- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Vigneau #21338 üzenetére
alapfeszen 900/1200 lett a vége. szép kis teljesítmény
" Végül egy kis matek - a tesztekben látottak alapján meg tudjuk határozni, milyen órajeleken fogja a HD5850 biztosan megelőzni a tuningolatlan HD5870-est - a szép kerek számok jegyében mi a 900/1200 MHz-es beállítást látjuk megcélzandónak. Eredményes (és óvatos) tuningolást kívánunk!
VGASpeed.hu "Ha igazuk van a srácoknak sikerült egy alapórajeles 5870-et kihoznom a kicsikéből.
Valami brutál durva kártya, eddig minden játékot maxon vitt. Jah és CCC-ben 8xAA, 16xAF van belőve -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Vigneau #21323 üzenetére
Hú, ez nagyon jónak tűnik. Holnap kipróbálom és megírom sikerült-e. Köszi szépen
Droidmester: Rendben. Gondoltam h nem vagyok benne, de gondoltam jobb tisztázni. A linkemre gondoltam, hogy valami ajánlott párosítás lehet, hiszen vagy 2 éve gondolkoztam egy integrált hd 4200+hd4670 cfx en, az amd ajánlotta, így gondolom az 58xx széria is kompatibilis a kisebbel. pl 5870+5830.
-
válasz
Vigneau #20943 üzenetére
Ok, mint már párszor leírtam, lehet olyan eset, hogy a rossz hővezető anyag alkalmazása, a nem megfelelően tervezett vagy elhelyezett állású bordák miatt nem nő a hőelvezetés ( és azt is tegyük már hozzá, hogy a "nem megy tőle jobban a tuning", nem kötelezően vonja maga után azt a kitételt, hogy ettől még nem hűvösebb, mert ugye azért azt tudjuk, hogy a tuning nem csak a chip hőmérsékletén múlik) DE az ilyen esetekből általánosan kijelenteni, hogy jobb a chipeknek, ha nincs rajtuk borda, a világ legnagyobb ökörsége, egyszerűen nem tudok már erre mást mondani
Ha ezt továbbra sem sikerül egyeseknek értelmezni, akkor sajnálom.... azt hittem olyan fórumon vagyunk aminek köze van a természettudományokhoz, de már kezdek erősen kételkedni benneRészemről itt vége a dolognak, nem próbálok senkit meggyőzni semmiről, mindenki olyan hiedelmeknek hódol, amilyeneknek szeretne
-
Giot
addikt
válasz
Vigneau #20338 üzenetére
Az összes Rev2-es Sapphire egyforma PCB-re épül. Ideértve a Toxic, Vapor-X kártyákat is.
Csak az alkatrészek változnak.
De ez az új Xtreme változat a 6850 NYÁK-jára épül. Logikus hiszen nincs túl nagy eltrérés a GPU-k között.
Meg amúgy is spórolósak Sapphire-ék, de csak annyira hogy nem menjen a minőség, felhasználhatóság rovására.Jól tudom hogy ilyen VRM hűtés van a te VGA-don is?
(#20337) DroiDMester: Tudtommal a rev2-es Sapphire 58XX VGA-kon ilyen VRM hűtés található:
Ez beférne az AC és a Zalmi alá is.
-
válasz
Vigneau #20077 üzenetére
Sapphire 5850 Rev2 sehogy NEM lehet feszt emelni (talán a saját BIOS-ában átírni RBE-vel de nem próbáltam még 5770.rev3 nál működik ami hasonló egyedi nyákos) hiába teszel fel bármilyen TriXX ez vagy AfterBurnert uPi fesz szabályzója van!
Amúgy meg honnét tettél volna fel 4.0 TriXX et mert 3.0.7. a legfrissebb!
-
danilla
őstag
válasz
Vigneau #18490 üzenetére
Tuningal nem nagyon tudok szolgálni, egyszer próbáltam csak a 800/1000, azt minden probléma nélkül bírta.
Windowsba 21%-on megy a venti ami 35°C-on tartja a GPU-t, így teljesen hangtalan a hűtő. Furmarkal 51%-on szinte teljesen hangtalan ventilátor mellett 65°C-nál nem ment feljebb a hőfok. Nagyon jól összerakott hűtésa van a VTX3D 5850-ek. Csak ajánlani tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest