Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem az általam leírt konteókból nagyjából semelyik állítás nem igaz illetve rész igazságok vannak mögötte. Tehát az AD 102 és 103 közel azonos profitra hozható ki eladásilag( per sku, nem úgy átlalában volumenre értve, abban biztos hogy Nvidián keresnek igazából jelentős összegeket) vele egy szinten lévő AMD lapkákkal.
Valószínűleg AMD nagyobb árrést ad az AIB partnereknek az Nvidia meg lényegesen nagyobb volument hoz.
A 4090 és a 4080 sem teljes értékű, de azonos GPU ra épül .Szerintem túl nagy különbség nincs köztük gyártást nézve. Biztos van kisebb nagyobb eltérés de nem hiszem hogy akkora összegről beszélünk gyártás szintjén, ami jelentősen befolyásolná a besorolási árazásukat még VRM és PCB szintjén sem.Jó példa erre a 900 dolláros 3090 Ti...
Valószínűleg AMD-t és Nvidiát is súlytotta a nagy raktárkészlet de Nvidiát felvásárolták, AMD a kisebb raktárkészlettel lassab forgási sebeséggel( A hirtelen elbillent piaci részesedés erre utal) lehet egalizálta a piac a dolgot de igazából értelmes áron már alig / szinte nincs is Ampere/ RDNA2 kártya ,nagy SKU-k. úgy az EU piacot is nézve, Raymond linkjei alapján.- nem vagyok meggyőződve az utolsó bekezdésedről, de nem tartom kizártnak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest