Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- RAM topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
válasz
Skimaster #25305 üzenetére
Egyetértek teljesen jó hőfok.
tboy93:
Bőven adhatsz neki 1,45-47-et semmi gondod nem lesz. Futtasd úgy 30 percet a prime 95-öt ha ok még szánj rá egy délután játékot. Biosban állítsd be a "warning temperature" vagy nem tudom nálad hogy van.. hőmérsékletet 60-ra.
Aztán adjad neki addig amíg nem sípol vagy pittyeg még a 60 at sem érted el! (u.i. előtte ellenőrizd be van e kötve az alaplapi mic.) v bekapcsolod az aida 64 naplózását vagy stb.
Ez a 60 fok is annyira biztonságos érték hogy nyugodtan kajázhatsz mellette! 63-65- ig semmi baja nem lesz!
(Ha valaki megcáfolná mutasson olyan micro/nano elektronikai alkatrészt vagy akár microchip-et aminek 60 celsius foktól baja lesz) -
Redneck
nagyúr
válasz
Skimaster #23997 üzenetére
Nagy különbség hogy megy és hogy ki is hajtja e rendesen. Bár ez a kihajtja relatív dolog, kb olyan mint az emberek fps igénye. Valakinek számít még plussz 10 fps, valakinek nem. Én személy szerint örülnék hogyha 4Ghz-en menne az enyém, 3,84 helyett, pedig csak GTX 460-am van. Sőt örülnék ha 2222 helyett mondjuk 2400-as CPU NB beállítás lenne, mert érezhető, számomra szemmel látható memóraelérési különbsége van pl GTA IV alatt.
Ettől függetlenül 3,8-on is használhatod a CPU-t egy izmosabb VGA-val, csak nem lesz annyi fps-ed mint ha 4Ghz-et menne. Kinek mi az igénye ugye. Én fogom még húzni az enyémet ha jobb hűtésem lesz, mert minden fps számít a gépigényes játékokban. ÉS persze multiban...
Csak egy példa:
Ha a procim 3800-on, CPU-NB 2200-on és a RAM 1600on megy, akkor látom a v-sync off miatti képtörést GTA-ban.Ha 3838, CPU-NB 2222 és RAM 1616 érték van beállítva akkor nem. Ez 1% különbség, mégis sokat számít a GTA-nal. Stabilabb. Ha 3900 fölött van a proci és 2400 fölött a CPU NB akkor meg végképp sokkal jobb. De bármelyik érték, külön külön húzva is látható különbséget eredményez. Bár ebben az esetben inkább az NB számít, a memóriaigény miatt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Skimaster #23993 üzenetére
Üdv!
Senki nem oktatott ki téged szerintem. Itt segítőkész emberekkel találkoztam mindig, még akkor is amikor ki voltam akadva és vertem magam a földhöz hogy nem úgy megy a CPU mint a többieknek. Normális, értelmes válaszokat kaptam sosem kioktató stílusban, pedig az elején voltak együgyű kérdéseim
Csak egy dolog és részemről le is zárom ezt a "vitát".
KURVÁRA NEM MINDEGY HOGY CPU VAGY GPUMás:
Nekem 1,42V-on megy 3838-on a CPU. Azért ez a beállítás mert 200 helyett 202Mhz a Bus Clock nálam, mert így stabilabb az fps. 204-re raktam, úgy kurvajó volt de valami nem bírta. Lehet a CPU feszültsége, lehet a CPU NB, vagy a RAM. Esetleg még a HT link de azt inkább kizárnám. Nekem elég antituningos darabom van, valamint a hűtésemnek is ez a limit amit tud (TX3, játékok alatt 54-55 fok). Ha lesz komolyabb hűtésem akkor megpróbálom jobban húzni, 1,475-ig hajlandó vagyok elmenni az még okés.
Kérdés:
Nálatok milyen feszültség érték kell 2400-as CPU NB-hez és mennyi 2600-hoz? Nálam most 2222-re van állítva alapfesszel (nyílván a hűtés hiánya miatt nem is tudnék többet). Valamint mit gondoltok a Bus frekvencia emelésről szorzózár nélküli procinál? Csak mert nálam jelentősen stabilabb fps-t eredményezett ez az 1% emelés. Mikor a 204-et kipróbáltam, az nagyon jó volt csak fagyott.
Célszerű kipróbálnom a 204-et egy kis CPU NB fesz emeléssel, vagy a CPU-nak adjak még egy kis feszt? Sajnos az csak MSRTweakerrel lesz megoldható mert a lapomnál nagy lépésekben állítható csak. Azt a progit pedig annyira nem szeretem, úgy érzem az is fagyasztja a gépet. Esetleg hagyjam a picsába mert a Kingston HyperX 1600-as RAMok, a gyári fesszel és CL9 időzítéssel nem bírnak el plusz 32 Mhz-et csak 16-ot? RAMnak nagyon feszt nem szeretnék adni, azt írta a szakirodalom hogy akár +10% fesztől is elszállhat egy életre.
Elnézést hogy hosszúra nyúlt! Ha tudtok írjatok valami okosat!
-
-
csabika0001
senior tag
válasz
Skimaster #23993 üzenetére
Szerintem vegyél vissza ebből a szövegből, itt segítőkész emberek vannak és nem okoskodás gyanánt írták neked azt amit írtak!
Azért egyáltalán nem mindegy melyik van 99%-on!Ha egy kicsit figyelmesebb lennél akkor nem írnád el a hozzászólásodat vagy legalább javítanád utána.
Egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy te ezt GPU használatra írnád mivel köztudott hogy egy 955BE nem minden esetben elég egy olyan erős kártyához persze ezt sok minden befolyásolja! Pláne nem alapórajelen!
Az hogy kinek milyen a rangja nem azt tükrözi hogy milyen okos(ahogyan te gondolod), hanem hogy mennyit foglalkozik egy adott témával, mennyire jártas a dolgokban, vagy egyszerűen szereti az itteni közösséget és hobby szinten eldumálgat a többiekkel! Hozzáteszem az utóbbival is sokat lehet tanulni!
És ha már ilyen szépen szóltál hozzánk == te minek írsz ebbe a fórumba ha neked cáfolhatatlan TAPASZTALATOD van ?
-
seederking
őstag
válasz
Skimaster #23236 üzenetére
Értem csak kiindulva a tx3-ból (nem leszólni akarom!) a matterhorn-nak azért jobban kellene teljesítenie.
Mondjuk beszélgettem pár napja itt egy kollégával,hogy nem nagyon van olyan hűtő ebben a kategóriában ami ezeket a procikat 50fok alatt tartja.
Csak sz@r látni,hogy beszereztem egy nem olcsó hűtőt és ezek szerint pl a tx3 is "hozza ezt"
Mondjuk lehet máshol pl több óra game után jön ki a különbség (vagy nemtom).
Az viszont kellemes csalódás volt,hogy az ekl cold tower+prime kombó 60fok fölé ment és már inkább én nyomtam ki.Ez meg 54-55fokig engedte. -
norbi0604
aktív tag
válasz
Skimaster #22692 üzenetére
Fölöslegesen nem muszáj neki csúcskategóriás lapra költeni, főleg nem phII 955 alá nem kell 990-es lap, bőven kiszolgál a 970es chipszetes is. Még Bulldozert is.
aProPeti87:
Az 1.232V, ha te adtad meg ezt és így stabil, az nagyon is korrektnek mondható. Ha gondolod mehetsz még feljebb is, mondjuk úgy 3,8Ghz-ig, persze feszkó emeléssel egybekötve. Szintén tesztelni kell.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Skimaster #22487 üzenetére
Nekem 1.38 már elég de ha kicsit több feszt adok neki 1.4-ig akkor stabilabb a 3.8Ghz.Bár cpu-tól is függ.Nálam is megy auto feszen de akkor álltalában jobban túlfeszeli 1.4V fölé is és akkor jobban is melegszik.
seederking :Mennyit ad a procidra a Passmark 3.8-on?....
-
endruboy1
senior tag
válasz
Skimaster #22300 üzenetére
Nekem is EKL-em van és 52 fokig melegszik stressz teszt alatt, játék és egyéb hétköznapi terhelésnél 50 alatt... ráadásul az én 965-ösöm még c2-es, magasabb TDP-vel.
Szerintem ott a ház nem szellőzik eléggé vagy túl sok paszta van a procin vagy nagyon rossz minőségű a paszta. Utóbbit kétlem de akkor is valami bibi van. -
Redneck
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest