Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• laci1128

tag

válasz Pista0001 #121545 üzenetére

Mint most is, akkoriban is a tartalomtól függött mennyire volt elég a régi vas internetet böngészni. Nekem is volt "szerencsém" internetezni P2-es gépről 2003-2004-ig bezárólag, a statikus dolgokkal természetesen nem volt komolyabb gond, de a Flash tartalmak már két vállra fektették (pl. némelyik hirdetés is akár).

Én úgy gondolom manapság netezős gép = gamer gép - VGA-t állítás is elég erős túlzás, telefonokról és tabletekről internetezik a lakoság jó része, azok nem gamer konfigok (sem számítási kapacitásban, sem a memória méretben), ennek ellenére manapság már egyre ritkábban érzem úgy, hogy földhöz vágnám ezeket az eszközöket böngészés közben, hiába híztak meg az oldalak. ;) De hogy a tartalom fontosságára visszatérjek, pl. egy Raspberry Pi nem működő hardveres dekódolás hiányában alkalmatlan a YouTube videók nézegetésére, míg a mai belépő tellák is simán megugorják ezt a feladatot.

• KROK640

nagyúr

válasz Pista0001 #121545 üzenetére

Így-így.
    2003-2004 mikor öcsém Lanpartyra elvitte a gépünket (amibe már addigra én vettem : alaplapot, CPU-t, többször VGAt, többször HDD-t, tápot, és házat, na meg RAMot is) akkor az 1700+@2800+, 640MB RAM, GeF3Ti500 128MB, 80GB HDD (egy 80-as itthon maradt a fontos cuccaimmal) gép helyett akkor maradt az akkori retro projectem netezni, a topic hasábjain már többször megénekelt : Pentium 133, 128MB EDO, S3 Trident 512KB(?) + Voodoo2, 1.7GB + 8.4GB HDD, CD író, ISDN modem konfig, ami már akkor is pokoli régi és használhatatlanul low end gépnek volt kikiáltva, de netezni még mindig bőven jó volt. Igaz akkor még javarészt HTML alapú weblapok voltak, ISDN modemmel is lassú, de alacsony igényű oldalakkal.
    Persze rá lehet vágni, hogy egy 7-8 éves géppel ma is el lehet netezni hiszen az a 1000-2000-es Ryzenek vagy a 6-7th gen Intelek ideje, de azért manapság ezekből is inkább a "teteje" ami jó még netezni, pedig manapság sokkal lassabb a fejlődés ütem, mint akkoriban. Szóval a fairplay inkább egy ma 14-21 éves konfiggal való összehasonlítás lenne, azon meg - pláne ha nem korának csúcsa - elég gyászos már a kép. (pl egy 1st gen I3-ason 2GB RAM-mal már netezni sem lehet túl jó ... )

" Manapság a netezős gép kis túlzással gamer minusz vga. ;]" - :K

Új hozzászólás Aktív témák