Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz deathcrow42 #249 üzenetére
Úgy néz ki, hogy egy reszelt 7xxx átnevezve.
Esetleg a bent ragadt chipeket kiadják másnéven.Scom: Valami blokkot kéne rá tenni
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
deathcrow42
aktív tag
Hardware Unboxed szerint nem lett jó a 9700X
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
olymind1
senior tag
Jönnek itt a tesztek:
Gránit az asztalon: teszten az AMD új platformja - PH
AMD Ryzen 5 9600X Review - The Best Sub-$300 Gaming CPU - TPU
AMD Ryzen 7 9700X Review - The Magic of Zen 5 - TPU
Review: Ryzen 5 9600X processor - Guru3d
Review: Ryzen 7 9700X processor - Guru3d
AMD Ryzen 7 9700X Review - Zen 5 Sucks - HUB
AMD Ryzen 7 9700X Review: Zen 5 Arrives - Techspot, alapvetően HUB írott formában
Wasted Opportunity: AMD Ryzen 7 9700X CPU Review & Benchmarks vs. 7800X3D, 7700X, & More - GN[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mármint melyik része nem volt igaz annak amit írtam?
Többszálon gyorsul PBO-val. Játékban alig.
Meg nincs olyan ,hogy rossz tesztet nézek.
Mert legalább 4-et megnézek. Abból átlagolok.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Gróf...
aktív tag
Nem jó tesztet néztél!
Nézd meg a Parasztot... Kb 9:30-tólÉs hát... Valamit valamiért. Eldönthetjük, hogy teljesítmény, vagy fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
S_x96x_S
addikt
> És meg is lett a delay oka.
> A teljesítmény. Mert nincs meg az amire számítottak.Én nem láttam olyan kommunikációt az AMD részéről,
hogy a ZEN4-X3D -t is verni fogja.különben is jön majd a ZEN5-X3D - pár hónap múlva,
ami már egy újabb X3D generáció, + overlockolható is lesz ( a pletykák szerint)[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
addikt
Nagyon nem lett meg a 9700x-nek a 7800x3d játékban.
És meg is lett a delay oka.
A teljesítmény. Mert nincs meg az amire számítottak.Átlagban a 7950x-et tudja játékban. Nem x3d, sima 7950x.
Egyedül fogyasztásban van előrelépés.
Az se a 7800x3d-vel szemben, hanem a 7700x-el szemben.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
Review lista: 15:00 óra után - kezd megtelni; 15:30 -ra valószínüleg minden benne lesz.
https://videocardz.com/184233/amd-ryzen-7-9700x-and-ryzen-5-9600x-review-roundupMottó: "A verseny jó!"
-
olymind1
senior tag
-
matebabaja
friss újonc
X3D változatok egyáltalán lesznek és mikor kb? Gondolom azok lesznek a legjobbak gamingre mint az eddig x3d-k.
-
addikt
Vagyis hülyeséget írtam. Hiszen a 11. gen proci belement a Z490-be is. Csak nem jöttek időben a stabil bios-ok. Régen volt már. Nem kellett ott friss lap.
Ahogy most a meglévő AM5 lapokhoz is jönnek a friss bios-ok, hivatalos Zen 5 támogatással. Anélkül is elindul persze, de nem garantált ,hogy nem megy falnak.
-
addikt
válasz wwenigma #236 üzenetére
Egyébként az oszlop diagramoknál a shop failure rész alá tartoznak a bios gondok is.
Tehát így kell érteni. Persze az is elkapott, kiszűrt hiba, hiszen a gép nem megfelelően működik.Elég egyértelmű a dolog, a 11. gen-re nézve. Ott is szar bios-ok miatt voltak instabilitások az elején. Tudom mert én is belefutottam.
Az-az 5% az nem konkrétan hibás processzor volt.
Mert így ránézve a diagramra ez az ami kibassza az ember szemét.Nyilván ha nem day 1 rakja össze az ember a gépet, hanem később, akkor addigra már a javított biosok elérhetőek lesznek a gyártói honlapokon. Csak a nagykerben lévő alaplapok már úgy mennek ki a vásárlóhoz, amilyen bios-al érkeztek. Van egy átfutás míg a legelső batch elfogy. Na ott többszörös lesz az RMA is.
ui :
Illetve visszagondolva volt még a mikrokóddal is gond 11. gen-nél.
Mert nem hozta az új gen sok esetben az elvárt fps-eket.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz S_x96x_S #235 üzenetére
A lényeg annyi hogy összeszerelésnél beállítanak alacsonyabb limiteket procinak szóval nem csoda hogy a finomhangolt intel procik amik NEM a gyári beállításokkal mennek kevésbé döglenek meg. Illetve lassabban. Azon röhögtem hogy 1700 topikban tapsoltak a független adatoknak amik tőlük jöttek. 😁 Mert kisebb számot mondtak mint ami van....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
S_x96x_S
addikt
> Garantálod ...
Akkor félreérthető voltam, mert:
- A bolti tesztelés a lényeg - és nem a konkrét bolt.
- Tökéletes tesztelés nem létezik. ( lásd Minőségmenedzsment .. )
- A PugetSystems -nél is van ügyfél által jelzett meghíbásodás ( "Field Failures" )
- Nem mindenkinek, de egyes esetekben megérheti. ( pl. ha drága az időd )
- Nem akarlak rábeszélni semmire se.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz S_x96x_S #233 üzenetére
Thank you for taking the time to get to know Puget Systems, America’s #1 custom computer builder. The internet provides unique opportunities, but it also allows anyone to appear legitimate and credible. It is important to know and trust the online companies with whom you do business!
Puget Systems is based in the Seattle suburb of Auburn, WA, and specializes in high-performance custom-built computers. We emphasize customization over every aspect of each computer, offering personal consulting and support that is becoming quite rare in the industry. Our goal is to provide each client with the best possible computer for their needs and budget.vs
Egy webáruház, ami árul mazsolát, sampont, kávéfőzőt, focilabdát és számítógép alkatrészeket is.
És majd nem csak összeszereli a gépet és windows-t telepít, hanem teszteli is.
Kac-kac.A GN egyébként ilyen gépeket szokott tesztelni az amcsiknál. Mondhatni a Puget vetélytársait.
Felüknél az XMP se sikerül.Garantálod ,hogy teszteli az Alza a konfigokat?
Szívesen vesszük Alza dolgozók belsős beszámolóit.Vagy szimplán hiszel a leírásnak?
3 év garanciát vállalunk, mert hiszünk a kiválasztott alkatrészek minőségében
Ingyenes szerviz hardverhibák esetén
Az összeállított számítógépeket lelkiismeretesen teszteljükNagyon nem mindegy ,hogy melyik.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> és kiteszteli a konfigot
alaposságtól függ.
A ryzen 7000 -nél PugetSystems a 4%-os CPU hibák túlnyomó részét ( ~ 95%)
kiszűrte már a boltban, ( "Shop failures" )
Persze azok az AMD által is kiszűrhetőek lettek volna.
Remélem a Ryzen 9000 -nél már jobb lesz a "minőség".A PugetSystem-nél amúgy azért alacsonyabb az Intel hibák aránya,
mert nem overlockolnak és a stabilitásra mennek rá - az AMD-nél is!
"Since that time, our stance at Puget Systems has been to mistrust the default settings on any motherboard. Instead, we commit internally to test and apply BIOS settings — especially power settings — according to our own best practices, with an emphasis on following Intel and AMD guidelines. "
https://www.pugetsystems.com/blog/2024/08/02/puget-systems-perspective-on-intel-cpu-instability-issues/[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Idézheted, de nincs semmi jelentősége. Véletlen, nincs a két dolognak semmi köze egymáshoz.
Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy az Intel kiadja az újabb mikrokódot 15-én, amikor is a Ryzen 9-ek jelennek meg, a gyengébb példányok már 8-án elérhetők lesznek. Másrészt, ha mégis megtörténne a fent említett dolog, annak a mikrokódnak be is kell kerülnie a BIOS-okba! Szóval nem kell kombinálni, nincs itt semmi látnivaló.
De ha már spekulálunk, egész nyugodtan ossza meg bárki, hogy mégis mi lenne az összefüggés.
Gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy a teszteket nem a boltban vett példányokkal csinálják, tehát ha valamilyen csoda folytán 15-én olyan BIOS-okat publikálnának a gyártók, amiben már az új mikrokód van, akkor sem érdekelne ez senkit, nem csinálnák meg újra a teszteket. Később persze bárki megteheti, de semmit nem fog változtatni azokon a teszteken, amiket 7-én és 14-én fognak publikálni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Gróf...
aktív tag
válasz S_x96x_S #229 üzenetére
Minden ilyen spekulációval, csak egy baj van.
Amióta tudjuk, hogy "valami nem stimmel" és a várható megjelenés közti időben orvosolható-e a probléma?
Tehát: Minden processzor visszarendelve (A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL) és aztán be az újrakupakozó gép alá, hogy egyel kisebb számot kapjanak.
Ja nem! Előbb építenek egy futószalagot erre az esetre, mert kötve hiszem, hogy minden processzor gyártó fel van arra készülve, hogy a teljes palettát visszaminősítse...
Szerintetek ez így valós?
Nem mondanám.
Had idézzem a loboncot: "Milyen furcsa, hogy az új időpont egybeesik az intel mikrokód kiadásával!"Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
westlake
félisten
9900X, 168.500
9700X 135.000
9600X 105.000Nettó, magyar (német) nagyker.
#229: Nem is, hanem csak más. Az AMD biztos akart lenni abban, hogy minden modell tudja tartani a specifikációkban leírt maximális boostot. Maradjunk már a realitások talaján: hibás IHS miatt nem két halasztásra lenne szükség. A typo csak hype volt, mivel azok nem végleges, hanem korai modellek, amikből csak pár darab volt. Pont elég nem retail verzió van Zen 5-ös processzorokból, hogy ilyenek is feltűnjenek.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
S_x96x_S
addikt
MLID - szerint .. a ryzen 9000 késése mögött más is van, mint a hibás felirat.
valószínű,
hogy egyes korai gyártású chipek már nem felelnek meg az új szigorúbb tesztelésnek.(és ha jól értem )
A 9950X-ek egy része ( amelyeknek a legmagasabb a boost-ja : Up to 5.7 GHz )
nem ütik meg a minőségi szintet, ( pl. nem bírják az 5.7 Ghz-et )
majd 9900X -ként kerülnek piacra. ( amelyeknek kevesebb a boost-ja )
Az új tesztelésen elbukott 9700X -esekből pedig 9600X -lesz.
https://youtu.be/Nh1hiIJFA2o?t=122 ( odatekerve )(saját spekuláció)
Lehet, hogy a Prime95 Zen5-ös optimalizációja után lett ez egyértelmű,
ami még jobban kihajtotta a zen5-ös csipeket.Azért illik a Prime95 -alatt is tudni az 5.7 Ghz-et.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
válasz S_x96x_S #226 üzenetére
Háhhhh!
Csak az első gépemet rakta össze más és az sem egy idegen volt. De azért köszönöm a javaslatot. Remélem soha nem kerülök abba az állapotba, hogy mással kelljen összerakatnom egy gépet. Mert akkor már valószínűleg használni sem fogom tudni.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
S_x96x_S
addikt
> Azt szeretném, ha hazahozom az összetevőket. Összerakom, két-három kattintás a
> bioszban és már megy is. (Olvastam az összefoglalót, hogy ezeket a memóriákat már
> nem olyan egyszerű beüzemelni.) Lehető legkevesebbet szeretném magam szívatni
...
> Az egész motyót, az alzában akartam megvenni,ha a szívás mennyiség minimalizálása az elsődleges cél,
akkor általában valamilyen szakértő kerül megbízásra.ha van rá br. 16910 Ft -od, és tudsz pár napot várni,
akkor az Alza is vállal összeszerelést ( ~ PC komponensek összeszerelése )
és kiteszteli a konfigot. ( cpu + memória ... )
Persze azért rá kell kérdezni, hogy a memóriát ( képes-e >6 Ghz -en menni ) is letesztelik-e.
mert amit irnak az nem egyértelmű "Amennyiben az összeszerelés közben bármilyen kompatibilitási probléma merülne fel, amely akadályozná egy teljesen üzemképes összeállítás létrehozását és házhozszállítását, szakembereink haladáktalanul kapcsolatba lépnek veled, és egy lehetséges megoldást javasolnak majd. "Mottó: "A verseny jó!"
-
Gróf...
aktív tag
"Mert a teszt írója biztosra ment."
Az a baj, hogy mostanában rá vagyunk szorulva, hogy finoman óvatosan fogalmazzunk. Ami nem jó, mert abban bizonytalanság van / maradhat. De bizonyos kérdésekben egyértelmű válaszokra van szükség.
Most én ki akarom hozni ebből a konfigurációból észszerű (Ezt a helyesírási szabályt ki találta ki? Írhatom egyben, de KÉT SZ-el, és nem duplával "SSZ") határokon belül a lehető legtöbbet. Mondhatnánk, hogy mindegy, hogy 6000, vagy 6400, de ha később kiderül, hogy simán ment volna a 6400-is akkor életem végéig emésztene a gondolat, hogy nyuszi voltam.
Kell-e a 64?
Most 32 van. 2X16
Annak idején a 32 került annyiba, mint most a 64. Innentől nekem egyértelmű. És ezt nevezhetjük fejlődésnek is.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Gróf...
aktív tag
-
addikt
A végére oda van írva, hogy nem ajánlott a 7xxx sorozathoz.
Hol van ez írva?
Not optimal van csak.Mert a teszt írója biztosra ment.
2x32GB dual rank esetén nem garantált ,hogy a 6400 összejön 1:1-ben.Ha kell a 64GB, akkor ez fog nagy eséllyel menni pöccre.
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/trident-z5-neo-rgb-64gb-2x32gb-ddr5-6000mhz-f5-6000j3040g32gx2-tz5nr-p897252297/Legfrissebb bios fel az alaplapra, EXPO és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Megint elbizonytalanodtam.
Nézegettem a memóriákat. Sikerült ráböknöm egyre, amiről tesztet is olvastam. A végére oda van írva, hogy nem ajánlott a 7xxx sorozathoz.
Ez egy 6400MHz-es G.Skill
Nézegettem a gskill oldalát, van memória konfigurátor. Egyik 6400-es memóriát sem adja az amd alaplapokhoz.
AMD EXPO-t csak a neo és a Flare sorozathoz írtak.
Ezt feltétlen szükséges néznem? Mindenképp vegyem figyelembe?
Mi van, ha megveszem a 6400-ast és az istennek nem akar működni ezen a frekvencián a megadott időzítésen? Esetleg használjam 6000-en egy jobb időzítéssel?
Keressek másik márkát, ahol van EXPO és ne adj isten garantálják a 6400-et? Van olyan egyáltalán?
Lehetőleg a még jobban elbizonytalanító válaszokat mellőzzük. Van elég bajom így is.
Azt szeretném, ha hazahozom az összetevőket. Összerakom, két-három kattintás a bioszban és már megy is. (Olvastam az összefoglalót, hogy ezeket a memóriákat már nem olyan egyszerű beüzemelni.) Lehető legkevesebbet szeretném magam szívatni.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
KAMELOT
titán
-
félisten
válasz ScomComputer #217 üzenetére
De milyen jól leárazták már egyből 250e Ft-ről...
(Ezért magyarázom a páromnak is, hogy ne higyje már el az áthúzott ártáblát, mert masszív hazugság az egész...)
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
ScomComputer
veterán
Pl 9700x 170k körül, de először inkább 200k.
...még olcsó is lesz...anno így nyitott az 5800X a PCX-nél... KÉP 5800X Ár -
wwenigma
Jómunkásember
Igazából ezek korrekt árak lennének.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
addikt
AMD Ryzen 9000 pricing emerges:
9950X at $599,
9900X at $449,
9700X at $359,
9600X at $279Van egy forrás miszerint a 9950x az 649 dollár.
Illetve a szokásos, day1 release árakon meg ne akadjunk fent. Főleg ne a Balkánon.
2-3 hónap mire beáll.Pl 9700x 170k körül, de először inkább 200k.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> 9-es sorozatot NEM KELLETT VOLNA VISSZAHÍVNI!!!
> Hiszen az NEM HIBÁS ebben a tekintetben!De honnan tudod biztosan?
Ahol egy ilyen hiba előfordulhatott, ott több más hasonló típusú hiba is lehet.
Vagyis lehet, hogy az AMD más problémákról is tud, csak azok nem szivárogtak ki.Mindenesetre ez amolyan Iceberg Principle ("jéghegy-elv")
Vagyis a felszínen látható probléma csak egy része a valós problémának, és több rejtett probléma is lehet alatta.ps:
Amúgy az eredeti nyilvánosságra hozott példában,
a hamis "ryzen 9-es" sorozat is "9-es" lett :"AMD Ryzen™ 9 9700XAz is lehet, hogy az AMD úgy ítélte, hogy egy nagykeres nem tudja eldönteni,
hogy melyiket kell visszahívni és ha pár ezer rossz tétel a raktárakban marad és véletlenül eladják, akkor az még nagyobb blama. Úgyhogy mindegyiket visszahívta.> Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
Szerintem nincs meg minden információnk, hogy ítélkezni tudjunk.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
válasz S_x96x_S #211 üzenetére
A cikk azt írta le, hogy ESETLEG a kupak nyomtatásával van baj, merthogy minden processzor Ryzen 9-es.
NAMÁRMOST, a 9950X ELEVE ryzen 9-es, tehát ha a cikk logikáját követjük, akkor a MAGÁT a ryzen 9-es sorozatot NEM KELLETT VOLNA VISSZAHÍVNI!!! Hiszen az NEM HIBÁS ebben a tekintetben!
Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
Értem én, hogy valamit írni kell a népnek, de figyeljünk oda, hogy mihez adjuk a nevünk. Nehogy blama legyen belőle.
Abu-t emellett tiszteljük. Kíváncsi lennék ő mit gondolt miközben megírta / fordította / etc.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
S_x96x_S
addikt
> Ez mekkora logikátlanság már?!?!??!
A mellékelt példából csak arra lehet következtetni a kívülállóknak,
hogy a minőség ellenőrzésben - legalább egy esetben - probléma volt.
De arra nem, hogy a többivel nem lehet probléma!> A cikk szerint a 9950x és 9900X-et pont nem érinti ez a "HIBA".
ilyet nem írt a cikk.
sőt megpróbált alapos lenni a szerző:Abu85: "Mivel nehéz eldönteni, hogy ez reális tényező lehet-e, az üggyel kapcsolatban megkerestük az AMD-t, hogy valóban egy szimpla elírás áll-e a Ryzen 9000-es sorozat csúszása mögött. A cég szóvivője ugyanakkor csak annyit reagált, hogy a korábbi, hivatalos közelényen túl nincs hozzáfűznivalójuk az ügyhöz, majd megerősítette, hogy az egyes új CPU-k mikor lesznek elérhetők, de erről már a fentebb linkelt hírben írtunk."
persze lehet -e mellett egyéb ok is.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Ez mekkora logikátlanság már?!?!??!
Mert mi is a helyzet? Elméletileg pont a csúcs az ami Augusztus 15.-re várható és az összes többi esetleg előbb.
A cikk szerint a 9950x és 9900X-et pont nem érinti ez a "HIBA". HISZEN AZOK RYZEN 9-ek!!!
És ez szintén nem egy két héten belül kijavítható...
JÉZUSOM!
Már megbocsásson a szerző, (Bárhol, bárki is legyen az) de ezt így nem mertem volna se leírni, sem közzétenni.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Gróf...
aktív tag
válasz ScomComputer #208 üzenetére
Szerintem több. Mint már említettem is. 320'000 körül gondolom a 9950X-et.
Ez semmi mástól nem függ, csak a Magyar (és némileg a láncba korábbi) kereskedőkön.
Eddig is ennyiért ment a csúcs. Miért adnák épp ezt olcsóbban?!?!?
Helyesbítek:
Az 5950X 350-ről indult
A 7950X átlaga 380 volt.
Ha valaki kimegy az utcára és fogyasztót játszik viszonylag gyorsan rájön, hogy a kereskedők és vendéglátók mostanában nem túl szégyellősek. Hogy úgy mondjam: Nem Teréz anya leszármazottaik! És akkor a vallásukat nem is hoznám szóba, mert megint kivágnak mint macskát...
Ebből kiindulva az a 320 inkább 350 - 360. Érzem, hogy nem lesz kellemes a "meglepetés!"Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
ScomComputer
veterán
Kiv.leszek itthon milyen árakkal nyit..mert annyi pletyka van mint égen a csillag...
Pl...."Egy pekingi székhelyű kínai boltos nagyon furcsa, de vicces módon mutatja be az AMD Ryzen 9000 „Zen 5” asztali CPU árait , amelyek alacsonyabbnak tűnnek, mint a Ryzen 7000 MSRP-je Kínában."
Forrás : [link] -
Gróf...
aktív tag
Emlékszem arra az időre, amikor 500-on mentek a 300-as celeronok.
Akkor kerültem közel a számítástechnikához. A sógoromnak aki összerakta a gépem, az első dolga volt, hogy megnézze, hogy a 333-as celeron megy-e 500-on.
Azt azért ne feledjük el, hogy már nem úgy működik a tuning sem. Hiszen az eszközök saját magukat tuningolják. Azon már PRESZE, HOGY NEM LEHET sokat húzni.
Olvasgattam én is sok cikket a megjelenésről és annak eltolásáról is.
De ki hiszi el azokat? Ki tudja egyáltalán, hogy mi történt valójában? És a kulcs mondat: Olyan hiba nincs amit KÉT HÉT ALATT meg lehetne oldani. Gondoljátok végig logisztikát! A konténer szállító hajó nem fordul meg két héten belül!
Ez humbug! Valamit kitaláltak, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljenek. Sajnos a mai világ elérhetővé teszi, hogy ezt meg is tehessék.
Ilyenkor szoktam adu ásznak előhúzni a "Császár új ruhája" című mesét. Nnnna, ezen gondolkodjatok el!
A válogatásról.: DEHISZEN az AMD saját maga válogatja a processzorokat, csak nem azon a szinten ahogy mi gondoljuk.
X900-as processzort például nem gyártanak. Azok a SZARUL SIKERÜLT x950-ek És így tovább.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz S_x96x_S #203 üzenetére
de ha egyszer egy I9 teljesitmenyet hozza
"2023 amd felirat az alján"
@Fudi : oda azt a datumot szokta vesni az AMD, amikor lezartak a terveket ; legyartottak az elso peldanyokat es a laborban elkezdtek validalni - tesztelni. Ha iden lett volna uj revizio, akkor 2024 lenne, de akkormeg valoszinuleg nem jonne ki iden.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
addikt
válasz S_x96x_S #203 üzenetére
Azért esik nehezemre ezt elhinni, mert akkor az AMD-nek máshogy kellett volna ezt kommunikálnia.
Azt kellett volna közölniük ,hogy mondjuk mislabeling miatt hívják vissza a procikat.
Aztán max azon ment volna a vita ,hogy a doboz lett-e elbaszva, vagy maga a lézer felirat a kupakon.Ehelyett viszont más volt a szöveg. És főleg az Intel-es probléma árnyékában az emberek komolyabb gondokra tippelnek (tehát rosszabbat tesz a bizonytalanság az AMD-nek).
Egy sima feliratozási gondot sokkal kisebb negatív visszhanggal megúsznának. Igen, mindenki az AMD-n röhögne, hogy nem tudnak betűzni, de nem vonnák kétségbe az emberek maga a proci minőségét.
Így viszont felmerült már az ,hogy konkrétan a különböző tesztprogik alatt nem volt stabil a processzorok egy része, vagy nem érték el a megcélzott frekvenciákat, pontszámokat. Mind-mind durvább mint az ,hogy már ők is összekeverik a számozásokat.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz S_x96x_S #192 üzenetére
( ryzen 9000 delay )
úgy néz ki, hogy tényleg typo, elírták a cpu feliratát ...https://x.com/9550pro/status/1817575639580655821
"The real reason for the Ryzen 9000 delay ...."AMD Ryzen™ 9 9700X--> AMD Ryzen™ 7 9700XMottó: "A verseny jó!"
-
olymind1
senior tag
-
félisten
[Cinebench huszároknak 9700X és 9900X leak]
A single core eredmény nagyjából 11%-al jobb, mint az előző szériás 7900X / 7700X, a multi core a 9700X-nél cirka 10%-al, a 9900X-nél pedig cirka 16%-al jobb eredmény.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest