Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
Thx srácok! Azért nem volt egyszerű elérni ezt az eredményt, hideg levegő ide vagy oda, fagyott minden pillanatban a cucc. Szerintem egy ilyen eredmény mindannyiunk procijában bent van, csak ki kellene csalogatni. Amúgy az a tapasztalatom, hogy az agyonhasznált\agyontelepített 64 bit-es Win7-en stabilabban töltött be a rendszer mint a szűz win XP-n.
Most elkezdem alulfeszelni a procit meglátom mit bír úgy.
Borokafa: Jó a hűt, de ahogy a másik topikban is beszéltük, nem tudom mennyi értelme van. Jah és szárazjég?!!?!! Van itt a topikban olyan felhasználó, aki nem használja a pot-ját asszem kölcsön kellene kérnem. -
lsc
nagyúr
Mondjuk úgy nézett ki megveszik a régi cuccaim, emiatt a gigát megrendeltem, akkor ha jól értem gigánál ha átállítom a szorzót /be/ akkor a c&q nem működik ? Prociból mindenképpen phenomot akarok, ha találok ilyen 620-ast akkor az is szóba jöhet. Egyébként én pII 550 be-re gondoltam.
-
lsc
nagyúr
Mindenkinek
800-as geil ultra 2x2-es kit, 800 cl4 megy 2 V-al, feljebb nem néztem, így a proci 400-as fsb-vel megy 3,2-őn, elég volt. Mint írtam az amd is elég lenne 3,2-3,4 körül, mindenképpen phenom, egyelőre egy négymagosítható x2 van tervezve, legrosszabb esetben egy 550 be.
A ramra visszatérve, előtte volt 1066-os 2x1-es kitem, nem igazán voltam előrébb az 1066-al, a 2x2-re váltás észrevehetőbb volt, ráadásul így 1:1-ben mennek a ramok. -
Azazael
aktív tag
-
Ja értem, akkor ott a hiba. AMD Overdrive nem megy nálam win7 x64-en, nem tudom mi gondja..
Nem akartam 1.2-nél sem többet adni neki, csak azért emeltem meg még, hogy arra mit mond az everest, de nem mondott semmit, mert el sem indult a winProcinak sem szándékozom többet adni, de 1.45-ön még lehet megnézem, ha visszavett szorzóval bírja a lap a 270-et. Az írást ismerem, olvastam
CPU-Z ez volt kéznél, arra jó, amire most kell
-
Edween
őstag
Azt tudom, hogy a mag hőt nem mutatja, de a kupak hőt sem látom a képen sehol!
Az everestben hol keressem?Azt szeretném csak, így alapfeszen szaladjon, és nagyon örülnék ha 4magosítás hiba nélkül lefutna.
Nagy tuningokba nem gondolkodom, már így is hatalmas erőforráshoz jutok ha feloldódik +2 mag.Köszi!
-
Cadal
őstag
Ha lesz egy kis időd egy hidegebb napon érdemes megpróbálni a tuningot újra. Hideg hatására nagyon megindulnak ezek a procik. azért ezek is nagyon szép eredmények, főleg hogy nyáron készültek. Szerintem van még abban a prociban rejtett tartalék!
#4453 Borokafa: Gondolom nem próbáltad ki mit tud?
-
WiZARD
addikt
most ott tartok hogy load 1.1V és 20 perce megy prime95
idle 0.75V
de még próbálkozok lejjebb holnap. addig is megy a prime....load-ot letesztelni nem gond. de idle résszel nem lehet gond, hogy túl keveset kap? azt nem könnyű tesztelni, az használat közben derül ki inkább....
-
Hurkaleves
őstag
igaz.. rosszul fogalmaztam.. a cpu nb feszt is tudja állítani csak nem értem, hogy akkor az nb szorzót miért nem...mert ha lentebb veszed az nb feszt akkor az instabilitáshoz vezethet..
nálam is húzott nb van és ha lentebb veszem (vettem mert már win 7-tel operálok...) akkor erős fagyáshoz vezet mert ugye az nb frekiből nem farag le...ezért nem értem teljesen a dolgot...más: egyébként én úgy használtam a PMT-t, hogy "energia mentős módban" 1 voltot kapott a cpu és 1900-2000mhz-n futott...az nb feszt hagytam!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Dead_slow
tag
Félreértettél én az Alpenföhn Nordwand-ra írtam hogy 5 fok is lehet a különbségtesztbár ez csak idle fordul elő egyszer, így az 5 fok inkább csak 3-4 az meg akár mérési hiba is lehet vagy nagyobb légszállítású gyári venti vagy akármi. Na de elég az offból, rosszul egyikkel sem járok. Még eldöntöm....
-
Dead_slow
tag
A cél a magas órajelű proci lehetőleg hűvösen 24/7 és azért, szeretném megnézni, hogy mi a dolog vége, meg ugye hűtőt nem fél éve cserél az ember....legalábbis én. A méret nem minden a Baram pl 50%-kal könyebb mint a Mugen2 mégis hozza a szintjét illetve még jobb is picivel. Nézegettem a Megahalems-t, szép darab, csak sajnos a csomagban nincs am2/am3 lefogató, ha azt még megveszem külön meg egy jobb venti az már 20K+
.
Na sebaj, még a konfig sincs meg, majd eldöntöm, rosszul egyikkel sem járhatok. -
Joshi
titán
Egyenlőre ez a helyzet és sokkal több mint gáz.
Dead_slow: a Mugen 2 ventijét rakd a memóriákkal ellentétes oldalra csak éppen szívóra és meg is oldottad a kérdést.
-
Dead_slow
tag
Az a gond nem tudok dönteni a jobbnál jobb hűtők között
.
A Mugen 2 nagyon nagy darab, gondolkodtam még Thermolab Baramban ez elvileg pár fokkal jobb a Mugen2-nél, vagy Alpenföhn Nordwandban, de erről még csak I7 teszt van, de ott akár 5 fokot is ráver a hasonló kategóriás hűtőkre, ezzel az a gond hogy HDT-s és 5 HP-s és elvileg a szélső kettő csak félig érintkezne a kupakkal, de azt nem értem, hogy akkor I7-nél ez miért nem gond, ennyivel nagyobb lenne a kupak méret ott? -
Joshi
titán
Ha te mondod akkor elhiszem.
Egyébként nekem is csak ~850-en megy a DDR2-es OCZ az Asrock lapomba és elvileg nekem is megy a B50-em 3.5Ghz-en de nem látom értelmét a tuningnak. Én csak Race 07-el és néha GTR2-vel játszom és a következő eredmények születtek Fraps-al mérve idézve GTR-Masters fórumról:Kipróbáltam az új konfigommal a Race07-et 2 ill. 4 magos procival. A teszt alatt minden alapon volt. A játékban Versenyhétvégét választottam Misanóban 35 autóval. A grafikai beállítás LCD TV 1360x768 kikapcsolt élsimítással közepes grafikai beállításokkal.
Alaplap: Asrock ASROCK A780GXH/128M
Proci: Phenom II X2 550 a másik eredmény X4 B50 a moddolás után
VGA: 8800GTS 320Mb (G80)Íme az eredmény(FPS):
2 maggal: 2009-08-08 00:01:49 - Race_Steam
Frames: 26908 - Time: 342731ms - Avg: 78.511 - Min: 48 - Max: 1264 maggal: 2009-08-07 23:38:30 - Race_Steam
Frames: 42762 - Time: 335578ms - Avg: 127.428 - Min: 79 - Max: 179 -
Gabor970
addikt
-
törölt tag
-
Kicsizso
tag
A bios típusa F5!
Nekem otthon 770-UD3-mam van és frissítettem a biost és jó lett mert nem volt elérhető az EC-profil.
De itt minden adott csak nem engedi a 4 magosítást.
A memók DDR3 crosshair 1333Mhz mennek.A beállítások otthon annyi volt hogy EC-hybrid
ACC-auton és már ment is minden.Köszönöm hogy segítetek!
-
bakosgabor57
őstag
Újabb fejlemény...
Ez biza nem szoftveres tuning és C&Q
Ezzel a témát be is fejeztem, most már Gigáékon a sor, hogy megmagyarázzák. -
bakosgabor57
őstag
Nem használok tuning programokat..Én eddig is arra kerestem a választ,hogy nem szoftveresen, vagyis bioszból működik-e a dolog.Azt nem tudtam,hogy ez is szoftveres(és látom más se),ezt nem is ismerem,aki belinkelte a képet nem tette hozzá.
Tehát ott vagyok, ahol voltam,és újfent visszakoznom kell?
Vagyis hogy nem szoftveresen nem fog működni semmilyen lapban? -
Hurkaleves
őstag
fajin az új cpuz!
én most integrált vga-ról nyomom és 512mb-ot állítottam be neki a "közösből"
a gpuz frankón 512-őt mutat viszont a cpuz meg 700mb-ot!...
gondolom ez a része még "nyers" egy picit....
no de hát első sorban nem is ezért van.....és a gpuz sem ismeri föl rendesen az integráltat... -
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
-
szki
őstag
Gyors megnéztem 3,1 GHz alapfrekin X4 B50 3DMarkban 4615 CPU pontot kapott (3,8 GHz 5579 pont volt)
Amúgy nem játszok én se markokkal. 1x szoktam lefuttatni, mikor új cucc van a gépben, hogy lássan hozza-e az átlagot.Konfigos: ja-ja. Csak érdekességképeen tettem be a 4 magot
X2 550 3,9 GHz-en 3335 CPU pontot hozott. Talán 100 MHz 90 plusz ponto jelent X2-nél -
kisza25
félisten
nagyon komoly a hűtőd, de engem a 870gramm az elijesztene
az enyém 528gramm, de már ezt is sokallom
8nemesis8 : a 4 mag miatt vettem Asrockot, 3hónapja még csak híre volt a 3magos 4magos dolognak és külföldi teszten pont egy ilyen lapban kapcsolták be 4.magot
én meg gondoltam próba cseresznye
amúgy meg nagyon fasza kis lap elötte nekem is gigám volt az is jó volt -
Konfigos
őstag
Fincsi hűtő a mugen2 nekem is volt olyan
Én még 1.7et is mertem azzal adni de ott már elvérzett a mugen2 is,víz is
lehet kellene majd nekem is egy ilyen 4 magosítható proci,de szerintem megvárom az őszt
8nemesis8: Ocz hűtőt én nem venném meg a helyedben
Akkor már inkább az ami nekem van csak párszáz forint difi.
-
8nemesis8
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest