelt.
szerk: 8, ill. 10 colos tabletekre gondoltam.
-
cidalain
veterán
válasz
Broomi #66479 üzenetére
Ha azzal kezded, ennyit sem kaptal volna, max egy pofont
Namost ha a masodik kommentedben annyi eleg lett volna hogy:
Erre valaki? -
cidalain
veterán
válasz
Broomi #66476 üzenetére
Elegge nehez visszabogaraszni hogy mi volt az eredeti kommented, mert nem linkelted. Ez egy pusztan szabadidoben vezetett forum. Ez nem bolt, hogy a kommentre mindig mindenki ugorjon es 20 szakszeru valaszt adjunk. Azert nem lettel megvalaszolva, mert valoszinuleg atsiklottak a kommented felett.
Azt mondjuk nem ertettem mit kene kettebontani. Mi lenne az egyik reszben es mi a masikban.
Megbizhato 10-es 70-ert 2 GB rammal nem nagyon van.
A zenpadot szidjak hogy harmatgyenge, a samuk (tab a, tab e) csak 1,5 gigasok es amugy is szinten a legalja kategoria...
Szoval be is zarult a kor. -
Broomi
tag
Ez a topik egy nagyszerű hely azoknak akik teknikai kérdéseikre keresik a választ!
Az miként valaki a válaszával támogatni tudna,milyen tabletbe érdemes befektetni,melyik éri meg stb.
Arra itt választ ne várjon senki!!!
Köszi a hozzám való nincs mit-et!
Viszlát
Ui:nem ártana kettébontani a topikot,és olyan topikgazdát ki nevezni aki foglalkozik is feltett kérdésekre! -
C. s.
addikt
válasz
tjb007 #66468 üzenetére
Köszönöm a linket, meg fogom nézni!
intelMMX:
Egyszerűnek hangzik. Ez ingyenes program? Tudnál adni egy linket hozzá, mert én nem találtam meg. Csak egy rakás alaplapot vagy chipkészletet vagy mit.
A ROM az oprendszert jelenti vagy az egész belső tárat az elejétől a végéig?
Amit elmentett azt szépen vissza is tudta rakni? -
Usul
tag
Sziasztok Mesterek!
10+ éves gyermek részére keresek
7-8"
új
itthon vásárolt
~ 30k+ (kihagyhatatlan bestbuy esetében 40k)gyerekes célokra (játékra, net, video)
Várom az ötleteket!
Üdv
U. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
olyan tabletet keresnék, amiben van Glonass és fel lehessen rá tenni a Google Earth-öt, mert a Google föld térképével szeretnénk navigálni.
Az meg hab a tortán lenne, ha még KML fájlokat is rá lehetne illeszteni az Earth térképre!
( Van saját nyomvonalunk, amit nagyon jó lenne, ha rá lehetne rakni a google earth térképre, ehhez a Windows-os gépeken KML fájlt kell importálni és kész... )Tudnátok ilyen tabletet ajánlani? 7" méret vagy ennél kisebb is lehet...
köszi. -
intelMMX
senior tag
-
Throme
veterán
válasz
Californiasu #66462 üzenetére
Nekem kb 2 vagy 3 hete van meg ez a lenovo tab. Elégedett vagyok vele. Kijelző nem hd, de ebben a méretben nem látom hátrányát. Komoly játékot nem futtatok rajta, így a sebesség tesztek számomra nem mérvadók. Akksi idő is rendben van. Net, némi játék, ritkán sd minőségű sorozat epizód. Hozza a specifikációt. Hátoldali kamera nincs, de tablettel fényképeznék a legkévésbé.
Megbízhatóságról ilyen rövid idő alatt nem lehet beszélni. Előtte concorde amazont használtam. Azzal voltak gondjaim. Ezért is hallgattam itt a fórumon kapott tanácsra, hogy nevesebb gyártótól válasszak tabot. Az ára is korrekt meglátásom szerint. Napon, szabadban nem volt alkalmam próbálni. Szobában max fél fényerőn simán jól hasznákható a kijelző. Youtubeon néztem videókat erről a tabról és keresgéltem írásos teszteket. -
C. s.
addikt
válasz
tjb007 #66461 üzenetére
Köszi szépen, mostmár értem!
Először a 2. rész, másodszor az 1. rész, aztán mehet a szervizbe.
Viszont egy dologban megint összekavarodtam. Eddig úgy tudtam, hogy a Nandroid mentéssel a komplett rendszer (programokkal együtt) el lesz mentve, viszont itt nem ezt írja. (a linkelt oldalon legelsőként látható hsz. az idézett szöveggel.) A belső SD-n mit tárol? Úgy tudtam, ott vannak a programok, beállítások meg a saját cuccaim, pl. fényképek, dokumentumok.
-
intelMMX
senior tag
válasz
akos86 #66453 üzenetére
Alaplap NYÁKján lévő sorszámmal próbálj meg keresni olyan készüléket, amibe ilyen van és mentettek le hozzá firmware-t.
Esetleg talán az eredetit rajta vissza lehet hozni ROM dumpal. (Persze ha valami rendszer szintű módosítás miatt nem megy, akkor annak már mindegy...mint az első Chainfire akcióm Concorde esetében
)
Californiasu : Az fontos, hogy jó firmware legyen hozzá. Alsó szegmensben nagyon érződik, ha valami nem optimalizált. (Én még azt is szoktam figyelni, hogy legyen letölthető firmware is. Nem jó 1 hónapot várni rá csak ilyen probléma miatt)
-
Californiasu
csendes tag
válasz
DanOfSzeg #66422 üzenetére
Üdv mindenkinek,
Tablet vásárlás előtt állok, az alábbi elvárásaim lennének:
-méret: abszolute nem számít
-mire használnám: Fb, youtube, olvasás, néha 1-1 film megnézése
-Keret: 20-30k minél olcósbb annál jobb
-mindenképpen magyar üzletben venném meg, nem külföldről rendelve, és új készüléket szertnék vásárolni.
Előre is köszönöm a válaszokat.Én is pont ilyen kaliberű tabot keresek.
Erről mi a véleményetek? Lenovo TAB 2 A7-10
Egyébként van jelentősebb különbség az ezen az árszinten lévő tabletek között? -
tjb007
nagyúr
Neked ez kell: [link]
A Part #1 a gyári állapotra állítja vissza a készüléket.”A Nandroid Backup mivel tud többet, mint a sima CWM-es rendszermentés?„
Semmivel, a CWM (és a többi custom recovery) is NANDroid mentést csinál. A NANDroid maga a módszer, a folyamat (vagy milyen szót használjak rá) elnevezése, nem egy alkalmazás.
-
-
P.Gabi
csendes tag
Üdv.
Van egy Teclast tabletem, nem gyári rommal így ugye nincsenek benne a fölösleges kínai appok.
Van olyan program aminek segítségével letudom szedni a rajta lévő rom-t?Ha igen, akkor a lementett rom-t csak felmásolom egy másik tab-ra és azon is működni fog ugyan úgy ?
( ugyan olyan tablet lenne).Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Nincs név
tag
Sziasztok, olyan 30 ezer körül keresnék tabletet, anyukámnak, a cél, hogy "sajnos az alkalmazás leállt" és egyéb problémáktól mentesen képes legyen akadás nélkül létezni.
Netezés, filmnézés, semmi más nem kell.
Láttam itt egy gearbestes win+android kombó tabletet linkelni, az nagyon izgalmasan hangzik nem tudom megbízhatóságról mit tudtok mondani.
Új és használt is lehet, tényleg az a fontos, hogy ne kelljen troubleshootolni, hanem működjön.
Előre is köszönöm a segítséget
-
mák
tag
Sziasztok,
kaptam ajándékba egy Prestidio Multipad Ranger 8.0 4G tabletet. Szinte tökéletes, csak egy problémám lenne. 5gb hely van benne, ami megtelt. Raktam bele egy memória kártyát, de nem tudok rátenni semmit. Meg tudom ezt valahogy változtatni?
Köszi a segítséget előre is!
-
akos86
aktív tag
Üdv urak! Közel 4 napja szenvedek egy allvinner a13 kék tablettel ( android feliratig eljut és ott is marad a végtelenségig) se romot se drivert nem találok hozzá. Sajnos a tableten még reset gomb sincs. Valaki találkozott már eme remek csodával?
Szétszedve az alábbi sorozatszámok:
(a0708-4d512m-jdf-16b-yxd13122501-0595)
cb-m ru 94v-0
1342 -
C. s.
addikt
válasz
tjb007 #66405 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy már megint megtaláltalak.
A 2. hsz. (part 1) végén ezt írja: "Your Memopad is succesfully formatted, now lets flash the preloader", majd egy-2 képpel lejjebb ezt: "Your Memopad is succesfully formatted". Ezek szerint ez a lépés mindent töröl róla, de én mentést szeretnék készíteni, nem leradírozni. Melyik lépéssel kell kezdenem, hogy a jelenlegi rendszerről tudjak egy komplett (bármikor visszaállítható) mentést csinálni? A végefelé lévő zöldbetűs résztől?
A Nandroid Backup mivel tud többet, mint a sima CWM-es rendszermentés?
-
tailor13
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van a családban egy Akai TAB-1088 tablet (10 coll, stb), úgy két-két és fél éves lehet, és az utóbbi időben azt csinálja, hogy bekapcsolás után folyamatos hibaüzeneteket dobál, hogy az indító leállt, meg egy vödör másik process. Android 4.0.4 van rajta, ha jól tévedek (ICS). Merre kezdjem a kutakodást, egyáltalán házilagos módszerekkel javítható? Van neki valami olyan funkciója a biztonsági mentés és visszaállítás menüpontban, hogy reboot in recovery mode, merjek azzal próbálkozni?
Nem rootoltam még, vagy ilyesmi, de a Win telepítése azért készség szinten megy.
Köszönöm a megtisztelő segítséget előre is.
-
roomi
tag
Hi. Kérdezném. Google Nexus 7 2013. Gps vevő? a készélüken belül kb.hol található?
Bal,jobb,lent,fent. Azonkivivűl,hogy az alaplapon lehet. Köszönöm -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Ne haragudjatok, most kicsit kevés az időm visszaolvasni, és ha valaki dobna egy-két tippet annak nagyon örülnék.
Tehát, adott egy Teclast P98 tablet, amin a tulajdonos kislánya az USB csatlakozót beljebb nyomta.
Jön a szöveg, hogy nem erőétette, stv, de ezt most hagyjuk.Kérdésem, hogy ilyennek a javítására van valami ajánlott szerviz, javító mester, stb?
Minden választ szívesen veszek!
Köszönöm előre is!
-
Hali1975
tag
válasz
bazsimano #66408 üzenetére
Szia ,
en vettem egy ilyet.
MInden OK ezzel is.
A 64es verzion jobban elfersz mind a ket os-t hasznalva.
De nekem a 32es is boven eleg. Igaz nem pakolom tele programokkal es a memoriakartyan tarolok minden mast.
A win 10nek szuzen 8 giga volt szabadon. Most hogy belaktam /3 user , virusirto, bongeszo, medialejatszo, egyeb/ mar csak 3,5 giga van.
Az androidon ket userrel az eredeti 6 gigabol maradt 5,2.
szoval azert nem annyira gaz a 32, de figyelni kell a tarhelyre.Ezt leszamitva gyors a rendszer/mindketto/ es nagyon hasznalhato eszkoz.
Amikre kinezted, arra teljesen megfelel.
En meg a chuwi vi10-el szemeztem a +2 normal usb miatt, de dontott a nagyobb felbontas es a 4:3-s arany:-)En a tinynel vettem nemet raktarbol :igy volt 155usd -semmi plusz ktg/szallitas sem/ es 4 napa alatt a kezemben volt. A GB-n ha jol latom most nincs ez. De azert az lehet ,hogy picivel olcsobb de a szallitas azert 17 dollar most mar:-(
Udv
-
Valzor
aktív tag
Sziasztok!
Tabletetek után érdeklődnék, ebben nem vagyok annyira otthon
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
9"-10".
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új készülék kéne.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Az itthoni forrást preferálnám, lehetőleg számlaképes hely lenne jó.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Böngészés, appok tesztelése (fejlesztés).
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
60.000 - 80.000 Ft.Ami jó lenne ezeken felül:
Minimum 2Gb ram
Jó kijelzőfelbontás, 1080p+
Ha lehet 4:3-as képernyőAmi nem annyira fontos:
Nagy belső tárhely, 16Gb elég
GSM modemRemélem létezik ilyesmi paraméterekkel megáldott eszköz, előre is köszi a segítséget!
-
intelMMX
senior tag
válasz
akos86 #66431 üzenetére
Romot innen tudsz leszedni ha kell
[link]Rádugod a gépet (Valamennyi kraft legyen az akksiba...max kiméred multiméterrel) aztán hang fel+pow gombot kell nyomni közben rádugni a kábelt. (Bűvész trükk)
CPU-Z szerint 2928 van a gépben, szétszedtem, 2926 van benne...érdekes dolgok
-
akos86
aktív tag
Üdv urak!
Segítséget szeretnék kérni van kettő db myaudio 704O tablet. Sajnos mindkettő teljesen halott gépre dugva sem reagál, töltést sem jelzi, van rá mód hogy életet tudjak lehelni bele?
-
csendes
addikt
válasz
nagyzoliph #66426 üzenetére
Ott tedd fel a kérdést, abban a fórumban, ezt írtam az előbb is. Előtte érdemes elolvasni az összefoglalót. Kaptál választ.
-
Broomi
tag
Sziasztok.szeretnék egy megbízható tabletet,ebben szeretném a tanácsokkal kérni?
Legyen 10"
Külföldi opció is játszik ha az Ausztria v.Németország
Legyen 2GB ram
Legfőképpen netezés filmezés Skype lenne használva!
Keret 70eft.
És új legyen!
3G/LTE nem kell csak wifi
Köszi előre is -
takkert
tag
Dropshipping mit jelent geekbuying-nál?
köszi -
csendes
addikt
válasz
nagyzoliph #66420 üzenetére
[Itt] olvasd el az összefoglalót és utána ott tedd fel a kérdést.
-
DanOfSzeg
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Tablet vásárlás előtt állok, az alábbi elvárásaim lennének:
-méret: abszolute nem számít
-mire használnám: Fb, youtube, olvasás, néha 1-1 film megnézése
-Keret: 20-30k minél olcósbb annál jobb
-mindenképpen magyar üzletben venném meg, nem külföldről rendelve, és új készüléket szertnék vásárolni.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
QG
tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
10
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
mindegy
főleg másodlagos képernyő a laptop mellé, böngészés, filmezés
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
max 60e Forint
■ OS?
Android 4.4+
■ felbontás?
lehetőleg 1920 alatt, hogy nagyjából akkora legyen egy pixel, mint a laptopon.Mit tudnátok ajánlani?
-
nagyzoliph
csendes tag
Expedited Shipping Service Ft 3,119
5-8 business days
Sziasztok!
Erről az opcióról szeretnélek titeket kérdezni. Banggood-on lehet kiválasztani. Valaki próbálta már? Tényleg megérkezik ennyi idő alatt? Vagy Felesleges próbálkozni vele?Előre is köszönöm!
-
cidalain
veterán
válasz
zapikanka #66417 üzenetére
hát nem fogunk megszórni 100 lehetőséggel, az biztos, és inkább az ársávod felső fele lesz. 2 GB ram felejtős.
Acer Iconia B3-A20, itt a fórumon is volt akinek bejött, volt akinek nem
Huawei T1, ha elég a 9,6", és 8GB háttértár. Viszont elég jó a soc benne Snapdragon 410
Lenovo Tab A10, viszont ez nem mai darab már
Lenovo Tab2 A10-30, ez újabb, de drágább mint az előbbiSamsung Galaxy Tab E, és Asus Zenpad Z300C beleférhet az árba, de nem vagyok meggyőződve hogy jobbak is lennének. Vagy olcsóbban az Alcatel Onetouch Pixi 3 10, de erről sem olvastam hűdeszuper teszteket
én a Huawei felé hajlanék, a filmek miatt egy microSD kártyával (bár a 16GB-os hátteresekben is kellene, mert olyan helybőség azokon sem lesz, hogy sok filmet rárakhass)
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
húgom szeretne egy tabletet vásárolni, és nem igazán mozgok otthon a tabletek világában, ezért kérnék egy kis segítséget.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? ---- 10
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? ---- mindenképp új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? ---- itthon
---- Candycrush, Angrybirds szintű játékok, internet, facebook, email, filmezés
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? ---- 40-60e Forint
■ OS? ---- AndroidKöszönöm szépen előre is.
Szép napot.
üdv
-
trafóóó
tag
válasz
Shrimplandhu #66413 üzenetére
Ha rám hallgatsz és kicsit tudsz még dobni rá, és nem sürgős ,akkor érdemes a 64GB verziót venni.
Sokkal jobban használható szerintem és jobban elférsz rajta.
Dual Boot gépnél legalábbis. -
-
cidalain
veterán
válasz
Shrimplandhu #66409 üzenetére
erős kritérium?
2 kritériuma volt: pénzösszeg, kijelzőméret
az hogy gyors, az nem megfogható, illetve egy totál átlagos 4 magos intel bail trail 2 GB rammal, már szerintem gyorsnak számít. -
trafóóó
tag
válasz
bazsimano #66408 üzenetére
Nekem ilyen van csak a 64Gb verzió.
Én meg vagyok elégedve vele.
Nem ezzel hekkelem a Nasa-t de mindennapi használatra tökéletes.Shrimplandhu Igen ha Germany választod akkor onnan küldik és így nincs Áfa meg Vám.
GB szokott lenni EU raktáron Onda V919 mert én is onnan vettem. -
Shrimplandhu
tag
válasz
AsusBoy #66407 üzenetére
Elég erős kritériumokat fogalmaztál meg. A Teclast, Onda, Chuwi vonalból 35 körül vannak a gyengébb felbontásúak. 40-45 körül a jobb kijelzővel rendelkezők.
bazsimano: Jó vételnek tűnik (én is hasonlókat nézegetek) csak sajnos nem EU-raktáros...Bamba vagyok vagy máshogy jelzi ez a webshop a termék helyét? Ez EU-raktáros?
[link]
Szerk: Eddig nem, de most úgy töltődött be a weboldal hogy választható a raktár... -
bazsimano
őstag
sziasztok!
Errol Onda V919 Air Tablet PC 32GB ROM - GOLD velemeny?
filmnezes, net, mail...ezekre lenne.
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Külföldről ha lehetséges eu raktárból szeretnék rendelni egy tabletet magamnak.
30-40 ezer ft-ot szánok rá . kritérium az ,hogy gyors legyen illetve 10 inchnel nagyobb.
Köszönöm!
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
cidalain #66398 üzenetére
Tudom, tudom, nem csak alakot kell váltani a csatlakozónál, hanem analóg-digitálist, utána meg még a jó öreg frekvencia modulált szabványra kell összepakolni a képet meg a hangot egy kábelre, amit előtte szedtünk külön a hdmi-ről külön rca-kra, pedig még először ugyanúgy egy kábelen jön a hdmi-n
A lényeg, hogy mindegyik konverter jó drága, 8-10 eFt / db... Persze vannak pár dolláros alakváltó kábelek de azok nem konvertálnak semmit csak a csatlakozó fajtáját...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Beszámítás!
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest