Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit79
aktív tag
válasz
Dareiosss #31496 üzenetére
Oké, de ha már tuning,mindent lehet tuningolni... érted. valami alapból jobb ,azt jobban is lehet mókolni.
#31499) Pokesz007 ..hát ha nem érdekel pár fps, meg a fogyasztás ,akkor mégis elkötelezted magad nem érdekelnek az érvek, ennyi Az más tészta Vega 56 kell és kész ezt is meg lehet érteni,én nem így csinálom. -
Bandit79
aktív tag
válasz
Dareiosss #31496 üzenetére
inkább nem válaszolok ,ő tudja én csak teszteket néztem, belinkelhetnék 16 táblázatot ,de inkább nem . Én 2060 at vennék.
(#31497) Pokesz007 milyen gaméval játszol amúgy, mert némelyiknél elég nagy fps különbség van...
Itt körűlnézhetsz : zaj, hőmérséklet, teljesítmény ,fogyi. -
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Bandit79 #31492 üzenetére
Teljesítményben árban nem az igazi? 125 jelenleg a Pulse, teljesen pariba van teljesítményben az RTX 2060 al, ráadásul szinte az összes samsung ramos, így fel lehet rá rakni a Vega 64 biost, szóval még gyorsabb is mint a 2060.
Kapsz hozzá 3db AAA játékot, és a hűtése is nagyon jó.
Nekem pl wotban ultra beállítás mellett Ultra Wide monitorral, 75 fps limittel, 50 fokos a kártya, és 120 watt körül fogyaszt, mert fél gőzön megy. Be se kapcsolnak a ventik.
RX580 meg 165 wattot evett full gázon ment, volt hangja és 70 fpst tudott. -
Pokesz007
senior tag
Hamarosan itt hagyom a fórumot egy Sapphire Pulse Vega 56 lesz a Gigabyte Radeon™ RX 480 G1 Gaming 8G kártya helyett.. Valószínű a polcra rakom 2.ik csere kártyának.
Sziasztok,köszönök minden segítséget Nektek. -
Samus
addikt
Ezért intézem kézzel a drivertelepítéseket... Inkább kutatok kicsit, és Everesttel nézem meg, mi van a gépben...
-
Aranygyerek
aktív tag
A wattman 85-92 % teljesítményt mutat,de nem megy semmi ,csak a net így 69-70 fokos ,de gondolom ezzel a terheléssel ez nem is baj.GPU:1256,memory :1750
-
dugo_
veterán
válasz
Aranygyerek #31485 üzenetére
Bányászvírus? Asztalon mennyi a vga órajele és terhelése? Remélhetőleg elég egy alapos irtás. Hitman Pro, Rogue Killer, Malwarebytes stb. Ha van időd és nincs belakva a rendszer, akkor akár újra is húzhatod.
Az ilyen driver booster pakkokat felejtsd el.
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok.
Tanácstalan vagyok. Vettem használtan egy rx570. Ami pár hétig rendben ment. Alapon 30 fok alatt ,terhelve sem melegedett nagyon.
Hétvégén beraktam egy ssd-t és rá telepitettem a win10 pro-t. Gondoltam könnyítek az életemen és feltettem a drive boostert ,ami frissitette a drivereket. Másnap vettem észre, hogy a kártya filmnézés után terheletlen 69-70 fokon áll és nem megy lejjebb. Leszedtem a d.boostert(a win amúgy is tiltani akarta). Felraktam a legújjabb februári drivert. Már úgy éreztem, hogy minden jó, de ujra beállt erre a hőfokra. Az ssd beépítéshez ki kellett szednem a vga-t.
Merre keressem a problémát, tegyem ujra a wint? -
Polllen
félisten
válasz
viperabácsi #31483 üzenetére
Arra figyelj, hogy lehet olyan új játék, ami csalásnak azonosítja. Azt hiszem egy időben Destiny 2 játékosokat raktak ki... Amatőr az anticheat üzemeltetőjétől, de megesik.
-
válasz
viperabácsi #31480 üzenetére
Én msi afterburner+rivatunerrel szoktam. Youtube-n van tutorial, mit, hol kell állítani.
-
CirrMee
addikt
válasz
viperabácsi #31480 üzenetére
Desktop: Aida64 / Rainmeter
Játék: MSI Afterburner ( +opcionálisan Aida64 külsősként). -
válasz
expendables #31467 üzenetére
Kezdésnek az AMD szoftverben állítsd át a ventiszabályzást. Nekem is hasonló volt, ugyanígy Aorus.
Utána esetleg alulfeszelés jöhet, pár fokot tudsz nyerni azzal is. -
HSM
félisten
válasz
expendables #31473 üzenetére
A 2019-es driverekben (18.12.2-től) átalakították a ventilátor vezérlést, és szvsz nem sikerült túl jól.
-
HSM
félisten
válasz
expendables #31471 üzenetére
Jobb felül kereső, ha csak úgy nem hiszed el nekem egy próba erejéig sem.
-
HSM
félisten
válasz
expendables #31469 üzenetére
Akkor lehet itt lenne az ideje kipróbálni...
-
HSM
félisten
válasz
expendables #31467 üzenetére
18.12.1.1-es driverrel is ilyen?
-
expendables
aktív tag
Üdv srácok. Lenne egy kérdésem...
Van egy Gigabyte Aorus RX580 8Gb vga-m és 60 foknál 85%-on,65 foknál 92%-on megy a venti. Ez így normális?
Olyan hangja van ilyenkor már,mint egy porszívónak.
38 foknál is még 60%-on jár.
Mitől lehet ez? Mit lehetne vele tenni? Esetleg ennek így kell működnie?
Viszont ha csak böngészek,facebook,stb,akkor nem is pörög a venti egyáltalán.
Köszönöm. -
Bandit79
aktív tag
Tapasztalt már valaki a win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.2.1-feb4 driverrel gondokat?
Gondoltam egyet feltelepítettem a Win10-et ,(bár ne tettem volna. 8.1 volt semmi baj) Fel az új driver rx580-am van. Felbontást akarok állítani az ajánlott 1366x768-as(nem is értem amúgy miért ez az ajánlott) felbontásról Full Hd-ra és széthúzódik a kép, de volt hogy alacsonyabb beállításra próbáltam akkor is. Ez mi a túró.
Elmehetne az AMD a sunyiba ezekkel a mókolt driverekkel. -
HSM
félisten
válasz
Create. #31461 üzenetére
Butaság. Most este direkt kipróbáltam, 1100/2000Mhz-re levéve az Rx580-at (kb Rx570 sebesség lehet így) simán 45FPS és felette a hajós jelenet az elején, túlzottan a CPU-t se tornáztatta.
FHD, minden maxon, élsimítás SMAA 2TX.A "Welcome to the Jungle" részt is kipróbáltam, hatalmas poén, ahogy a toronyból lőnek, és borzolja a füvet körülötted a robbanás, és szintén max grafikával lehet tolni az Rx580-al, és a hatmagossal konkrétan simán kerülgeted a robbanásokat, míg az OC négymagos i5-el itt emlékszem azt se lehetett követni mi történik, úgy bedadogott az FPS. Mondjuk a CPU használatom simán verdeste itt a 70%-ot is.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Create. #31456 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/dell_precision_t3600_e5_1620_3_6ghz_16gb_ram_quadr/hsz_1-50.html
55k 6 hó gari 16GB ram I7 3770 szint (4 mag + HT), szenvedtek itt. Tökéletes gép az itteni vgakhoz 470-től 580-ig. Ha meg budget új gép kell, akkor vegyétek a 2magos vackot és ne hisztizzetek itt. I7 XEON az igazi, használtan olcsó. Amúgy meg havan pénz ott a Ryzen. -
-
HSM
félisten
válasz
Create. #31456 üzenetére
Ahogy írtam a hozzászólásban: "Videókártya egy Asus R9 290X DC2, 950/1250Mhz-en".
Extrém CPU-limitnél némileg alacsonyabbra veszi magától az órajelet, ez a gyári működése, ezzel nem tudok mit csinálni. Az Rx-ek is így működnek amúgy."g4560 single coreban erősebb a tiednél"
Igen, kb 15%-al ideális esetben, ami játéknál, amikor minden mag terhelődik, és kifogy a 3MB L3 (ami egyszálon nagyjából elég, kettőn már kevés lehet) még szvsz ennyi sincs. De számold hozzá nyugodtan a +15%-ot a 2mag/4szál eredményemhez, és nyugodtan hasonlítsd úgy is a 6/12-eshez."Játszottam crysis3-at g4560, soha nem volt 30fps alatt."
Ez az állítás egészen biztosan nem igaz, leglábbis biztosan nem igaz FHD maximum grafikán, amivel az ember mondjuk egy Rx570/580 kaliberű VGA-val játszani fog. Ugyanis még a négymagos OC 4690K-mmal is befigyelt extrém CPU limittel 30FPS alá a 290X-en.... Az meg aztán péppé veri minden létező paraméterben a G4560-at. [link]A 2mag+HT-nél klasszisokkal stabilabb FPS-re képes egy 4mag/4szál CPU. Nyers erőben az is kevéske lehet, de igényes játékos gépbe ilyen VGA-k alá szvsz az a minimum, főleg ha FPS-t is akarsz látni FHD-n.
-
dragonfx
veterán
amugy melyik progival érdemes tuningolni a kártyát?
saját giga?
vagy triix?
ab? -
A vga miért nem ugyanazon a mhz-n volt a tesztek alatt? Illetve a g4560 single coreban erősebb a tiednél, az ilyen tesztekbek nem sok értelme van, amiben egy több magost butítgatunk vissza. Játszottam crysis3-at g4560, soha nem volt 30fps alatt.
GtaV is jobban ment egy g4560+1060 3gb-al, mint egy i5 4570+rx470-el. Nyílván a játék nvidia párti, de semmit nem tett a +2 fizikai mag. Nyílván a mai játékoknál már kevés a 2mag+ht, de a 4mag se jobb sokkal.
-
HSM
félisten
Plusz ugye a Crysis 3 is jó példa, pedig régi, és nem is skálázódik a legjobban 6mag/12szálra... [link]
Ez a rész konkrétan még a 4,4Ghz-es négymagos i5-el is élvezhetetlenre lassult. A 4Ghz-es régi hatmagossal se szép az FPS, de legalább már jól játszható.
Meg lehet nézni, különböző magszám illetve HT hatására mit alkot a jâték ezen a CPU igényesebb részen. És ez egyjátékos mód... -
HSM
félisten
válasz
hobizoli #31447 üzenetére
Úgy látom, nem ment át a lényeg... A GPU terhelése jól skálázható, míg a CPU-é nem.
Tehát egy jó CPU-val ha a példád alapján max grafikán van 35FPS-ed, kicsit visszavéve abból simán lehet 60 vagy kicsit jobban megkurtítva akár stabil 100 felett is.
Egy jó GPU jónak tűnik, hogy hű, 80FPS, viszont az akár jóval 50FPS alatti beesésekkel nem fogsz tudni mit csinálni, végig veled maradnak, akármit is állíts be...
(#31451) Polllen: Ahogy emlékszem a BF4 tapasztalataimra, a 4,4Ghz-es négymagos i5 4690k is csak épphogy kihajtotta a 290-esem multiban, 16Gb 2133mhz ramokkal, 60fps felett. Szerintem értelmesen azzal játszani két maggal esélytelen, BF1 pedig főleg, az már a hatmagosomba is csúnyán beleharap az Rx580 mellett FHD maxgrafikán is.
-
Polllen
félisten
válasz
hobizoli #31447 üzenetére
Nagyon szépen látszik az 570-s videóban, hogy amikor a végén lelövik beesik 50 körülre az fps.
Nincs annál nagyobb élmény, mint amikor harc közben van egy drop és meghalsz.A bf1-s G4560+1060 videók is nagyon jól néznek ki. A valóságban meg szépen dropol és emiatt halsz benne. Multira feleslegesen szívatja magát az ember a 2 mag 2 szállal. Az úgy valahol a BF4-nél so-so volt.
-
Én pont g4560+1050-el kezdtem a pubg-t. Minden vga-val ugyan azt a beállítást használtam, azaz AA high/ultra, textura high/ultra, minden más very low. Cseréltem i5 6600-ra a 1050 maradt, és érdemi változás nem történt. A 1060 3gb hozta a magasabb fps-t és a minimum fps-el se voltak gondok. Aztán cseréltem i5 8400-ra ugyancsak 1060 3gb-al, észrevehető min fps javulás (60-ról 80-ra). Aztán a mostani konfigommal meg meg se nyekken (bár a 8600k 5ghz nem igazán volt érezhető javulás a 8400-hoz képest)+ 1070, gsync miatt 140-re korlátozva az fps-t, átlag 139.5fps-t kaptam benchelve.
Én is amellett vagyok, hogy inkább erősebb vga és gyengébb cpu, mint fordítva. Persze bf-nél lehet más a helyzet, de single player-nél biztos hamarabb vennék 2+ht procit és egy 1060/580-at, mint 6mag és 1050/560-at.
-
hobizoli
nagyúr
i5-8400+RX460 PUGB Ultra 35fps
G5400+GTX1060 PUGB Ultra 65fps
G5400+RX570 PUGB High 80fps
de biztos tuti nagy otlet a kotlakabb VGA-val keccsolni....ja
-
lacus83
senior tag
válasz
hobizoli #31445 üzenetére
Látom nem jött át a lényeg.
De akkor egyszerűen zárom is. Igények és pénz kérdése az egész. Ami neked kevés az másnak lehet sok, vagy ami neked sok az másnak kevés.Nem vagyunk egyformák szerencsére
Nem mindenki Ultra, extra graf játékos és nincs igénye a legújabb erőforrás zabáló játékokra. Kapizsgálod?
Részemről zártam -
hobizoli
nagyúr
az a baja az RX560-nak, hogy kb 10k-val tobbert hozza kepest dupla szamitasu kapacitasu 570 is van, ami tenyleg mindenben a RX560 duplajat tudja
RX560 1024:64:16 128bit 1175MHz, 75.2GT/s, 18.8GP/s, 7000MHz, 112GB/s
RX570 2048:128:32 256bit 1168MHz, 149.5GT/s, 37.4GP/s, 7000MHz, 224GB/s -
Devas
őstag
válasz
hobizoli #31443 üzenetére
Ezt senki nem állította rajtad kívül, hogy 6-8 core CPU-kat rakjunk egy 1030 mellé (amit amúgy sem neveznék játékra alkalmas VGA-nak).
Mi csupán azt mondjuk, hogy a 2/4 proci +570/580 helyett értelmesebb választás egy 4/4 vagy 4/8 vagy 6/6 proci + 560 4gb (ahogy a pénz engedi).Ez a low/medium settings gaming 1080p, ahol van stabil FPS-ed. Ha erre va igény.
Ha nincs FPS-re igény, hanem látványra akarunk nyálat csorgatni egy story alapú játékra akkor jön a te verziód a pentium gold és társai...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
lacus83 #31437 üzenetére
10 eves game egy 1030-nak ne legyen mar megerolteto, konyorgom
folyamatosan olyanokkal erveltek, hogy regesregi akarmi game-hoz eleg egy mostani low dVGA is
igen, az, ahhozmert most egy 1030 tobbet tud, mint anno 8-10 eve egy akkor highend dVGA is akar
GT1030 384:24:16 1227/1468MHz orajelu
GTX460 336:56:32 675MHz
GTX560 384:64:32 822MHz
GTX280 240:80:32 600MHza GTX460 vagy GTX560 2010-11-s technika, es akkor azokkal siman tudtal jatszani egy akkor game-n
pont 10 eve januarban jott ki a GTX280, akkor az volt a legpatentebb egy chip-s nvidia dVGA zsugade nezd mar meg ezeken vagy akar a GT1030-l pl egy F1 2018-l high-n hogyan megy egy 6-8core CPU-val 1080p-ben
egy frutti G4560 egy RX470/480 vagy 570/580-l korbehugyozza
-
HSM
félisten
válasz
hobizoli #31436 üzenetére
"annak nem latom sok ertelmet, hogy van egy 6ore/12thread CPU es 20-30%-s terhelesen fut rajta a game"
Ajánlom innen a harmadik bekezdést: [link]
Amikor egy HT-s CPU-n 20-30% CPU használatot látsz, az valójában sokkal magasabb. Én ugyan azt gondolom, hogy inkább legyen egy jó hatmagos alatta, de igazából a legtöbb esetben erős négy már elég lehet, a kettőt gondolom igazából nagyon neccesnek. Persze, nyilván vannak játékok, játékrészek, amikhez az is elég, kérdés, azok alá kell-e egyáltalán ilyen erős VGA.
Én amúgy már 10 éve is X58 rendszerrel toltam [link], és már akkor, ha jól emlékszem, talán HD4850 vagy 4890 kártyával is igencsak éreztem a váltást OC Q6600-ról, főleg GTA4-ben. A korábbi kétmagos OC E6550-et meg meg sem említeném ezek mellett, már akkor sem.Amúgy nem olyan gyenge az a 4GB Rx560... High-Medium keveréket azért általában elbír, low-ra gondolni se kell. Egy fél Rx570, tulajdonképpen [link]. BF4 is szuperül pörgött rajta magas grafikán, csak az MSAA-t kellett levegyem. De az a vicc, még az RX560-hoz képest megint csak fele olyan erős HD 7770-el is medium grafikán tudtam BF4 multizni, jó FPS-el (a CPU-m jóvoltából) és nem volt az bizony csúnya. Oké, nagyon látni az ultra-hoz képest a különbséget már a medium-nál, de csúnyának azért így sem mondtam volna.
(#31437) lacus83: Én pl. elég középútnak gondolom magam. Régi olcsó hatmagos, lassan 5 éves, de FHD IPS monitor, ami 80Hz-et is tud, és van hozzá egy jó áron vett ex-bányász Rx580 8GB-am.
Az ezelőtti gépeimnél is általában ide lőttem, négymagos haswell i5, mellé R9 280X, majd olcsó R9 290-ek... Mindig azt vettem, ami azért elérhető áron nyújt viszonylag magas minőséget, jó teljesítményt.Az meg ugye preferencia kérdése, inkább magasabb képminőséget preferálod gyengébb FPS-el, esetleg lagokkal, vagy inkább a képminőségből engedsz a jobb sebesség kedvéért adott keretből. Én inkább az erősebb CPU-t preferálom, de nyilván ebben az is benne van, hogy szeretem pl. a BF játékokat multiban, és oda bizony kell a CPU lóerő. Más jellegű játékokhoz meg lehet akár a két mag mellé is jobb választás lehet egy erősebb GPU.
-
lacus83
senior tag
válasz
hobizoli #31436 üzenetére
El sem hinnétek mennyire sokan vannak még az általatok említett G4560 CPU alatti gépekkel, 1050 és Rx 560 szintű kártyákkal. CSgo oké, és elég is nekik.
Persze ennek millió oka lehet, és nem minden esetben csak a pénz.
Vannak akik ott ragadtak az E dual Core Cpukkal,vagy 2 Magos Amdkkel 4Gb vagy rosszabb esetben 2Gb Ddr2kel.
Tanulságos topik a milyen asztali gépet vegyek topik [link]
Ez úton is leszögezném hogy minden tiszteletem azon Tpgazda társaimnak akik sokszor koránt sem egyszerű feltételekhez és elvárásokhoz próbálnak megoldást javasolni.De ugyan ez igaz a nem troll fórumtársakra is.
Szóval egy szó mint száz karakter, nem olyan egyszerű ez.
Persze mindig akar az ember jobbat meg mindig is lesz jobb ami lehetne. DE (ez most direkt nagy De) ha az a gép ami előtt ülsz megfelelő, alkalmas arra hogy pl a munkahelyeden, iskolában összegyűjtött feszkót leadd egy jó kis lövöldével, akkor teljesen mindegy hogy az a CPU 2 magos vagy 8, a gpu 2Gb vagy 8Gb.
Ha pedig nincs benne örömöd, vagy nem kapcsol ki akkor teljesen mindegy, hogy milyen géped van otthon.
Haver Gt 1030 al futtat 10 éves NFSt, I3 al. Köszöni neki pont elég az is hogy kikapcsolja az agyát ha haza megy.
A másik véglet, másik ismerős Rtx 2080,I7 8k,300ks Predator Gsync és heti 2x 2 óra Bf. Akkor most hol a közép út? -
hobizoli
nagyúr
ja es majd veszek hozza egy hokibb monitort is, hogy ne legyen olyan homalyos a kep
2011-ben 1080p-re raktam ossze az akkori desktop gepet, 22" Samsung 1080p LED monitor DVI-n, GTX560TI, 2x4GB DDR3...
az ~8(!!) eve voltmagas felbontasban a CPU inkabb kevesebbet melozik, mivel VGA limites lesz a tortenet es jobban raer a CPU a hatter dolgokra
annak nem latom sok ertelmet, hogy van egy 6ore/12thread CPU es 20-30%-s terhelesen fut rajta a game
akkor az feleslegesen sok odanemtom
minden high meg ultrahigh beallias utan a medium meg low grafika, az... -
HSM
félisten
válasz
hobizoli #31434 üzenetére
Rx560 4GB + tetszőleges négymagos.
Többre tartom, mint egy Rx580-at kétmagos CPU-val.
A képminőség javulás papíron jól néz ki, de ha aztán kapod a durva lagokat a kétmagossal, azért nem ugyanaz lesz az élmény. Merthogy a magas grafikai beállításnak általában a CPU igénye is valamivel magasabb. -
atis1224
tag
Azt elfelejtettem ,hogy a legfrissebb adrenalin driver
-
atis1224
tag
Üdv skacok ,jelentkezett már valakinél ,olyan hiba jelenség ? asus rx 580, (a gépem mellett van a tv hdmi vel csatlakozik ,klonozva van a tv -nél teljes kitöltés van be állítva ,a tálca mégis el van csúszva kb :egy centi nem látszik belőle lent ,de a leg nagyobb gond ,ha indítok egy játékot pl:bf5 ,de régebbi gaménél is észre vettem ,elkezd ugrálni a kép akadozik, elmegy vissza jön, az egér is szaggat ilyenkor mintha be akarna fagyni a rendszer szinte használ hatatlaná válik a pc ha ki húzom a hdmi kábelt helyre jön ,korábban n-vidia kártyám volt ilyennel soha nem találkoztam,
-
Devas
őstag
Az sem mindegy mivel játszik az ember. Mondjuk egy storyra és látványra épülő játék esetén a VGA többet adhat az élményhez. Egy pörgős akció vagy kompetetiv játéknál pedig a CPU az atyaúristen.
De úgy gondolom, hogy egy RX570/1050Ti szint felett mindenképpen egy normális CPU javasolt a következő upgrade-nek.4/4 korszerű CPU + 570/1050Ti szint egy mai általános gémer gép alapja 1080p-re úgy gondolom, ez alatti szintre kár pénzt költeni (hacsak nem konkrét játékra kell gép).
A G4560 jó vétel volt anno egy 1050-es mellett, nekem is volt i3-4170 + 950-esem, szerettem, mai napig el lennék vele. -
nrg_52
addikt
Meg vagy 2 het gari van ra az eladohoz, egy honap probagaranciat vallalt. Kellett ra egy gyari bios, mert valami moddolt volt rajta, gondolom valami banyasz cucc, ami miatt nem ment ra a friss driver, csak ati pixel clock patch-el. A techpowerup bios adatbazisa volt a baratom, igy ez a problema megoldodott. Kapott meg egy ujrapasztazast is mx-4-el, mert elegge melegedett. Korulbelul 15-20 fokot esett a homerseklet ujrakenes utan. Egyenlore hibatlan, brutalisan gyors az elozohoz kepest. Agyonhajtva nem lesz nalam, mert csalad, gyerek mellett nem sok idom van jatszani. Remelem kiszolgal meg 2-3 evet, aztan cserelem.
-
dugo_
veterán
De a kiindulópont az, hogy fillérekből akart az ember játszani anno, ahol a low settings minimum igényét is alulról kellett súrolni.
Ehhez megvette a 17ezres G4560-ot (nem volt ellenfele újonnan akkor), és mellécsattintott egy RX460/1050(Ti) szintet kényszerből. Ezek a gépek ilyen 130k körüli kerettel lettek ajánlva nulláról. Ebbe nem fért bele akkor sem, hogy potens processzort tegyél alá.
Eltelt 1-2 év, és a bányászkártyákon kívül sehova nem lehetett olcsón fejleszteni a konfigot, mert:
1. egy használt 6/7. gen i5/i7 kvázi drágább, mint az új 8100/8400
2. Minden értelmes vga 100+ ezres tartományban mozgott eddig.Most van használt RX olcsón, a bátraknak meg Coffee mod, aztán platformcsere...
Nekem annyit segített az RX580 a G4560 mellett, hogy 1050Ti után már nem 1440p 70%, hanem 1440p 100% scale-re tudom állítani a felbontást azonos fps mellett az egyetlen játszott játékban. Ami egyébként annyira bugos, hogy az ember úgysem tudja egy-egy dropnál, hogy most a proci kevés, vagy megint elkarcsiztak valamit a fejlesztők...
-
Devas
őstag
válasz
hobizoli #31418 üzenetére
Hát az alap elgondolásom az, hogy (a te szófordulatoddal éljek) X ammo-ból előbb a low settings hardware igényét építem fel, tehát egy normális CPU-t ami nem overkill a feladatra, majd a maradék ammo megy a VGA-ba. Minnél több marad a VGA-ra, annál magasabb settingsen és felbontáson játszhat az ember.
-
nrg_52
addikt
válasz
hobizoli #31419 üzenetére
R9 270X, azzal is boven jol elvoltam fhd-n, nem vagyok maximalista grafika teren. 😀 Bocsanat, nincs az 80% csak 60 korul valoszinuleg, hirtelen irtam egy szamot, de aranyok szempontjabol mindegy. MSI Hawk R9 270X 22.500-ert ment, HIS ICEQ X2 RX 470 Turbo meg 37.000-ert jott.
-
Zoleepapa
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy rx kártyát, az i5 3570k procimhoz újítás képpen.
Melyik lenne az ideális? Játék a fő cél... -
HSM
félisten
válasz
Pécsi gyerek #31408 üzenetére
Annak idején kipróbáltam egy kétmagos Pentiumon, mit tud a 280X Toxic-om. Még a Valley bench is dadogósan ment, mást inkább nem is erőltettem.
Ezzel szemben az Rx560-asomon (de még a HD7770-en is) vajsimán tudtam az erős CPU jóvoltából pl. BF4 multizni, StarCraft 2-zni (nyilván nem max grafikán). Más játékokkal sem volt gond, amiket hébe-hóba kipróbáltam rajta.
Én is hoztam méréseket, linkeltem mások mérését, még a 60 FPS-hez is kevés egy olyan CPU. Ez pedig elég soványka szvsz, ennyi azért minimum illik egy ilyen kategóriájú GPU alá.
Szóval, ha engem kérdezel, jó esetben megvan mindkét oldal, GPU és CPU is. Ha valamelyikre nem marad pl. pénz, akkor választhatsz, gyenge CPU-val kevés FPS esetenként durva laggolásokkal, vagy gyenge GPU-val gyengébb grafikai beállításokon, de jó sebességgel. Én 100X inkább az utóbbit preferálom.
-
Polllen
félisten
válasz
Pécsi gyerek #31408 üzenetére
Én a Division-nel játszottam G4560 + 1050ti-vel és I5+RX460 2GB-tal is. Utóbbi stabilabb fps-t hozott. Ez alapján én nem tennék a G4560 mellé 1060-t bár biztos sok olyan játék van, ahol jól működik ez a páros is.
-
Dareiosss
senior tag
Meghosszabbították a játék promóciót április 6-ig adják a 3 játékot az rx 590 hez, 2 őt a Rx580,570 hez.
-
HSM
félisten
válasz
Pécsi gyerek #31402 üzenetére
Ez így elég gyenge, hogy nem raktak oda viszonyításként egy erősebb CPU-t... Plusz semmi nem látszik így abból, hogy az alulméretezett CPU milyen "szép" ingadozásokat (mikrolaggokat) tud produkálni. Én inkább javasolnám ezt a tesztet: [link]. Itt minden szépen látszik.
Jópár címben még a 60FPS sincs meg átlagban a G4560-al, egy Pascal Titan kártyával... A minimumok meg...Szóval, szerintem ez édeskevés.
A saját tapasztalatom is az sajnos, hogy lényegesen jobb egy gyengébb GPU erősebb rendszerben, mint fordítva. (A mostani hatmagos 4Ghz-es X58 rendszerem megjárta egy HD 7870XT, egy HD 7770, egy Rx560 és most egy Rx580 is.) A képminőséget, ezáltal a GPU terhelését általában sokkal jobban testre lehet szabni, mint a játék CPU igényét.
-
lovas001
aktív tag
válasz
dragonfx #31400 üzenetére
Bocsi hogy beledumázok a venti témába 18 as kifelé? Láttál már vga hűtést szétszedve merről merre mozog benne a levegő
? Szines füsttel egyébként egész jól meg lehet nézni a "szélcsatornákat" a gépbe.
Nem sértésnek szántam csak nekem is volt oldalt 18 as ventis házam és meglepődtem nagyon, sose jutna eszembe .
Ha szépen megy végig a füst akkor jó neki ha elkezd kavarogni akkor kevésbé jó
Oldalt befújó iránynak annyi értelme hogy friss, hűvös levegőt kap a vga amit rá tudna fújni a vga venti a kártya bordáiragyakorlatba a lassú fordulatos oldalsó ventik sokat sajnos nem érnek .
-
tebeeee
csendes tag
Hello forum. Nem találtam megoldást hiába kerestem itt topicban....az uj driverrel kapcsolatban lenne kérdésem ADRENALIN 19.1.1 -ben a WATTMAN profilom ha elmentem , újraindítás után újra aktiválnom kell, mindig vissza kell töltenem. Ezt valaki tudja hogy miért lehet?
Semmilyen más programot nem használok adrenalin mellett. -
válasz
Pécsi gyerek #31402 üzenetére
Kicsit meglepő ez a teszt, mert a számokból elég jól látszik, hogy az 1050 Ti felett a Sniper Elite 3 kivételével mindegyik játék legalábbis vegyes limites, a konklúziókban meg erről nemigen ejtenek szót. Az viszont igaz, hogy egy 570 / 1060 3G általában hoz értékelhető előrelépést, még ha nem is futja ki magát.
-
HSM
félisten
válasz
hobizoli #31398 üzenetére
Hát nem tudom... Játékra Ryzenből nekem nagyon bejön a Ryzen 2600X, mert olcsón nagyon gyors, főleg B-s lapban. Viszont a 2700X-nél már annyira nem erős az ár/érték mutató játékra, ott már inkább valami erősebb 6/8 magos Intel felé nézelődnék.
(#31399) Pécsi gyerek: Hát, szerintem egy alap négymagos is necces már ilyen kaliberű VGA mellé.... Két mag? Ne vedd sértésnek, de nekem hallani is fáj.
Van nekem a notebookomban kétmagos HT-s Sandy Bridge i7, nekem még net alatt sem olyan gyors, mint megszoktam a nagy gépen...
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- További aktív témák...
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- ZOTAC Trinity RTX 3080 10GB OC GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest