- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
Észbontó #143 üzenetére
Jelenlegi állapotok: AMD Duron 750 @ 1008 MHz (6,5x155).
A proci hőmérséklete BIOS és MBM5 szerint: max 52 fok. A másik két mérő 25 és 35 fokot mutat.
Eredetileg 1,7 voltra levittem a feszültséget, 3DMark meg minden stabilan ment, de Prime95 hibázott. Emelgettem 1.8-ig (mért: 1,82), most betonstabil, Prime95 órák óta fut. 1,7-en max 46-ig kúszott, alapból 43 körül tanyázott. Most az idle hőmérséklet úgy 46 fok.
A gép további részei: Abit KT7E alaplap, 400W noname táp, Radeon LE, Realtek occsó LAN, ultraoccsó NCR PCI SCSI vez. Most egy 54x CD van benne, mingyá jön a 24/12/40x Mitsumi író felváltani.
A hűtésről egy Thermaltake 6CU borda gondoskodik: 80x60xkb.30 mm, középen tisztes rézmaggal. Ippeg ez vót kéznél. Eddig egy Papst 80 mm-es venti figyelt rajta, de most átkonfiguráltam. Ház hátulján van hely egy 80 mm-es házventinek, majdnem a proci fölött. Kis méricskélés után kartont, ollót és ragasztószalagot markolva eszkábáltam egy csatornát, ami a kinti lyukra szerelt, befelé fúvó Papstról a levegőt a bordára vezeti. Így mindig kintről szív hűvöset, nem csak kavarja bent a langyost. Áralmástechnikailag nem a legjobb valszeg, de fél óra alatt megvolt. Mivel a Papst nem egy izomgép, szerintem ez jó. Sajnos korábban nem méricskéltem. Hanghatást még nagyban rontja a tápban lévő irdatlan hangos venti, ami szintén rövidesen átadja helyét egy Papstnak. Utána már csak a KT7E chipset hűtőjét kell elcsendesíteni, felpiszkálni a Radeon feszültségszabályozóját, rárakni egy másik Papstot, és már kész is a kellemesen csendes, budget izomgép :)
Aktív témák
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filléres telefonok érkeztek a ZTE-től
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5-8500 100% tesztelt, hűtő nélkül
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest