Aktív témák
-
Vesper
tag
Ha ez mind normális, akkor ezt a coolink111+ hűtős cuccot egy jó kis hangszigetelő borítással kell ellátni, mert csöppet hangos:))
-
guest
veterán
Meg lehet-e tippelni, hogyha egy új procit teszek a gépbe, akkor azt a venti (CPU) és a táp bírni fogja-e? Most a 700Duron 26C körül van. Állítólag ez 25W fölvételű (remélem így mondják). Egy AthlonXP (erre apellálok) 60W-tól indul. Akkor ez egyszerűen kiszorozható, hogy ugyanilyen körülmények között 2,6-szor (67C) ilyen meleg lenne? Az már sok, ugye?
A táppal szemben támaszt-e valami extra igényt a nagyobb proci? Acorp300W van. A 700Duron-ra azt írják 18A kell neki, az AthlonXP-ről ezt nem tudom. A tápra az van írva, hogy:
+3.3 14A
+5V 25A
+12V 10A
+5VSB 1A
-5V 0.5A
-12V 0.5A
Akkor most kéne-e tápot cserélnem egy AthlonXP etetéséhez? Amúgy ECS K7S5A lap. -
xp
csendes tag
Most dobtam össze a gépem, XP1800+, Abit KR7A Raid, Coolink H1Twin ventivel, Codegen torony ház 300W + 1 venti befelé, 2*61GB Maxtor. Hát mit mondjak, azóta nem kell füteni a szobában. Zárt házban 68 fok stabilan a Hardwer doctor szerint, ha leveszem az egyik oldallemezt akkor 50 fok. A hütö és a ház oldala is nagyon meleg, alig lehet megfogni, úgyhogy a hütö megfelelöen felfekszik a procira. A gép korrektan müködik ezen az ''üzemi höfokon'' de azért egy kicsit sokallom. A HDD-k is nagyon melegek, de az így ok szerintem.
Mi a véleményetek, mivel tudnám lejjeb nyomni egy kicsit. Azon gondolkozok hogy a portok fölé feloperálok még 1 ventit ami a procihütötöl szívná ki a meleget. Az talán segítene. -
guest
veterán
Hali!
Azza 133bx+Duron 850,Titan D3,zárt ház, max 37 C fok. Ezt mondja a ViaHM és a Bios is. A hűtő 5200 körül forog, ez lehetséges? -
Vesper
tag
Csasztok!
Van egy Coolink 111+ hűtőm.
Normális az, hogyha hozzáérek a géphez, akkor nagyon enyhe vibrálást(mondhatni bizsergést)érzek a házon?
Meg aztán fura, hogy az alaplap 8000-8400 rpm pörgést tulajdonít neki:)
(MSI K7T 266Pro2, AthlonXP 1700+)
és normális az átlag 40-47 fok?
várom a hozzászólásokat -
guest
veterán
Nekem is ASUS A7A266 -os alaplapom van , ALI MAGIK chipsettel , 1,4 GHz-es Athlon TB-del fűtve , ASUS Probe fut a rendszeren.
Veszettül melegszik a gép , pedig már 3 venti hűti : 1 gép előlapján alul beszív , 1 hátul és felül kinyom miközben 1 Coolink 111-es a procit direktben pasztázva hűti.
Ennek ellenére kb. 10-15 perc alatt lefagy , sípolni kezd , kikapcs. Próbáltam már ASUS Probe letörlését is nekem nem segített.
A hőmérsékletet direktben még nem mértem a procin , de a Probe szerint 65-68 fok körül mozog , úgy hogy oldallapot levettem és egy asztali ventillátorral nyomatom rá még a hideg levegőt !!!
Scandisk nem fut le , Defrag nem fut le , ha együtt futnak más-más particíókon , akkor 5 perc alatt fagyi van.
Ezek mit jelentenek ???
1. proci hiba ?
2. alaplap hiba ?
3. más ?
Javaslatok ? Kérlek segítsetek , ha tudtok !!!Előre is köszönök minden infót + véleményt !
Garanciális a gép , 2001. szeptemberében vettem a FEFO-nál : egyébként korrektek , nem ajánlották az AMD-t , szerintük problémás , én ragaszkodtam hozzá ; azóta vagy 10-szer bennt voltam , megnézték , náluk állítólag nem jelentkezett a hibajelenség a 3D MARK 2001 futtatása alatt 24 órás próbaüzem mellett. -
OutsideR
aktív tag
AthlonXP 1600+ ASUS A7V266-E COOL111+
A MBM5 szerint 61°C-ig is felmegy, ugyanakkor a Sandra 2002pro szerint ''csak'' 54°C-ig
nem sok ez egy kicsit? -
guest
veterán
Na ahhot a hűtőhöz aztán kellenek idegek! :)
-
9CS
senior tag
Lefaragtam 1fokot a kényszerű csere miatt, most GW TAK68, hűti a gépem és borzolja az idegeim a hangjával :DD De ettől függetlenül bezártam a kicsikét.
-
guest
veterán
Bocsi a lama kérdésért..
Szóval van egy Athlon 1200 procim,Kt7A raid alaplapom,és egy titan hűtöm...
A SoftMenü3-ban mit érdemes állitani ??
Köszi -
guest
veterán
Nekem k7s5a 950 thunderbird alapon 49 terhelve 55 fok korul. Mindez egy dtk hazban. Tudom sok de nem erdekel problema szal sem adodott meg ebbol. Szerintem minden alaplap mashogy mer csak azonosakat lehet osszehasonlitani. Tenyleg errol lehetne mar egy tesztet csinalni nem? Azaz ua proci+huto esten kulonbozo alaplapok mit mernek. Na ki csinalja meg? :)
-
9CS
senior tag
Soltek SL75DRV4, Xp1700+, Titan D5TB, terhelve max 52°C :o. Zárt midi ház, egy beszívó venti lent alul.
-
guest
veterán
Hali! Ecs k7s5a alaplap 1 Ghz Tb, Coolink venti+közepes borda=54(!) fok ==>CPUCool mellett:( Hát ha vmi nem normális, akkor ez az.
Szakértő ismerős szerint 40-47 az átlag... -
guest
veterán
A cu-spacer most akkor javítja v. rontja hűtést? Mert valaki egyiket mondja, valaki meg a másikat...
-
guest
veterán
Abit kg7, Athlon XP1600+, Acorp nagy ház, cool 111-es hűtő: Ha nyitott a ház 43-47 fok. Ha viszont teljesen lezárom a házat fél órán belül felmegy 60 fok fölé és 60fok után kifagy a gép, bár szerintem ezt a via hardver monitor csinálja, mert multkor 50 foknál fagyott ekkor folraktam a cpu overheat-et 60-re (deafult). Most ha nyitott a ház még nem fagyott.
A kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg a via hwm csinálja-e(mármint a fagyást) ?
A másik meg az, hogy szerintem ez a 60fok fölé már nem normális, mit tegyek , mi lehet a hiba?
Egy házhűtő megoldaná a problémát?
Vagy a hűtő nincs jól rárakva, esetlek kihagyták az ezüstpasztát ? (boltban rakták össze) -
guest
veterán
Abit kg7, Athlon XP1600+, Acorp nagy ház, cool 111-es hűtő: Ha nyitott a ház 43-47 fok. Ha viszont teljesen lezárom a házat fél órán belül felmegy 60 fok fölé és 60fok után kifagy a gép, bár szerintem ezt a via hardver monitor csinálja, mert multkor 50 foknál fagyott ekkor folraktam a cpu overheat-et 60-re (deafult). Most ha nyitott a ház még nem fagyott.
A kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg a via hwm csinálja-e(mármint a fagyást) ?
A másik meg az, hogy szerintem ez a 60fok fölé már nem normális, mit tegyek , mi lehet a hiba?
Egy házhűtő megoldaná a problémát?
Vagy a hűtő nincs jól rárakva, esetlek kihagyták az ezüstpasztát ? (boltban rakták össze) -
Thom!
veterán
Duron 800 Titan D5TB(3) 1.85 core ezüst nélkül.
32°C-34°C -
egamega
tag
válasz
Koen_brader #33 üzenetére
Hol lehet Antec házakat venni ?
-
iceman from rockfm
csendes tag
ja : a huto : cool 111+
-
iceman from rockfm
csendes tag
abit kg7 , cas2.5 256ddr , leadtek g3
tb1400@1550 /10x155/ ,core normal 1.75v
system 24-29 C , proci :max.39 C , ha hajtod game-val
leghutes , gep oldala leveve
de 40 C-on kifagy hm. jol belottem az 1550-t!
tegnap felnyomtam a cuspacert. hihetetlen :
system 24-29 C , proci max. 31-33 C !!
figyeljetek a system es proci kozti kulonbseget !
mar stabil a gep 1630-on is! core itt 1.85
es nem fagy ki 40 C-on sem
megj.:a homerseklet a bios alapjan -
CybearBoy
csendes tag
Hali. Nekem egy Abit KG7-ben az 1.33(266)-os TB-m ,,windózolás'' közben 43-46 fokos, játék közben a rekord 52 fok.
-
guest
veterán
Szasztok!
Nekem 1.4 Tbirdöm van Abit KT7A és cool 111+ -al akármit csinálok nem megy 45 fok fölé. -
guest
veterán
CSőváz, nekem egy Asus A7M266 lapom van, TB 1333-al, FOP32-vel, zárt ház, no extra venti a házban, konstans 58 fok, de az én procimnak se lett gyárilag levágva a L1 híd összekötője. Szemmel is szépen látható, hogy arannyal van összekötve, így símán vesz minden féle szorzót. Axia széria.
-
guest
veterán
Az alaplap mellett ugyanolyan fontos lenne a szobahőmérsékletet is megemlíteni. Az a proci, ami most 22 fokos szobában 50 fokra melegszik, az nyáron 32 fokos szobában 60 fokos lesz (ha minden más változatlan marad). Gondolom, a lakásfűtési szokások közt 6-8 fokos eltérés is lehet.
gadka -
guest
veterán
Szevasztok!
Volt 1 MSI K7Turbo2A 800-as DURONnal, globalwin fop38
:) mint 1 traktor olyan volt,tobb mint 6000-et !!! porgott, de nem ment a fok celsius 30 fole :)
most MSI K7T266PRO2 ATHLON XP 1700+ van egy titan d5bt akarmi hutovel, olyan 3000 korul porog, csendes :), hu nagyon kellemes, a ho pedig 42-45 fok C.
Remelem ez eleg normalis
Az alaplaphoz adott monitorprogram alapbeallitas szerint akkor csorog, ha 60fok C fole menne a ho, ugyhogy javaslom nektek is ezt toppnak
aaaah -
guest
veterán
AMD Athlon XP1600 ; ECS K7S5A ; BIOS Hardware Monitor szerint 48-55 fok! Hiába van rajta ezüstös paszta, egy idő után 55 fokra is felmelegszik. A hűtő egy GlobalWIN WBK38, negyvenhét és fél decibelles lármát csap; ezt ki fogom cserélni, csak attól félek, hogy ha ez sem hűti le rendesen, akkor egy halkabb még kevésbé fogja. Mit szóltok hozzá?
-
guest
veterán
Mindegyik alaplap alkalmazza ugyan a jól ismert módszert a processzor felületi hõmérsékletének mérésére - a CPU alatt elhelyezett hõellenállás alapján határozzák meg a hõmérsékletet. Mindazonáltal ez a módszer nem jelzi megbízhatóan a hõmérsékletet, hisz a mért érték akár 50%-kal is eltérhet a valóstól.
-
guest
veterán
1700+ os xp + 8kha+ es masszivan 50-55 fok, akarmit csinalok, se fel se le, cool link 111 -el
erdemes vajon titan-ra valtani ? (db5 ? vagymivolt amit lattam, egy bazinagy venti 3000rpm -el) -
guest
veterán
Abit kg7, TB1400, nincs tuningolva, vizhutes, win2000, alap=20 fok, terhelve=29 fok
-
guest
veterán
Hello En is nemreg vettem egy TB 1.3 266-os procit. nekem Titan D5TB2A-s hutom van. Igy proba kent egy progival 12 oran keresztul 100% proci hasznalat utan annyi tortent hogy valamikor az ejszaka folyaman felment 57 fokra de reggel meg mindig ment a teszt es akkor mar csak 50 fok volt. szoval TITAN a kiraly....
Udv. SLYER -
guest
veterán
Abit kr7a
XP1700+@1800+ 11x140fsb, Titan d5tb hutovel 45 fok zárt házban. Divx kodolaskor 52. 2 rendszerhűtővel (a proci feloli szív).
Valex -
OutsideR
aktív tag
Kösz.
Most néztem a Samdrát, az a BIOS értékeit közli úgy nézem...
Az ipanel is BIOS-os értékeket közöl nem? -
Kosh Naranek
tag
válasz
OutsideR #186 üzenetére
Athlon/Duron állásba. A ''reserved'' (ford.: fenntartott) elvileg az XP belső hődiódájához tartozna, de a szükséges áramköri részek (alaplap) hiánya miatt nem működik, terheléstől függetlenül állandó értéket mutat.
Lehet, hogy egy későbbi verziónál megoldják a dolgot, de kétlem, hogy a lap túljutna az 1.07-es verzión, lévén, hogy nyakunkon a KT333/333A chipset. A monitor progikkal ne foglalkozz, ha van pénzed, vegyél egy Asus I-Panelt (kb. 5000 HUF, elég a sima, nem kell a deluxe) és kösd az alaplapra. -
OutsideR
aktív tag
Hi all!
Nem tudja valaki tutira megmondani, hogy az ASUS A7V266-E alaplapba XP1600+ nál hova kell rakni a THEMCPU jumpert (doksiban ennyi van Athlon,Duron/reserved)
most akkor melyik?
Egyébként a PC Probe progi nállam kevesebbet mutat, mint a MBM 5
Eddig aránylag nyugodt voltam (PC Probe 50-55 fok bár már ezt is sokallom), de most a MBM netezeés közben (exploreren kívül nem fut semmi) 61 fokot mutat... -
alien
csendes tag
Nekem van egy Duron 900-asom,egész napi MOHAA-zás után 42-45 Cfokos!
alien
ui.:ecs k7s5a -
Barton
senior tag
Szeva karib !
Ya egy kicsit kevesebbet netezek mostanában otthonról !!! KIWWI is dead ...
& Deepspace 9 rulez van (18:30)
Utána inkább a seq. progit nyomom.
Azért ha van időm benézek ide, de nem vagyok olyan aktív. mint pl. 2 hónapja voltam.
Remélem javul majd a helyzet.
Prohardver rulez !!! -
guest
veterán
AZZA KT3-AV alaplap, TB 1,1 (FSB 266), TITAN cooler. Nyitott midi haz. Szobahomersekletu kornyezet. (22~24 fok)
Ebben nekem 35-38 kozott teljesit. Ha nagyon megtekerem akkor akar 40 is szokott lenni :-)
Ja es Linux fut rajta. (ez bizony SZAMIT!) -
guest
veterán
Sziasztok!
Ja, alaplaptól függ az biztos, nekem ugyanaz a proci (XP 1600+) ugyanabban a TIPUSU (KT7A) lapban 40 és 58 fokos volt, a két lap persze különböző volt. Csákó. -
LordX
veterán
Duron/Morgan1200/Codegen ház/Amptron M805LR/Titan T5DB-3: 38 fok, fél óra 3DMark2k1 után 41.
A hőérzékelő diódát úgy felállítottam, hogy a proci nyomta vissza, amikor beleraktam a diódát.
Jó hideg, mi? :D -
Barton
senior tag
ECS K7S5A & XP1900+ & gyári AMD hűtő gyári rágógumival
normal : 43 C
max : 49-50 C
és 300-as Codegen táppal !!!
AMD & Codegen rulez !!! -
York
tag
Sziasztok
Tudtok ajanlani free softveres hutot?
koszi -
guest
veterán
Abit KT7A-Raid + Athlon900 ha csak a net meg a winamp megy 35 fok, ha meghajtom, (cd írás, unreal t. szerver 10 játékossal, ftp letöltés +winamp - ezek egy időben), akkor 55-58 fok, 60 fokon lekapcsol az alaplap. de ilyen még nem volt
-
guest
veterán
Szia mindenkinek!
A biosban + a Sandra szerint is:
Board 54 C
proci 41 C körül
Nem fordítva kellene lennie?????????
Túlhúzásnál is a board hőmérséklete emelkedik nálam.--Lehet, hogy csak én vagyok láma?!
Más: tudja valaki, hogy az MBM-nél melyik szenzor minek a hőmérsékletét méri?
Ja, a vas:Soltek SL75drv4 + xp1600+ -
BoGár
tag
Nem tudjátok, hol lehet ezüst pasztát kapni??
-
Eyeball
csendes tag
Jah...........
Na szóval, még azt szeretném én kérdezni, hogy az alaplapomba lehet-e XP Athlon procit beletenni.??
Ha valaki tud, segítsen a címemen keresztül!!
Alaplap: EPOX 8 KHA+
Előre is köszi. -
Eyeball
csendes tag
Az én procim max. terhelésnél 51 celsiusra megy fel, de kétlem hogy ez normális volna......
Vagy igen???
Jah....alaplap: EPOX 8KHA+
Processor: AMD T.bird 1.4 Ghz.
Cooler: GlobalWIN
Szerintetek jó ez..? -
BadGe
aktív tag
Hát akkor képzeld el az 1600-os XP-t ami szintén 1.4-en megy sima cool111-el 44 fokon... és ugyan ez a proc már volt 65 fokos is. Nemcsoda ha tele vagyok kételyekkel. Szóval lehet még ott hűteni. Illetve ezért vettem nagyon gyorsan egy XP-t az 1.2-es TB helyett mert az árkülönbséget inkább új procira költöttem mint sem vízhűtésre.
Ge. -
Graff
csendes tag
A COOL111 helyett most egy COOL111+ süvít a gépemben és megoldotta a problémát! 63 fokrol leugrott a hő 53-54 fokra!
-
BadGe
aktív tag
Természetesen tudom, hogy melyik az alaplapi hőmérő, mert eddig amíg a processzor hőmérsékletével bajlódtam ez teljesen egyértelmű volt. A baj az (amiért most nagyon kétkedek) hogy a hűtőcsere után annyira lehült a processzor, hogy már eléri az alaplap hőmérsékletének a szintjét. Ez persze nem rossz, ha tényleg jól mér a hőmérő, de azt gyanítom, hogy a hűtőcsere közben a kolléga lejjebb nyomta a hőmérőt is, hogy így demonstrálja milyen jó az a COOLINK111. Remélem nem így van és tényleg azt és úgy mérem mint amikor még 55 fokos volt ugyan ez a proc. Csak ez most akkora hőmérséklet zuhanás volt, hogy nem tudok napirendre térni fölötte. Vagy lehet, hogy ez teljesen normális, csak az eddigi hűtőm volt olyan szar amilyen csak lehetett.
Ge. -
karib
addikt
Badge: a proci hőmérőjét nagyon könnyű megtalálni. Már úgyis próbálkoztál a venti lekapcsolásával... nos, amelyik a leggyorsabban reagál, az a proci hőmérője. Vagy csak terheld rendesen a procit (Prime95 vagy akármi), az lesz a legmelegebb.
Egyébként nyitva van a házad vagy bedobozolva?
Amúgy én is azért érdeklődöm, hogy mit mér a másik két szenzor, mert nálam most a proci hőmérséklet úgy 26-30 fokra esett idle üzemben, míg a másik kettő stabilan 25 és 35-37 fokot mutat - tehát a házban melegebb a levegő, mint a proci. Ez nem irreális, mert a procihűtő kintről kapja a levegőt, és a CPU nincs terhelve (hajtva 48 fokra megy fel). -
guest
veterán
vizhutes=uresjarat:31 fok, terhelten:36 fok
-
BadGe
aktív tag
Ejj, :( nem kapok választ pedig nagyon vártam volna. Azóta is kételyek gyötörnek ti. nagyon soxor előfordul, hogy az új összeállításban a processzor hőmérséklete ugyan annyi vagy _kisebb_ mint az alaplapé. De leginkább mindkettő ugyan az. 44 fok. És mostmár nem tudom igazán minek higgyek. Egy biztos, ha megfogom a borda allját, akkor az langyos, de legalábbis határozottan nem meleg.
Ge. -
karib
addikt
A VIA 686B-ben 3 hőmérő van: egy a proci, a másik kettő vajon mi? Ez lett volna a kérdésem eredetileg... amire továbbra is várok választ.
Amúgy azóta beoperálódott a Papst venti a tápba... most már a KT7E chipsethűtője a leghangosabb alkatrész az egész gépben. Egyelőre... majd arra is kitalálok valami hatékonyat :) -
guest
veterán
epox 8kha+ tb 1g@1,2G, titan hűtő, ezüsttel:
egész napos munka után max 41°C -
Frost
csendes tag
HY
Nálam 800 Duron, Epox 8KTA 2L Cool 141 (asszem).
Jelenleg:39 C fok (és most hagytam abba Medal of Honort) -
guest
veterán
Sziasztok!
Szerintem a lényeg a ház jó szellőzése. Az 1600+, Epox 8KHA+, WBK68, ezüst paszta plusz rendszerventi nélkül 53-54 fokos volt, 8*8-as ventivel nem megy 47 fölé, a legnagyobb terhelésnél sem. Lehet hogy így hangosabb , de rengeteg hőt fúj ki a házból. -
guest
veterán
Hali!
Epox 8kha+-ban Athlon 1600+ 49-51 fok közt. -
guest
veterán
Sziasztok!
Nekem volt először egy A7V + TB750MHz(@850MHz) + WBK38 = 39°C, aztán A7V266-E + XP1700+ + WBK38 = 59°C, majd itt lecséltem a hűtőt, (mert a lakótársak nem bírták már elviselni a hangját :) egy Titan cuccra, az a búgócsigás. Ekkor 58°C az eddig látott maximum. -
guest
veterán
-
greg214
tag
A 686B az a southbridge chip, ami a KT133(A) sajátja (ezzel nem hiszem, hogy újat mondtam volna). Azt méri az abit??? Hülyén hangzik, hogy egy hűtő és borda nélküli csippet monitoroznak:))
Kezdem azt hinni, hogy a sok extra stuffot csak azért teszik a lapokra, hogy a lámáknak minden esélyt megadjanak a lap hazavágására. A ''ránézésre is teve'' felhasználóknak csak jumperless, két (na jó legyen még két aszinkron mód is) bios frekivel rendelkező, rábetonozott hűtövel rendelkező lapot adnék. Egyből megbízható lenne az AMD:)) Már várom a billentyűzetről potméterrel tuningolható lapokat:))
Neked viszont gratula az erőművedhez! -
karib
addikt
Fejlemények: csatornázás egész pöpecül bevált. Papst venti átmenetileg kikerült, mert kap egy rendes csatlakozót a sima madzag helyett, addig beraktam egy noname 80-as ventit. Ez jóval hangosabb, igaz némileg gyorsabb is. Így semmittevés közben 26 fok (!) körül tanyázik az 1008/1,84V-os Duronom. Persze ha meghajtom, akkor visszakúszik 48-ra, de mihelyst lejön róla a teher, 1 percen belül már 35 alatt van. Mezei léghűtésre nem rossz.
Ki tudja megmondani nekem, hogy mit mér a másik két szenzor (Abit KT7E, tehát a VIA 686B szenzorairól van szó)? Azok elég stabilan állnak 25 és 33 fok környékén.
Ja, és a ház zárva van. -
guest
veterán
Amd 1.2 TB + ECS lap + Titan D5tb2 = 54C
Amd 1,6 XP + Abit Titan D5tb2 = 40 C
No hang! -
guest
veterán
Amd 1.2 TB + ECS lap + Titan D5tb2 = 54C
Amd 1,6 XP + Abit Titan D5gb2 -
BadGe
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Megtörtént a cooler csere és egyelőre még mindíg a ''csoda'' hatása alatt állok. Egyfelől a proc hőmérséklete 53 (alap) fokról lemet 44 (alap) fokra. Ezen kívül a kis fordulatszámú hűtő miatt egyben csendesebb is lett (rögtön elkezdett zavarni a 2 vinyó hangja).
Ha más írja el sem hiszem, de mivel az utóbbi két hónapban akaratlanul kereszelül menetm néhány proci meg alaplapcserén meg hűtőzsírozáson, hát egészen közelről tudtam követni a hülési folyamatot. (először elhülés a meleg láttán, aztán ''cool down'' lesz ez még így se, végül győzelem).
a Proc (még az XP is, ami áll. hidegebb mint a TB) volt ugyan ebben az alaplapban 65 fokos alapon, amelyet az ezüstpaszta megoldott és így beállt 53-ra. Persze rohadt hangos volt a design-os kis (nagy) hűtőm.
Ez a coolink 111 (sima) pedig most pofátlanul ezt a 44 fokot produkálja, ráadásul csendben.
Azért egy kicsit gyanakszom hogy a szakember aki felhelyezte a coolinket esetleg egy kicsit lejjeb nyomta a hőnérőmet... eddig hozzáért a procihoz, remélem most is. De végülis miért tenne ilyet nem? ráadásul a hőingadozás olyan, hogy terheléskor elég gyorsan melegszik, aztán nyugodtan hül vissza. Gondolom ha sok levegő lenne a mag és mérő között, akkor legalábbis a felmelegedés lassabb lenn...
azért a biztonság kedvéért egyszer még megnézem, most had legyek egy kicsit optimista.
szóval beállítástól függően akár 20 fok különséget is produkálhat egy proc. nem semmi.
(XP1600, ha nem akarjátok visszakeresni, de régebbi hozzászólásokban megtaláljátok a teljes kálváriát)
Ge. -
guest
veterán
nekem volt egy nagyon makos esetem, gondoltam bepotyogom ide. valamilyen oknal fogva leallt a ventilatorom, (ASUS a7v133+duron800) a proci meg csak ment es ment tobb oran at. Valamiert ujra kellett indintani a gepet a bios meg vinnyog proci homerseklet 110 Celsius...
Most 920on megy ,de stabilan fut 980 korul is. Asszem kifogtam egy jo darabot, hogy egy ilyen sutes utan is szepen huz. Csak azert nem futtatom 980-on mert akkor mar gazos a hutes a kis haz miatt. -
BadGe
aktív tag
Hali. Kb egy órán belül bekerül a gépembe egy Coolink 111, nem plusz hanem sima. XP1600+. Mire számítsak? jelenleg egy baszott nagy 2 propelleres valami van rajta de útóbb az kezd kiderülni, hogy az összesen 14000 fordulat ellenére ez a borda mégsem annyira jó mint amennyire szép. (tényleg mutatós).
Ge.
ui.: szóval a gépcserés történet folytatódik, de hát ha már így belegabajodtam akkor legalább legyen hideg és legyen halk... majd meglátjuk. -
Mecka
csendes tag
nekem asus a7a 266-al 1200 wbk38-al szilikonnal 54 fokon láttam eddig
-
karib
addikt
válasz
Észbontó #143 üzenetére
Jelenlegi állapotok: AMD Duron 750 @ 1008 MHz (6,5x155).
A proci hőmérséklete BIOS és MBM5 szerint: max 52 fok. A másik két mérő 25 és 35 fokot mutat.
Eredetileg 1,7 voltra levittem a feszültséget, 3DMark meg minden stabilan ment, de Prime95 hibázott. Emelgettem 1.8-ig (mért: 1,82), most betonstabil, Prime95 órák óta fut. 1,7-en max 46-ig kúszott, alapból 43 körül tanyázott. Most az idle hőmérséklet úgy 46 fok.
A gép további részei: Abit KT7E alaplap, 400W noname táp, Radeon LE, Realtek occsó LAN, ultraoccsó NCR PCI SCSI vez. Most egy 54x CD van benne, mingyá jön a 24/12/40x Mitsumi író felváltani.
A hűtésről egy Thermaltake 6CU borda gondoskodik: 80x60xkb.30 mm, középen tisztes rézmaggal. Ippeg ez vót kéznél. Eddig egy Papst 80 mm-es venti figyelt rajta, de most átkonfiguráltam. Ház hátulján van hely egy 80 mm-es házventinek, majdnem a proci fölött. Kis méricskélés után kartont, ollót és ragasztószalagot markolva eszkábáltam egy csatornát, ami a kinti lyukra szerelt, befelé fúvó Papstról a levegőt a bordára vezeti. Így mindig kintről szív hűvöset, nem csak kavarja bent a langyost. Áralmástechnikailag nem a legjobb valszeg, de fél óra alatt megvolt. Mivel a Papst nem egy izomgép, szerintem ez jó. Sajnos korábban nem méricskéltem. Hanghatást még nagyban rontja a tápban lévő irdatlan hangos venti, ami szintén rövidesen átadja helyét egy Papstnak. Utána már csak a KT7E chipset hűtőjét kell elcsendesíteni, felpiszkálni a Radeon feszültségszabályozóját, rárakni egy másik Papstot, és már kész is a kellemesen csendes, budget izomgép :) -
s9ns
csendes tag
Kevesebb réteg elég?
Levegőből mindenkép! De a paszta ahogy írtad a levegő kiszoritására van! A paszta nem vezeti a hőt kellően, mint ahogy az olaj és a viz sem!
A grafit igen, és kitölti a hézagokat is.
Akárhogyis de nekem bevált. -
karib
addikt
Szerintem a szilikonpaszta elég. Minél kevesebb a réteg, annál jobb, plusz grafit nem hinném, hogy sokat ér. A lényeg, hogy ne legyen levegő a proci és a borda között (a pici egyenetlenségekben a levegő ül meg, és az pedig jól hőszigetel - és ez a baj).
Amúgy végre felraktam az MBM5-öt. AMD Duron 750@1000/1,87V, Abit KT7E, Thermaltake rézmagos borda + házonkívüli levegő csatornázva és Papst házventivel hajtva. 48 fok alapjáraton, még nem terheltem, amióta mérem, de fagyi még soha nem volt ezen a beállításon. Ja, és totál kuss - lesz mihelyst kicserélődik a tápban is a venti egy Papstra :D -
s9ns
csendes tag
Rosz esetben pedig úgy megsűl a proci mint a mákosbeigli karácsonykor! >(
- A fújt levegönek van meghatározott íránya!
Mégpegig a végig a bordák hűtési felületén végig!
Viszont ha szivatod a levegőt akkor a venti a legkisebb hűtésileg hasznos felűleten áramoltatja a levegőt!!!
Sok sikert a kisérletezéshez!
Ha valaki kiprobálta akkor írja le az eredményeit! Kivváncsi vagyok! -
-
BiP
nagyúr
''hogy a venti ne fujja a levegot a bordara, hanem szivja el rola. Szerencses esetben igy 8-10 fokkal csokkentheto a homerseklet''
Ez tenyleg mukodik?
''Azzal szépen ekeztem satirozni a hűtőborda proceszor felöli részét hogy a grafit és ne a paszta tőlcse ki a barda aljának az egyenletlenségeit''
Es az mennyire szamithat szerinted,hogy minyen cerkaval satirozod? Ertem ez alatt HB,B stb.. -
s9ns
csendes tag
Re all!
Kiprobáltam valamit amit most +osztok veletek!
config: Asus a7a
1333 mhz T-bird
globalwin FOP38 7300 ford/perc
fehér paszta amit a coolink ad a coolerjeihez
vga diamond s540
Nyitott házzal 53°C de aztán rá kellettem rakni a ház burkolatát mert az öcsém nem tudott aludni töle :)
Akkor 57°C lett a proci szinte alapjáraton zárt házzal! A videokártyán nincs ventilátor és 1-1 jobb játéknál annyira felmelegszik hogy kézzel hozzá sem lehet érni.
Aztán gondoltam 1 nagyot!
levettem a hűtőt letisztogattam róla az előző pasztamaradékot aztán elővettem 1 grafitceruzát.
Azzal szépen ekeztem satirozni a hűtőborda proceszor felöli részét hogy a grafit és ne a paszta tőlcse ki a barda aljának az egyenletlenségeit.
Mert a grafit jobban vezeti a hőt mint bármienmien paszta!
Aztán nyomtam 1 csepet a fehér pasztából és összeraktam.
Most 47°C összerakott házzal!!!!
10°C javulás!!
Kölcségek nélkül! :)
Probáljátok ki! -
guest
veterán
Az elobbi hozzaszolas az enyem, de csak most
regisztraltam magam. :) -
guest
veterán
Hello
Szoval nekem egy Duron 750@933 (133x7)-es fut egy
SOLTEK SL-75KAV lapban tok stabilan 45-48 fokon
terhelestol fugoen egy szimpla FOP32-vel,
1.675V-on.
DE
Ez a homerseklet ugy keletkezett,hogy a lapon talalhato (processzor alatti) homero csucsat
bekentem szilikonpasztaval es ugy hajlitottam,
hogy biztosan erintkezen a processzor aljaval.
A homersekletelteres kb 9-10 fok volt.
Ezekszerint annelkul 39 fok korul megy.
Udv,Gyu -
Márk
senior tag
Asus A7V266-E alaplap
Athlon XP 1700+ proci
Coolink Cool 111+ hűtő + 1 venti a számítógép hátulján, ami szívja ki a meleg levegőt, ez kb. 3000-t forog
üresjáratban (internet) 48 fokos
terhelés alatt (játék) max 51-53 fokos az ASUS PC
Probe szerint -
BadGe
aktív tag
válasz
Riandort #130 üzenetére
A VCool, CPUidle és társai csak nyugalmi helyzetben tudják ''hűteni'' a processzort, azzal, hogy kvázi kikapcsolják (persze egy kicsit árnyaltabban, halt, fsb meg ilyenek) de használat közben a proc úgy dolgozik ahogy a csövön kifér, vagyis melegszik.
apropó: ez a hőingadozás nem árt a procinak? valahogy úgy mint a sivatagi köveknek. Nappal felmelegszenek, este megfagynak. Előbb utóbb aztán megrepedeznek és sokkal később homok lesz belőlük... A processzorból is homok lesz? (szilícium :) )
Ge -
guest
veterán
Kiserletezo kedvuek kiprobalhatjak, hogy a venti ne fujja a levegot a bordara, hanem szivja el rola. Szerencses esetben igy 8-10 fokkal csokkentheto a homerseklet, persze nem minden ventit lehet megforditani.
-
Riandort
csendes tag
Most mar mindenki nagyon sok adatot irt, en is irok parat. Eloszor is amennyire en tapasztalom mindennemu idle elosegito dolog nagyon hasznos a amd-k eseteben. Egy A7V133-ban egy TB1.3-ast 56 fokrol 39 fokra vitt le siman. Ezt be lehet allitani wcprset segitsegevel bootkor, esetleg ez a vcool jo lehet, meg ha jol sejtem a cpuidle is hasonlo dolgot muvel. Szerintem ezek a 56-65 fokok ilyen idle segitseg nelkul lehetnek. Mellesleg ebben a bizonyos Asusban egy coolink 111+ volt, ami olyan hangos volt, mint egy gyar, tehat lecsereltem egy titan d5tb-re, ami mellett most a vinyo meg a cd is hallatszik. A poen az, hogy a nyugalmi homerseklet nem valtozott. Terhelesre felmegy 58 fokra.
A masik gepben egy TB1.2 van egy Epox 8k7a+-ban egy wbk38-cal. Ez 34 fok nyugalomban es 46 max terhelesen. Az Asusba egyebkent ezustos pasztat raktam, az epoxba meg feheret. Fogalmam sincs melyik a jobb. Az ezustosnek elvileg jobbnak kene lennie, mert jobb a ''helykitolto kepessege''...
Na kb. ennyi -
KeeF
csendes tag
''Nalam Epox 8kha+ es 1000/266 TB eseteben terheles nelkul 53 fok, terhelessel 58 fok korul. Huto: Cool 111.''
nalam epox8kha+ 1600+XP (1.4ghz) alapban 38-40, tehrelve 41-43. huto cool11. plusz van eyg tapventi felakasztva a nyitott haz oldalara ami a borda fele fujja a levegot.
zaj szempontbol meg mindegy, mert a cool111 ugyis elnyomja a tapvetni hangjat (egyebkent eleg halk a tapventi, evercool) -
KeeF
csendes tag
''Nalam Epox 8kha+ es 1000/266 TB eseteben terheles nelkul 53 fok, terhelessel 58 fok korul. Huto: Cool 111.''
nalam epox8kha+ 1600+XP (1.4ghz) alapban 38-40, tehrelve 41-43. huto cool11. plusz van eyg tapventi felakasztva a nyitott haz oldalara ami a borda fele fujja a levegot.
zaj szempontbol meg mindegy, mert a cool111 ugyis elnyomja a tapvetni hangjat (egyebkent eleg halk a tapventi, evercool) -
Arrow
tag
''Arról hogy mennyit csal a hőmérő, viszonylag pontosan (+-2-3 fok) és egyszerűen meg lehet bizonyosodni. Bekapcsoláskor ugye a CPU szobahőmérsékletű. Ha bekapcsolod a gépet rögtön belépsz a BIOS setup-ba, és megnézed a hőmérsékletet...''
A bekapcsolas pillanataban biztosan szobahomersekletu, de ha folyamatosan nezed a homersekletet nem egyenletesen megy fel, eleinte gyorsan emelkedik, aztan ahogy kozelit a max homersekletehez (amin a hutessel egyensulyba kerul) egyre lassabban. Szvsz a modszer csak nagyobb 5-10 fokos pontossaggal fogadhato el. (pl. Epox 8kha+ 1000/266 TB -nel ezzel a modszerrel nezve 6C fok a kulonbseg)
A masik pedig, hogy nem vagyok rola meggyozodve, hogy a procifoglalatban levo ''homero'' (ellenallas, dioda akarmi) merese a teljes meresi tartomanyban linearis. El tudok olyat kepzelni (ha hulyeseg javitsatok ki) hogy a homersekletmerest kulon kompenzalassal probaljak azza tenni, es vagy tul, vagy alulkompenzalt a meres, magasabb, 50-60Cfok kornyeken. Emiatt sem biztos, hogy az inditaskor meghatarozott homerseklet kulonbseg (mert vs. szobahom.) raszamolasaval megbizhatoan pontosithato a nagyobb homersekleten valo meres.
Nalam Epox 8kha+ es 1000/266 TB eseteben terheles nelkul 53 fok, terhelessel 58 fok korul. Huto: Cool 111.
Elotte ez a proci egy ECS K7S5A-ban tanyazott, FOP68-al husitve, ott 47-49 fok volt hajtva, nyugiban 42-43 fok korul megallt. Doboz, tap minden mas ua., szalagkabel nem takarja a procihuto ventillatorat..
Ennyivel gyengebb lenne a Cool111? Nem hinnem, inkabb ennyivel pontosabb, vagy (reszrehajlas nelkul) ennyivel felhasznaloriogatobb az Epox.
udv: Arrow -
Petya
tag
MSI K7T266 Pro2 alaplapban TBird 1.4@1550 (100Mhzx14) Titan Cooler, aminek jó szar ritka bordája van és egy böszme tápventi van rajta, viszont ezüstös pasztát adnak hozzá. Nagytorony ház átfujatva ahogy kell két tápventivel. Az alaplap és proci nagyon jól szellőzik, nincs zsufi. Idle:38°C Pár órás játék után: 48°C körül. Tápfeszen is kicsit emeltem. A táppal együtt négy ventilátor ''zörög'' benne, de elviselhető. Határozottan lehet hallani ahogy súg (átjárja a házat) a levegő.
-
BadGe
aktív tag
A proc elég gyorsan bemelegszik, kb mint egy villanykörte. A hőmérők tényleg csalnak, nálam ugyan abban az alaplapban a TB és XP is produkélt 65 fokot. Most 49-52 fok körül megy a procom (de hangsúlyozom, hogy ugyan ez (XP) volt már alapből 65 is.
érdemes megnézni a következőket:
- Magfeszültséget lejjebb lehet vinni, nálam most 1.7-re (ABIT) van állítva, a TB1200 1.625-ön még stabil volt. Mindegy, legyen minél kisebb.
- Nálam a sima szilikonzsír _nagyon_ nem vát be, most ezüstöt használok, de van aki azt mondja, hogy a fehér színű is olyan vagy akár jobb.
- Esetleg megér egy kört maga a borda is, de az végülis olyan amilyen.
Ge. -
swill
csendes tag
Nekem TB 1,2GHz-es ASUS K7A266-ban Coolink 111 terhelés nélkül zárt házban 65C, terheléssel 73C-ra megy föl, de stabil marad. Nyitott házzal ezek az értékek 3-4 fokkal alacsonyabbak. Tehát azok akik hasonló konfiggal, más alaplapban 3x vagy 4xC-t mérnek csal a hőmérőjük (meg az enyém is), mert mitől lennének 10-15-20C-os különbségek máskülönben? Gondolom mindenkinek a szobában olyan 20-24 fok van, tehát hasonló hűtőt és procit, valamint nyitott házat és szabad levegő áramlást feltételezve a szobák eltérő hőmérséklete is max 3-4 fokot indokol. Tehát a fennmaradó különbség az alaplapok különbségéből, a hőmérők, illetve azok különbőző elheyezéséből ered. Arról hogy mennyit csal a hőmérő, viszonylag pontosan (+-2-3 fok) és egyszerűen meg lehet bizonyosodni. Bekapcsoláskor ugye a CPU szobahőmérsékletű. Ha bekapcsolod a gépet rögtön belépsz a BIOS setup-ba, és megnézed a hőmérsékletet amit mutat. Namármost ennek kb szobahőmérséklet plusz 2-3 foknak kell lennie, hiszen a bekapcsolás és a b. supba való belépés között 10-15 mp telik el ami idő alatt kb ennyit malegszik a prockó. Ha a 20 fokos szobában bekapcsolás után 15C-t mutat a hőmérő, akkor ott lefele csal, méghozzá olyan 6-8C-t. Ha 32 fokot mutat, akkor felfele csal olyan 9-10 fokot.
Más:
Az én procim szorzó lock-os. Valahonnan hallottam hogy grafitozással ki lehet játszani. Hogyan? Link is jöhet.
Megint más:
Az én lapom (Asus K7A266) spec. szerint támogatja az XP-t, de a core feszültséget csak 1.75V és 1.85V között lehet állítani. Amennyire én tudom, az XP-k alacsonyabb feszültséggel mennek. Akkor most hogy van ez? -
BadGe
aktív tag
kb 20e forint, annyiból már egy rendes procit is lehet venni sajnos. Én ezért költöttem +7000 forintot egy XP1600-ra, az előző 1200-eshez képest, mert azt mondták, hogy az egy picivel hidegebb. Ez igaz is, egy _picivel_ hidegebb. Na szóval cool dolog a vízhűtés, de lassan ott tartunk, hogy drágább lesz a leves mint a hús.
Ge. -
TitiRii
senior tag
'''
(0 0)
----oOO----(_)----------
| Hy |
| |
-----------------oOO----
|__|__|
|| ||
ooO Ooo
Tényleg létezik valamiféle "vizhütés" a proceszorokrA?tehát hangtalan hütés.Töb helyröl hallotam már hogy igen létezik..De én se nem láttam még nem tudok rola semmit.Ha tényleg létezik hol lehet beszerezni? menyire megbizhato, és menyire biztosnágos? menyibe kerül? és menysire "hangtalan" ? :) aki tud rola bármien infot az irja! -
guest
veterán
hi mindenkinek
nagyon megköszönném ha tudnátok mondani egy olyan programot ami feigyeli a proci(amd) hőméréskletét és szükség esetén lelövi a gépet (az alapalp helyett)
előre is thx -
guest
veterán
Nekem MSIkt226a pro2-esben Xp1600+ 42C alapban, 48C ha gyötörve van, ja és a táp közvetlenül a proci hűtője felett van kb 1,5 cm-re. Szerintem nem rossz...Ha lehül a szoba akkor 39C.....
-
guest
veterán
Csá! Na fiúk lehet hogy én lakom a sarkvidéken de nekem a 650-es duron feltépve 866-ra (133*6,5) max. 35 fok de akkor már izzad mint a dög és ahűtő is "csak" egy fop32-1-es. Én meg hasonló procikról 45-50 fokokat olvasok!
-
TitiRii
senior tag
Nekem Epox 8kta3l Alaplap
1200 tb 266fsb nem huzva 39-max49 fok Global win WBK68 al
ugyan ez a konfig 1600xp+ al meglepö modon de hüvösebbvolt 33-45
A gép 1 nagy zárt toronyházban van és semmi kiegészitö ventilátor(a táp a beszivot levegöt lefele tugya csak fulyni amit a proci telibe kap) -
karib
addikt
Szorzózárral akkor érdemes játszani, ha a maxot ki akarod hajtani az egész rendszerből. Ilyen esetben először az alaplapot hajtod ki max FSB-re (procit addig vissza kell venni minimum szorzóra, hogy ne az legyen a gond), aztán a megfelelő szorzóval a procit is a max közelébe tornászod. Ehhez tényleg kell a szorzóállítás. Ez viszont már tán második fázisú tuningnak nevezhető, azaz nem kezdőknek való, ráadásul a többi hw-nek is nagyon spiccen kell lenni, hogy érjen valamit (RAM, stb.).
-
karib
addikt
150 MHz-ig szerintem békésen el lehet lépegetni, bár szerintem 1600 fölött már nem nagyon fog menni a proci. Magas FSB-kre leginkább a LAN és SCSI kártyák a háklisak, ezek hibázhatnak-meghalhatnak. Ha nincs túl sok kritikus cuccod, jó dolog a nagy FSB - Iwill KK266-unkat 170-en hajtottuk (KT133A), és ment vígan.
-
zetecR
addikt
válasz
[Gandalf] #110 üzenetére
83-as PCI-nak én sem látom értelmét. Az esztelen tuningnak sem. Egyszerűen csak kipróbáltam 140-es FSB-n, és feszkóemelés, nagyobb borda, időzítések visszavétele nélkül megy szépen 1540MHz-n, majd 80MHz-cel magasabb frekin, mint eddíg (pár évvel ezelőtt a komplett procim nem ment ennyin ;-). A PCI 35 lett, az AGP 70. szerintem ez nem olyan vészes.
-
[Gandalf]
csendes tag
válasz
[Gandalf] #109 üzenetére
Ja meg egy dolog a tuningrol. Most vettem ezt a z 1600+ot. Szerintem annyira jo a proci alap orajelen hogy folosleges huzni. Amit nyersz vele az nem olyan sok. Ez elott nekem egy 366os cerkam volt. Azt se huztam, mert nem lehetett ertelmesen huzni, mivel a 100MHz FSB-t nem tudta csak a 83-at, annak meg nem volt ertelme a PCI/AGP busz freki miatt. Az XP egy nagyon jo proci, eleg mindenhez ezert szerintem folosleges huzni. Nem is fogom. A tuningnak akkor van ertelme ha tenyleg sokat nyersz vele. Pl.: CeleronT 1200@1600. De en lehet hogy ezt se huznam. Most lehet hogy leugattok, de nekem ez a velemenyem...
-
[Gandalf]
csendes tag
A videjokartya mag/memoria sebesseg nem fugg a proci FSBjetol. Az FSBtol csak a PCI/AGP buszsebessege fugg... Lehet hogy ha tul magas lesz akkor nem nyersz vele annyit mint a procin mert eleg magas frekin instabilabb lesz mind a PCi mind az AGP... Igazitsatok ki ha nem igy van...
-
BadGe
aktív tag
ezzel a "játékkal" épp azt szeretném kikisérletezni, hogy mennyit csal az alaplap hőmérője. Gondolom a proci nem csak úgy fogja magát és megsül, hanem mondjuk előtte elkezd hibásan működni. (mondjuk elszáll az opsys). persze ilyenkor visszakapcsolnám a hűtőt.
kíváncsi vagyok, hogy az AMD oldalain olvashato 90-95 fok max maghőmérséklet még a tűrhető max működési hőmérsékletet jelöli vagy a proc "olvadáspontját".
Egyébként úgy okoskodom, hogy a 100 fok az ugyan elég meleg, de a bakelit azért csak nem olvad meg akkor ha berakjuk egy fazékba amiben vizet forralunk. (és történetesen éppen tele van forrásban lévő vízzel)
Ge. -
zetecR
addikt
Húztam most egyet az 1700Xp-men. 11x133-ról feltoltam 11x140-re. Szépen fut, a hőmérséklete gyakorlatilag nem emelkedett, maradt 43-44 fok.
Meddíg érdemes húzni? -
GuMipOkE
senior tag
Probe-ot én sem használok. Ha a bios-os hőmérsékletre vagyok kiváncsi, akkor Sisoft Sandra-ban nezem meg. Itt gyötörni is lehet a procit. Nyitott toronyháznál az 1333Mhz-s TB A7A266-ban max tehelés alatt akár 73-74 fokig is elmegy. Mint már mondtam a rézhűtő meg nem süti a kezem. (???) Az viszont az eszem ágában sincs, hogy a coolert lehúzzam a tápról. Sztem rövid időn belül elfüstölne a procko.
Mit tudtok a GLOBALWIN TAK68-hűtőről? 1.4-es TB-t elbír egy midiházban?
Üdv.: -
Snoop-y
veterán
Asus A7a266 900Tb@1020Mhz-en kb 54-58C
Másik gép 2x1400Tb nincs húzva kb 48-55C attól függ millen hideg van a szobámban:-)))
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Eredeti játékok OFF topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest