Aktív témák

• karib

addikt

válasz Észbontó #143 üzenetére

Jelenlegi állapotok: AMD Duron 750 @ 1008 MHz (6,5x155).

A proci hőmérséklete BIOS és MBM5 szerint: max 52 fok. A másik két mérő 25 és 35 fokot mutat.

Eredetileg 1,7 voltra levittem a feszültséget, 3DMark meg minden stabilan ment, de Prime95 hibázott. Emelgettem 1.8-ig (mért: 1,82), most betonstabil, Prime95 órák óta fut. 1,7-en max 46-ig kúszott, alapból 43 körül tanyázott. Most az idle hőmérséklet úgy 46 fok.

A gép további részei: Abit KT7E alaplap, 400W noname táp, Radeon LE, Realtek occsó LAN, ultraoccsó NCR PCI SCSI vez. Most egy 54x CD van benne, mingyá jön a 24/12/40x Mitsumi író felváltani.

A hűtésről egy Thermaltake 6CU borda gondoskodik: 80x60xkb.30 mm, középen tisztes rézmaggal. Ippeg ez vót kéznél. Eddig egy Papst 80 mm-es venti figyelt rajta, de most átkonfiguráltam. Ház hátulján van hely egy 80 mm-es házventinek, majdnem a proci fölött. Kis méricskélés után kartont, ollót és ragasztószalagot markolva eszkábáltam egy csatornát, ami a kinti lyukra szerelt, befelé fúvó Papstról a levegőt a bordára vezeti. Így mindig kintről szív hűvöset, nem csak kavarja bent a langyost. Áralmástechnikailag nem a legjobb valszeg, de fél óra alatt megvolt. Mivel a Papst nem egy izomgép, szerintem ez jó. Sajnos korábban nem méricskéltem. Hanghatást még nagyban rontja a tápban lévő irdatlan hangos venti, ami szintén rövidesen átadja helyét egy Papstnak. Utána már csak a KT7E chipset hűtőjét kell elcsendesíteni, felpiszkálni a Radeon feszültségszabályozóját, rárakni egy másik Papstot, és már kész is a kellemesen csendes, budget izomgép :)

Aktív témák