Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kompakt vízhűtés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SONY LCD és LED TV-k
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
El nem tudom képzelni hogyan jön össze a ~96°C GPU szinten, nálam a nyárra való tekintettel 2000rpm mellett 63-64ig megy el max GPU és VRM-ek szinten is..
Kvázi 30+ os difiről beszélgetünk.., valami ott nagyon nem smakkol, esetleg egy újra pasztázás érdemes lehet ha nincs matrica és/vagy garancia már..
-
CsonkaImo
addikt
Szutyok kínai a gyári venti az összes kártyán, viszont ez a legegyszerűbb. Régit lecsavarod, újat felteszed és kész. Tudsz rá tenni minőségi ventilátort is, csak be kell férnie a régi helyére. Átalakítót kell venni, hogy legyen szabályozva, meg valami maszek megoldással felfogatni.
-
subaruwrc
félisten
minőségi 600w-os táp elég lenne,de a chieftec nem is mai darab ahogy írod meg ha jól sejtem nem is egy ágas,szóval valószínűleg az ág limitet léped túl a kártyával.
ha terhelésre restartol vele a gép akkor kevés a táp.gpu vcoret csökkentsd,azzal több fogyasztás csökkenést érsz el mintha az órajelet leveszed.
-
Raggie
őstag
"A proci van csak húzva 200 mhz-et, itt még stabil, illetve az előző kártyával így ment 4 évig, szóval biztos nem a proci a hunyó."
Ez sajnos téves állítás. A játékok alatt a két legkomolyabban összedolgozó komponenséről van szó a gépnek. Attól mert az előző kártyával a CPU tuning stabil volt még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezzel is az lesz. Állítsd visssza elsőre alapra szerintem vagy nézz egy WHEA logot a windows-ban, hogy tutira jók legyenek az órajelek.Valamint továbbra is egy monitorozó programmal tudnád a legjobban kideríteni, hogy mi is történik valójában.
PL MSI Afterburnernek a sensor logja. Beállítani valami szép gyors frissítésre és megnézni, hogy a kérdéses effektus produkálásakor mit rajzol ki a CPU/GPU/RAM/VRAM grafikon.
Ennél jobbat sajnos nem tudok jelenleg javasolni.
-
HSM
félisten
"Nem hiszem, 8 gb Corsair Vengeance, szép piros tokban, jelenleg mindenre elég kell hogy legyen."
Ez nem egy elfogadható mérési módszer. Monitorozni kellene, mennyi is az annyi. 8Gb szvsz semmire nem elég. BF4-ben nekem ha minden programot bezártam is kb. a meccs felénél telt be és kezdett el szaggatósan menni.... 12GB szerintem a manapság a minimum egy komolyabb (igényesebb) gaming rendszerbe. vagy swap, és dadogás.... -
Habugi
addikt
DISZ:
"A CPU/GPU kihasználtságot is kellene monitorozni a játékok alatt, hogy kijöjjön hol van a szűk keresztmetszet." by Raggie
Táppal és a restart manókkal mi történt egyébként?!
Látszólagos átmenet nélkül nyergeltél át másik témára.., odáig vagyok képben hogy GPU órajel buherba kezdtél. -
Raggie
őstag
Driverek frissek?
Valami van húzva?(CPU/RAM/GPU)
V-Sync be van kapcsolva? Ha igen, akkor kikapcsolva is ilyen?
Lehet hogy a V-sync 30-60 fps között váltogat, mert épp a határon van a kártya, hogy el tudja-e érni a 60 FPS-t és amikor alá megy, akkor visszavesz a V-sync.A CPU/GPU kihasználtságot is kellene monitorozni a játékok alatt, hogy kijöjjön hol van a szűk keresztmetszet. Így első blikkre.
-
HSM
félisten
Így távolról nagyon nehéz megmondani, mi lehet a gond. Ugyanígy száll el, ha az alaplap döglik, vagy ha a VGA, de akár a táp is produkálhatja.
Hivatalosan brutál túlméretezett tápokat adnak meg hozzá, ami azért van, mert ha megveszed a legolcsóbb/legsilányabb tápot, akkor az közelsem fogja tudni azt, ami rá van írva, és a VGA gyártók így inkább alaposan túlbiztosítják magukat.
Mondom, nekem játék alatt ilyen 400W magassága szokott lenni a komplett gép, konnektorból...
Az Asus amúgy elég korrekten járt el ebből a szempontból, leírta, hogy max 300W a kártya: [link].
Én is kb. így kalkuláltam táppal, 300W a VGA, és kb. 200W a processzor meg a többi kacat, szval bőven jó vagyok a minőségi 550-es táppal. -
-
HSM
félisten
Minden program mást használ (tesztel)... Volt tuning beállításom, ami a Furmarkban remekül működött, és 5 perc alatt esett össze Crysis 3 alatt.
Ezek baromi bonyolult rendszerek, nem lehet egy programmal minden lehetséges körülményt leszimulálni. Viszont a leírtak alapján valami túlmlegedésre gondolnék, ház szellőzés, vagy valami elöregedett alkatrész, ami bemelegedve már nem bírja az iramot. -
mpierre
veterán
Akkor a 6 pines csatit molexről alakítsd át. Egy másik ágról.
Az is lehet, hogy túlmelegszik a táp egyik hővédelemmel ellátott alkatrésze, vagy túl sok kraftot vesz ki a tápból a kártya, stb.
-
HSM
félisten
Próbáld máshogy bekötni, hátha rossz kiosztásba kerültek a 18A-es ágak. de szerintem más lesz a baj....
Nálam egy 460W-os, passzív Seasonic tápról ment a Gigabyte 290 WF3....
Most az Asus 290X DC2 alatt is csak egy 550W-os táp van, pedig egy ősrégi, torkos, tuningolt hatmagos procim van mellé, és vígan elvan.... Pedig V-syncet sem használok sosem.... -
Cseneles
őstag
Probald 2db kabellel ellatni a vgat arammal, ez alatt azt ertem h a tapodon hatulrol mind a ketto piros csatirol kapjon aramot ne egy kabellal old meg. Probald meg ezt ha nem javul passz.... 4 kulon aga van a tapodnak( jo nagy b@romsag) es agankent 18A a negy osszesen 576W max, egy agon(kabelen) 144w max.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Honda topik
- Kompakt vízhűtés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok