Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Colos1

őstag

válasz TTomax #9747 üzenetére

Igen, én próbáltam, semmi hátrány nincs abból, ha minimumon van. A minimumon is akkora a látótávolság, amennyi elég. Értsd: hiába látod ultrán a pálya másik feléről, ha nem tudsz addig ellőni. Amivel meg el tudsz lőni, pl. sniper rifle, azzal látod onnan is.

Más téma, a többiek részére, az SSD -hez, a RAM -ot is belekeverve:

Az SSD előnye csak a játék betöltésekor, és a játék első perceiben mutatkozik.
    Amikor betölti a pályát, akkor nem a teljesen részletes textúrákat tölti be. A részletes textúrák betöltése úgy történik, hogy körülötted x távolságra folyamatosan olvassa be, ami sokszor látható is. Értelemszerűen ha SSD -n van, ez a betöltés gyorsabb.
    És említettem a RAM -ot, az itt jön képbe.
    Tapasztalat, egy példa: Amíg 4GB volt a gépben, addig akárhányszor lejöttem a hegyről Caspianon a Gas Station felé, minden alkalommal láttam, ahogy a patak szélén található sziklák textúráját betölti. Amióta 8 GB van, azóta csak akkor fordul ez elő, ha először járok arra, utána már mindig az éles textúrák fogadnak. Pedig a memóriából a progik szerint ugyanúgy 1,6...2,0 GB -ot használ a játék. A trükk a rendszergyorsítótár. (A Resmonban "Készenléti" -nek nevezi) Játék előtt kb. 1,4 GB, egy Csapian után 4...5 GB. Amíg 4GB RAM volt, értelemszerűen nem lehetett ennyi.
    Aztán ha meguntad a játékot, de pár óra után a 8GB RAM -al ismét Caspianra mész úgy, hogy közben nem használtál nagyobb RAM igényű progikat, akkor azt tapasztalhatod, hogy sokszor nincs az első betöltés sem, mert ott van a RAM -ban, gyorsítótárazva az összes nagy felbontású textúra :)

A következtetést mindenki maga vonja le, én csak egy tapasztalatot írtam le, hogy könnyebb legyen a vitát lezárni. (Ha egyszer egyáltalán le lesz zárva :D )

Új hozzászólás Aktív témák