- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Hát a GPU tekintetében ez érintheti az Apple-t, akik ARm magok mellett Imagination IP-t használnak.
VAlamint a Samsung próbálkozott utoljára RDNA2-vel
Nem is beszélve arról, hogy a Qualcomm a saját adreno IP-jét használja.De nem ismerem a részleteket, az Arm license is több rétegű lehet, nem tudom, hogy csak akkor érintett-e egy design, ha a CPU mag közvetlenül az ARM-tól van, vagy akkor is, ha az ISA-t licenszeli, mint pl az Apple.
Ami még érdekesebb az ez:
"According to the updated Qualcomm counterclaim, after 2024, Arm is no longer going to license their CPUs to semiconductor companies such as Qualcomm under technology license agreements (TLAs). Instead, Arm will only license to the device-makers."
Tehát én értem, hogy egy telefongyártó, pl Samsung, aki a chipjét is saját maga tervezi, ezt megtudja tenni. Meg persze tudjuk, hogy a kínai telefongyártók és chiptervezők között szoros kapcsolat van (pl Huawei - HiSilicon) De azért szerintem inkább a Samsung helyezete a kivétel.És mi lesz például azokkal az esetekkel,. amikor az ARM mag nem tölt be központi szerepet? PL az AMD által használt ARM alapú platform security processor?
Vagy pl a Phison, aki tudtommal nem SSD eszközöket, csak vezérlő chipeket tervez?
Vagy az összes "freelancer" Arm szerver CPU tervező céggel?Én értek félre valamit, vagy ez tényleg ennyire képtelenül hangzik?
Jó, egyébként az igaz, hogy a vezérlő cuccokat valószínűleg relatív egyszerűen meg tudják oldani RISC-V alapon. De ez Arm alapú telefon és szerver chip tervező cégeknek betenne. Jól értem?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- LEGO klub
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest