- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egérpad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
Aktív témák
-
guest
veterán
Hello En is nemreg vettem egy TB 1.3 266-os procit. nekem Titan D5TB2A-s hutom van. Igy proba kent egy progival 12 oran keresztul 100% proci hasznalat utan annyi tortent hogy valamikor az ejszaka folyaman felment 57 fokra de reggel meg mindig ment a teszt es akkor mar csak 50 fok volt. szoval TITAN a kiraly....
Udv. SLYER -
karib
addikt
Badge: a proci hőmérőjét nagyon könnyű megtalálni. Már úgyis próbálkoztál a venti lekapcsolásával... nos, amelyik a leggyorsabban reagál, az a proci hőmérője. Vagy csak terheld rendesen a procit (Prime95 vagy akármi), az lesz a legmelegebb.
Egyébként nyitva van a házad vagy bedobozolva?
Amúgy én is azért érdeklődöm, hogy mit mér a másik két szenzor, mert nálam most a proci hőmérséklet úgy 26-30 fokra esett idle üzemben, míg a másik kettő stabilan 25 és 35-37 fokot mutat - tehát a házban melegebb a levegő, mint a proci. Ez nem irreális, mert a procihűtő kintről kapja a levegőt, és a CPU nincs terhelve (hajtva 48 fokra megy fel). -
s9ns
csendes tag
Rosz esetben pedig úgy megsűl a proci mint a mákosbeigli karácsonykor! >(
- A fújt levegönek van meghatározott íránya!
Mégpegig a végig a bordák hűtési felületén végig!
Viszont ha szivatod a levegőt akkor a venti a legkisebb hűtésileg hasznos felűleten áramoltatja a levegőt!!!
Sok sikert a kisérletezéshez!
Ha valaki kiprobálta akkor írja le az eredményeit! Kivváncsi vagyok! -
BiP
nagyúr
''hogy a venti ne fujja a levegot a bordara, hanem szivja el rola. Szerencses esetben igy 8-10 fokkal csokkentheto a homerseklet''
Ez tenyleg mukodik?
''Azzal szépen ekeztem satirozni a hűtőborda proceszor felöli részét hogy a grafit és ne a paszta tőlcse ki a barda aljának az egyenletlenségeit''
Es az mennyire szamithat szerinted,hogy minyen cerkaval satirozod? Ertem ez alatt HB,B stb.. -
karib
addikt
Mindenképp érdemes a proci tápfeszével lefelé játszani, ha van rá lehetőség, mert ez hűt talán a legjobban. Viszont figyelni kell, hogy mikor lesz instabil a proci - nem véletlen hajtják annyin, amennyin fut. Az, hogy mennyire lehet lekúszni egy procin a tápfesszel, az az adott procitól és környezettől függ!
-
BadGe
aktív tag
Nekem a jézuska hozott egy 300W-os tápot :) mert eredetileg nekem is 235W-os táp volt benne. A táp annyiban számít, hogy jobban melegszik ha kisebb. (azt hiszem) így a zárt házat az is erősebben fűti.
Nekem az alaplap 1.64-et jelzett vissza és még stabil volt. esetleg lehet próbálkozni ha van vesztegetni való időd. (az 1600+ esetén most 1.7-et jelez vissza a lap és stabil)
Borda: nálam a borda éppen csak langyos, ha melegnek érzed, esetleg azon még lehet javítani. Én igazából a nyártól félek egy kicsit. De lehet, hogy nem is a procit kell majd hűteni hanem a lakást :)
Ge. -
BadGe
aktív tag
nálam 3 nappal ezelőltt az 1200-as TB 1.6-os corefesz-en stabilan ment (1.64).
A nyálra azt mondják, hogy éppen annyi kell ami a magot befedi. (megszopattam magam az új xp1600-al, mert egyfelől sima szilikonzsírt tettem rá, másfelől meg úgy kikentem, egy tepsit... így aztán kapásból 65 fok volt)
A nagy ház sajnos nem számmít. Zárt állapotban akár 5-7 fokot is emelkedhet a hőmérséklet, de ez persze szellőztetéstől függhet. Amíg kisérletezel addig a bázis állapot a nyitott ház legyen.
nyitott háznál 49-52 fok körül volt a proc hőmérséklete. rengeteget paráztam miatta. szal, szívni kell egy kicsit vele. Meghalni nem fog, legfeljebb megtudjuk, hogy hol válik instabillá :)
Ge. -
karib
addikt
Nem fagy ilyen hőmérsékleten? Lehet, hogy nincs semmi gond vele, határeset. 122-es jó hűtő, elégnek kell lennie (speckó szerint is az). Jól felfekszik, stb.? Nyitott házzal milyen a helyzet? Lehet, hogy csak befülled a doboz. Ha ez a gond, akkor:
1.) Kábeleket, stb. rendezd el minél jobban, hogy ne lógjanak összevissza,
2.) Hátul amit lehet, nyiss ki (kitörhető lapocskák a slotoknál, ilyesmik),
3.) Plusz hangkeltő (ventillátor) beiktatása. -
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Az első hozzászóláshoz.
Nekem egy 1.1 GHz-s 200 FSB-s Athlonom van, WBK38assl. Nos az elején mondták, hogy kicsit hajlítsam meg a fémet amivel az alaplapra teszem a hűtőt, nos ez túl "jóra" sikerált és nem tudtam miért fagy, mikor rájöttem, hogy nincs rajta rendesen a hűtő és így 45 fokon van, amivel már nem fagy, szal ha neked is ezt ajánlották, akkor próbárld jobban ráfogatni a hűtőt!
Üdvike -
ZBAdmin
csendes tag
Soknak tűnik. My config: Abit KG7, AMD XP 1500+ (1333@1400MHz), Coolink 111, "ezüstözött" paszta.
Mindegy, mit csinálok, nem megy 47 fok fölé. Ez csak azért csalóka kissé, mert a kocka aljához nyomott kicsiny hőérzékelő dióda adja az infót...
Épp azért választottam XP-t, mert az irományok szerint ezt a beépített hőérzékelő miatt nehezebb "megsütni" :).
Aktív témák
Hirdetés
- Távcső topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest