- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Léghűtés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #25895 üzenetére
Ne felejtsd el, ha az lejjebb megy, a tiéd is kevesebb lesz. Főleg tavasszal, az új generáció miatt, ill. az ünnepi dili utáni raktársöpréskor..persze mellé ellensúlynak ott lesz a tré forint meg az emelt tréfa..szerintem senki nem tudja megjósolni, mi mennyiért várható akkor. Én most adtam el, még árában, de megszívtam, mert 2 hét alatt 20+al ment feljebb a kiszemelt 560TI ára..ezért vagyok a topikban, egy 5850 lesz helyette, arra futja az eladott 460/2G árából..persze ez is jobb, pont az OCs 460at hozza..de nem erre vágytam :S
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #25886 üzenetére
Ha én tudnám mi lesz jó vétel tavasszal..de nincs varázsgömböm..
Nincs semmi baj a 6os szériával, a 6850/6950 kifejezetten korrekt.
Az ajándékozós dili idején tudod jó áron eladni, tavasszal necces.
Persze vásárlásra meg pont fordítva igaz ez..szóval sehogy se jó..laca000
Pont fordítva van, mint írtad. Egyre nagyobb felbontás egyre nagyobb VGAlimit..tehát pont növekvő VGAterheléskor lesz semmissé az esetleges CPUlimit. Egyébként tényleg nem lesz drámai a szitu, menni fog mindened maxon, csak akkor bukik ki a limit, ha összeveted egy combosabb procival elérhető eredményekkel az elérteket. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #25882 üzenetére
Nézőpont kérdése..mind a 460, mind a 6850 nagyon korrektül megy, ha alá van pakolva pár +MHz, igazából egyformák. Az 5850 ott kezdődik, ahová ezek OCval érnek, nem egy kategória (mondjuk nem is +10k). Most eladni biztosan jó áron tudod a 30ast..kérdés mit kapsz kipótolva..ne járj úgy, mint én.
-
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #24900 üzenetére
a memóriának nem tudsz feszt adni, az a GPU fesz azt hiába emeled
akkor 950/1050Mhz a vége alapon, ez 26% GPU és 5% memória tuningot jelent, de mivel a HD5850 is csak 1000Mhz-en járatja a memóriát ezért nem hiszem, hogy az visszafogná nálad a teljesítménytgartula az első tuningodhoz
-
dark_hmz
tag
válasz
cellpeti #24826 üzenetére
Én beállítottam végtelenre, natív felbontás+full screen+error check, aztán mehet. Trixx beállításainál pipáld ki az "...and restore clocks" sort, akkor betölti indításkor a mentett profilt.
Csináld azt amit Zoo123 is írt, kicsit visszaveszel, vagy plusz feszt adsz, majd tesztelsz. Ez ilyen, kis türelem nem árt ahhoz, hogy megtaláld a végét. -
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #24809 üzenetére
és h1n1_900: én azt mondtam, hogy mint kezdő tuningoló ne emelj feszt, hanem nézd meg alapon(alapfesz) abból nem lehet baj, a HD5830-nak amúgy is magas az alap feszültsége(1,163V) ami biztonsággal adható 24/7-re az 1,181-1,2V már nem számít olyan sokat, hogy megérje +feszel játszani, egy HD5850 ami 1,093V-ről indúl ott már sokkal többet számít
-
dark_hmz
tag
válasz
cellpeti #24807 üzenetére
900-ig elég gyorsan eljutottam, először 850 aztán 900.
Utána már nem voltam olyan bátor, 10 Mhz-es lépésekkel mentem. OCCT-vel teszteltem első körben. 10 percig hagytam futni, aztán ha nem volt addig hiba, akkor +10Mhz. Ha volt hiba akkor pici plusz feszültség, majd újra teszt. Aztán ezt ismételgettem. 960 felett már egyre több feszültség kellett és alig tudtam emelni az órajelet. Úgyhogy hagytam 960-on a GPU-t 1.18V-os feszültség mellett. Utána hagytam futni az OCCT-t pár óráig, majd 3dmark, furmark (hogy mennyire izzad meg a kártya), és játékok. Ez volt valamikor augusztus közepén, azóta így megy hiba nélkül. Ja, a memóriák... Megnéztem milyen modulok vannak a kártyán, utánaolvastam a specifikációjának, kiderült hogy bír 5Ghz-et és egyből feltoltam 1250-re. Kipróbáltam még 1300-on is, de ott már fagyott.
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #24640 üzenetére
na rászántad magad
kezdetnek a GPU-t tuningold, mondjuk indíts 850Mhz-el és aztán indíts valami játékot, hamar kiderül, ha nem bírja, ha így stabil emeld 10Mhz-el és így tovább,
ha megtaláltad a végét azután jöhet a memória, 1050Mhz-el indíthatsz és ugyanaz az eljárás, mit az előbb -
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #24458 üzenetére
attól függ, mit enged CCC és mit bír a kártya alap feszen,
nekem pl. 900Mhz-et enged CCC és 775Mhz ami stabil alapon, a HD5830-nak magasabb az alap fesze, az 850-900körül megy, ha CCC-nem enged többet, de még menne akkor meg trixx
ittakary: én pont most néztem, hogy boltokból totál eltűntek a HD5830/50/70-ek 1-1db van -
Zoo123
senior tag
válasz
cellpeti #24447 üzenetére
Jelenleg a legjobb ár/érték aránnyal az 5870 max 40k, vagy egy 5850 max 35k rendelkezik.
Ha kifogsz egy tuningosabb példányt akkor egy 5850 950/1200-on hozza az alap GTX570 szintjét, egy 5870 meg kis tuningal beéri a 6970-est is.
Ha referenciatéglahütőset veszel akkor annak szoftveresen adhatsz pluszfeszt, ezért azok jobban mennek, de a ref.hűtő elég hangos!Ha 40-ért látsz GTX570-est akkor az is jó vétel, de ennyiért nem fogsz!
Az 5830-at olyan 25 k körül tudod elpasszolni.
-
-
Dtomka
veterán
válasz
cellpeti #23565 üzenetére
nézz be AMD Catalyst driverek topikja! itt biztosan fognak tudni neked segíteni!
-
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #21078 üzenetére
azt azért tudni kell, hogy miután trixx-el feszt emelsz és nyomsz egy resetet a feszt a te esetedben 1,163V-re veszi vissza és power playnél is ez a fesz fog maradni(157/300 1,163V)
és csak akkor áll helyre a rend, ha teljesen kikapcsolod a gépet, újraindítás kevés,
alapon amúgy 800/1000Mhz 1,163V power play 157/300 0,945V ez utóbbiban nem vagyok 100% biztos -
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #21075 üzenetére
miért nem próbálod alap feszültséggel?
elsőre belövöd 950Mhz-re(memóriát hagyd alapon), 3Dmark indít, ha hibát dob lejjebb veszed 5-10Mhz-el,
ha nem hibázik feljebb rakod 5-10Mhz-el,
megkeresed azt ahol még stabil, aztán jöhet a memória elsőre1200Mhz aztán ue a móka, ezzel a módszerrel kb. fél óra alatt megtalálod alap feszen a végét és nyerhetsz vele 15-20%-ot úgy, hogy azon nyugodtan használhatod is, mert fesz emelés nélkül tuti nem lesz baja -
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #21056 üzenetére
az kérdés mit akarsz tesztelni, hőmérséklet furmark, stabilitás 3Dmark11, vagy játékok
ha nem stabil 3Dmark11 simán hibával leáll, furmárk jól felfűti a kártyát ezért jó hőt nézni vele viszont úgy is lefut ahol már a kártya igazából nem is stabil, monitorozásra meg GPU-Z
(#21058) először én alapfeszen nézném meg mit megy, mert amit írtál az már túl sok 24/7 használathoz egy 3Dmark11-re még ok -
Giot
addikt
válasz
cellpeti #20594 üzenetére
Alapbeállításon, automatán van. Így hőmérsékletfüggő a ventilátor fordulat.
Tuningtól függő mennyire kell felcsavarni a fordulatot, automatán is hagyhatod de egy bizonyos szintű tuning felett már kevés. Szóval hogy biztos legyél a dologban inkább lődd be 70%-ra így ki lehet zárni a túlmelegedésből fakadó hibát.
Sajnos 5830-hoz nem tudok neked körülbelüli órajelet mondani kb mennyit kellene bírnia a GPU-nak, mert 5850 karikban vagyok otthon. De azért 10-15% tuningal lehet indítani alapból és onnan szépen lépkedni felfele. A memók vége 1200-1250 között szokott lenni.
Alapból benchmark-okkal érdemes indítani. Pld 3dMark, Stalker ha ezek rendben lefutnak hiba nélkül (kockásodás, csíkozódás esetleg fagyás) akkor lehet egy kis stresszteszt pld Furmark.
Általában ezek elegek szoktak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Formula-1
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest