- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
xmercedesx #1920 üzenetére
Az 51% az új 100%, értem!
-
VirsLee
őstag
válasz
xmercedesx #1918 üzenetére
Hogy jött ki a 610?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
xmercedesx #1918 üzenetére
hm. hm. <fejvakar>. a lila melyik ceg szine ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
xmercedesx #1895 üzenetére
ez a ket kep max. annyit bizonyit, hogy ugyanugy, ugyanabbol a szogbol fotozod a gepet, mint anno Agimat haverod.
es ugyanugy fogalmad sincs a printscreenrol. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1911 üzenetére
Barátom, gyári eladasi árnal olcsobban beszerzed, neked aztan vannak ismeroseid.
Mindenki buta aki nem varazslatos ismerosoktol szerzi be dolgot meg inkabb hagyjuk, repedezik a plafon.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1909 üzenetére
Kéz alól olcsóbb, kezratetellel meg gyorsabb.
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1900 üzenetére
És ha mindenki "Kéz alol" Venné, ki venné meg boltból?
Mi a garancia hogy aki boltból veszi rögtöm 50%-al olcsobban fogja adni? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Barátom, súlyos.... kicsit Zuzu Petals szindróma. [link]
-
koko52
nagyúr
válasz
Nem boltbol kell venni hanem kez alol szamlaval ,ovp vel-----de akkor a Ryzen árát is felezd meg! Engem érdekelne ez a forrásod. Privátba küld már át légy szíves, kellene pár proci. Ennyiért akár Intel is lehet.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Vedd meg, annyiért megéri. De az MCE-t ne felejtsd el bekapcsolni, mert anélkül 4.3-on fog tetőzni a multi-core turbo.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Meg egy scr shot -ot sem tudsz csinalni? Komolyan ugy fenykepezed valami regi teloval a monitort?
-
MPowerPH
félisten
válasz
xmercedesx #1876 üzenetére
Milyen Inteled van, ami a magadott erteken belul fogyaszt 10 mag erelyeig?
A 8700K 1 szalas eredmenye alapon egy kamu. Szoval abbol ne induljunk mar ki. -
Yutani
nagyúr
válasz
xmercedesx #1893 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd, mert nem ismerek még egy olyan 5 évest, aki regisztrálni tudna a Prohardverre.
És biztos vagyok benne, hogy te csodagyerek vagy. Már 5 évesen annyi eszed volt, mint most.
-
carl18
addikt
válasz
A kèp minőségèből is látszik, itt nagyon szalajt a lánc.
-
koko52
nagyúr
válasz
Ezmiez? Azt látom, hogy 4 magos valami.
Most írjam megint, hogy mikor tanuljátok a PrtScr gombot?
Ilyet mutattam én is Ryzen 4 magossal: [link]
Most nézem belinkelted az akkori képernyő fényképet.Ha ez a 8700k akkor eltűnt két mag?
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1893 üzenetére
Dobj már jobbat, mert ez a német árukereső!
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1885 üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Babám, egy 50%-kal elnezted az árakat véletlenül...
A fogyasztás/melegedés/hőátadó felület fogalmakat pedig még mindig nem tudod értelmezni.
-
carl18
addikt
válasz
És hol kapja meg az ember ezeket a processzorokat ilyen áron. Te valami alternativ világból jöttél? Amazonra ránéztem de a 8700K is 400 euro + a többiről ne is beszéljünk. Most is megmutattad mennyit ér a szavad, és hogy nem tudod alá támasztani a hiteleséged.
"Képzeld itt a szoméd egy 10900K-t 500 ft-ért árul"Mindjárt átugrok hozzá, jó lesz ajtó támasznak vagy alátétnek.
-
snecy20
nagyúr
válasz
xmercedesx #1884 üzenetére
Végülis csak az asztali CPU történelem legjobb performance/watt mutatójú termékei a Zen2-k, de nyomd tovább az okosságokat.
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1873 üzenetére
Akkor vedd meg, és élvezd a teljesitményét! Ha neked nem számit a hőtermelés/fogyasztás.
Azért tegyük hozzá egy 3700X 101E forint, 3900X 145E ami sokkal barátságosabb árban megy. Az Intelnél most itthon a 9900K 180E ft, most komolyan 8 mag 16 szál csak mert "Intel" ennyit akkor se ér.
A 10900K meg 225E forint szerintem a "Magadfajta" embereken kivül nem sokan fognak lecsapni rá. Télen egy hideg szobába valójában jól jöhet a 10900K Hőtermelése, de nyáron nem túl ideális.Itt csak az a gond hogy az intel mellet már nem szól semmilyen érv.
Sokkal drágább, sokkal többet fogyaszt, jobban melegszik és az intel mellé nem jár gyári hütés sem. Na és még ennek fejében ott a sebezhetőségek tömkelege.
A 3700X 9900K szintü processzor 80% többe fáj az intel, úgy hogy még annak venni kell külön coolert is. A Ryzen meg müködik a gyárival, ez a nem mindegy. -
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1850 üzenetére
NÉmetbe lakok 3x annyi kb az áram és nem érdekel tele van napkollektorral a ház teteje szinte már az a ritkaság akinek nincs.
A napkollektor meleg vizet termel. Ez neked felesleges, mert a procid megtermeli helyettük. Ahogy olvasom a processzorok és az energiatermelés egy szinten van nálad. De ne hagyd abba, jót mulatok!
(van napelemem de nem mertem Intelt venni) Amúgy régen járhattál itthon, mert lassan itt is ez lesz a helyzet, napelem-e lesz lassan mindenkinek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1876 üzenetére
Nem én mondom, intel mondja. Ezért a rendkívül magas túlfogyasztás miatt is képes arra amire. És igen, nálad is ennyit fogyaszt alapon mert ez a gyári beállítás. 10nm asztali proci nem hiába nem jött, ott ezt már nem tudják megcsinálni. 3,7GHz-re vonatkozik a 125W. Kisebb hoatado felület mellett ezt már nem tudják megcsinálni.
Gyk. pár% előny miatt fizetsz irreálisan magas felárat Ryzenhez képest.
Amúgy érdekes hogy mindegy mennyit fogyaszt, mindegy mennyire meleg, hogy változnak az idők és most nem baj ha kazán.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
olvasol Prohardver!-t ? a CEG szerint turboval elmegy 250 -ig...
namost ezt szamold at 16 magra
* akik meg meregetik a fogyasztast, azok erre is azt mondjak full loadon tobb is befigyel. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
-
Dtomka
veterán
válasz
xmercedesx #1858 üzenetére
Szerintem jobb ha törlöd magad... mielőtt végleges tiltást fogsz kapni!
-
VirsLee
őstag
válasz
Hogy tudsz ennyi agyatlan baromságot összehordani?
Minél több magos a proci, annál alacsonyabb az egy magra jutó teljesítmény. A skálázódás hatékonysága folyamatosan csökken.
Másrészt teljesen felesleg osztanod és szoroznod. Az Intelnek van 12 magos procija. Tavaly év végén jelent meg. Később, mint a 3900X és kb. kétszer annyiba kerül.
CB20
10920x multi: 6637
3900x multi: 7155Egyszerűen el kell ismerni, jelenleg az AMD jobban skálázódik, hatékonyabb az SMT és jobb az IPC. Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben mindig így lesz. Zen2 mag simán jobb, mint a skylake. Ennyi. Majd jön valami rocket lake vagy mi a rák, arra azt írják már javulni fog. Persze az órajel nem lesz olyan magas mint most.
Jaaa, a TDP-ről is csak hülyeséget írtál.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Hallod, ennyi.
Tegyél mar le 250W-ot fogyasztó 10 magot 7nm-re. Segitek, egy mini csillag alakulna ki a foglalatban ahogy magába roskadna mindent elemésztve maga körül. 16 magra vetítve 350W-ot kellene eldiszcipálni a hájtek 7nm intel procidnak kevesebb mint 100mm2-en, ehhez kepest a rossz csunya rájzen 140-180ból megoldja. Rendkivul minimalis kulonbséggel raadasul olyan kulonbseggel ami irrelevans barmilyen jatek szempontjabol. Ha eltekintunk a 10+ éves egyszalasoktol mert ott lesz lenyegesebb kulonbség.
De gondolom ilyenkor ez a releváns, az almat rosszul fogtuk ezt meg rosszul mérjuk, ahogy megmondta a főnid.
-
Lacpac
őstag
válasz
xmercedesx #1861 üzenetére
Remélem legalább szép vagy.... ha már okos nem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
xmercedesx #1860 üzenetére
remélem ezt a sok sültséget komolyangondolod, mert viccnek durvavolna.
az AMD nem is akar 5GHZ -t menni, mert a netrol tuggyuk, hogy az 5G terjeszti a virust. Ezt az is alatamasztja, hogy az 5G -t megfuto Intel procik telivannak biztonsagi hibakkal, ami minden virusok melegágya.
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1860 üzenetére
-
carl18
addikt
válasz
Már annyira elfogytak az érveid hogy személyeskedsz is?
Szerintem innen tárgytalan a dolog, mert ettől nem lesz senki előrébb.
Ha Ryzen 12 magos miért butitaná valaki szándékosan 10 magosra?AMD nem tehet róla hogy az intel csak 10 magot tud adni...
Megértem hogy hajtasz, de nem esett le senki se ért veled egyet?
Legalább volna valaki aki melléd áll, de nem a viz a hülye mert a kacsa nem tud uszni. Komolyan semmi érved sincs itt, csak számolgatod a hülyeségeid. Legalább ha már vitázol, támaszd már alá érvekkel. "Fanboy Alert"Ennyire sziveden hordod a kék oldalt, tetováld is magadra akkor
Amúgy miért kéne bárkinek egy 200-300 wattos procit venni és használnia, mikor a kunkorencia olcsobban kinál olyat ami elmegy 140 wattból is....?
"pusztán annyival van előrébb hogy van benne 6 maggal több amivel a teszteken villogni tud meg egy két programban" Ja a 3950X mindenhol veri a 10900K-t
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1847 üzenetére
Szorozd mar fel a fogyasztast es a melegedest is aztan mutasd mar meg nekem hogy mivel hutod le hogy ne kezdjen throttlingolni? Mert ezekkel a horror hulyeségeiddel csak magad járatod le.
Ez az alap TDP-re valo szamolas meg kulonosen utal arra hogy fingod sincs mirol beszelsz csak jar a szad és osztod a hulyeseget.
-
Petykemano
veterán
válasz
xmercedesx #1853 üzenetére
Azért nehéz (értelmetlen?) veled vitázni, mert amikor kifogysz a csíkokban ábrázolható érvekből, akkor
- elkezdesz játszani a különböző dimenziók súlyozásával (pl: fogyasztás meg kit érdekel?), Eközben nyilvánvaló, hogy pár W fogyasztás valóban nem számít, és mindenki saját maga igénye szerint ítélheti ezt meg, de a technológia vonatkozásában a gyakran másfélszer, vagy kétszer akkora fogyasztás azért már számottevő ahhoz, hogy igenis figyelembe lehessen venni tényezőként.
- elkezdesz sajátos számítási módszereket bevezetni. Mint pl ez a magokra leosztott pontérték, vagy az, hogy "kiszámítod", mit tudna egy 10 magos AMD.
- Vagy ha már ez sem válik be, akkor előjön az, hogy a kurrens értékek mit sem számítanak, mert majd ha jön az intel új architektúrája vagy új gyártástechnológiája, na akkor majd akkor. Majd.Rajtad kívül mindenki a valóságból, a megkapható, mérhető tényekből indul ki és azokkal érvel. Miközben látjuk, hogy az intel milyen mértékben engedte el a fogyasztási értékeket, senki nem kezdett el azzal érvelni, hogy nézzük meg, mit tudna a 8/12/16 magos Ryzen 125/240W fogyasztási értékekből. Tudjuk, hogy ilyen jelenleg nem kapható a piacon.
Szerintem amit lehetett már megbeszéltük:
- az intel top SKU-i gyakran jobb 2-4%-kal a játékokban, mint az AMD top legjobb SKU-ja
- ez azonos árszegmensben levő termékek esetén (a hozzájuk dukáló gpu-val) alig érzékelhető.
- Többszálas teljesítményben az AMD kínál jelenleg jobb termékeket, de ez nem jelenti azt, hogy azonos árszegmensben feltétlenül kiugróan jobb többszálas teljesítményt kínálna.
- AMD kínálata versenyképes árban és teljesítményben, miközben gyakran valamivel jobb fogyasztási értékekkel kínálja ezt.Én úgy látom, hogy aki leginkább képtelen elfogadni azt, hogy az intel terméke valamilyen szempontból alulmaradhat és állandóan érzi a késztetést, hogy felültrompfolja azt valamilyen - akár mondvacsinált - érveléssel, az te vagy.
Igazából engem már az érdekelne, hogy miért csinálod?
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1853 üzenetére
-
carl18
addikt
válasz
Jó mindegy tárgytalan akkor .... Akkor vedd a Skylake-t és legyél vele boldog
Igen egy rommá húzott 10 magos 300 watt fogyasztással megvert egy 10 magra visszafolytott 3900X-t ami alapórajelen járt. Micsoda eredmény, micsoda teljesitmény. Tapsoljatok emberek, örjöng a tömeg. Azta , intel performance. Ja bocs nem XD
Majd ha jön az új Golden Cove mag, akkor végre újra harcképes lesz a intel. De jelenleg max a fanboyok választják a kék oldalt. -
Petykemano
veterán
válasz
xmercedesx #1845 üzenetére
Sajátos mérési eljárás a multithread score-t leosztani a magok számával és az alapján értékelni a magok teljesítményét.
Értem a logikát, de azt gondolom, hogy ezzel csak azt bizonyítottad, hogy a 3950X 16 magja Multihread működés közben valahol valamilyen bottleneckbe ütközik és nem lineárisan skálázódik a teljesítménye az alacsonyabb magszámú ryzenekhez képest.
Ez a bottleneck lehet memória, vagy akár a TDP keret is. hiszen a 16 magos változatnak pontosan ugyanannyi a TDP kerete, mint a 12 magosnak. Szerintem ez alapján érthető, hogy sokszálas terhelés alatt az 1 szálból kijövő teljesítmény a 12 magosnál lesz magasabb.
Vegyük pl a guru3d tesztjét
Itt a 10900K eredménye ugyan pont ugyanannyi, amit te írtál, de azt magyarázhatja más alkatrészben levő különbség.
A 3800X, a 3600X is 620 pontot hoz ha magokra leosztjuk a MT eredményt. Ez a guru3d tesztjében mért 10900K magra levetített eredményével megegyezik.
Valószínűleg, hogy ha a 3950X TDP keretét magasabbra vennék, akkor az is tudná a magonkénti 600-620 pontot.
Ha a 6 magost hasonlítjuk a 6 magossal, vagy 8 magost a 8 magossal, akkor azt látjuk, hogy a magokra leosztott eredmény megegyezik. Számoljunk a 640-eddel. Ezt a magonkénti 640-et az intel úgy érte el, hogy jelentősen megemelte a fogyasztási keretét a cpu-nak:
PL1: 125W
PL2: 240W
Az AMD processzora nem fogyaszt ennyit, de ott is ki van maxolva az órajel amennyire lehet.Tehát akkor mégegyszer: hol van nagy lemaradás?
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1840 üzenetére
"Csak kraft nincs benne" Ez komolyan poén ahogy néha kifejezed magad.
Sirjak vagy nevessek?
Elég volna csak a hazai árakat összehasonlitani, 3900X 10900K?
INTEL logót persze meg kell fizetni, de kétlem hogy fanboyokon kivül valaki is az intel választaná a kettő közül jelenleg. Fizess többet, kevesebbért. Sose értettem hogy lehet egy hardver szimplán márkahüség miatt választani.
Jelenleg ár-érték arányt és a többi tényezőt nézve semmi pozitiv ér nem szól már az intel mellet csak a +5fps( Játékok alatt néha)
A Skylake csiszolgatásba már nincs több lehetőség. Ennyit tud ez a platform :S
A Ryzen meg teljesen új, szerintem nagyon szép hogy 3 év alatt hova felhozták magukat.A 3900X-3950X feltörli a 10900K-val a padlót. Az hogy intelnek van néha 5-10 fps előnye CPU limites szituációban az hagyján.
De szerintem senki se fog RTX 2080Ti-t 1080P-ban használni ha már itt tartunk. Nem életszerü szituáció ahol képesen előnyre szert tenni.
1440P-4K-ban már reálisabb ezeket a hardvereket tesztelni.
Intel háza táján jelenleg hatalmas gondok vannak... 10900K 300 wattos fogyasztással. Ez még lepipálja a 220 wattos FX legendát is FX 9590 volt a neve."Elég csak megnézni árukeresőt" A Top 10 processzorból 10-ből 8 AMD.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1845 üzenetére
Jahh, 1% meg 0,1% minimum jobban számít mint a maximum.
UI: már mondtam, felejtsd el ezt a magos osztast szorzast de úgy látom magos neked.
Hidd el, tényleg segíteni akarok hogy ne nézzenek - annyira - hülyének....
-
Petykemano
veterán
válasz
Ezekre a nagyon nagy hátrányokra tudnál bedobni pár képet?
-
Gyuri27
félisten
válasz
[link] szerinted van mit ledolgozni. A világon ezt rajtad trollon kivül senki nem gondolja.
Lassan ide megfelelő helyekre irkálni mert ez már tényleg a flém teteje ég egy vs topikban is.Petykemano: ilyen csak az ő fejében van.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1834 üzenetére
Mélyen szántó.
-
Yutani
nagyúr
válasz
xmercedesx #1831 üzenetére
Menj aludni te gyerek, már késő van!
-
DraXoN
addikt
válasz
xmercedesx #1796 üzenetére
továbbra is, attól, hogy 7nm (vagy akárhány de kisebb), nem jelenti azt automatikusan, hogy hűvösebbnek és kevesebbet fogyasztónak kell lenni a cpunak (akár azonos teljesítmény mellett). Ez nem is feltétlen mérnöki hiba, vagy gyenge tervezés eredménye, hanem egyszerűen "targetálás", hogy hogyan tervezték a terméket, valamit mindig fel kell áldozni, hogy máshol előny legyen. pl. a nagyobb tranzisztor sűrűség kisebb órajelhez vezethet (bár nem feltétlen, attól függ "mit" sűrítünk, ha cache-t ott lehet nem számít annyira, de lehet emiatt a cache résznek más órajelen kell mennie... FX-eknél anno pl. az L3 sokkal alacsonyabb órajelen ment az adott rész, de anno valamelyik nvidia chipben is volt ilyen "jelenség"). a nagyobb IPC exponenciálisan igényli a területet, nagyobb párhuzamos végrehajthatóság kell, jobb elágazásbecslő, nagyobb belső cache-k, hogy "etetni lehessen" a futószalagot.. a jelenlegi zen cpu-k hasonló szintre vannak belőve mint az intel jelenleg cpu-i.
A felépítésbeli egyszerűséget meg arra használják, hogy gyorsabban elkészüljön valami (meg olcsóbban), persze ennek is vannak hátulütői.De szigorúan a nm-ekre rátérve:
Intel nem azért használja a 14nm-ert mert mert megfelel a konkurencia ellen, csak azért mert "muszáj" neki, az utódot "elcseszték", és még mindig nem képes arra, hogy lecserélje az előd technikát mert súlyosan visszavetné a CPU-ik teljesítményét.. De itt is képbejön a tervezés, tudják, hogy az utód órajelei nem lesznek jók, így alternatívának rágyúrnak az IPC-re (de nem azért mert akartak, hanem ez "muszáj" nekik mint lépés).
A játékok egyre inkább "lesz*rják" hogy egy magon mit nyújt a cpu és simán leterhel nem 1 játék már 6-8 de akár 10+ szálat is (nagyon gyorsan változik a piac ez ügyben mostmár).
Intel nem az órajelek miatt vagy az intelre optimalizálás miatt gyorsabb játékokban az amdnél, hanem mert játékoknál kritikus pont a késleltetés. A megjelenéshez az input visszajelzések is kellenek, így folyamatos a számolás és egymásra várás közötti "időkiesés". Amd-k hátránya itt, hogy a plusz CCX réteg miatt nagyobb a késleltetés ami végül a "kevesebb FPS" számban jöhet ki (legészrevehetőbben, bár bele lehetne ebbe menni mélyebben)..
De pl. az intel CPU-knál is csak a Ringbus-os rendszerű CPU-k szerepelnek ennyire jól. Hozzájuk képest a HEDT sorozatnak ami több magot tartalmaz, nagyobb a késleltetésük, és kb. a zenek szintén van.. azok hiába kapnak magasabb órajelet, nem hozzák azt a teljesítményt mint a ringbusos társaik.Röviden: egy száll teljesítménye? manapság egyre kevésbé számít.. amit annak hiszel, sokszor inkább a késleltetés miatt van (ami azért nem jelentéktelen "gond")!
De átlag játékosnak, sőt, talán pár "hardcore" gémernek is megfelelhet az AMD cpu. úgy is VGA limitben játszik az ember általában és ott nem lesz mérhető különbség (ha van egyáltalán). -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1802 üzenetére
Multicore eredmenyeket nezted, ember? És fogyasztást? És gyártástechnológiát? Intel 10nm-en van mar nagyon regota, desktopon mit is mutatott fel? A logikád szerint IRTOZATOSAN jobbank kellene a 10nm-es procijainak lenni mint a 14nm++++++++++++++++++ -nak. Oszt de nem.
Volt egy ember, dandrisnak hivtak, már nincs. O is aszonta, nagyot fogok nezni majd ha.....hát évek óta várom hogy majd ha.
BMW001: Sajnos nem ugy nez ki azokbol amit talaltam, ez full komolyan van tolva. -
válasz
intelnek van 16magos, nem tudtad????
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Az tudod hogy nem a 3950x az ellenfele, mert ahol hasznaljak keresztbe nyeli le a 10900k-t?
Raadasul az egyszalast ne viszonyitsd többszálra igy 1:1-ben. Inkabb el se kezdem magyarázni hogy miért mert nem fogod fel ugyse.... -
MPowerPH
félisten
válasz
xmercedesx #1738 üzenetére
Pont azert melegszik, mert 7nm. Nincs felulet, tul apro...
Kivancsi vagyok, erre milyen megoldast talalnak a gyartok a kesobbiekben. A nm haborunak egyebkent is lassan vege, mar nem ugranak akkora lepcsoket, mint ahogy azt tettek 15 eve.Egyebkent meg no comment.
Szvsz miert faj az, ha vegre van konkurencia. Ha nincs AMD, akkor a 10900K most jott volna 4 maggal, es 5.3-as all core -al.
Ami pont 100MHz -el lett volna magasabb a 4 magos 9900K 5.2GHz all core ertekehez kepest.
Orulj... 2022 -ig valtozas itt nem lesz, leven addig nem tud csikszelt valtani az Intel. A 10nm -be belefurodtek. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1770 üzenetére
Kicsit olvass utana akkor mert eleg szepen mukodik, raadasul az egy "zart" Apple OS és összerakott intel gepekre telepitve is szürke terület és ha nem jol valogatod ossze az alkatrészeket szivhatsz vele... lenyeg hogy ugyanugy Hackintosh megy mindkettőre.
Meg az uj Catalina beta-ban mar ott vannak AMD azonositok szoval...
-
lenoma
aktív tag
válasz
xmercedesx #1768 üzenetére
Átlag user windowson játszik, lehet más op rendszeren játszani és vannak más rendszerek, de még mindig átlag user a téma. a 200EUR intel és AMD is pont annyira jó és elég a legtöbb játékosnak, egy kis fogyasztásbeli különbség van csak köztük. Illetve ár különbség is akad az alaplapoknál.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xmercedesx #1768 üzenetére
Ez érdekes, melyik az? Itt semmi extrát nem látok... [link]
-
lenoma
aktív tag
válasz
xmercedesx #1758 üzenetére
Intel és AMD gépem is van itthon zajtalan hűtéssel.
Azért vásárolni drágább processzort, hogy később többért lehessen eladni?
Én is játszom régi és alacsony gépigényű játékokkal. De azért vannak nagy gépigényű jó játékok is.
Viszont az a játék ami 1 magot használ, az nem fogja kihasználni az intel 3-5%-os 1 szálas előnyét.
Szerinted akkor mért raknak 8 magot az új konzolokba, ha a legtöbb játék elmegy 1 magon?
Hát én tavaly cseréltem gépet, mert a Phenom II már kevés volt a legújabb TombRaider-hez.
Az előbb is írtam, az Intel a pár éves előnye miatt már finomhangolva van a Windows által, az AMD-nél ez még sok lépés, a következő optimalizáció pont a May update-ban van/lesz.
Ahogy látom azért valamennyire korlátozott, hogy mi fér bele egy CPU-ba.
Az AMD inkább a több magra és a több gyorsítótárra szavazott, mint a kevesebb de komplexebb magra.
Ja GPU-ból viszont NVidiát választok, szintén az alacsonyabb fogyasztás miatt.Amúgy tényleg nem értem ezt az ellenségeskedést az intel fanok részéről.
Úgy tesznek mintha ez is politika lenne. Ott is csak a birkákat terelgetik.
Esetleg lenne értelme gondolkodni, ha nem lenne konkurencia, akkor az 1 szereplős piac egyetlen szereplője bármit megtehetne, mondjuk még mindig 4 magos CPU-t árulna dupla áron. -
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1762 üzenetére
Az ár-érték arányról van szó, meg hogy fejlődik az ipar is.
Lassan oda jutunk a 6 mag minden átlag számitógépben ott lesz.
Szép lassan a szoftverek is alkalmazkodnak az erősebb hardverekhez.
Nekem 6 mag 12 szál van, jelenleg teljesen megállja a helyét.
Inkább a GPU a limitáló tényező -
DudeHUN
senior tag
válasz
xmercedesx #1758 üzenetére
Szerintem te csak szívatod a népet. Mondjuk legalább pörög a topik.
-
DraXoN
addikt
válasz
xmercedesx #1749 üzenetére
Sok mindentől függ egy cpu fogyasztása és melegedése, a nm ez ügyben semmit se jelent. (VGA-k esetén sem(!)).
A teljesítményhez sincs közvetlen köze a nm-nek (persze, kisebb értéken lehetséges könnyebb tervezni, de ott is vannak "iránycélok").
A kérdéses, AMD-részéről mi volt a cél az egyszálas tempónál. Ha nem akarták jobban kigyúrni, akkor hiába várod, hogy legyen 7nm-en extra erő, nem lesz. Ellenben lehet emiatt egyszerűbb felépítést nyertek amivel lehet kisebb lesz a mag, vagy nagyobb az elérhető órajel (lehetséges akár mind2).. a fogyasztás is ezen dolgok függvénye, már a tervezőasztalon eldől mi az amibe behatárolják a fejlesztést. a magasabb órajel nagyobb fogyasztást igényel, a bonyolultabb felépítés szintén fogyasztásnövelő, pluszban az órajelre kritikus lehet a kimenetel a belső időzítések miatt.
A nm valóban nem számít, de könnyebb tervezni ha a dolgok kisebbek mert kisebb a megteendő belső távolság, esetleg több minden befér egy adott méretbe.
Lehetett volna nagyobb IPC, könnyű azt megcsinálni, kérdés van-e értelme. lehet, hogy mondjuk megnöveli az IPC-t +40%al, de cserébe nem fér el 8 mag egy chipletbe csak 2-3 mag (igen, lehetséges ilyen brutál "skálázódás")...
"elvileg" amd a zen magokkal az ideális arányt célozta meg. ami valószínű valahol ott lehet amit tapasztaltunk, és nem véletlenül vannak az intel cpu-i is ezen az IPC szinten. Az órajel meg simán lehet a több generációs finomítás eredménye (volt idő rá intelnél kitapasztalni a 14nm-ert).
játékokban csak az időzítések miatt lassabbak már a mostani amd-k, a kisebb órajel ellenére, csak ez meg pont a felépítés "hátránya" amit meg kellet fizetni a "vámon". Ha úgy tetszik az egyszerűsített felépítés egyik "gyengítő pontja". -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Kérdeztem valamit. Te most azt allitod gyakorlatilag hogy az Intel 7nm-es procijai nyáron légkondicionálóként fogják hűteni a lakást.
Gamer vagyok, AMD-m van, köszbocspá, -
snecy20
nagyúr
válasz
Az intel amint piacra teszi a technológiát a vörös az árnyékában sem lesz nem véletlen ennyire lazák a kékek nagyon jól tudják a 14+ lehet csiholni olcsón és még mindig partyba tudnak vele lenni. Egy gamer meg intelt vesz és nem amdt.
Néztél már rá tavaly nyár óta eladási statisztikákra? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Tehát egy 250W-ot fogyasztó 80°C xy Intel proci nem annyira kazán mint egy 140W-ot fogyasztó 85°C xy AMD?
Kicsit update-elni kellene pár embernél a dolgokat....
-
válasz
xmercedesx #1743 üzenetére
istenem...
kuldenek? Szaki? Privat szakember???
" - Itt mindenki hülye???
-Itt?? Mindenki...."Tokeletesen leirtad. Regen ilyen volt az arany. 1000bol volt 50 agyatlan, aki eletre keptelen volt. Ezeket lerugtak a tajgetoszba... Manapsag mar sajnos 1000bol 50 olyan van, akit nem...
-
snecy20
nagyúr
válasz
xmercedesx #1741 üzenetére
Mi köze az órajelnek - csak így önmagában - a hőtermeléshez?
Lövésed sincs a dolgokról. -
válasz
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel i7 9700K
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 + box, gyári hűtő, garancia
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest