- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
csocsoszán #11188 üzenetére
Most olvasom, hogy az MPC az lehet csak Intel GPU-val működik. Úgyhogy menj biztosra és teszteld le. Ha nem jó, akkor ott az a régebbi PDVD, vagy az ingyenes Strereoscopic Player.
-
csocsoszán
őstag
válasz
SunMount3r #11187 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Előadásom, remélemsikerül! (Mpc-hc is fent!) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
csocsoszán #11185 üzenetére
Amúgy nem kell már PDVD a 3D-hez, mert az MPC-HC és az MPC-BE is tudja már (elvileg, bár én nem próbáltam).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
csocsoszán #11185 üzenetére
-
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Van egy dangbei mars pro 2-es projektorom. A 19-es power dvd-t felraktam.(olvastam itt, hogy az utolsó ami 3d isot le tud játszani)
Aztán azt is olvastam, a régebbi nvidia szoftvert kéne felrakni. (Egy 3070 laptop gpu-s laptopom van win 11 64-esel)
De sajnos nem hajlandó feltelepíteni a 418-asnvidiát. Arra hivatkozva, hogy "nem kompatibilis a win ezen verziójával"!
Segítenétek mit tegyek? -
Traptor
aktív tag
válasz
SunMount3r #11183 üzenetére
Tesztelgettem mindenféle variácóban.
A lényeg, hogy van valami windows bug pont úgy, ahogy én is tapasztaltam: a térhatású mód bekapcsolásakor valami idióta felbontást állít be... Amúgy erre sokan írtak is a MS-nak, aki viszont nem foglalkozik ezzel.Na mindegy, ha nem kapcsolom be ezt a módot, hanem kézzel átállítom 1920x1080@24Hz-re a felbontást akkor a KODI már nem nyúl hozzá, marad ez a 24Hz és a TV/monitor a 3D tartalom mellett át is kapcsol - kiírja, hogy vegyem fel a szemüveget.
És arra is rájöttem, hogy a jelenlegi HTPC-nél miért nem gond ez: ott a Windows MCE-be integrálódik a PowerDVD és az tudja, hogy milyen felbontást kell beállítani.
-
-
Traptor
aktív tag
válasz
SunMount3r #11181 üzenetére
Igazad van valóban vált a KODI.
Két eszközön próbálgatom:
- LG 42LA660S 3D képes tv-n
- LG DM2352 szintén 3D képes TV/monitoronDe a Windows 11-es laptopom is azt csinálja, hogy ha átkapcsolom a kijelző beállításainál, hogy térhatású mód a nagy TV-vel akkor valami 1920x1105@50 felbontást tesz ki. De hogy ezt honnan veszi?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Traptor #11180 üzenetére
Már miért ne kellene váltania? A kadenciahelyességnek (főleg mozizás esetén) pont ez a lényege, hogy filmeket az fps-üknek megfelelő frekvencián küldje ki a lejátszó eszköz. Tehát 23.976fps-t 23.976Hz-en, 24fps-t 24Hz-en és így tovább. Ezért pedig a másik beállítás az "Adjust Display Refresh Rate" a felelős alap esetben.
De most akkor monitoron próbálgatod, vagy a TV-n? A Monitorod tud 3D-t egyáltalán? Mert ha nem, akkor nem csoda, hogy 3D módban nem ad képet. A legtöbb monitor pedig azokat a "filmes" frekvenciákat sem szokta tudni, amiről írtam.
3D MVC-t pedig tudtommal még a TV-k sem tudnak 60Hz-en, csak max 24Hz-en.
-
Traptor
aktív tag
válasz
SunMount3r #11179 üzenetére
A normál - nem 3D-s - videók esetén szerintem nem is kell váltania, marad az 1920x1080 / 60Hz-en és az OK. Azt a beállítást majd megnézem ha hazaérek.
Meg talán megnézek egy korábbi windows kiadást hátha az kavar be.
Ez egyébként lehet, hogy nem KODI probléma, hanem windows, mert a képernyő beállításoknál megjelenik a "Térhatású mód" ahogy azt írtam is és ha ezt átkattintom akkor átvált valami olyan felbontásba, amit a monitor már nem tud.
Gyanítom, hogy 24Hz helyett valami másra vált. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Traptor #11178 üzenetére
Nem 3D-s videók esetén viszont rendesen vált a Kodi? Amúgy van egy olyan beállítás benne, hogy "Sync Playback to Display", ez ki kell legyen kapcsolva.
Amúgy már az MPC-BE is tudja a 3D-t, ha kell még egy alternatíva.
-
Traptor
aktív tag
Úgy látom, hogy ez már a 3D végjáték de azért megpróbálkozom a kérdésemmel, hátha van olyan, aki tud segíteni.
Van egy Windows 7 alapú HTPC-m, amin még Windows MCE van + PowerDVD 15, ami integrálódik az MCE-be. Ezzel a kombóval szinte mindent le tudok játszani de időnként előfordul, hogy a PowerDVD kidob. Ezt egyébként a BD iso-k lejátszására használom, köztük BD3D is van.
Egyelőre nem jöttem rá, hogy ez miért van de bosszantó és arra gondoltam, hogy upgrade-elek.
Nekem a full HD, 3D, audio bitstream a fontos, más nem.
Viszont pont ez a 3D MVC, ami a gondot okozza.Próbáltam a Raspberry Pi-t de ott ugye max a 3-ig van támogatás, az viszont nem tud bitstream-et. A 4-es már tök jó de az nem tudja a 3D MVC-t.
PowerDVD magasabb verziója nem jön szóba, mert 15 volt az utolsó, amiben van MCE integráció és a 19-es, amiben utoljára volt 3D támogatás.
Gondoltam, hogy összerakok egy Intel alapú új gépet Windows 10 + KODI kombóval. Itt meg ott akadok el, hogy amikor a KODI átkapcsolna 3D megjelenítésbe a passzív 3D-s LG tv-n azt látom, hogy invalid format. Valami miatt a windows a 3d átkapcsoláskor 60Hz-re kapcsol a 24Hz helyett. Ezt produkálja egyébként, amikor kézzel a display beállításnál átteszem a 3d módba a kijelzőt. Ha beteszek egy AMD RX 470-et ott ugyanez. PowerDVD 19 tök jól működik de a KODI illetve a windows 3d mód ugyanez: fekete képernyő.Van valakinek ötlete?
-
Mentát
csendes tag
válasz
SunMount3r #11170 üzenetére
Á, ezt jól benéztem, 21-es PowerDVD-vel próbálkoztam. Felraktam a 19-est, és azzal megy tökéletesen. Köszi a tippet!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Márton #11174 üzenetére
A Pi3-ról biztosan tudom. A Pi4-et nem követtem annyira azóta, de voltak gondok vele a különböző formátumokkal LibreElec-el. Hogy mit javítottak rajta azóta, arról a Pi-os Topic-ban lehet érdeklődni. Meg ugye egy Pi3 használtan jóval olcsóbb is és FHD-ig mindent visz, csak a HD hangokat nem tudja passthrough-n kiküldeni.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #11170 üzenetére
Dedurva. Miközben anno egy kis 5e ft-os gef210-zel vígan néztem 3DBD-t full minőségben PDVD 15-tel ha jól rémlik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mentát #11169 üzenetére
Melyik verziót használod a PDVD-ből? A legújabb verziók már nem támogatják a 3D-t, egy régebbi kell, de most hírtelen nem tudom melyik volt a legutolsó. Amúgy MPC-BE-vel is kipróbálhatod az is támogatja a 3D-t, csak telepítsd közben a vele járó MPC Renderer-t is.
Az az LSPCON meg az, amit írtak. Egy külön kis chip az alaplapon, ami a DP-t HDMI-re konvertálja. Általában NUC-okban, Mini-PC-kben szokott lenni, rendes alaplapról még nem hallottam, de lehet ott is használják páran. És igen, ha így van megoldva, akkor a 3D nem fog menni az IGP-vel.
-
Mentát
csendes tag
válasz
Mentát #11168 üzenetére
Lehet hogy ez a baj? Mi ez az LSPCON, és ki lehet vajon kapcsolni, vagy bukta, és csak úgy tudom megoldani, ha veszek bele egy videokártyát?
"
The stereo 3D (S3D) technology has been and continues to be supported on Intel® graphics via HDMI 1.4.
On some original equipment manufacturer (OEM) PC designs with 6th, 7th, and 8th Generation Intel® Core™ Processors, a LSPCON is used to convert a DisplayPort 1.2 signal to enable HDMI 2.0. This is a third-party integrated controller on the motherboard, and S3D is not supported in this scenario.
Our OEM partners have moved away from enabling this feature based on low customer demand. So S3D via HDMI 2.0 isn't currently supported on some 6th, 7th, and 8th Generation Intel® Core™ Processors
" -
Mentát
csendes tag
Sziasztok!
Powerdvd-vel játszanék le 3d blueray filmet integrált alaplapi Intel HD Graphics 630-cal, epson 3d projektorral. Az alaplapon (Gigabyte Z170X-UD3-CF) HDMI 2.0 van.
Nem találom sehol, hol lehetne bekapcsolni a 3d-t, a powerdvd a film megnyitásakor azt mondja, nem 3d képes a lejátszóeszköz. Az intel oldaláról letöltöttem a legfrissebb drivert, nem segitett. Van tippetek, mi lehet a gond? -
Alien!
senior tag
válasz
Mörszi22 #11165 üzenetére
4K miatt dobni a 3D-t? Miért nem jó a passzív? Ezen a felbontáson már nem akkora kompromisszum...Ahhoz nem kell gyors frissítés....Most 4K 120hzen nagyot menne a 3D szvsz, pláne oleden.
Inkább abban van látom a problémát, hogy a filmkészítőknek plusz pénzbe került, a játékkészítőknek is. A PC-s 3D amúgy is bonyolított volt (a konzolok meg űbergyengék voltak hozzá akkoriban), plusz itt sem volt szabvány, szokásos külön utak a gyártóktól...Az otthoni 3D-zés sem terjedt el, ott az emberek háttal vasalva tévéznek, sokszor arra sem képesek, hogy 20 percre folyamatosan nézzék a képernyőt...oda minek szemüveg meg 3D?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mörszi22 #11165 üzenetére
Lehet lehetett volna kiforrottabb is technológiailag, de nekem ezzel a részével a SAMSUNG H6400-as TV-vel és aktív gyári szemüvegeivel nem túl sok gondom volt. Hosszú távon persze fárasztó tudott lenne, de hogy megnézzen az ember, akár egy másfél órás filmet vele, az bőven belefért. A fő gondot én a tartalom gyártás elmaradásában, ill. alacsony minőségében látom. Alig készült tényleg olyan 3D WOW faktoros film (technikailag), amiért egyáltalán érdemes volt a 3D-s verziót nézni a sima 2D-s helyett. Pedig abból a párból ami viszont így készült, azokból egyértelműen látszik, hogy volt fantázia, volt élvezeti érték a 3D-ben. Sajnos ez a potenciál veszett el. ill. ki a "műfajból". Nem is csodálom, ha akárcsak valami friss Hollywoodi szuperprodukció 3D-s változatát akarta megnézni vele az ember, hogy az is mekkora csaalódást okozhatott, mert egyszerűen nem volt 3D-re "optimalizálva" a film, még sokszor akkor sem, ha tényleg 3D-s kamerákkal rögzítették eredetileg. Nem tudom annyira a technikai hátterét, hogy mi és hogyan szükséges még hozzá igazán, de a legtöbb ilyen 3D-s film semmi igazi pluszt nem nyújtott a 2D-s verziójához képest és inkább csak egy felesleges nyűg volt úgy nézni. Az a kevés ellenpélda ami van, azokból viszont jól látszik, hogy igenis lehet ezt jól csinálni is, ezek pl. olyan filmek nálam, amiket ha újra megnézek, akkor ismét csakis 3D-ben teszem, mert valahogy az adja meg igazán a sava-borsát és sokat rádob pluszban az élvezeti értékére.
-
Mörszi22
újonc
válasz
SunMount3r #11163 üzenetére
Sajnos a technológia soha sem volt kész és teljes értékű. A kijelző technológia csúcsát súrolgatta. Egyszerűen az LCD-ből nem tudnak olyan gyors és pontos válaszidőt kipréselni, ami a tökéletes képalkotáshoz szükséges lenne. A kijelző lomhasága okozza a sztereo átmosódás miatti szellemképességet és a jobb-bal kapcsolgatása közben keletkező vibrálást. Ebbe beleértve a szemüveget is, mert az is egy lcd kijelző, ami a szem kitakargatását végzi, szinkronban a tv-vel. Csakhogy nincs tökéletes szinkron.
Tehát annak idején dobtak egy csontot, mert bíztak az LCD technológia fejlődésében.
Nem segített az emberek hosszabb távú reakciója sem. Sokaknál fizikai reakciókat vállthat ki az önkénytelen zoomolás, vagy a vibráció,....
Sokak, akik 3D tv-t vettek, a beépített demo videókat meg nézték. Hú de jó,...... de be nem ruháztak, hogy a többi komponensük is 3D képes legyen. Avagy aztán soha sem használták.Az utolsó szöget a 4K bevezetése verte be a 3D koporsójába. A 4K még lassab kijelzőket eredményezett, itt már hatalmas lett a különbség 4K és a 3D vetített képei között. Ezt nem vállalták be a gyártók, inkább tobták a technológiát.
Ígéretes, ha a nanoled tecnológiát sikerül (rendesen) létrehozni. A nanoled kijelzőket meg tudják csinálni, de a ledek egymástól elszeparált kivezérlése okoz gondot jelenleg a gyártóknak.
-
válasz
SunMount3r #11163 üzenetére
Ezt sem tudtam így pontosan. Anno mikor csereérett lett a korai LCD tévém, 3D- sre akartam váltani, de szépen eltűntek. Én a filmek miatt, de manapság már azok is csak a moziba jönnek 3D- ben...asszem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DarthSun #11162 üzenetére
Náluk a 3D-zés főleg a játékokat jelentette és ahhoz külön Nv 3D képes monitor és szemüveg is kellett. Amint ennek divatja lecsengett (gondlom a kutya sem vette őket), úgy gondolták, hogy ha nem fogy hozzá a saját plusz hardverük eléggé, akkor meg minek bele... A HTPC felhasználás náluk nagyon marginális kérdés a játékokhoz képest.
Az AMD még tartja a frontot, de ott az új kártyákkal meg más gondok vannak a HTPC-zés terén. Nagyon úgy fest, hogy a Ryzenes APU-k, de még az újabb Intel IGP-k is jobb választások a dVGA-knál HTPC-re manapság.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alien! #11160 üzenetére
Nem tudom, hogy ezek a még jó, utolsó driver-ek milyen újabb kártyákat támogattak már, de akinek esetleg már annál újabb lenne, az gondlom nem is tehet ellene semmit. Ezért jó APU-s, vagy IGP-s procit venni, mert ha jól tudom, akkor arról is bármikor mehet a lejátszás, ha épp csak a 3D kell. De már a modernebb IGP-k is elég jól viszik a 4K / HDR-t is, ehhez már nem is kell valami külön izomkártya.
----
Meg amúgy miért, mit műveltek a TV gyártók? (Azon kívül, hogy már nem gyártanak 3D-s TV-ket)? -
-
Mörszi22
újonc
válasz
SunMount3r #11158 üzenetére
siker!
Az Nvidia 382.33 (2017) driver telepítése azonnal megoldotta a problémát.
Érdekes az, hogy az nvidia oldala felajánl egy "old driver" kiválasztás/letöltés lehetőséget, de ezek is túl frissek. A legrégebbi (2020 december) leírásában találtam egy "Nvidia 3DTV" linket, ami egy már nem létező oldalra dob át, Nvidia honlapján bellül.
Tehát külső forrásból kell beszerezni.Egyszerű volt a megoldás, a Nvidia pedig mehet a.......ba, mert ahelyett, hogy ezt a tényt a honlapján közölné, az összes valaha volt 3D tartalmat és leírást eltűnteti (még a súgóból is el tűnt minden stereoscopic 3D menüpont) pedig a laikus hol keresné, ha nem az Nvidia hivatalos honlapján?
Másik amire rá kellett jönnöm közben, hogy a PowerDVD újabb verziói sem képesek már a 3D futtatására. Ebből is az utolsó a 19-es verzió. A 20-21 nem 3D-s. (ők legalább közölték leírásban, így gyorsan dudtam merre keressek megoldást)
A segítséget mégegyszer nagyon köszönöm.
-
Mörszi22
újonc
válasz
SunMount3r #11155 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a kielégítő választ.
Megyek is, be kapcsolni a gépet.
A régebbi telepítése is tökéletes opció számomra, semmi olyant nem csinálok a géppel, ami indokolná a legfrissebb drivert.
Eredménnyel jövök később. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mörszi22 #11154 üzenetére
Az egyszerű válasz az, hogy az Nvidia már évek óta dobta a driver-eiből a 3D támogatást. A bonyolultabb, hogy még így is meg lehet esetleg oldani. A legkönnyebb talán, ha még azt az utolsó driver verziót teszed fel, ami még támogatta. Ha ez nem annyira tetszik, akkor a bonyolultabbakhoz pl. itt és itt is találsz megoldást. Bár nem tudom, hogy a legfrissebb driver-ekkel is működnek e ezek. Lehet már vannak más/újabb trükkök is rá. (Ja és bár nem hiszem én személy szerint, hogy ezek a megoldások valami visszafordíthatatlant okoznának, de csak a saját felelősségedre!).
-
Mörszi22
újonc
Üdvözöllek benneteket,
Segítséget kérek pc-avr-projektor 3D elő varázsolásában.
Rendszer:
-3D képes epson eh-tw6000 projektor (aktív)
-3D képes Marantz sr 5013 AVR
-3D képes Dune HD Max4K médialejátszó.
Ezek működnek is, tökéletes az összhang, jó a kép, aktív a 3D,.....AVR a központ, hozzá csatlakoznak bemenetre a Dune Hd, a PC, kimenetre pedig a projector és elsődleges kijelzőként egy 4K Samsung TV, ami nem tudja a 3D-t. Őt ki kell kapcsolni, ha a projektoron 3D-t nézek. Gondolom jelzi, hogy nem képes rá, így a rendszer inaktívba teszi a 3D-t. Ezzel semm baj, a vászon amúgy is el takarja a tévét, eddig is így használtam,....
Minden HDMI kábellel csatlakozik (nem a 2500 forintossal)Ma megpróbáltam a számítógépből is kinyerni 3D-t, eddig sikertelenül.
Asus rog-strix nvidia 1060 6gb feltételezem, csak kéne tudnia. Sajnos semmilyen beállítási lehetőséget nem találok, ami az aktív 3D-re vonatkozna. Sem az Nvidia vezérlőben, (friss) sem windowsban,....
Driverre rá keresve csak a már telepített Nvidia illesztőprogramot találom. Az asus oldalán szintén, az Nvidia oldala pedig mindenképp a legújabb kártyájt és a VR-t akarja rám erőltetni.Film anyagom van bőven, mindenféle kiterjesztés. Mindet le tudom játszatni, powerdvd, vlc, mplayer classic,.... De 3D nélkül. A bluray (iso) ha csak 3D, közli is, hogy nem lehet lejátszani, mert nincs 3D eszközöm. Egyedül a szarabb SbS/top buttom működik. De persze azért, mert itt a kép ketté vágását és egymásra illesztését a projektor elvégzi.
Mit lehetne tenni, hogy érezze magát 3D képesnek ez a kártya/gép? -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
A korábbi 3D film lejátszáshoz kapcsolódóan előjött egy megoldandó ptobléma.
PowerDVD v15 rendben játssza a 3D filmet, LG TV-n jól meg is jelenik a kép, de tegnap barátom belefutott egy részben feliratos filmbe, ahol a feliratok a TV közepétől jobb széle felé kezdődtek, majd a felirat vége bal szélről a TV közepe felé folytatódott.Létezik "triviális" megoldás, hogy a felirat is rendben megjelenjen?
-
HOBO1
újonc
Köszönöm a gyors tanácsot, pendrive -ról lejátsza a filmet, a többit akkor TV-s Topicba!!
-
SunMount3r
nagyúr
Milyen protokollal? DLNA? Ha tudja a TV-d az SMB/SAMBA megosztásokat kezelni, akkor inkább azon keresztül kellene. Teszt: kimásolod egy Pendrive-ra a videót és közvetlen a TV-be dugva próbálod lejátszani. Ha úgy sem játssza le, akkor ennyit tud (nem tud) a TV lejátszója. Ha így lejátssza, akkor a hálózati megosztási protokoll a ludas. Amúgy ez inkább a Samsung TV-s Topic-ba való kérdés, vagy pedig ide. Ez a Topic a 3D-s filmekkel foglalkozik.
-
HOBO1
újonc
Sziasztok! A WEB-DL.DDP filmek lejátszásával vannak problémáim. A samsung 8500 curver tv média lejátszója nem játssza le. A H264 es H265 formatumot pedig tudja. NAS rol játszom le a filmeket. Esetleg vkinek lenne ötlete , elöre is köszi!!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SunMount3r #11134 üzenetére
Kicsit húzódott a teszt, de ~15-ös PowerDVD + az eddig is használt HDMI kábel megfelelő kombinácó lett végül.
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djfantom #11146 üzenetére
Ha a projektorod nem tud 2D-ből is 3D-t csinálni, akkor hidd el nem éri meg vesződni ezzel (de még akkor sem). Inkább nézz rendes 3D filmeket rajta, amik 2D-re vannak kitalálva, azokat meg 2D-ben. Ha egy filmnek van eredeti 3D változata is, akkor pedig nem kérdés, hogy az ami neked kelleni fog, márha mindenképp 3D-ben akarod nézni.
De amúgy PC-n a DVDFab-al tudsz ilyen konvertálást csinálni előzetesen. Lejátszás közben meg pl. a PowerDVD is tudja (a 19-es verzió még tudja, a felett már nincs 3D), de lehet vannak még más lejátszók is, pl. Stereoscopic Player. Ezekkel nyilván mind különböző eredmények érhetőek el, amik függenek a 3D konverzió beállításoktól is. Én ezért is mondom, hogy ez egy elég mű dolog, én nem kínoznám magam vele.
-
djfantom
tag
válasz
SunMount3r #11145 üzenetére
Nekem csak egy egyszerű LG PH450UG led projektorom van. Itt ha úgymod a 3d-be kapcsolok.Akkor csak a 3d tartalmakat tudom lejátszani. Dlp 3d szemüveggel nézve.
De annak is örűlnék ha valamivel át tudám konvertálni 3d-re.Mindenféle állitgatás nélkül. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
djfantom #11144 üzenetére
A projektor 3D beállításai között nézd meg, hogy ezt mivel lehet. Nekem legalábbis a Samu TV-men van ilyen opció, hogy "elvileg" 3D-t csinál a 2D-s videóból. Amúgy nem sok értelmét látom, inkább csak fából vaskarika, az így kapott 3D közelében sincs az igazi 3D-nek, amikor a forrás videó is eleve 3D formátumban van, mert az igazából ez kellene hozzá. Az eddig kiadott 3D filmek listája. Ajánlom a Sammy's Adventures 3D első részét, no az utám már minden csak "mű" 3D-nek fog tűnni, még a többszázmilliós Hollywoodi istenfilmek is (lehet főleg azok).
-
djfantom
tag
válasz
spider80 #8200 üzenetére
Sziasztok.Hogy tudok sima filmet 3d-be lejátszani,hogy dlp 3d szemüveggel tudjam nézni? Van egy lg led projektorom ami tud 3d-t. Csak olyan formátumú filmek kellenének. Párat szedtem le netről amiket szépen lejátszható.Csak azok régebbiek.Az újak mind sima formátumban vannak fent.Ehy sima mkv,avi,divix... formátumokat mivel játszam le,hogy átkonvertálja 3d-be?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szaboolcs #11142 üzenetére
Ha ezt elolvasod (az eslő Post-ot), akor kiderül mi ajánlott jelenleg 3D-re. Ebből látszik, hogy a Pi3B+ nem tud HD audio-t, ha ez nem kell és megelégszel az 5.1-es DTS, DD-vel, akkor jó választás. Mindhogy az is, hogy egyébként, ha van rá kess a Z9S is jó vétel (használtan), ha később többet/gyorsabban akarnál. FHD 3D képminőségben ezek között nincs eltérés. A többirők kérdez a linkelt média lejátszós Topic-ban. (A Vero 4K-t nem ismerem, arról is kérdezhetsz, de képminőségben biztos nem jobb semmiben 3D-re, mint a többi.)
-
szaboolcs
újonc
válasz
SunMount3r #11141 üzenetére
Igen, csak full hd a cel, 4k-t visz minden ami nem 3D, projektor meg ugysem tud tobbet. Egyelore ugy nez ki akkor, hogy raspberryt erdemes csinalni, mert mindenkepp ujban gondolkodom. Esetleg xboxra valami megoldas?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szaboolcs #11140 üzenetére
A Zidoo Z9S egy nagyon jó lejátszó 4K / HDR-ig. A Z9X-nél jött az új SOC (HDR10+ és némi DolbyVision), de jelenleg nem tudom mennyire és mire lett eddig "olyan jó" pontosan, hogy a kezdeti problémákat mára mennyire javították (mert voltak). Ezért kérdezz rá a linklelt Topic-ban. A Zappiti-s, Dune-s dologra is kérdezhetsz, ha csak FHD a cél (ettől följebb bitos vannak problémák, szerintem nem éri meg). De csak azért, mert a ezeket nyomják a hazai shop-ok, nem kel bedőlni nekik. A Dune sem az már, ami régen volt. Szerintem Zidoo, vagy maradsz a Pi3B+-nál. Ha azt olvasod egy akármilyen webshop termékoldalán, hogy ezt, vagy azt "tudja" az édes kevés, mert az se mindegy, hogy hogy tudja (pl. kadenciahelyesség, színpontosság, éstaböbbi...).
-
szaboolcs
újonc
válasz
SunMount3r #11138 üzenetére
Zappiti, dune Full HD-nel, ha csak filmre hasznalom akkor jo lehet (ugy ertem nem akad stb)? Igazabol ott van mellette xbox meg egy xiaomi mi box is egy hdmi matrixon, vagy amugy is ajanlott lenne a zidoo akar ujjonan is?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #11138 üzenetére
Drágábbak, de modernebb lejetszók:
Zidoo S9X(használtan), vagy Z9X.
Egy kis korrekció: Tehát Zidoo Z9S (korábbi modell) és Z9X (újabb). -
SunMount3r
nagyúr
válasz
szaboolcs #11137 üzenetére
Legolcsóbb: Pi3B+, Libre Elec-el. Ez még FHD-ig mindent visz és jó is.
(A Pi Topic-ban és itt is érdeklődhetsz.)
Drágábbak, de modernebb lejetszók: Zidoo S9X (használtan), vagy Z9X.
A többi olcsó kínai Box egyáltalán nem tud "igazi" 3D-t. Dune, Zappiti azért nem ajánlott, mert ha már drágábbat veszel, akkor ne csak 3D-ben legyen jó. Apple TV, Shiled, ezek meg nem tudnak 3D-t.
-
szaboolcs
újonc
Sziasztok,
új vagyok a témában, vettem egy Optoma 3D projektort amin 3D Bd Iso és/vagy mkv3d filmeket szeretnék lejátszani. Utánaolvastam a különböző android boxoknak, de nem bírtam rájönni, hogy pontosan mitől függ, hogy az adott box le e tudja játszani a 3d filmeket (full hd 3d). Hardware-esen elméletileg több chipsetnél is olvastam az MVC lehetőséget, habár a gyártók weboldalán a legtöbb esetben nincs feltüntetve. Adott például egy H96 Max box, amihez oda van írva, hogy 3D, MVC az emag oldalán, de más oldalakon nincs odaírva, a Rockchip oldalán sem írják, hogy támogatná az MVC-t (egyik termékükhöz sincs írva). Akadnak ugye a zappiti, zido, dune, stb. márkák amik viszont irreálisan magas áron árulják a készüléket vagy, ha az elérhető árú, android 6-ot futtat ami már nagyon öreg.
Tudna valaki ajánlani android boxot ami elérhetőbb árú vagy mindenképp érdemes befektetni egy magasabb árkategóriába? Kimondottan csak a filmek miatt kell, más funkció nem érdekes (hbogo, netflix, stb.). Jelenleg a Zappiti Mini 4K-t nézem.Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SunMount3r #11134 üzenetére
No ezeket összeszedem, ha helyszínen leszek ne akkor kelljen vadászgatni a programokat. A kábelt meg beszerezzük, mert nem tudom mi a kínálat lejátszás terén, ne ezen akadjunk meg.
Márton
3D filmek 30...50GB méretűek oda a 2MB/s írású pendrive nem igazán megfelelő, a megfelelő kapacitású és gyors írásúak meg 10k+ tól kezdődnek, ráadásul írási sebességről nem nagyon regélnek a gyártók (külső ház + SSD a legbiztosabb, de arra megint költeni kell, bár az 1.4-es HDMI-t sem tudom mennyibe lehet beszerezni
), meg így kimarad a másolgatásra várakozás "élménye"
-
SunMount3r
nagyúr
HDMI High Speed with Ethernet (1.4-es) kábel elég hozzá.
PowerDVD, valami régebbi verzió, pl. a 15-ös. Vagy Jriver, vagy Stereoscopic Player, vagy (mókolósabb) DSPlayer MadVR-el. Persze csak, ha "igazi" 3D BD ISO-król, vagy Remux-okról van szó. A "felezett" 3D Rip-eket viszont bármelyik lejátszó átküldi (azokból csak a TV csinál 3D-t), pl. MPCHC, ha a minőség nem annyira számít. -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom megkért segítsek már neki 3D filmek lejátszásában, viszont vannak erős hiányosságok 3D lejátszás ismeretekben
LG TV + i7-es jó pár éves laptop Intel IGP-vel w10 x64 21h2
Két lehetőség merült fel:
1. médiaszerver futtatása a laptopon és ezen keresztül a TV saját lejátszójával való lejátszás
2. laptopról lejátszás HDMI kábelen keresztül a TV-reEz utóbbihoz kellene egyelőre némi segítség
Van-e minimum követelmény HDMI verzió terén 3D lejátszáshoz?
Milyen alkalmazás tud/képes 3D-s filmet dekódolni és azt TV-re kirakni?
Utóbbihoz kellenek-e egyéb kiegészítők, speciális beállítások? -
-
-
Balerik
aktív tag
válasz
Doky586 #11125 üzenetére
Hát nem igazából.
Sajnálom, de lehet, hogy rosszul kérdeztem vagy fejeztem ki magam.
- Windows 10 19H...(18363...) alatt automatikusan beállítja a felbontásoknál a 1920*1080p 3D, bekapcsolva van a 3D kijelző és mégsem vált át a tv 3D módba,
csak akkor ha 3D jelet kap.
- Windows 10 20H...(19041....) alatt ha bekapcsolom a képernyő beállításoknál a 3D kijelzőt és a felbontást is 1920*1080p 3D re állítom( ez a opció csak akkor jelenik meg a felbontásoknál, ha bekapcsolom a 3D kijelzőt), akkor a TV átkapcsol 3D módba és így ,,mosott" lesz a kép. NEM kap 3D jelet, nincs elindítva semmilyen 3D film. -
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van 3D megjelenítéssel, hogy a Windows 10 20H...(19041....) alatt ha bekapcsolom a képernyő beállításoknál a 3D kijelzőt és a felbontást is 1920*1080p 3D re állítom( ez a opció csak akkor jelenik meg a felbontásoknál, ha bekapcsolom a 3D kijelzőt) akkor a TV átkapcsol 3D módba és így ,,mosott" lesz a kép. Ez a ,,hiba" előjön Intel és AMD grafikus kártyánál is. A Windows 10 19H...(18363...) alatt nem jelentkezik. Ott a driverek telepítése után automatikusan beállítja a felbontásoknál a 1920*1080p 3D, bekapcsolva van a 3D kijelző és mégsem vált át a tv 3D módba. A driverek mindkét Windows 10 alatt ugyanazok. Mi lehet a megoldás? -
CsoGe
csendes tag
válasz
Alien! #11120 üzenetére
Hali!
Én ezt nem értem. A stereostopic player-nél és a 3Dvision Playernél is ha rámegyek, hogy dvd megnyitása, akkor a bemountolt bd50-es lemezre azt írja, hogy nem talál benne semmit. Ha a fájlot akarom megnyitni a virtuális lemezről, akkor meg betölti, de nem indul, ha rámegyek a lejátszásra. Miért kellett ezt így megbonyolítani? Az SVP filter egyébként aktiválást kér.
Egyáltalán melyik minőség jobb egy LG 3D led tv-nél? Egy IMAX-os 3D fájl, amit a tv-n keresztül egyszerűen tudok 3D-be kapcsolni, vagy jobb a BD50 és a küszködés? Minőségre melyik ad többet?Köszi,
CsoGe -
Alien!
senior tag
már melyiket? a powerdvd visz BD-t is, Isoból is (19-ig bezárólag 3D támogatott)
Egyébként NVidia kártyásoknak kötelező a 3DVIsion Video Player, manapság már ingyenes, ez egy brendesített Stereoscopic player amúgy, de annál jóval stabilabb ezeken a kártyákon. Én még pluszban aláraktam az SVP filtert is, így meg van oldva az interpoláció is. -
Alien!
senior tag
a powerdvd viszi, de lehet próbálkozni a stereoscopic player-rel is.
-
Alien!
senior tag
valóban vissza kell állnod egy régebbi driverre. a legegyszerűbb módja ha letöltöd a 3D Fix Managert, ebben van egy driver fül, az mindent beállít neked. Ha esetleg játszol is, akkor végképp kötelező!
-
SunMount3r
nagyúr
Az új Nv driver-ekből ki lett szedve a 3D (tk. már elég régóta). Vagy visszaállsz arra legutóbbi driver-re, amivel még működött, vagy ez lehet a megoldás.
-
CsoGe
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy én maradtam le egy kicsit a fejlődésben mióta megszülettek a gyerekeim, de néhány éve még úgy tudtam nézni BD50-es 3D-s filmeket, hogy az nvidia beállításnál engedélyeztem a sztereotopikus 3d módot, majd a PowerDVD érzékelte a 3D filmet és átváltott a tv 3d módra. (vagy én tudtam átkapcsolni.)
Ma eljutottam oda (kb. 2 év után), hogy újra egy ilyen filmet akartam nézni, de a PowerDVD18 (régen is ez volt) nem engedte bekapcsolni a 3D módot. Bementem az nvidia beállításokba (frissítem folyamatosan az nvidia drivert) és már nem is látom a szteroszkopikus 3D menüt.
Én maradtam le valamiről és ez már nem divat, vagy csak máshogy kell csinálni valamit? (notim van, de csak a tv kijelzőjét használom.)
Tud valaki felvilágosítást, esetleg segítséget adni?
Előre is köszi!
CsoGe -
Abel-0101
aktív tag
Tesztelve a splash pro, köszi
-
akyyy
senior tag
sziasztok. tudok, már kicsit eljárt az idő a 3d felett (PC-men régebbi drivert kéne vissza tenni, de ez vitte eddig a legeslegjobban a 3D ISO filmeket), laptopon úgy ahogy lejátszotta, de ez a legkényelmesebb (mivel a laptop hordozható
).
A gondom az, hogy elég furán néz ki a lejátszó, lehet már sok neki az alkalmazás, de még így is viszi, egy 16-os verziójú powerdvd, de a legújabb, 20-asban már nincs 3d.
Illetve a legnagyobb gondom az, hogy ha nem fülessel, hanem a tv hangszóróival nézem hallgatom, akkor a beszéd nagyon nagyon halk, semmit nem lehet belőle érteni. (régen fülessel még az is gond volt, hogy a beszédhangok úgy hangoztak, mintha egy mozis verziójú letöltött filmet néztem volna, de erre a beállítást már megtaláltam).
Szóval vagy erre kéne valami jó beállítás, vagy esetleg valami másik program ha akadna. próbálkoztam ezzel a mdc-hc-vel, elindulni elindult a film, de nem lett 3d-s, gondolom a laptop miatt. -
Balerik
aktív tag
válasz
norbert8210 #11098 üzenetére
Van egy projektorom... Milyen projektor? Támogatja a 3D vetítést?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
norbert8210 #11098 üzenetére
Az a Box szerintem sem támogatja a full 3D MVC formátumot. Az SBS (aktív 3D-s pl. Samsung TV-khez jobb) és az OU (passzív 3D-s, pl. LG TV-khez jobb) viszont biztosan tud, hiszen azokból csak a TV csinál 3D-t, nem a lejátszó Box. Zidoo Z9S most a legolcsóbb ajánlható 3D-s lejátszó a piacon. Az OU és az SBS "felezett" felbontású 3D-t nyújtanak csak, ami még nyilván függ attól is milyen minőségben kódolták át őket az eredeti BD anyagból. Amúgy filmtől is függő, hogy milyen lesz a 3D élmény. Sajnos a legtöbbnél pont ez a "kiugró" 3D hiányzik. Ha ezt a "pop-up" feeling-et tesztelni akarod, akkor szerezd be OU, vagy SBS-ben a Sammy's Adventures (első része) és az Under the Sea 3D változatait, valami normális forrásból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest