- Melyik tápegységet vegyem?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Acer notebook topic
Aktív témák
-
guest
veterán
Meg lehet-e tippelni, hogyha egy új procit teszek a gépbe, akkor azt a venti (CPU) és a táp bírni fogja-e? Most a 700Duron 26C körül van. Állítólag ez 25W fölvételű (remélem így mondják). Egy AthlonXP (erre apellálok) 60W-tól indul. Akkor ez egyszerűen kiszorozható, hogy ugyanilyen körülmények között 2,6-szor (67C) ilyen meleg lenne? Az már sok, ugye?
A táppal szemben támaszt-e valami extra igényt a nagyobb proci? Acorp300W van. A 700Duron-ra azt írják 18A kell neki, az AthlonXP-ről ezt nem tudom. A tápra az van írva, hogy:
+3.3 14A
+5V 25A
+12V 10A
+5VSB 1A
-5V 0.5A
-12V 0.5A
Akkor most kéne-e tápot cserélnem egy AthlonXP etetéséhez? Amúgy ECS K7S5A lap. -
guest
veterán
Hali!
Azza 133bx+Duron 850,Titan D3,zárt ház, max 37 C fok. Ezt mondja a ViaHM és a Bios is. A hűtő 5200 körül forog, ez lehetséges? -
guest
veterán
Nekem is ASUS A7A266 -os alaplapom van , ALI MAGIK chipsettel , 1,4 GHz-es Athlon TB-del fűtve , ASUS Probe fut a rendszeren.
Veszettül melegszik a gép , pedig már 3 venti hűti : 1 gép előlapján alul beszív , 1 hátul és felül kinyom miközben 1 Coolink 111-es a procit direktben pasztázva hűti.
Ennek ellenére kb. 10-15 perc alatt lefagy , sípolni kezd , kikapcs. Próbáltam már ASUS Probe letörlését is nekem nem segített.
A hőmérsékletet direktben még nem mértem a procin , de a Probe szerint 65-68 fok körül mozog , úgy hogy oldallapot levettem és egy asztali ventillátorral nyomatom rá még a hideg levegőt !!!
Scandisk nem fut le , Defrag nem fut le , ha együtt futnak más-más particíókon , akkor 5 perc alatt fagyi van.
Ezek mit jelentenek ???
1. proci hiba ?
2. alaplap hiba ?
3. más ?
Javaslatok ? Kérlek segítsetek , ha tudtok !!!Előre is köszönök minden infót + véleményt !
Garanciális a gép , 2001. szeptemberében vettem a FEFO-nál : egyébként korrektek , nem ajánlották az AMD-t , szerintük problémás , én ragaszkodtam hozzá ; azóta vagy 10-szer bennt voltam , megnézték , náluk állítólag nem jelentkezett a hibajelenség a 3D MARK 2001 futtatása alatt 24 órás próbaüzem mellett. -
guest
veterán
Na ahhot a hűtőhöz aztán kellenek idegek! :)
-
guest
veterán
Bocsi a lama kérdésért..
Szóval van egy Athlon 1200 procim,Kt7A raid alaplapom,és egy titan hűtöm...
A SoftMenü3-ban mit érdemes állitani ??
Köszi -
guest
veterán
Nekem k7s5a 950 thunderbird alapon 49 terhelve 55 fok korul. Mindez egy dtk hazban. Tudom sok de nem erdekel problema szal sem adodott meg ebbol. Szerintem minden alaplap mashogy mer csak azonosakat lehet osszehasonlitani. Tenyleg errol lehetne mar egy tesztet csinalni nem? Azaz ua proci+huto esten kulonbozo alaplapok mit mernek. Na ki csinalja meg? :)
-
guest
veterán
Hali! Ecs k7s5a alaplap 1 Ghz Tb, Coolink venti+közepes borda=54(!) fok ==>CPUCool mellett:( Hát ha vmi nem normális, akkor ez az.
Szakértő ismerős szerint 40-47 az átlag... -
guest
veterán
A cu-spacer most akkor javítja v. rontja hűtést? Mert valaki egyiket mondja, valaki meg a másikat...
-
guest
veterán
Abit kg7, Athlon XP1600+, Acorp nagy ház, cool 111-es hűtő: Ha nyitott a ház 43-47 fok. Ha viszont teljesen lezárom a házat fél órán belül felmegy 60 fok fölé és 60fok után kifagy a gép, bár szerintem ezt a via hardver monitor csinálja, mert multkor 50 foknál fagyott ekkor folraktam a cpu overheat-et 60-re (deafult). Most ha nyitott a ház még nem fagyott.
A kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg a via hwm csinálja-e(mármint a fagyást) ?
A másik meg az, hogy szerintem ez a 60fok fölé már nem normális, mit tegyek , mi lehet a hiba?
Egy házhűtő megoldaná a problémát?
Vagy a hűtő nincs jól rárakva, esetlek kihagyták az ezüstpasztát ? (boltban rakták össze) -
guest
veterán
Abit kg7, Athlon XP1600+, Acorp nagy ház, cool 111-es hűtő: Ha nyitott a ház 43-47 fok. Ha viszont teljesen lezárom a házat fél órán belül felmegy 60 fok fölé és 60fok után kifagy a gép, bár szerintem ezt a via hardver monitor csinálja, mert multkor 50 foknál fagyott ekkor folraktam a cpu overheat-et 60-re (deafult). Most ha nyitott a ház még nem fagyott.
A kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg a via hwm csinálja-e(mármint a fagyást) ?
A másik meg az, hogy szerintem ez a 60fok fölé már nem normális, mit tegyek , mi lehet a hiba?
Egy házhűtő megoldaná a problémát?
Vagy a hűtő nincs jól rárakva, esetlek kihagyták az ezüstpasztát ? (boltban rakták össze) -
guest
veterán
Szasztok!
Nekem 1.4 Tbirdöm van Abit KT7A és cool 111+ -al akármit csinálok nem megy 45 fok fölé. -
guest
veterán
CSőváz, nekem egy Asus A7M266 lapom van, TB 1333-al, FOP32-vel, zárt ház, no extra venti a házban, konstans 58 fok, de az én procimnak se lett gyárilag levágva a L1 híd összekötője. Szemmel is szépen látható, hogy arannyal van összekötve, így símán vesz minden féle szorzót. Axia széria.
-
guest
veterán
Az alaplap mellett ugyanolyan fontos lenne a szobahőmérsékletet is megemlíteni. Az a proci, ami most 22 fokos szobában 50 fokra melegszik, az nyáron 32 fokos szobában 60 fokos lesz (ha minden más változatlan marad). Gondolom, a lakásfűtési szokások közt 6-8 fokos eltérés is lehet.
gadka -
guest
veterán
Szevasztok!
Volt 1 MSI K7Turbo2A 800-as DURONnal, globalwin fop38
:) mint 1 traktor olyan volt,tobb mint 6000-et !!! porgott, de nem ment a fok celsius 30 fole :)
most MSI K7T266PRO2 ATHLON XP 1700+ van egy titan d5bt akarmi hutovel, olyan 3000 korul porog, csendes :), hu nagyon kellemes, a ho pedig 42-45 fok C.
Remelem ez eleg normalis
Az alaplaphoz adott monitorprogram alapbeallitas szerint akkor csorog, ha 60fok C fole menne a ho, ugyhogy javaslom nektek is ezt toppnak
aaaah -
guest
veterán
AMD Athlon XP1600 ; ECS K7S5A ; BIOS Hardware Monitor szerint 48-55 fok! Hiába van rajta ezüstös paszta, egy idő után 55 fokra is felmelegszik. A hűtő egy GlobalWIN WBK38, negyvenhét és fél decibelles lármát csap; ezt ki fogom cserélni, csak attól félek, hogy ha ez sem hűti le rendesen, akkor egy halkabb még kevésbé fogja. Mit szóltok hozzá?
-
guest
veterán
Mindegyik alaplap alkalmazza ugyan a jól ismert módszert a processzor felületi hõmérsékletének mérésére - a CPU alatt elhelyezett hõellenállás alapján határozzák meg a hõmérsékletet. Mindazonáltal ez a módszer nem jelzi megbízhatóan a hõmérsékletet, hisz a mért érték akár 50%-kal is eltérhet a valóstól.
-
guest
veterán
1700+ os xp + 8kha+ es masszivan 50-55 fok, akarmit csinalok, se fel se le, cool link 111 -el
erdemes vajon titan-ra valtani ? (db5 ? vagymivolt amit lattam, egy bazinagy venti 3000rpm -el) -
guest
veterán
Abit kg7, TB1400, nincs tuningolva, vizhutes, win2000, alap=20 fok, terhelve=29 fok
-
guest
veterán
Hello En is nemreg vettem egy TB 1.3 266-os procit. nekem Titan D5TB2A-s hutom van. Igy proba kent egy progival 12 oran keresztul 100% proci hasznalat utan annyi tortent hogy valamikor az ejszaka folyaman felment 57 fokra de reggel meg mindig ment a teszt es akkor mar csak 50 fok volt. szoval TITAN a kiraly....
Udv. SLYER -
guest
veterán
Abit kr7a
XP1700+@1800+ 11x140fsb, Titan d5tb hutovel 45 fok zárt házban. Divx kodolaskor 52. 2 rendszerhűtővel (a proci feloli szív).
Valex -
guest
veterán
AZZA KT3-AV alaplap, TB 1,1 (FSB 266), TITAN cooler. Nyitott midi haz. Szobahomersekletu kornyezet. (22~24 fok)
Ebben nekem 35-38 kozott teljesit. Ha nagyon megtekerem akkor akar 40 is szokott lenni :-)
Ja es Linux fut rajta. (ez bizony SZAMIT!) -
guest
veterán
Sziasztok!
Ja, alaplaptól függ az biztos, nekem ugyanaz a proci (XP 1600+) ugyanabban a TIPUSU (KT7A) lapban 40 és 58 fokos volt, a két lap persze különböző volt. Csákó. -
guest
veterán
Abit KT7A-Raid + Athlon900 ha csak a net meg a winamp megy 35 fok, ha meghajtom, (cd írás, unreal t. szerver 10 játékossal, ftp letöltés +winamp - ezek egy időben), akkor 55-58 fok, 60 fokon lekapcsol az alaplap. de ilyen még nem volt
-
guest
veterán
Szia mindenkinek!
A biosban + a Sandra szerint is:
Board 54 C
proci 41 C körül
Nem fordítva kellene lennie?????????
Túlhúzásnál is a board hőmérséklete emelkedik nálam.--Lehet, hogy csak én vagyok láma?!
Más: tudja valaki, hogy az MBM-nél melyik szenzor minek a hőmérsékletét méri?
Ja, a vas:Soltek SL75drv4 + xp1600+ -
guest
veterán
vizhutes=uresjarat:31 fok, terhelten:36 fok
-
guest
veterán
epox 8kha+ tb 1g@1,2G, titan hűtő, ezüsttel:
egész napos munka után max 41°C -
guest
veterán
Sziasztok!
Szerintem a lényeg a ház jó szellőzése. Az 1600+, Epox 8KHA+, WBK68, ezüst paszta plusz rendszerventi nélkül 53-54 fokos volt, 8*8-as ventivel nem megy 47 fölé, a legnagyobb terhelésnél sem. Lehet hogy így hangosabb , de rengeteg hőt fúj ki a házból. -
guest
veterán
Hali!
Epox 8kha+-ban Athlon 1600+ 49-51 fok közt. -
guest
veterán
Sziasztok!
Nekem volt először egy A7V + TB750MHz(@850MHz) + WBK38 = 39°C, aztán A7V266-E + XP1700+ + WBK38 = 59°C, majd itt lecséltem a hűtőt, (mert a lakótársak nem bírták már elviselni a hangját :) egy Titan cuccra, az a búgócsigás. Ekkor 58°C az eddig látott maximum. -
guest
veterán
-
guest
veterán
Amd 1.2 TB + ECS lap + Titan D5tb2 = 54C
Amd 1,6 XP + Abit Titan D5tb2 = 40 C
No hang! -
guest
veterán
Amd 1.2 TB + ECS lap + Titan D5tb2 = 54C
Amd 1,6 XP + Abit Titan D5gb2 -
guest
veterán
nekem volt egy nagyon makos esetem, gondoltam bepotyogom ide. valamilyen oknal fogva leallt a ventilatorom, (ASUS a7v133+duron800) a proci meg csak ment es ment tobb oran at. Valamiert ujra kellett indintani a gepet a bios meg vinnyog proci homerseklet 110 Celsius...
Most 920on megy ,de stabilan fut 980 korul is. Asszem kifogtam egy jo darabot, hogy egy ilyen sutes utan is szepen huz. Csak azert nem futtatom 980-on mert akkor mar gazos a hutes a kis haz miatt. -
guest
veterán
Az elobbi hozzaszolas az enyem, de csak most
regisztraltam magam. :) -
guest
veterán
Hello
Szoval nekem egy Duron 750@933 (133x7)-es fut egy
SOLTEK SL-75KAV lapban tok stabilan 45-48 fokon
terhelestol fugoen egy szimpla FOP32-vel,
1.675V-on.
DE
Ez a homerseklet ugy keletkezett,hogy a lapon talalhato (processzor alatti) homero csucsat
bekentem szilikonpasztaval es ugy hajlitottam,
hogy biztosan erintkezen a processzor aljaval.
A homersekletelteres kb 9-10 fok volt.
Ezekszerint annelkul 39 fok korul megy.
Udv,Gyu -
guest
veterán
Kiserletezo kedvuek kiprobalhatjak, hogy a venti ne fujja a levegot a bordara, hanem szivja el rola. Szerencses esetben igy 8-10 fokkal csokkentheto a homerseklet, persze nem minden ventit lehet megforditani.
-
guest
veterán
hi mindenkinek
nagyon megköszönném ha tudnátok mondani egy olyan programot ami feigyeli a proci(amd) hőméréskletét és szükség esetén lelövi a gépet (az alapalp helyett)
előre is thx -
guest
veterán
Nekem MSIkt226a pro2-esben Xp1600+ 42C alapban, 48C ha gyötörve van, ja és a táp közvetlenül a proci hűtője felett van kb 1,5 cm-re. Szerintem nem rossz...Ha lehül a szoba akkor 39C.....
-
guest
veterán
Csá! Na fiúk lehet hogy én lakom a sarkvidéken de nekem a 650-es duron feltépve 866-ra (133*6,5) max. 35 fok de akkor már izzad mint a dög és ahűtő is "csak" egy fop32-1-es. Én meg hasonló procikról 45-50 fokokat olvasok!
-
guest
veterán
Az 1333 MHZ AMD-s rezsóm is küszködött a melegedéssel de 1 egyszerü megoldás 5-6 fokkal lejebbviszi a procit. A bioszba 1.750V-ról (abit KT7A-Raid) vedd le a Vcore feszültséget 1.650V-ra. Teljesítménycsökkenés=0. Mérd meg ha nem, hiszed! Igy nekem 100%-os procihasználat mellet max 49C egy WBK 38-cal
-
guest
veterán
Üdv. Az AMD 92-96C-fokig szavatolja a CPU-k megbízható működését. A valós hőmérséklet kb. 20-25 C-fokkal magasabb, mint amit az alaolapok kiírnak. Az , hogy az alaplap mit ír ki, az pedig függ a benne lévő szenzortól. Szerintem a te szenzorod írja ki a reálisabb hőmérsékletet. Azt akartam ezzel mondani, hogy ne aggódj, nem lesz a procidnak semmi beja.
-
guest
veterán
kinyitottam a dobozt, levettem 1,6Vra (1.68)
Terhelés nélkül most 54/33 fok, ezt már én is határesetnek tartom. (majd terheléssel is kipróbálom, meg zárt házzal, meg ilyesmi.)
Tényleg számít a táp is? (engem is megpróbáltak átdobni, 300Wos helyett 250-eset raktak bele, visszamentem, de csak jövőre kapnak 300Wosat...)
Mellesleg 72 fokon is atomstabil volt (böngészés közben a háttérben AutoCAD 3DRendering zajlott...) -
guest
veterán
SOS!
nekem egy MSI K7T Turbo alaplapom van TB1200-al 122-es hűtővel. Az alaplap Defaultból felrakta 1.8Vra (1,86-nak mérte)a feszt, ezt levettem 1.7re (még így is 1.79-nek méri)
az értékek:
Chassis: 34-36 fok
CPU: 62-65 fok terhelés nélkül.
terheléssel felmászik 70 fölé.
a házam zárva van, de nagy, van benne hely bőven.
Mivel próbálkozzak? Plusz hűtő a házba? nagyobb hűtő a procira (már ez is zajos nekem)Még lejjebb a fesz? nyálazzam újra a procit? (ezüstös cucc van rajta) -
guest
veterán
Tyan TigerMP alaplapban 2db 1.2-es AthlonMP. Mindegyik 37 fokon, a gép gyakorlatilag kikapcsolás nélkül megy közel egy hónapja w2k alatt. Toronyház oldalába 2 tápventit helyeztem merőlegesen egyvonalban a procikkal. Korábban ugyanez a konfig de a merőlegesen elhelyezett ventik nélkül kb. 8-10 fokkal volt melegebb...
tadream -
guest
veterán
AbitKG7,XP1500+@1600+, Coolink111+(nagyon hangos)intenziv terhelésnél max.42C.
-
guest
veterán
Az AMD-k amúgy is melegen járnak,Nincs túl húzva a proci?Zsúfolt ház miatt i slehet melegebb.Tegyél be ventit az is levesz jó néhány fokot.
-
guest
veterán
Aha. Nekem 2 Athlon fut otthon. Mindkettő Epox 8KHA+ (DDR memóriával), és az egikben egy 1400-es fut 1533-on, a másikban egy 1200 fut 1466-on. FSB-t nem emeltem, csak simán a BIOS-ban állítottam a szorzón, és +0.1 feszkót. Mindkettőn GlobalWin van. A hőmérő hozzáér a procihoz. Az 1466-oson WBK68 megy 50 fokkal, az 1533-on CAK38 (ez az új rézmagos izé) 44-46 fokkal.
A kérdés ugyanaz, mint az előbbi útiembernél: miért tudtam minden extra "satírozgatás" nélkül állítani a szorzót? A két alaplap és a két proci is más sorozatú. -
guest
veterán
SZervusztok, Chros vagyok !
Orulok, hogy sikerult egy ilyen sikeres topicot nyitni. :))))
Nekem egy ABIT KT7A 1.0 (legujabb bios), s megegyszer : AMD 1333/133 Coolink 111+ huto zart haz: 52-58 fok
Szoval, ha jol latom, ez az atlag ...
Koszi a remek, es sok hozzaszolast mindenkitol !!!
Cjros -
guest
veterán
Igaza van annak, aki szerint alaplaponként más egy proci hőmérséklete. A legtöbb alaplapnál a procifoglalat közepén, valahol középtájon van egy hőmérő, ami nem a proci hőmérsékletét méri, hanem az őt körülvevő levegőét. Minnél messzebb van a proci aljától, annál nyugodtabb a gazdi. Érdekességképpen írom le, hogy a Soltek SL75-KAV alaplapnál a proci alatt egy másfél centis celluloid jellegű tokban van az érzékelő, ami rugalmas, és ennek örömére a proci aljához hajlítottam lapjával, szilikonzsírral vékonyan bekenve. Az eredmény? Némileg elkeserítő lett, mert a PONTOS processzor felületi hőfokot mutatta. Az a 900 -as TB, ami zárt házban, FOP 32 -vel üresjárásban 66-68 fokos volt (zárt ATX midi, 1GHz, 1,825V), az Asus A7V -ben, asztalon csak 44-46 fok. Konklúzió: Egyszer vedd a fáradságot, és a manuális hőmérőt, azután csak viszonyíts. Ha értékeken jóval belül van, akkor felejtsd el a későbbiekben, hogy a proci hőt is termel, használd.
-
guest
veterán
Abit KG7-R + Athlon 1.4@ 1.53Mhz
Coolink 111+
Max terheles kozben 45C -
guest
veterán
Szervusztok !
Most vettem egy 1.33 GHz 266 FSB-u Thunderbird-et, ra egy Coolink 111+ hutot (rezbordas, kis ventilatorral, 1.6 GHZ-es prociig reklamozzak) + szilikon paszta , igy az eredmeny:
52 fok, ha kicsit dolgozik
60 fok, ha tomorit (Even high priority beallitas mellett)
Nem sok ez egy kicsit ???
Nektek mennyi, s mekkora a proci ?
Chros
Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Eredeti játékok OFF topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest