- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
PuMbA
titán
Az én ventim is csendes, mert a Be Quiet házventijeim hangosabbak, mint az Artic-on lévő P12 venti és 10 év gari van rá. Nem hiszem, hogy a Be Quiet tovább bírná, főleg, hogy a Be Quiet árából veszel 3db Arctic Freezer 34-et és akkor 30 év garancia
Épp most akarom Arctic-ra cserélni a Be Quiet házventiket, mert nem tetszenek.
-
PuMbA
titán
[link] Dark Rock 4 szinten van az én hűtőm is
Az 5900X már 105W TDP, tehát az biztos nem lesz halk, hacsak nem kapcsolod be az Eco módot, ami 65W TDP-re limitálja. A lényeg, hogy az 5900X Eco móddal is veri a 9900K-t, azaz biztosan halkabb működést tudsz kicsikarni az AMD-ből.
-
PuMbA
titán
Procinál nekem fontos, hogy terhelve is halk legyen, mert ha Photoshopolok vagy ilyesmi, akkor sem szeretnék zajt, hiszen közben nem hallgatok zenét :) Nekem az 5600X terhelve sem hangos, pedig csak egy Arctic Freezer 34 CO hűtőm van. Ha bekapcsolom az Eco módot, akkor 45W TDP-re ugrik a proci és csak 3% összteljesítményt vesztek.
-
PuMbA
titán
válasz
-Gabesz- #2590 üzenetére
Igaz, bár az az Intel proci egy mai, csak 4-6 magot kihasználó játékban nem remekel, illetve egy sima, 12k-s hűtővel se hűtöd le szinte zajtalanul, mint jelenleg én a Zen 3-amat
Nekem a zajtalan gép alap, ez pedig kizárja, hogy 100W vagy fölötte történő fogyasztásba gondolkodjak CPU szinten, tehát az Intel alapból kiesik most a nagy fogyasztás miatt. A 16 magos Ryzen-en is bekapcsolhatom az Eco módot és 17% teljesítmény esséssel elketyeg 65W TDP-n, ami kegyetlen fogyasztás / teljesítmény arány.
-
PuMbA
titán
Megjegyzem, én is olvastam anno az első Ryzen széria döcögős indulásáról (pl. nagy memória gondok) és azért is vártam eddig, mert lassan jön a Socket AM5 / DDR5, szóval az Socket AM4 végjátékára már betonstabilnak kell lennie a rendszernek.
Egy jelenlegi Intel alaplapba se lehet 16 magos procit tenni, ha 6 év múlva például azt szeretnék. Ezért döntöttem a B550 mellett, ami a legújabb és valószínűleg legutolsó chipset és a Zen 3 mellett, ami az utolsó architektúra lesz AM4-re. Elvileg még lesz egy refresh belőle.
-
PuMbA
titán
Én sok év Intel után váltottam nem rég 5600X-re. Semmi problémám sincs vele, ugyanúgy megy pöccre minden, mint az Intelekkel. Eleinte féltem, hogy mi az a sok probléma, amit a topikjában írnak, de egyik se vált nálam valóra. Kitartottam a bejáratott alaplap (ASUS), memória (Kingston HyperX) márkák mellett.
Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged