Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz frescho #91439 üzenetére

Igazából nekem érdekes volt ez az életút, ugyanis apám szintén hamar belekezdett a Commodore 64-be, a 80-as években már én is tanítva voltam rá, hamarabb tudtam beírni, hogy load"$",8 minthogy olvasni tudtam volna, és gyakorlatilag olvasni is úgy tanultam, hogy a játékok címeit másoltam a directoryból, a billetyűzetes jelek alapján. Mindezt még a nagyvárosban.
    Aztán 1991-1992 elmentóünk Spanyolországba, majd mikor hazajöttünk, akkor egy pörgő tengerparti spanyol üdülőváros helyett egy alföld közepi síkvidéki faluban találtam magamat, mert hogy a gyerekeknek is jó lesz ha falura költözünk. Persze, tök jó volt, hogy van kert, kutyám, hatalmas szobám stb. Ugyanakkor hatalmas visszalépés volt sok-sok tekintetben, főleg lehetőségekben és pénzben. 1994-től kezdtünk pont érezhetően rosszabbul élni, és bár '99-2003 viszonylatban volt némi javulás, igazából a 1993 előtti szintet már sosem tudtuk visszaszerezni.

És igen, ez abban is kuluminált, hogy nekem esélyem nem volt egy használt 286-osra, de még egy C128-asra sem, tulajdonképpen az 1991 előtt megszerzett technikát (C64, floppy meghajtó) vittem tovább 1999-ig. Aztán a C64 még párhuzamosan futott 2005-2006ig, utána viszont a PC és az ADSÉ internet már teljesen átvette a C64 helyét, azt pedig szépen elcsomagoltam. 2009-ben egyszer még beindítottam, akkor ment szépen, azóta viszont indítva sem volt :(

PC-s vonal nekem a 366-os Celeronnal kezdődött ami saját volt ('97 óta viszont haverok révén annyira benne voltam, hogy szinte onnan definiálhatom a kezdetemet), de a 386-osoddal ellentétben nekem az aaplap nagyon behatárolta a bővítési lehetőségeket, és ahogy írtam is, még diákmunkával együtt is csak futottam az aktuális trendek után. (néha persze volt, hogy utólértem, mert alapvetően RAMom és HDD-m mindig több volt mint az átlagnak, viszont CPUval és VGA-val általában le voltam maradva, ahogy miőségi tápra sem költöttem sokáig, és a "gépház" is egy olyan ház volt aminek minden oldala, még az eleje is hiányzott, már amikor egyáltalán volt, mert pl a 466-osomnál előtte oskáig előfodrult, hogy egy alaplapos dobozon volt, és csavarhúzóval indítottuk. Nem volt gépház, mert nem volt rá pénz, különbsen sem lesz tőle több FPS... és legalább hűtésre is kevesebbet kell költeni. Ami később volt is, jobban hasonlít egy mai bányász RIGre mint egy akkori PC-re :D
    Egyébként két olyan időszak is volt a Celeronos időkben, amikor nem volt hangkártya a gépben. Az egyik 2000 méjusátül 2001 jabuárjáig, amikor is a 366-osból rejtélyes módon döglött ki a hangkártya, majd a másik 466-os időkben, mikor vagy belső modem vagy hangkártya volt a gépben, és egyik sem, ha 525MHZ felett szerettem volna járatni.
    Egyébként megérthető hogy a HDD csere helyett inkább a hangot választottad.

Apple téma : két iPhone (3G és 5SE) után elmondhatom, hogy az apple termékei nem nekem valók. A két legrosszabb emlékű telefonom a két iPhoneom volt. Mindehhez hozzáteszem, hogy tavaly nyár elején fent voltam Pesten havernál, akki haralmas applbe bhuzi. Szóbakerült, hogy itt van az új iPhon tizensok neki megvan mert megvette a start napja körül (mint eddig az összeset). Bedobtam a Honor V20-asom, hogy legyen teszt meg jól versenyeztessük meg a telefonom. Nos, haver a végén mondta, hogy akármennyire ie elfogult, ez bizony holtverseny a két telefon között, mind sebességben mind bechmarkban, használhatóságban stb. Szerintem az Iphone szebb képet csinált, de amúgy a két teló tényleg egál volt kb. Csakhogy a Honor V20, mindezt negyed áron háromszoros üzemidő mellett kínálta, ami szerintem rendesen a Honor felé billentette a mérleget. (azt csak halkan jegyzem meg, hogy akkor a telefonom már több mint egy éves volt, az Iphone meg vadi új)
    Ugyanez a srác használt OSX-et egy évig (volt hozzá egy MAC gépe), és utána visszatért Win10-re, pontosan azzal, amit te is írtál, hogy nem jó mindenre.

Egyébként pont a PC rugalmassága miatt tartom kizártnak, (meg ahogy Jpokeph mondja nekem is vannak olyan játékok pl RTS ami konzolon kizárt) hopgy én mondjuk valaha is konzol + telefon kombón vagy konzol + laptop kombón legyek.
    A konzol egy lebutított PC, ami csak játszani jó, ha pedig van mellé egy laptopja is az embernek, akkor csak több helyet foglal el és többe kerül mintha lenne egy gamer pc-je :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák