Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #16394 üzenetére
Amikor elsőnek észre vettem illetve felhívták rá a figyelmem ledöbbentem. Hiszen ha ezt vesszük alapul nem nehéz úgy erősebbnek lenni ha alapból kevesebb 3d-és objektum vagy elmosódottabb az egész. Kevesebb a dolga a VGA-nak.
Nah mind1. Minden esetre érdekes, dolog ez az nV részéről. Kíváncsi vagyok vajon alkalmaznak e még ilyen trükköket? Bár a válasz egyértelmű -
cyberkind
félisten
válasz
CptMisi #16370 üzenetére
5970 vs GTX 480, így az ATI a jobb ! (erre gondoltam)
Ez írják a HD6990-esről :
* GPU Model: Antilles
* Release Date: Q1 2011
* Interface: PCI-E 2.1 x16
* Core Clock: 2 x 850 MHz
* Memory Clock: 2 x 1200 MHz
* Memory Bandwidth: 307 GB/sec
* Pixel Fill Rate: 54.4 GPixels/sec
* Max Power Draw: ~275 W
* Memory Size: 4096 MB
* Memory Type: GDDR5
* Memory Bus Type: 64 x 8 (512 bit)
* DirectX: 11.0
* OpenGL: 4.0
* Texture Units: 128Igaz lehet ?
Főleg a memory brandwidth ! -
Laraxior
titán
válasz
CptMisi #16362 üzenetére
Obsidian-t végy,és csatlakozz az elit-hez
szellőztetésügyileg nem valami jó,de tágas házikó
jut eszembe én is a 932 és ez között voltam, a HAF olyan szép pirosban,csak azt nem tudott hozatni SYana,ezért lett a Corsair
De láttam még egy szép Lian Li-t Ati-s...az egész tiszta pirosgyönyörű (mondja ezt az nVidiás
Sosem értettem hogy silent is legyen a PC,erős is...kompromisszumok kellenek,de azért vannak határok. Mondjuk még mindig jobb egy 5850es a gépbe,vagy egy 5870,mint egy Fermi,ami ugyan erős,de csak vízzel lehet csendessé tenni.Márpedig tudjuk hogy a vizesblokkok 1-2 VGAhoz jók,utána vagy elmegy a VGAval vagy marad a nyakamon. Musashi legalább felmegy mindenféle VGAra.Nekem a GTX280on is volt,más téma hogy rosszabb hatásfokkal bírt mint a gyári
de nem is arra lett tervezve
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #16353 üzenetére
Jah forgatják a jónépet? Hogy ejjj 6850 meg erősebb mint az 5850? Nem csodálkoznék rajta ha valaki bekapná a csalit és ráharapna a horogra. Alapból az AMD részéről parasztvakítás hangulatú ez a számozás váltás.
Meg a másik ez a széria már ATi logó nélkül jött ki. Úgyhogy az egyik legerősebb ATi Radeon kártyám(nk) van sőt lesz is most már! -
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #16335 üzenetére
A képtelent olyan értelemben értettem én is hogy majd hülye lessz eldobni magátol a sok haszont amit persze rajtunk usereken nyer... gusztustalan politika...
Éppen ezért felőlen a physix ott rohadjon meg ahol van! Elvagyok én még a kis 5870-el az ereje kárpótol a fizikát meg leszrom -
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #16330 üzenetére
Igen, Persze. Ahol nagy grafikus számítás szükséges ott mindent visz...
Fizikai az más téma... hiába van 10 darab 5970 es videó kártyád... ha bejön egy program ami fizikát támogat... és te bekapcsolod, (pl maffia 2)
ott a procit térdre kényszeríti...a processzorod meg az egész gépet...
nekem 2-3 fps produkált... 5850 essel...mert végül is nem a kártya nem bírta, hanem a proci a számítást...
azért kell a fizikai ppu a gépnek.... vagy 6 magos 6 ghz es proci -
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #16283 üzenetére
Nekem alapjáraton vf3000a-val 27-28 fok kb, terhelve 1000/1225-ön 1,21V-al, ~60-62 fok teljesen alapon járatott ventikkel. 100%-on 45-47fok, természetesen a GPU-ról van szó.
A VRM-ek alap ventikkel 75-78 fokosak kb, ha jól megizzasztom őket, full ventivel 60 fok körül vannak.
tom_tol:
Köszi.
A ramok elég szarul mennek, azért egy 1300MHz-es órajelet elvárnék tőlük, mert így 1250-en is eléggé szendved a vga, nem mindig fut le a teszt sajna.
-
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #16281 üzenetére
Elég soknak tűnnek nekem ezek az értékek.
Idleben milyen meleg a cucc? Illetve alapórajelen terhelve 86 ill 71 fok(furmark bench egyébként, vagy stability)?
Rá lehet kötni a vga gyári csatijára, de szerintem mivel a venti nem PWM-es(amiben nem vagyok biztos), így működni fog, de nem tudod majd szoftveresen vezérelni.
-
Kelvin
őstag
válasz
CptMisi #16274 üzenetére
Én hd5850-el használom megelégedve.
Nem véletlenül linkeltem.
Letöltés:TriXX OC Utility V3.0 béta -
TeeBee73
veterán
-
GJ70
tag
válasz
CptMisi #15694 üzenetére
CptMisi , shteer :
De volt korábban a ref hűtős giga5870-él is.
A monitor egy LG W2252 22' . Van egy szoftveres LGForteManager programja, de nem használom-mert macerás feltenni kompatibilitási okok miatt a Win7 64bitre. Alul van rajta gombsor, ott lehet manuálisan internet,normál,user és movie/game módot beállítani.
Játéknál az utóbbit szoktam bekapcsolni, persze rögtön élesebb, kicsit kontrasztosabb lesz minden.
De csak a Stalkernél és a Far Cry 2 tapasztaltam eddig és csak akkor ha mondjuk éjszakai küldetést viszek: szóval hol elsötétül, hol kicsit kivilágosodik a kép.Ezt a dinamikus kontrasztot még megnézem, lehet-e egyáltalán állítani, általában ugye a monitor 1650x1080 nativ felbontásával megy mindig.
A CCC-ben esetleg nem lehet ventillátor szabályozást beállítani ? Vagy esetleg ehhez az Afterburner progihoz egy link a beállítási lehetőségekről ???
Köszönöm .
-
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #15595 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok, mennyi pénzért, milyen teljesítményt fog nyújtani a HD6XXX széria... úgy érzem most nem lesz olyan ütés hogy már most fogjam a fejem... *váltani kellene... sőt lehet most a 6XXX szériát ki is hagyom. Inkább megveszem idén még az 5850 párját.
De így látatlanban elég nehéz bármit is mondani az új kártyák teljesítményéről. 1 Biztos. A kezdő csúcs kártya ismét 100 fölött fog indulni ahogy az lenni szokott (120-140 ropi)
-
Razermazer
őstag
válasz
CptMisi #15552 üzenetére
A geil úgy általában nem jó választás. Költséghatékony de nem több. Tapasztalat ami eddig nálam volt összerakott gépbe, hozták vissza hogy nem megy, kifagy a memóriát nem lehet állítani(egy szakadék alaplap volt az igaz 790-es chipsetes amd-s csoda). Csere kingmaxra még a tuning is belefér(aztán ott van a g-skill, mushkin stb más kategória, de probléma nem lesz velük az biztos). De ehhez 2-órán át kellett győzködni a tulajt, hogy az a baj mire elhitte, mert szerinte a geil a csúcs.
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #15493 üzenetére
Nyomtam, mint sok ember én is beszereztem mind az alapjátékot mind a 2 kieget a STEAM-ről mikor 4k-ért hozzá lehetett jutni... Mondjuk egy ideje nem mentem fel online, csak a gépet gyötröm Skirmishben
10.9-el még várunk, őszintén szolva még a 10.6-nál tartok, valahogy nem érzem hogy ezen a szérián már érdembeli gyorsulást tudna produkállni a driver, meg félek attol hogy esetleg problémák lesznek vele, bár ez a legvalószinütlenebb, azért mostanában kezdik magukat összekaparni a driverírók a piros oldalon (naggyon helyes ideje volt). De már elgondolkoztam hogy felfrissítem a drivert, sőt lehet holnap meg is ejtem, hátha gyorsulgat valamit a cucc(bár nem mintha lassu lenne) ahogy olvastam a riddickben, meg még pár olyan gamben gyorsul amivel mostanában nem nagyon gamelek, persze ettől még ez az uj, és lehet lemeradok valami egetverő ujdonságról
Persze itt is vannak hiányosságok, most olvastam hogy a 4870x2, és a 4850x2-höz már jött is a 10.9b hotfix, mert a whql-el nem ment a 2. gpu, de mentségükre legyen mondva hogy lehet más megvárta volna a következő drivert, ezek meg 1 nap alatt javították
(mondjuk igen lesz*ptam volna magam ha 2 magos a vga-m és nem megy az egyik mag sehol sem)
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #15484 üzenetére
Ahhoz tudnom kéne hogy mik a zsánereid, én mindenevő vagyok, csak meguntam a sötétben a bőklászást, és volt egy rész ahol mindíg kinyirtak...
De általában a kedvencek a stratkók, (company of heroes sorozat, c&c3:tiberium, red alert 3 bár az gyenge lett szerintem stb stb stb)
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #15442 üzenetére
pedig sanszos hogy rákell majd... Ha igazak az eddigi pletykák, és gyorsabb lessz a 480-nál, akkor árban csak a fölött lehet, azmeg 120k+-t jelent... kicsit várni kell vele, és ennyi Vagy ha mazhista lelkek vagyunk akkor a 480-nak lejjeb megy az ára, és egy katlant teszünk a gépbe, amik mostanában szarul muzssikálnak lehet választani
-
Giot
addikt
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #15122 üzenetére
Nekem nagyon gyamús, hogy nem 80k lesz az új 6800-as széria, még a 6850 is drágább lesz!
Más: Remélem, hogy egyből 2gb rammal adják ki a 6800-as karikat (legalábbis a 6870-et), nem úgy mint a 5800-as karik esetében, hogy fél évvel később jelentek meg a 2gb-os karik azok is méreg drágán.
Szerintem lassan a felső és csúcs kategóriában már alapnak kell lennie a gpunkénti 2gb ramnak.(#15124)Dark KillerX: A Crysis benchben a minimum 30fps az odaver rendesen az tuti!
-
Cybertrone
veterán
-
WesTM
őstag
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #14889 üzenetére
Nocsak nocsak kit látnak szemeim!
Semmi újdonság ATi fronton. Ellenben nV úgy tűnik kezd magára találni a GTX460 egész jól sikerült. Az 5850-et nem igazán tudja megszorongatni talán komolyabb tuningal esetleg az 1G változata inkább 1,2 játékban. Viszont árban korrekt. -
-
AstraCDX
senior tag
válasz
CptMisi #13652 üzenetére
Küldtek egy új kártyát garanciába, és az sem indult, hibajelenség az ami a múltkor .
Akkor vissza a régi kártya, a lapnak egy új BIOS, és aztán már hajlandó volt működni az új kártya .
Most kicsit röstellem magam, de nem vagyok hajlandó teljes mértékben magamra vállalni ezt a hibát .
Lényeg, hogy most már műxik .
Üdv.
Astra
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #14023 üzenetére
Diplomaosztó
(ja már ideje 25 évesen befejezni a tanulást, mondjuk még Msc-re el akarok menni, meg akarom valahogy csípni a 30-at úgy, hogy közben tanulok még!
)
(#14024)Sárpac: Nekem az AC túl ormótlan, nem dizájnos nem az t tükrözi, hogy szép és jó hanem olyan oroszos, "nagy" "ronda" és "jó" ja és "drága"(mondjuk ez már nam annyira oroszos)
.
Nézétek csak ez[link] mennyibe kerül, szerintem valahogy rá lehetne fabrikálni egy 5850 vagy 5870-es karira és tuti meghűtené!
-
Gerisz
addikt
válasz
CptMisi #13998 üzenetére
Amióta gatyázol már kétszer körbe lehetett volna szaladni a témát ha nagyon akarod.
Írsz Armand Cheng barátunknak a support2@thermalright.com-ra és megaszongya, hogy kapogasd be vagy, hogy hogyan tud hozzásegíteni. Nekem az utóbbit tette. Megmondod, hogy ebből a szerencsétlen országból vagy ahol senki nem tudja neked beszerezni, a nagykerek sem. Tudna-e neked valahogy segíteni és szerintem nem fog ellene lenni. -
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13824 üzenetére
Ja, egy jó 1100-1200-as ddr2 memória még bőven megállja a helyét a ddr3-al szemben!
Új lapt én sem vennék a helyében meg ramot sem csakis használtam aránylag olcsón, persze csak abban az esetben ha előtte leteszteltem és tutira megszűntetné a hibát.(#13823)kasa85 : Én még decemberben vettem a rambazárban 24k-ért újonan, nagyon jó vétel volt, többet nem veszek más márkájú memóriát az tuti!
(A régi rammal 800-on stabil volt, de érezhetően lomha a gép, ha tuningoltam egy kicsit is már csinált hülyeségeket, ezzel meg úgy megy még 1200 fölött is(kis feszen 2,05-2,1v, nem kell neki 2,3-2,4v), hogy az nem igaz, el sem hitem, hogy milyen szépen viszi, pedig megfordult a fejemben az is, hogy a lap nem komálja a gyors memókat, de mint kiderült nagyon is szereti, már csak egy 4-4,2ghz-en futó Q9550 kellene és tuti nem lenne cpu limit.(mondjuk ezzel a procival is nagyon elégedett vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged