Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz nyul105 #16062 üzenetére

Nem kell ám ezt ennyire szigorúan venni. Szoba ventilátorok is vannak mennyezetre szerelve, vagy a csillárra, és attól még hatékonyak, csak mert a felfelé szálló meleg levegőt fújják vissza.
    Túlzottan elméleti szinten közelíted meg a problémát, de voltaképp igaz amit mondasz.

Amúgy, az én házamhoz is van olyan oldallap, amin van ventillátor, és az befelé fúj.

Ebben az esetben elég levegő lenne a házba juttatva ahhoz, hogy fent szívjam el.
    De nekem az az oldallap nincs meg, helyette sima plexis változat van. Így viszont nem tudnék elegendő levegőt juttatni a házba, csak ha hajtom a szívó ventit, mint az állat. Viszont nálam fontos, hogy csendes legyen. Egyedül a procihűtő mehet, ha szükséges.

Rakhattam volna vizet is a felső két venti helyére. 240-es hűtő elférne, de ebben az esetben meg a tökéletes az lenne, ha bloweres VGA-t veszek.
    De azokat nem csípem, pedig egyértelműen hatékonyabb a hűtésük ebből a szempontból, mivel az összes átmelegedett levegőt, azonnal a házon kívülre juttatják.

Ha rendes VGA van, nem pedig bloweres, akkor az egyetlen, a ház elejéről befúvó venti által keltett légáram, előbb a VGA-n megy keresztül, és csak úgy jut el a prociig.
    Ez szerintem rosszabb, mint a mostani változat.

Vagy van még az, hogy hátulról is befelé fújok, de ekkor nem tud kialakulni rendes légáramlás, mivel az összes szívóventi ellene dolgozik. (proci + front)

De szerintem ez megint túl lett kicsit gondolva. :U

Új hozzászólás Aktív témák