- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
#45185024 #25799 üzenetére
Ahogy látom tesztekből, meleg is, meg hangos is 1380/2000-ren, jó ez nekünk?
egy-két 480-nas 1400-on nem ilyen meleg/hangos.
szerk.: Ha meg új Asrock lapod van, úgyis ott a Sapphire/Asrock összejátszás. Egy Sapphire 480 Nitro+-szal is jobban jár az ember, még tuning mellett is.
-
tomic
addikt
MSI Armorról van valami infó?
-
törölt tag
Junius 1-én jelenik meg europában is kaphatoan az ASRock
-
Lacccca87
addikt
MSI GAMIG X hűtés hatékony de játék alatt hangos szerintem, XFX RS hűtések átlagosak de játék alatt szintén van hangjuk. a többiről kollégák biztos mondanak majd valami okosat
Annyit még hozzátennék hogy 60-65 fokig a fentiekből egyiknek sincs hangja és kb 60 foknál kapcsol a venti mindkettőn. -
tomic
addikt
Nem követtem egy ideje a vga árakat de meglepve látom,hogy egy rx580 8gb-t már 266 euroért lehet kapni. Mi történt itt? Bányászláz lecsengett?
El is gondolkodtam egy beszerzésén.Melyik az ajánlott hűtésű ami igen halkan teljesít? HTPC-be menne tehát a legcsendesebbet keresném.Valakinek esetleg volt több példánnyal is tapasztalata? -
R3laX
addikt
válasz
Televan74 #25784 üzenetére
Feltettem, szépen promt-ból megy a flash, de nem jutottam előrébb. Csak bios mókolással lehet megoldani, hogy a temp targetet feljebb tornásszam MSI AB mellett? Igazából nem is a TDP volt a ludas, hanem 75 fok körül elkezd doppolni a kártya, pedig a VRM is bőven 80 fok alatt lenne ebben a hőségben.
szerk.: 1400/2200-on szépen megy hiba nélkül. Quake Champions-ozok, mivel nincs még meg a 144hz-es freesync monitor, így lowon tolom. 200 körüli FPS átlaggal nem mikrolaggol és a low miatt nem is droppol, mert nem éri el azt a hőfokot, viszont 3DMark-ban már leesik 1350 körülire is.
-
Rájmó
tag
válasz
turistakolbi #25790 üzenetére
köszönöm a választ
-
Minime55
csendes tag
Sziasztok erről a kártyáról mi a véleményetek : XFX AMD Radeon RX 580 GTS XXX Edition OC+ VGA (PCIe 3.0, 8 GB, most elég emberi áron van újonnan. Köszönöm.
-
Szoszo94
őstag
válasz
resolut1on_ #25781 üzenetére
Láttam a privátod, de mivel másoknak is segíthet így ide írom a választ.
Ahhoz, hogy gyári legyen a kártya, gyári órajelekkel, nem elég a patcher. Le kell töltened a kártyádhoz tartozó BIOS-t (ha 8GB-os akkor ezt, ha nem akkor keress ezen az oldalon), majd atiwinflash-el fel kell raknod. Utóbbit nem részletezném, YT-on rengeteg találat lesz rá és lépésről lépésre követve menni fog.
Patchert felejtsd el, ha visszarakod a gyári BIOS-t, nem fog kelleni utána.
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
Tudnátok erről a kártyáról néhány infot mondani? Tényleg annyira rossz a hűtése mint amilyennek mondják? Elsősorban FullHD játékra kellene, freesync mellett
Előre is köszönöm!
-
R3laX
addikt
Hali!
Korábban kérdeztem már, de nektek működük az Atiwinflash a jelenlegi Win10 verzióval? Msi 480 GamingX-hez vissza akarom rakni a 152-es biost, mert annak több a TDP-je.
-
Zsocó
aktív tag
válasz
resolut1on_ #25781 üzenetére
Banyasz kartya lehetett. Valszeg a BIOS mokolt. ATI Patcher-t kell futtatni driver telepites utan.
-
resolut1on_
csendes tag
Üdv,
Remélem tudtok erre megoldást vagy találkoztatok hasonlóval, mert eléggé tanácstalan vagyok.
Adott egy PowerColor RX 480 Red Devil kártya.
Probélmám az, hogy sehogy se akar normálisan feltelepülni a driver, vagyis maga a telepítés végigmegy, de újraindítás után amikor indítanám a Radeon Software Control Panel-t az a hibaüzenet fogad, hogy "No AMD graphics driver is installed or the AMD driver is not functioning properly...."
Feltöltöttem a jelenségről néhány képet, hogy érthetőbb legyen mi bajom.Itt nézhető meg.
Első próbálkozáskor csak DDU-val töröltem az előző nvidia kártyám driverét, majd újratelepítettem a Win10-et is, de az eredmény teljesen ugyanaz maradt. Újratelepítés után rábíztam a driverek letöltését a Windows Update-re, képeken is látszik, hogy ebben az esetben is "Failed to install...", utána AMD Driver Autodetect-el próbáltam, ismét kudarc.
A konfig egyébként: i5 6600K, Gigabyte Z170X-Gaming 3, Corsair Vengeance 2x8GB 3000MHz, Samsung 840 Pro SSD... nem mintha lenne jelentősége. Beletettem már Z97-es lapba is, ott is ugyanezt produkálta.
Szerintetek menthető vagy kuka a kártya?Köszi a tippeket!
-
törölt tag
Gaming Benchmarks ASRock Phantom Gaming X Radeon RX580 8G OC
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Don.Corleone #25771 üzenetére
Köszi az információt,hamarosan én is kipróbálom. Nekem is voltak érdekes dolgok. Szokatlan visszaesett az FPS érezhető is volt. Látom,hogy új Chipset driver is van. Másik kolléga írta.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Lacccca87 #25775 üzenetére
Nekem az OnScreen csak freesync miatt kell.A Sapphire TRIXX is csak a ventiprofil miatt van fent.Nincs külön OC.Eddig is fent voltak és nem okoztak problémát.
Én a gubancot a alaplapi driverben látom, mikor lapot cseréltem felraktam azt amit az Asrock oldalán találtam. Hozzáteszem,hogy a rendszert nem telepítettem újra.Microsoft nem problémázott rajta,amikor újra aktiváltam náluk az oprendszert. -
Televan74
nagyúr
Csak sikerült telepítenem. Új chpset drivert leszedtem az AMD oldaláról,majd telepítettem, utána restart. Telepítés előtt bezártam a Sapphire TRIXX -et és az LG OnScreen Controlt és most felment rendesen(most kiválasztottam a Radeon ReLive -ot is,pedig nem szoktam). Nem fagyott ki most a telepítés után.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Don.Corleone #25771 üzenetére
Nálam fel sem települt rendesen, így maradt a régi lassabb verzió!
-
Don.Corleone
aktív tag
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Don.Corleone #25769 üzenetére
Pontosan melyik verzió? Holnap rakom újra a gépet.
TitÉrtem. Sok sikert az Ab hez.
-
Don.Corleone
aktív tag
Na ez az új driver elég szépen rendbe tette nálam a rendszert. Semmi akadozás vagy beakadt venti pörgés, nagyon kellett már egy ilyen stabil verzió.
-
Pokesz007
senior tag
-
pityu8611
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne,h ASUS Strix RX570 4g,játék közben (5-10percenként) lesesik az fps 30-ra pár másodpercre aztán visszaáll minden rendben.A driverbe épített monitorozás olyankor eltűnik egy pillanatra aztán visszajön.
-
petya220
senior tag
Üdv!
Crossfire-ben van 2db rx470, ééés windows 10
Ti találkoztatok olyannal, hogy akadozik a kép?
Így 5 másodpercenként megfagy a kurzor 1 másodpercre... de ha nincs CF-ben akkor minden okéValami ötlet?
-
menpee
aktív tag
Amazon.uk-n eléggé baráti áron megy most a Sapphire Pulse 580 4GB ha valaki esetleg tervez hasonlót venni.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Pepe78 #25755 üzenetére
DDU és driver reinstall.
Működnie kell úgy, ahogy írták, nekem hónapok óta (jelenleg a legfrissebb driverrel) működik újraindítás után a beállított értékekkel. Két gépen, összesen 4 (2*480 2*570) kártyával, friss win10-el.
Amióta volt az MSI AB és driver összeakadás, azóta csak a WattMan-t használom és ha nincs váratlan újraindulás vagy hiba, az előzőleg beállított értékeket tölti vissza bekapcsolásnál -
Pepe78
őstag
válasz
Don.Corleone #25754 üzenetére
Üdv..
Sima újraindítás vagy ki/be kapcsolás után nem tölti be magától...
Egy barátomnak rx 570-e van már hónapok óta és ő sem tudja a megoldást.
Van elmentett profil de sehol sem lehet beállítani, hogy a win indulásakor induljon automatikusan az én mentett profilommal. -
Don.Corleone
aktív tag
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
"Globális Wattman" -ban beállított értékeket mentettem egy profilba. Jó lenne ha a gép indítása után automatikusan ezek az értékek, beállítások maguktól betöltődnének.
Van ilyen lehetőség valahol, csak én nem vettem észre?
-
Szoszo94
őstag
válasz
turistakolbi #25750 üzenetére
Ha jól rémlik, csak a memóriavezérlő feszültségét tudod azzal szabályozni. Valószínűleg nem fogsz tudni többet húzni a memórián. Micron márkájúak a chipek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Politika
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- XPEnology
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest