Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz frescho #91392 üzenetére

    1994-ben egy 386-os volt a nagy vágyálmom, de hallottam persze a 486-osról ism csak próbáltam realista lenni a vágyakat illetően is.
    Itt megnézve az árlistát csak alátámasztottad, hogy teljesen esélytelen lett volna nekem az akkoriban.
    Ugyanis apám '94-ben keresett 13 ezer ft-ot, anyám 4 órában ennek kb az 1/3-át, a rezsink nagyjából 12 ezer volt, a maradék ment minden másra. Nem mellesleg egy 500-asból be lehetett vásárolni kaját négyünknek egy hétre.
    Na ennek tükrében néztem az árlistát amit linkeltél, és az Elender computernél a legsoványabb 386-os (386SX40, 2MB RAM, 120MB HDD, 256KB VGA), került 64900ft-ba, vagyis cca a szüleim kb 3,5 havi teljes fizetésébe.
    ha pedig a legerősebb 486DX2 66MHZ-est nézem (486DX2 66MHZ, 8MB RAM, 345MB HDD, 512KB VGA), akkor 169300ftot kellett érte kicsengetni, vagyis a két szülőm cca 10 havi fizetését. Na, hogy én ennyi pénzt, általános iskolás gyerekként, zsebpénz nélkül, hogy a bánatba kellett volna összeszednem azt nem tudom, de nem ment. Pedig később hatodik után nyáriszünetben még napszámba is elmentem dolgozni, négy napot perzseltem magam a földeken, és így kerestem 1200ft-ot, és megállapítottam, hogy ez qrwára nem nekem való. Pedig akkor ez, ennyi napért nagyon jó pénznek számított.
    De szintén '94-ben volt, hogy volt az iskolában egy számítógépvásár, és volt egy C128-as 10 ezer ft-ért. Napokig könyörögtem a szüleimnek h vegyék meg, de ők csak azt hajtogatták, hogy ekkora összeget esélytelen kigazdálkodniuk belátható időn belül. így nem lett C128-asom sem :(

    Mint írtam aztán később '99-ben több dolog szerencsés együttállásának köszönhetően sikerült meggyőzzem szüleimet, hogy ballagási ajándékként kapjak egy PC-t, - ha már úgyis számítógépes irányba tanulok tovább - de mint írtam, ahogy meglett - a játékra nem túl alkalmas hardver - minden fejlesztés és bővítés az én nyakamba szakadt. Nem véletlen voltam a város összes diákirodájában már régi ismerős. Persze minden szar melót a nyakamba sóztak amit más nem vállalt, így voltam címerezni, gyárban, mekiben, tescoban stb. És bizony sajnos a nyáriszünetek a munkáról szóltak sokszor :( általában 2 hetes volt a nyáriszünet az elején egy hét meg sulikezdés előtt a végén egy hét. Közte munka :(
    A mekiben pl valamiért fixen délutánosra osztottak, kettőtől este 10-ig, és megkaptam a nyár összes péntek-szombat-vasárnap (a három leghúzósabb nap) délutános műszakját. Meg igaz, hogy heti 2 szabadnap volt, de véletlenül sem egymás mellé kaptam ki őket.... a második barátnőmmel a kapcsolatom rá is ment arra, hogy soha nem volt időm vele találkozni.
    Érdemi javulás akkor állt be mikor 2001 tavaszán kölcsönkaptam egy CD írót, és pár hét alatt összefirkáltam vele egy saját CD író árát, azt megvettem és CD írással már jobban lehetett gyűjteni gép alkatrészekre ... meg akkoriban kezdtem el házakhoz járni Windowst telepíteni/gépet javítani is)
    Nem véletlen volt, hogy a DVD írásba is nagyon hamar belevágtam (a faluban elsőként)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák