- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon DSLR topik
- OLED TV topic
- iPad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Majdnem pontosan egy éve vásároltam egy infosec x3 1000VA/500W-os szünetmentest, ami már sokszor volt a gép megmentője, áramszünetek esetén. Pár napja csináltam egy időzített battery self test-et. Kíváncsi voltam, hogy játék alatt mennyi ideig bírja. Meglepetésemre semeddig sem bírta, hanem lekapcsolta az egész gépet, és folyamatos sípolással kigyulladt a fault jelzőfény. A szünetmentes nem lehetett túlterhelve, hiszen bőven benne volt az 500 w-os határban. Pontosan monitor nélkül játék alatt 240-250 w-ot fogyaszt a gép (ez pontos adat, fogyasztásmérővel lett mérve). Egyébként 10 percig is elbírja a gépet, amikor nem játszom. Ekkor 140 w a fogyasztás.
Kipróbáltam a másik szünetmentesen is játék alatt, amit múlt héten vásároltam (E2 LCD, tehát tiszta szinusz hullámot állít elő.) Ott ugyanez a probléma....
A gép a következő alkatrészekből áll: intel Core 2 Duo E8400, Asus P5QL pro, ATI Radeon HD 5850, 4x1 GB DDR2-667, Windows 7 Ultimate 64 bit, FSP everest 700w-os aktív
pfc-s táp.A szünetmentes hibára kiállását egy lökésszerű induló áram okozza, melyet a videokártya generál. Tehát egy más konfigon tesztelve a jelenség nem feltétlen lesz tapasztalható.
A következő teszt alapján jutottam erre: a szünetmentes "Load level" szintje a szoftver szerint furmarkkal terhelve, valamint everesttel rendszerstabilitást indítva 30% (gpu és processzorkihasználtság 100%). Ekkor ugyebár lekapcsol a szünetmentes áramszünetkor.
Rákötöttem még az UPS-re 3db nagyobb teljesítményű izzólámpát, elindítottam az everestet, viszont a furmarkot már nem. Így a terhelési szint 60%-ra nőtt. Az izzólámpa se induktív, se kapacitív elemnek nem minősül (fázistényező=1), tehát nem generál áramlökést amikor a szünetmentes akkumulátoros üzemmódra vált. Áramszünetet létrehozva csodák csodájára a szünetmentes nem kapcsolt le!Kíváncsi lennék, hogy játék alatt más is tapasztalt -e ilyen jelenséget áramszünet esetén, illetve arra, hogy mekkora induló áramot vesz fel egy 5850-es kari.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Filmvilág
- iPhone topik
- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest