-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Ha nem olyan drága és nincs nagy marketing mögötte akkor hiába csendes és hűt olyan jól mint a drp4 vagy a D14-15, szar és kész. Az hogy tesztek is igazolják és te is megvagy vele elégedve nem számít. Érted már? Ja és 67C vs 65C az brutális különbség, simán megér 3-4x árat!
-
-Gabesz-
senior tag
Hűthetőség szempontjából az AMD 100W az kb. olyan mint az intel 200W, ergo 65W egál 130W, szvsz itt a hanghatás kb egál lehet, a fogyasztás az ami mérvadó a két proci esetében. A 12 mag előnyösebb a 8-al szemben, mindenképpen, még talán játékban is kicsit.
Más kérdés, hogy árazás szempontjából, nem biztos hogy a 270eFt-os 5900x lesz a befutó a jóval olcsóbb intellel szemben.
-
Frozen
addikt
Nálam megfordult már pár proci de pl 9900k meg az 5900x ugyan ugy dolgozik a dark rock 4 pro.... Ugyan olyan hangja van stb semmi különbséget nem tapasztaltam. Lehet az 5600 helyett egy intel i3 vagy i5 is ugyan azt hozza hűtési db-en. Én soha nem sporoltam le a hűtést és mindig dark rock 3 vagy 4 et hazs áltam pro verzioban. ( Amúgy ha veszel rá még egy fant akkor nagyon jó teljesítményt nyújt. Persze függ ki milyen házat használ...
-
Frozen
addikt
Idle modban az intel is halk volt nálam az amd is az. Ha meg terhelt akkor ugyan ugy hallod hogy dolgozik a hűtő. És ahogy fent is írták + a gpu hangja ( amit talán a 90 literes víztartályak tudod halkan tartani amd meg intel esetén is + jó sok pénzért--> enyiből már hangcuc)
-
-Gabesz-
senior tag
Ha meg van rántva a proci, nem veszed észre a különbséget fps-ben, ha ki van kapcsolva a HT, azt sem veszed észre. 10-k-s hűtővel nem hűtöd az biztos, én vízzel vagyok, így halk, bár nekem nem fóbiám a zaj léte.
Ha ilyen igényeid vannak, akkor neked pont jó egy 6 magos AMD, csak a VGA lesz nehéz választás, hogy beleférj a halkság és a kis fogyasztás kritériumai közé.
-
PuMbA
titán
Megjegyzem, én is olvastam anno az első Ryzen széria döcögős indulásáról (pl. nagy memória gondok) és azért is vártam eddig, mert lassan jön a Socket AM5 / DDR5, szóval az Socket AM4 végjátékára már betonstabilnak kell lennie a rendszernek.
Egy jelenlegi Intel alaplapba se lehet 16 magos procit tenni, ha 6 év múlva például azt szeretnék. Ezért döntöttem a B550 mellett, ami a legújabb és valószínűleg legutolsó chipset és a Zen 3 mellett, ami az utolsó architektúra lesz AM4-re. Elvileg még lesz egy refresh belőle.
-
arabus
addikt
-
NoMix
tag
Egy magra eső feldolgozó egységek számára gondolsz... (már ha érted amit le írok) abban az esetben az a valószínűbb hogy kevés feldolgozó egységre van meg írva a program ami azt jelenti hogy nem volt megfelelően fejlesztve ami 18 év hanyagsága. Tehát a fejlesztő a hibás és nem a program sajátossága ez. De ha nem így látod akkor máshol is vannak hanyagságok.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest