Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• xmercedesx

csendes tag

válasz Gyuri27 #1841 üzenetére

Miért te nem látod azt hogy sok esetben 6 maggal nagyobb fpsen megy pl a játék mint 8 magon? Nyilván az a játék ahol ki is használja a 8 magot valami ott előnyben lesz mert 6 mag nem tud annyival nagyobb sebességet hogy kompenzálja a 2 mag hiányát. És így is az amd 300 euro míg az intel 220euro

Petykemano

intel 10900k hivatalos cpu multi eredmény 6399 10 maggal = (MULTI) minden egyes mag 639 tud teljesíteni)

Amd ryzen 3950x
    9148 pont 16 maggal = 571,75 pontot tud csupán teljesíteni minden egyes maggal

ryzen 3900x
    7178 12 mag = 598,12 pont

Nos szerintem kedves Petykemano látod a különbséget hogy melyik mire képes.Nyilván mivel lassabb a magokkal kompenzálva nyeri a teszteket ezért mondtam sokszor amint az intel is dobni fog ki egy új fajta 12-16 körüli maggal rendelkező akár 14 nm akár 10 nm -rt messze állva fogja hagyni hiszen így is jobbak.És a singlét direkt nem hoztam fel mert arra csak az lenne a válasz,hogy már semelyik program nem használ annyit.....
    Összeségében lehet mondani,hogy jobb de aki kicsit belenéz jobban tisztán látja mekkora parasztvakításról van szó gondolom a számokat ismered.

Aktív témák